Bebeğim ters duruyormus

_cedric_

Popüler Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
30 Nisan 2013
1.262
1.675
Arkadaşlar gebeligimin 31. Haftasindayim. Dün doktor kontrolüm vardı doktor bebegin makat çıkış pozisyonunda olduğunu söyledi. 34. Haftaya kadar da yürüme dedi doğumu tetikleyebilirmis pozisyonundan ötürü. Ben anlamıyorum bu ilk gebeligim acaba bebeğim geri dönmez mi. Doktor donmeyebilir çok rahat görünüyor dedi. Naapacam bilmiyorum normal doğum yapabilmeyi çok istiyordum

Bayanlar hiç mi yok benim durumumda olan . Kimse bişey de yazmamis. Gerçekten bunu çok kafama takmaya başladım sanırım. Sonra da pişman oluyorum çok şükür bebeğim sağlıklı hiçbir şey onun sagligindan önemli değil diyorum.

arkadaşım böyle doktorları ben anlamıyorum.. bebeğin rahat durduğunu nasıl söyleyebilir resmen moral bozuyorlar.. allahın taktiri bu ne zaman ne yapacaklarına nasıl karar veriyormuş daha 31. haftada..
tedbiri elden bırakma tabi çok hareket doğumu tetikler tetiklemez onu bilemem o konuda ahkam kesip sağlığını tehlikeye atmanı istemem ama bebeğin duruşu an be an değişir doğuma kadar.. hatta doğduğu gün dönen bebekler sebebiyle normal doğum bekleyip sezaryen olan ya da tam tersi durumlar bile var..

bak ben bankacıyım.. doğumum ankarada oldu ama sivas.ta çalıştığım için burdan çalışabilir raporu almak için 31. haftada doktorla konuşmak üzere gittim bebek ters duruyordu. ertesi hafta raporu yazdırmak için gittim kafası aşağıdaydı. 33. hafta ankarada normal muayenem vardı kendi doktorumla tekrar ters duruyordu.. ama emin ol hiçbir duruşta da doktorlar olumsuz bir şey demedi..
36. haftada izne ayrılıp doktoruma gittiğimde başaşağı duruyordu yani doğum durumu.. düşün sürekli yer değiştirmiş küçük adam..

bazı kadın doğumcular anneyi korkutmaktan başka bir işe yaramıyorlar.. bana sivas.taki salak doktorun söylediklerini hatırladım sinirim fırladı yine.. ankaradaki doktorum her şey yolunda çok rahat normal doğum yaparsın dedi hep.. ama bu rapor almaya gittiğim salak kendine güvensizliğinden dedi ki bebeğin kilolu duruyor 3,5 kg üstü olursa kesin sezaryen dedi.. düşünebiliyor musun bunu dinlesem kendime dert resmen..

39+6da 2,5 saatte 3510 gram normal doğumla bir oğlum oldu..

sakın bunları dinleme sen.. güvenmiyorsan da doktorunu değiştir..

Oncelikle çok teşekkür ederim içimi rahatlattiniz. Benim doktorum da çok iyi birisi çok da ilgilidir guleryuzlydur her soruma cevap verir ama bu konuda biraz fazla mi tedbirli bilemedim. Biraz korktum o böyle deyince . Bide bu haftalar dan sonra bebek dönerken kordon bağı boynuna dolanabilir dedi eğer hareketlerinde bir azalma olursa hemen ara beni dedi o yüzden de korktum. Aslında iyi biri ama korkuttu biraz beni. Ama siz rahatlattiniz beni. Umarım benim bebeğim de hayırlısıyla döner dönmezse de yapcak bişey yok mecbur sezeryan. haftaya perşembe tekrar gidecem bakalım bende çalışabilir raporu alicam. Doğumu da zaten kendi memleketimde annemlerin yanında yapcam bu doktor sadece takibimi yapıyor.

Bence sen degistir o doktoru.

Canım ben yurtdisinda yaşıyorum, sacma gelebilir ama burada bir yöntem var bebek ters durduğunda göbeğinin altına doğru gelen yere çın çın ses yapacak birşey takiyorlar sen yürüdükçe o da sallanıp ses çıkarıyor ya bebekte o sese doğru gidiyormuş. Bi dene istersen inşallah bebegin düzgün pozisyona gecer. Allah hayırlı doğumlar nasip etsin

Allah allah ilginç bir yöntem deneyebilirim sanırım teşekkür ederim canım . Allah hepimize hayırlı doğumlar nasip etsin inşallah.

canım 35ten itibaren akciğerleri gelişiyor korkma doğumu geldiyse doğacak 35 haftaya kdr dayan 3-3.5 haftan var sanırım 35'e; yürüyüş yapma fazla hareket etme inşallah sağlıklı bir şekilde doğuracaksın endişelenme.

Yok doğumu gelmedi ama doktor çok tedbirli davranıyor. Asıl sorun bebegin hala ters durumda olmasi bu yüzden yürüyüşü de şimdilik yasakladı.

Yok doğumu gelmedi ama doktor çok tedbirli davranıyor. Asıl sorun bebegin hala ters durumda olmasi bu yüzden yürüyüşü de şimdilik yasakladı.
bende de oldu aynı sorun 30 hafta 3 günlükken doktora gittiğimde bebek ters oturur pozisyonda dedi.doğumu tetikleyebilir dedi ve progestan yazdı fitil olarak kullan dedi.o hafta çok korktum bol bol soluma yatarak dinlendim şimdi sanki yan döndü gibi hissediyorum hareketlerinden inşallah öyledir en azından baskı yapmaz bir alt tarafa doğru sürekli tekme atıyordu baya rahatsızlık vermişti bana şimdi daha iyiyim bu çarşamba başka bir doktora daha gideceğim (hem devlette hem özelde takip oluyorum yaşadığım yer probleminden dolayı)sonucu burda yazarım.peki doktora gittiğinizde bebeiğiniz kaç gr dı?

Bence doktorun çok abartmış benimde 30.hqftadan beri tersti doktor daha çok erken döner dedi ben bubarada o kadar çok yürüdüm ki doğurmam lazımdı birkaç gün öncede döndüğünü anladım hareket edişi değişti sanki doktorda dedi dönmüş herşey noemal :))
yani bence öylw abartılacak bir durum yok boşuna üzme kendini

benim doktorumda daha vakit var dönebilir dedi ama pozisyonu riskli dedi gerçekten adım atarken bile son üç gün sanki çıkacak gibi geliyordu.benim 2. gebeliğim hani ilkinden tecrübeliyim çok başka bir baskıydı bu.belki oturuş şekli belki hareket şekli tam bilmiyorum ama her ters duran bebek doğumu tetikleyecek diye birşey yok bence sonuçta doktor rahim girişini falanda kontrol ediyor o yüzden hani abartmış deriz üç gün sonra doğurur Allah korusun ona ancak doktor karar vermeli bence

Tabi ki doktor karar verir ama bazen çok endişelendiriyorlar galiba benim ilk o yüzden bilmşyorum ama ayaklarıyla aşağı vurduğunu çok net hisswdiyordum birde çatı ağrım çok fazlaydı şimdi bşraz azaldı sanki
allahum hayurlısıyla bebişlerimizi kucağımıza almayı nasip etsin çok az var seninle aamızda :)

evet aramız çok az.hayırlısı ile inşallah zamanında kucağımıza alırız kuzuları.artık bundan sonrası biraz zor hergün insanın başka biryeri ağrıyor gece rahatla uyumak zor hızlı hareket edilmiyor. bir an önce kalan haftalarda geçsede rahatlasak

Bana ilaç falan vermedi sadece yürüyüş için 34. Haftaya kadar bekle dedi. Doktora 2gun önce gittim yani 30 hafta 3gunlukken 1760 gr dedi bebeğim için. Normalden 2 hafta kadar ondeymiş gelişim açısından. Zaten bu sebeple de erken olma ihtimali olabilir diyordu. Memnun olurum bilgilerinizi paylasirsaniz. Aynı şekilde bende paylasicam perşembe tekrar gidicem zaten. Sizin Bebeğinizin kilosu ne kadardı sanırım tam da aynı haftada gitmisiz kontrole.

Inşallah dediginiz gibi olur normale döner hersey. Ben zaten çalışıyorum yurumesem bile işe gitmeye devam edicem hatta çalışabilir raporu da alicam haftaya çünkü doğumdan sonra çok ihtiyacım olacak.

Benim herhangi bir çatı ağrım yada bebegin hareketinden kaynaklanan ekstra bir ağrım da yok simdilik şükür. ilerleyen zamanda ne olur bilemiyorum tabi. Allah hayırlısıyla sağ salim bebislerimizi kucagimiza almayi nasip etsin inşallah.

Canım hiç meraklanma bende 32 haftamdayım benimde bebeğim tersti sürekli dönüp duruyordu şimdi yine döndü normal doğum pozisyonuna daha küçük oldukları için donuyorlar endişelenme

Walla ben dayanıyorum her gün başka bir ağrı çıkıyor ama tek sıkıntım bebeşimi özledim

Bende 28. Haftamda kasilma ve sancilarimla acile gittim gece.Bebek ters duruyomus ve normal dogum olmaz dedi. Karnimda sert surekli.Ama dua ediyorum RABB'ime tabiki doktorun dedigi gibi olcak bisey yok.3 haftadir sancim kasilmam var.Daha dogum olmadi cok sükür

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…