Bebeğim ve Aşıları

HayaLLerimveBen

Üye
Kayıtlı Üye
11 Mart 2015
24
9
16
34
Arkadaşlar şuan 10+2 haftalık hamileyim.
Bebeğim ve Kendim için yapılacak uygulanacak herşeyi araştırıyorum elimden geldiğince, ama bir sonuca varamadığım şey var ki aşılar konusu

Burada daha önce sayfalarca yazılmış bir konuyu okudum, aşıları yaptırıp bebepi sağlıklı olan da var aşılardan sonra bebekleri hastalanan ağırlaşanlar da var, açıkçası bende ağır basan aşı yaptırmamak ama şuan tabiki kararsızım, doğru olanı yapmak isterken sonucu agır olacak birşeyi tercih etmek istemiyorum

Şuan buradaki tecrübeli annelerden DAHA ÖNCE AŞI YAPTIRMAYIP ÇOCUĞU BÜYÜYEN ANNELER ŞUAN ÇOCUKLARINI NE DURUMDA sağlıkları iyi mi bu konuda bana tecrübelerinizi anlatırsanız çok çok sevinirim hem belki başka anne adaylarına da yol göstermiş oluruz

şu anda kafanın karışık olması normal muhtemelen bir araştırmaya girdin, aşı karşıtı okuduğun makalelerden etkilenirsin, otizm riski,içinde civa olması ,dini inanışlar,kısırlaştırılma efsanesi,dünyadaki büyük ilaç firmalarının varlığı vs.,Bir çocuk doktoruyla bu konuyu ayrıntılarıyla konuşursan çok rahatlarsın.
Fakat bebeğinin aşı olması durumunda karşılaşabileceği nadir komplikasyonlarla,aşı olmaması durumunda geçirebileceği ağır ve bulaşıcı hastalıklar arasında bir karşılaştırma yapmalısın ve tartmalısın bu sorumluluğu üstlenmek oldukça zor.

Düşün komşun veya bir yakının benim kararım dedi, bebeğine aşı yaptırmadı ve örneğin hepatit oldu kızamık,verem vs oldu senin bebeğin ve diğer tüm çocuklara çok kolay bulaşabilir,bunun için aileye olan tepkin ne olurdu yani işin toplum sağlığı kısmı da var.yasal olarak zaten zorunlu bu aşılar ne kadar yaptırım uygulanabiliyor bilmiyorum ama.

benim bebeğim 11 aylık ,aşılarını yaptırdım bazılarında hafif ateş oldu sadece o kadar.
bu arada Aşısı ve ilacı olmayan 6. hastalık denilen viral bir hastalık bulaştı 1 hafta kafasını kaldırmadı çocuk ateşi çıktı,durmadan ağladı yemedi emmedi anne baba olarak o çaresizliği ilk defa yaşadık.aşısını yaptırmadığım için bu hastalığa yakalanmış olsaydı pişmanlıktan kafamı nereye vururdum bilmiyorum.

• Beğen
Reactions: Sim
Arkadaşlar şuan 10+2 haftalık hamileyim.
Bebeğim ve Kendim için yapılacak uygulanacak herşeyi araştırıyorum elimden geldiğince, ama bir sonuca varamadığım şey var ki aşılar konusu

Burada daha önce sayfalarca yazılmış bir konuyu okudum, aşıları yaptırıp bebepi sağlıklı olan da var aşılardan sonra bebekleri hastalanan ağırlaşanlar da var, açıkçası bende ağır basan aşı yaptırmamak ama şuan tabiki kararsızım, doğru olanı yapmak isterken sonucu agır olacak birşeyi tercih etmek istemiyorum

Şuan buradaki tecrübeli annelerden DAHA ÖNCE AŞI YAPTIRMAYIP ÇOCUĞU BÜYÜYEN ANNELER ŞUAN ÇOCUKLARINI NE DURUMDA sağlıkları iyi mi bu konuda bana tecrübelerinizi anlatırsanız çok çok sevinirim hem belki başka anne adaylarına da yol göstermiş oluruz
Tanıdğm aile var böyle 4 çocuğuda aşısız ama sürekli hasta oluyorlar ve çok çelimsizler. Ve bence aşı yoksa çok ama çok iyi bakılabilmeli çocuklar. Ve yine tanıdğm bi prof ilk çocuğuna yaptrmadı ama ikincide o da yaptırdı çünkü kreşe okula bile göndermeye korktu çocuğunu. Ben normlde ultrsn yok şeker testi yok bilmem ne bunların hepsine uzağım dr'um illada yapalım demedği sürece yaptırmam ama aşı bence bu zamnda yapılmalı. Aşı yiyen çocuklar bile hastalıktı ilaçtı vitamndi kullanıyor. Öbür türlüsünü düşünemiyorum. Ama yinede icinize sineni yapin tabi. Sadece iyi araştrn derim.

Back
X