Teşekkür ederim ya bide toplum baskısı yoruyo beni. Başta sutum vardı ama gogsum çok yara oldu zor emzirdim iki saatte emzirmem gerekirken ben bikere emzirdim bikere mama verdim böyle yaparak da sutum azaldı bebekde emmek istemiyo şimdi. Akillandim ama biraz geç oldu. Ağlaya ağlaya 1 ay emzirdim bebeğim dişli doğdu benim dişi battığı içinçok zorlandım. Emzirmek istemedim. Sezaryen oldum oranın acisi memenin acisiderken bide bebegim hiç susmadı sürekli ağladı bende mama verdim şimdi de pişman oluyorum.
İyi niyetle yapılan her tavsiyeyi dinle. Büyüklerden, bebeği olanlardan. Tecrübe önemli şey. Kitaplar yardımcı olmuyor maalesef her konuda.
Dinle ama yapabildiğini, size uygun olanı yap. Her bebek farklı çünkü. Her annelik de farklı. Kimisinin göğsünde sorun çıkar, kimisinin gazı vardır, kimisinin poposu pişik olur.
Deneye yanıla öğreniyorsun pek çok şeyi.
Mahalle baskısını hiç takma. Rahat ol. Sen rahat olursan, başkalarının sözleri seni endişelendirmez. Yalnızca yardım olur. Tabi ki bir anne olarak bebeğin için en iyisini yapmaya çalışıyorsun.
Milleti çok takarsan, her şeye söyleyecekleri bir lafları olur. Doğum şeklinden, beslenmeye kadar. Beğenmezler filan.
Olumsuz şeyleri Bırak, faydası olan tavsiyeleri de uygulamaya çalış. Süt yapan besinler, dut kompostoları, gaza iyi gelecek şeyler, bir ton işine yarayacak ipuçları bulabilirsin.
Geçen bir arkadaşım da bebeğinin alerjisi için çok zorlanmış. Kendisi emzirdiği için diyet uyumamak zorunda kalmış ve zayıflamış. Bebek’te bir ton besine alerji çıkmış. Çok zor diyor. Ona da hiç geçmeyecekmiş gibi geliyormuş, bebeğin yüzünde lekeler kalacakmış gibi. Aynı şeyleri yaşadığımı söyledim. Oğlumun şu anda yüzünde bir şey kalmadığını görünce rahatladı. Bunları her ne kadar doktor söylese de, kendi gözüyle görünce rahat ediyor anne yüreği.
Emzirme de ne noktadasın şu an bilmiyorum. Doktorun en iyi yönlendirmeyi yapacaktır zaten. Ama eğer tamamen Bırakmadıysa, emzirmeye ağırlık vermeni tavsiye ederim. Çünkü gerçekten oğlumun alerjisinde de koruyucu olmuştu. Çok iyi geliyor bebeğe.
Şu anda sen de bizim gibi uzmanlık yapıyorsun. Geceli gündüzlü. Bu dönemleri geçirdiğinde bayağı bir Bilgi birikiminin oluştuğunu göreceksin. Ve sen millete tavsiye vermeye başlayacaksın :)