Ne sıklıkla olmali?

Dürüst olmak gerekirse hiçbir zaman çocuksuz zamanlarımdaki istekli halime dönemedim. Kızım büyüdü uyku sorunu kalmadı ama bende bir isteksizlik var bu seferde. Eşim istemese ben kırk yıl istemem sanırım. Bütün değerlerim normal, eşimle sıkıntım yok ama istekte bitti...

Dürüst olmak gerekirse hiçbir zaman çocuksuz zamanlarımdaki istekli halime dönemedim. Kızım büyüdü uyku sorunu kalmadı ama bende bir isteksizlik var bu seferde. Eşim istemese ben kırk yıl istemem sanırım. Bütün değerlerim normal, eşimle sıkıntım yok ama istekte bitti...
Sanki ben de oyle olacakmisim gibi hissediyorum

Ya ben şimdi kendimi sizin yerinize koyamıyorum henüz hamileyim ve hiç çocuğum yok.. Ama "ben yatıyorum istersen gel yapalım" desem eşim bana kırılır.. Eşiniz sizi anlıyor demek ki.. Hem yardımcı da oluyormuş.. Bence sizin vitaminleriniz kanınız falan düşük o yüzden böyle olabilirsiniz.. Eşiniz her gün istiyor mu bilmiyorum ama yani her gün istememe durumunuz normal bence.. Hiç istememe durumunuz anormal.. Ben mesela 3 gün üst üste istesem 4. Gğn istemeyebilirim bu gayet normal bazen 2 günde bir isteyebilirim bazen öyle durumlar olur ki hafta 2.. Yani bunun değişkenlik göstermesi normal ama eşim istemese aklıma hiç gelmez hiç istemiyorum kısmı düşündürücü 🤔 önce vitaminlere kanınıza falan bakın b12 düşükse takviye alırsanız çok iyi gelecektir.. Ayrıca d vitamininiz de eksikmiş onun için de doktorunuz dediği kadar kutu bitirmeniz lazım.. Allah yardımcınız olsun çok zor bir durum ama eşinize de hiç istemiyorum falan demeyin bence yaa size birşey demese de belki içinden sizin onu beğenmeyip istemediğinizi falan düşünür..

Yani lesscıgım aktıf bır hayat ve iki Kucuk cocugun var.. esinde yoruluyor Iste ama, iki Kucuk cocuk ve isle ugrasırken sen hem beynin hem bedenin yoruluyor çalışıyorsun da aynı zamanda.

O yuzden esının dınc olması senın olmaman cok normal. Bı de durumunu bile bile ard arda aksamlarda sinyal vermesi senı psikolojik Olarakta kasıyor olabilir. Ikı uc gun beklesin bari.
Senı arzulaması, ıstemedıgınde kusmemesı cok guzel bu arada.
Benı biraz kendi halime bırak dersen belki bırakır.

Aslinda bu sorunun cevabi her iliski icin farklilik gösterir elbette ama en azindan her gün olsa her gun ayni istekle iliskiye girebiliyor musunuz? Ben yapamiyorum. Cogu zaman aklima bile gelmediği oluyor. Esim 10 kere geliyorsa ben 1 kere ve bazen hic. Bunun sebebi, yogun bir hayatimin olmasi. 3 ve 1 yaslarinda 2 oglum var. Butun gun onlar asiri yoruyorlar. Kucuk oglumun gece uykulari boluk porcuk ve her gun sabahin köründe uyaniyoruz. Son 3 senedir 4-5 saatlik uykularla yasiyorum. Bazi geceler hic uyumuyorum. Ustune asiri d vitamini eksikliğim vardi. Bir ara damla kullandim ama su an yine eksik oldugunu hissediyorum. Firsat bulup kan tahlili yaptiramadim. Hal böyle olunca cinsellik benim icin geri planlara dusuyor. Bir de esimde bu beklenti cok fazla, bunun farkindayim. Kendisiyle de konustum. Biraz bana birak, bekle ben istiyim dedim. Bir sure durdu ama simdi yine ayni. Dun gece iliski oldu. Daha sonra bebek uyaninca benim uyumam gece 2yi buldu ve sabah 7de kalktik. Bugun yine butun gun aksam icin sinyaller vermeye devam etti. Biraz once bebegi uyutup yanina gittim. Ben yatacagim, yapmak istiyorsan gel dedim. Girisimde bulundu ama bakti bende hic istek yok, devam etmedi. Hic istemiyorum dedim acik acik. Bu konuda kesinlikle surat falan yapmaz ama benim surat yapasim geliyor artik. Bende mi sorun var diyorum, bi hormon tahlili falan yaptirayim diyorum. Ya bilmiyorum, bu durum yormaya basladi. Benim istememe firsat kalsa belki boyle olmayacak. Yorgunluk ve uykusuzluk varken istek olmuyor. Olan varsa helal olsun. Ne yapmalıyım bu durumu cozmek icin? Akil verin lutfen.
Böyle olman aşırı normal çünkü aynı durumdayız benim küçüğü 14 aylık büyüğü neredeyse 3 yaşında bütün günüm onlarla geçiyor akşam da temizlik çamaşır falan derken saat baya geç oluyor o kadar yorgun oluyorum ki oturduğum yerde bile bazen uyukluyorum tabi gece de çok uyanıyorlar ve uykusuz kalıyorum saolsun eşim çok yardımcıdır her işi yapar yardım eder benimle de baya ilgilenir böyle olunca benim de isteğim gelir hani bu kadar işin arasında insan ilgi alaka da bekliyor dinlenmek istiyor eşim masaj yapar bana ben de ona baya iyi gelir sonra oturur konuşuruz herşey den birbirimizi motive ederiz güleriz falan sonrası da geliyor zaten Bi de böyle dene bakalım ben mutlu olunca isteğim de oluyor senin de olur belki

Benzer süreçlerden geçtim bende.
Çocuklarımın arası 2 buçuk yaş, küçüğü 2 yaşını yeni geçti.
Birkaç aydır, doğru düzgün uyumaya başladım.
Öncesinde libidosu yüksek bir kadın olmama rağmen yorgunluk, uykusuzluk, çok etkiliyordu beni. Eşimle köşe kapmaca oynadığım çok olmuştur :olamaz:
İnsan gibi uyumaya başlayınca, normale döndük.

Eşinizin tavrı güzel size karşı.
Aranızda da konuşun bu konuları bence, ipi de çok bırakmamaya çalışın tabi :KK53:

Aslinda bu sorunun cevabi her iliski icin farklilik gösterir elbette ama en azindan her gün olsa her gun ayni istekle iliskiye girebiliyor musunuz? Ben yapamiyorum. Cogu zaman aklima bile gelmediği oluyor. Esim 10 kere geliyorsa ben 1 kere ve bazen hic. Bunun sebebi, yogun bir hayatimin olmasi. 3 ve 1 yaslarinda 2 oglum var. Butun gun onlar asiri yoruyorlar. Kucuk oglumun gece uykulari boluk porcuk ve her gun sabahin köründe uyaniyoruz. Son 3 senedir 4-5 saatlik uykularla yasiyorum. Bazi geceler hic uyumuyorum. Ustune asiri d vitamini eksikliğim vardi. Bir ara damla kullandim ama su an yine eksik oldugunu hissediyorum. Firsat bulup kan tahlili yaptiramadim. Hal böyle olunca cinsellik benim icin geri planlara dusuyor. Bir de esimde bu beklenti cok fazla, bunun farkindayim. Kendisiyle de konustum. Biraz bana birak, bekle ben istiyim dedim. Bir sure durdu ama simdi yine ayni. Dun gece iliski oldu. Daha sonra bebek uyaninca benim uyumam gece 2yi buldu ve sabah 7de kalktik. Bugun yine butun gun aksam icin sinyaller vermeye devam etti. Biraz once bebegi uyutup yanina gittim. Ben yatacagim, yapmak istiyorsan gel dedim. Girisimde bulundu ama bakti bende hic istek yok, devam etmedi. Hic istemiyorum dedim acik acik. Bu konuda kesinlikle surat falan yapmaz ama benim surat yapasim geliyor artik. Bende mi sorun var diyorum, bi hormon tahlili falan yaptirayim diyorum. Ya bilmiyorum, bu durum yormaya basladi. Benim istememe firsat kalsa belki boyle olmayacak. Yorgunluk ve uykusuzluk varken istek olmuyor. Olan varsa helal olsun. Ne yapmalıyım bu durumu cozmek icin? Akil verin lutfen.

doğumdan sonra bunlar gayet normal. Hormonlarınız daha düzene girmemiş olabilir, emziriyo musunuz? Emzirme östrojen hormonunu baskılıyor diye biliyorum ki zaten doğum sonrası bu horman birden düşüyor bu da cinsel isteksizliğe yol açıyor. Doktorum anlatmıştı ve gerçekten uzunca süre hiç istek yoktu bende.

Normalde de asiri istekli bir insan değilim ama dogumdan sonra hic kalmadi. Azicik uyusam dinlensem kendime gelecegim, bir de baski olunca bende ters tepiyor
Sizi çok iyi anlıyorum ben de anne olduktan sonra isteğim çok azalmisti. Yorgunluk ve uykusuzluk üstüne bir de eşimin de sizin anlattığımız gibi çok talepkar olması bana ters tepiyordu zaten çok istekli bir insan da değildim ama sizle aramizdaki tek fark benim eşim sorun yapıyordu bunu.. ama çocuklar büyüyünce ve uykulariniz hayatınız düzene girince herşey normale dönüyor merak etmeyin.

Ne güzel eşiniz de çok sorun yapmiyormus.
Siz canınız isterse yapın istemezse boşverin gitsin, hiç kafaya da takmayın niye istemiyorum diye hayatınız düzene girince isteğiniz gelir bence..

Ayrıca söylemeden gecemicem, böyle talepkar erkekler de hep libidosu düşük kadınlara (onlardan biri de benim:) ) denk geliyor yav.

Yorgunluğunuzu ve isteksizliğinizi çok iyi anlıyorum, bütün kadınlar aynı süreçten geçiyor. Size tavsiyem vitamin takviyesi alıp enerjinizi yükseltmeniz, çünkü çocuklar için buna çok ihtiyacınız var. Eşiniz anlayışlı biriymiş bu çok güzel, belki küçük bir anlaşma yapabilirsiniz. Haftada iki akşam çocuklara o tek başına baksın siz de o arada uyuyun, bu sayede belki eşinizi ve kendinizi de mutlu edecek enerjiniz olur o akşamlarda. Çocuklar büyüdükçe her şey kolaylaşacak emin olun.
Çocuklu ilk yıllarımda yastığa başımı koymadan uykuya daldığım olurdu. Hele ilk 2 yılları çok zor oluyor. Gece boyu 45 dakikada bir uyandıklarını bilirim, hiç derin uykuya geçemez zombi gibi gezerdim ortalıkta. Allah yardımcınız olsun, ama bilin ki yalnız değilsiniz

Ben 1 yıllık evliyim çocuğum da yok ama yorgunsam gerçekten canım istemiyor, cinselligin psikolojiyle çok ilgisi var. Bence bir an evvel kan tahlili yaptırıp takviyelerinizi alın çok daha zinde olacaksınız.

eşim günde 3 öğün yemek gibi arıyor adam sen aksamlara dua et :KK70: :KK70:
Bu da normal değil biliyorsunuz değil mi?

Ben 1 yıllık evliyim çocuğum da yok ama yorgunsam gerçekten canım istemiyor, cinselligin psikolojiyle çok ilgisi var. Bence bir an evvel kan tahlili yaptırıp takviyelerinizi alın çok daha zinde olacaksınız.

Bu da normal değil biliyorsunuz değil mi?
Siz takviye kullaniyor musunuz hic? Kendimiz eczaneden alabildigimiz birtakim markalar var ya. Kullanip memnun kaldiginiz var mi? Vitamin, mineral vs iceren. Su an oceans d vit kullaniyorum. Her gun oglen gunese de çıkmaya calisiyorum.

Siz takviye kullaniyor musunuz hic? Kendimiz eczaneden alabildigimiz birtakim markalar var ya. Kullanip memnun kaldiginiz var mi? Vitamin, mineral vs iceren. Su an oceans d vit kullaniyorum. Her gun oglen gunese de çıkmaya calisiyorum.
Şu sıralar daha çok bağışıklık güçlendiren c vitamini, çinko ve betaglukan içeren takviyeler kullanıyorum bir de bağırsak sorunum için sürekli probiyotik takviyesi alıyorum. Bunlar dışında 1 yıla yakın demir eksikliği için demir hapı kullandım doktor gözetiminde o beni enerji anlamında çok güzel yeniledi. D vitamini de ayda bir 1 ampul devit kullanıyorum ama bu da doktor tavsiyesi. Bol su tüketmek de çok önemli gerçekten. Benim enerjim biraz ruh halimle endeksli gider gerçi 😂

Maslowun ihtiyaçlar hiyerarşisine göre zaten şu durumda cinsellik düşünebilmeniz mucize olurdu :)
Uykusuzluk,yorgunluk, sürekli size bağlı 2 küçük çocuk varken kendinizi bile unutursunuz bırakın kocayı.
Anneniz kayınvalideniz gibi çocukların bakımında size destek olabilecek birileri yokmu? Varsa eğer yardım istemekten çekinmeyin kesinlikle siz de biraz dinlenin. En azından 7 saat uyuyun.

X