Bebeğim uyanmıyor

ssusam

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
5 Ağustos 2023
1.039
1.885
53
Merhaba bebeğim 5 günlük uyandirmakta çok zorlanıyorum sizce acile gitmeli miyim? Yoksa pazartesi topuk kanı için sağlık ocağına gideceğim onu mu beklemeliyim? Uyandırmak için ayağını kaşıyorum boynuna elliyorum hafif şaşıyorum yine de uyanmıyor her emzirme için emzirme kadar uyandırmaya uğraşıyorum. Sütüm var ama acaba ememiyor mu? Birde şimdi kucağımda uyuyor derin derin hızlı hızlı nefes alıp veriyor sonra normale dönüyor iyice endişelendim. Siz olsanız ne yapardınız? Çocuk deneyimim yok çevremde de çocuk büyümesine şahit olmadım o yüzden ne yapsam bilemedim

Güncelleme geçeyim doktora gittik her şey yolunda sarılığı sınırdaymış (8.3 dediler), herhangi bir şey yapmadılar. Birde ben panik olup kendimi net ifade edememişim hiç uyanmıyor değil ama zor uyandırıyordum. Yorumlarınız ve desteğiniz için teşekkür ederim

Son düzenleme:
Hemen acile git lütfen..bekleme

Sarılığı yüksek olabilir muhakkak bir doktora gidin ama çok panik yapmayın korkmayın. Sakin olun

Sarılık dan dolayı oluyor. Değeride arttiysa uyuyorlar. Uyandimaya çalışmak 1 saat sürüyordu azıcık emip tekrar uyuyordu tekrar uyandırmaya çalış sabah oluyordu böyle . İstersen siringayla sagdigin sütü ver biraz kendine gelir sonra emzir. Bır kaç kere annemin zoruyla bir csy kaşığı sekerli su vermisligimde oldu. Ama mutlaka uyandır ,altını aç ıslak mendille sil yüzünu , altını sil uyandır mutlaka 2 saatte bir besle

Sütünüzü ya da mama yı şırıngayla mutlaka verin. Dikkat edin genzine kaçmasın damla damla vereceksiniz. Yalnız uyandırmaya çalışın mutlaka , baktınız asla uyanmıyor yarı uyanık haldeyse yapın ve mutlaka doktora gidin. Ayağını kaşıyın, yanaklarına dokunun. Sarılığı yüksektir ve uyku yapar. Tecrübesiz olduğunuz için bu durumu kendi başınıza çözemeyebilirsiniz. Ben hiç emmeyen ve uyanmayan bebeğimi günlerce böyle besledim ve normale dönmesini sağladım. Fakat sizin ilk çocuk ve tecrübe yok üstelik sarılığı ne kadar sütünüz var mı anlamıyorsunuz muhtemelen. Mutlaka doktora gitmeniz lazım.

Bu arada hızlı nefes alması normal çünkü ilk zamanlar emerken ciddi efor sarfediyorlar ve sonrasında yorgunluktan hemen uykuya geçiyorlar.

Peki sizce pazartesiyi beklemeli miyim yoksa acile mi gideyim? Aslında sütüm var elimle kontrol ediyorum emmesi bitince de bakıyorum hala var oluyor memedeki sütü bitiremiyor, ilk 3 gün pek yoktu o zaman mı oldu diye düşünüyorum edince de 5 maksimum 10 dakika emiyor ya da akşam çok üzüldüğüm bir konu olmuştu güzel emziremedim acaba o yüzden mi oldu? O kadar kısa sürede olur mu ki

Benim koca danam da uyumuyor değişelim mi
Bir sorun çıkmasın da gece uyumamasına razıyım, zaten 2 de bir nefes alıyor mu diye bakıyorum Gerçi sizin bebek kadar büyüyünce profesyonel olurum uyusun isterim

Bende son çare altını açıyorum bakalım sabaha düzelmezse gidip sarilik değerine baktıracağım

Yarınki durumuna göre gidersiniz bence. Eğer süt ve emme de varsa yarına biraz daha toparlamış olur. Sürekli deniyorsunuz değil mi? Bir kaç gün uykusuz kalacaksınız ama saat başı deneyin uyanmasını beklemeyin. Süt geliyorsa ona yeter ilk günler zaten damla damla içiyorlar fakat süt yoksa mama verin emzirme sonrası şırıngayla. Korkmayın bir kaç günde mamaya alışmıyorlar.

Sarılık ten renginden ve gözden anlaşılıyor zaten. İlk zamanlar her bebekte oluyor emdikçe düzeliyor. Çok fazla oldu mu bebek asla uyanmıyor zaten. Yani yarın uyku emme durumuna göre aksiyon alın.

Çok teşekkür ederim duruma göre takip edip gideceğim içimi rahatlattınız, uyku konusunu kendim için asla sıkıntı etmiyorum

Bir sorun çıkmasın da gece uyumamasına razıyım, zaten 2 de bir nefes alıyor mu diye bakıyorum Gerçi sizin bebek kadar büyüyünce profesyonel olurum uyusun isterim
Bi kaç ay sürünce razı olamıyor valla insan tükeniyor 3/4 saat uykuyla perişan oluyorum damla aldım bende bakalım kim galip gelecek. Şaka bi yana dolduğunda aynen sizinki gibi uyanmadı emmedi defalarca kan şekerine bakıldı sorun yoktu sütün yeterli gelmiştir uyuyo dediler

Hafif hafifi el8nizi ıslatıp yüzünü falan silin sariligi artabilir malesef bende aynı hataya düştüm zamanında sarılık oldu çok zor uyaniyordu uyurken emzirebilirseniz oda olur ama erdiğinde emin olmalısınız çok zor uyandirmasi

Arkadaşlar da yazmış sarılıkdan dolayı uyanmıyor. Üzerine çıkarın,yüzünü silin,bezini açın,hafif burnunu sıkın veya ayaklarını gıdıklayın. Sık emzirmeye çalışın

İnşallah benim de öyledir sarılığı çok yüksek de değil bakalım haftaya yine gel dediler inşallah yükselmez. Test vs de yapmadılar

Arkadaşlar da yazmış sarılıkdan dolayı uyanmıyor. Üzerine çıkarın,yüzünü silin,bezini açın,hafif burnunu sıkın veya ayaklarını gıdıklayın. Sık emzirmeye çalışın
Hepsini yapıyorum ama bazen yine de uyanmıyor bazen de kolayca uyanıyor sarilik değerimiz 8.6 çıktı haftaya tekrar kontrole gideceğiz

Uyurken deniyorum da emmiyor yani uyandıktan sonra emzirirken uyuyor o zaman emmeye devam ediyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…