- 7 Ocak 2011
- 6.828
- 4.295
- 373
Ciddi misiniz?.. Fikirlerine de çok güvendiğim bir bayan aslında o yüzden yazdım ama pişman oldum bakın şimdi..hay Allah..silebilir miyim acaba msjı..Hanımefendi bu cok cok yanlis sakin denemeyin ve de tavsiye etmeyin .Aynı gun yanlis oldugunu bir cok cocuk dr u acikladi .Sanirim gormediniz .
Ama lutfen yapmayın.
Onlar bebegin sirtindaki goremedigimiz ayva tuyleri ve oyle ovaladikca dugumleniyor .Siz o tuyleri koparmis oluyordunuz .Bebegin rahatlamasi masaj ve banyodan kaynakli.
Asla söylemiyoruz bunu,tam tersine her anne genel-geçer kurallardan ve ezber bilgilerden bağımsız,kendi bebeğinin ihtiyaçlarına göre yöntemler uygulamalı 0-2 yaş döneminde diyoruz.7-8 aylık çocuktan bahsetmiyoruz, 2 aylık bu çocuk. Uyku eğitimi en erken 5. ayda veriliyor ki bence onun için bile erken. 5 aydan önce koy yatağa uyusum bi çocuk büyütebildiyseniz ağlatmadan, helal olsun.
Kızım çok ağlayan huysuz bi çocuk olmadı, tek talebi kucaktı çünkü. Onu karşılayıncada ben çok iyi dinlendim vallahi. Uykusuz geçirdiğim gecelerim nadirdir. Kucak istediği için ağlayan bir çocuğa direnmeyi uzmanlar söylüyor bile olsa -ki söylemiyor- yine de anneliğim müsaade etmez.
2 aylık bebeğin alerjisi de olsa bunu tespit edemezler.Alerjisi olabilir. Çocuk alerji uzmanına gidin derim. Sizin yediğiniz bir şey ona alerji yapıyor olabilir. Küçücük bebek kucağa falan alışmaz zaten onun yerine anne kucağıdır. Siz dediğim gibi bir alerji uzmanına gidin
gaz damlasi kullanıyorum. Günde en az 3 kez kaka yapıyor. Bütün muayenesini yaptırdım çok aglıdığı bi gece hastaneye acile götürdüm doktor herşeyi normal dedi gazi da yok ayaklarını çekiyorsa kendine gazı vsrdır dedi karnına masaj gibi bisey yapti normal dedi çişini yapamıyormuş yani zor yapıyormuş. Hemen sünnet yaptırdık şuan 5 gün oldu hala çok aglıyor Doktorun dediği herseyi deniyorum. Masaj yapıyorum. beyaz gürültü açıyorum. Sadece kucağımda duruyor babasındada durmuyor.Gaz çıkarsa da yeterli gelmiyordur karnın da sertlik varım kaka yapımı nasıl çok gaz çıkaran bir oğlum var yine de gaz damladı kullandım ilk dört ay
Ağladığı bi gece doktora götürdük gaz masajı gibi bişey yaptı ve gazı yok olsa ayaklarını kendinr çeker karnıda şiş değil dedi yinede bi z...o adında bi damla verdi. günde iki kez 4 er damla. Bende hergun rezene falan içiniyorum gaz yapacak herşeyden uzak duruyorum. Yani sürekli ağlıyor gaz sancısı olsa sabahtan akşama devam eder mi ki? Üstelik sünnetten dolayı ağrı kesici kullanıuoruz şuanda. Off allah kimseyi evladı ile sinamadınÇocuk doktorları gaz kontrolü yapıyor bilir misiniz bir de öyle baksan gazına mesela elini karnının üzerine koy diğer işaret ve orta parmağınla birlikte tik tık yapacaksın kendi eline çocuk siskinse anlasiliyor gelen sesten
.yada masaj yapacaksın yaptıkça gazı çıkar zaten ..b
Bende gazini çıkarttığını sanıp birabirakirdim ağladıkça masaj yapardım yine çıkarırdı bazı bebekler çok gazlı olabiliyor
Ederler. Ablamın kızının vardı ve çocuk alerji doktoruna götürdü, neye alerjisi varmış öğrendi ve ablam diyet uyguladı böylece bebek düzeldi, daha 3 aylıktı. Bebeklere de test yapılıyor yani.2 aylık bebeğin alerjisi de olsa bunu tespit edemezler.
Gazı yoksa nasıl damla veriyor? Ek test istemedi mi? Kan idrar gaita vs?Ağladığı bi gece doktora götürdük gaz masajı gibi bişey yaptı ve gazı yok olsa ayaklarını kendinr çeker karnıda şiş değil dedi yinede bi z...o adında bi damla verdi. günde iki kez 4 er damla. Bende hergun rezene falan içiniyorum gaz yapacak herşeyden uzak duruyorum. Yani sürekli ağlıyor gaz sancısı olsa sabahtan akşama devam eder mi ki? Üstelik sünnetten dolayı ağrı kesici kullanıuoruz şuanda. Off allah kimseyi evladı ile sinamadın
Bu odadan çıkma olayını anlamıyorum zaten. Kızım 2.5 yaşında, ben yanına gitmeden uyusun çok isterimde asla bunu kabul etmez. Hemen “sen neden yanıma gelmedin? Sen neden gittin? Ben saçını sevicektim” diyor. Ben şimdi o çocuğa ne diyeyim? Yok yavrum şimdi kendin uyumazsan 30 yaşında da saçını sevmek zorunda kalırım mı diyeyim? E çocuğun özgüveni, becerileri, zekasıda çok iyi, hiçbir zararını görmedim bunun. Velhasıl; ben sevginin dozunun kaçırılmasından yanayım.Asla söylemiyoruz bunu,tam tersine her anne genel-geçer kurallardan ve ezber bilgilerden bağımsız,kendi bebeğinin ihtiyaçlarına göre yöntemler uygulamalı 0-2 yaş döneminde diyoruz.
Kitaplardan,uzmanlardan elbette yararlanalım ama bu bizi 'doğal annelik güdülerimizden' koparmasın.
5-6 ayda uyku eğitimi bana göre de erken,
hatta çoğu durumda 'uyku eğitimi' denen olguya mesafeliyim ben.
Neden derseniz? Uyku eğitimi katı bir disiplin yöntemi gibi uygulanıyor çoğu zaman.
Bebek yatağında katılarak ağlarken, anne,
-gittiği uzman öyle dedi diye- odanın kapısını kapatıp bebeği o halde bırakıyor beşiğinde.
Bebeğin o anda yakınlığa,güvene,kucaklanmaya ihtiyacı var belki.
Kısacası bebeğimizin ritmine uyar ve gergin olmamaya dikkat edersek, bebek büyütmek daha kolaylaşır.
beyaz gürültü kolik bebek müzikleri falan dinlettim işe yaramiyor susmuyor. Sadece kucağıma alınca susuyor. Mesela lavaboya gidicem eşime veriyorum gittiğimi anlayinca yine ağlıyor hemde sesi kesilene kadar. Uyuyor ama kucağımda yada ayakta sallarsam o uyurken odadan çıksam gözünü acıyor. Ya her yolu denedim doktor doktor geziyorum nedenini bilmiyorum ama onun haline çok üzülüyorum. Verimli uyuyamıyor böyle olunca. Bugün uyanmasın diye 2 saat kucağımda evin içinde gezdim.Sağlıkla büyütün.
Kızım çok ağlardı benimde bir tek arabada emzirirken sakinleşir uyurdu. Az uyutmadık arabada onu. Şimdi oğlum var gazlı bir bebek olmasina rağmen kızıma nazaran daha iyi idare ediyorum bence. İlk bebekte acemilik midir nedir bilemem ama aman ağlamasın kafasıyla çok üzerine düşülüyor ki bende öyle yaptım,bebek te müsaitse aglamaya olanlar oluyor.
Dikkatini dağıtmayı deneyin ağlarken.
Beyaz gürültü dinletmeyi deneyin mesela yada şarkı söyleyin, katılma haline gelmeden tabi etkili olabilir bu öneriler.
Ben oğluma fisher price zürafa aldım,doğa sesleri,müzik vs çalıyor,oğlum aglayınca açıyorum sakinleşiyor o seste. Uyumakta zorluk çekince yada sık uyanınca açıyorum 20 dakika boyunca çalıyor derin uykuya dalabiliyor.
İlk zamanlar da anne karnı sesi,fön sesi vb sesler dinletirdim.
Şu an 4 aylık,kızıma nazaran sakin bir bebek ama yinede kullanıyorum bizde işe yaradı. Deneyin isterseniz.
Gaz damlasının bağırsak hareketlerini yavaşlatıp sonrasında sanciya sebep olduğunu söyledi doktorumuz. Bence bunu bir düşünün. Bir de gazını ağızdan tam cikaramiyorsa ve gaz bağırsaklara geçiyorsa çok sancı yaparmış. Yani siz ohh pıtır pıtır alttan gaz çıkarıyor diyorsunuz ama bu büyük sıkıntı aslında. Kilo alımı cok iyi hatta fazla. Bana göre fazla yediği için sindiremiyor. Çünkü benim küçük de öyleydi. En son kusar rrahatlardi felan. Bir de bazı bebekler sebep yokken de aglak oluyor. Hiçbir sebep de olmayabilir. Ya da hamileyken çok stres yasamissaniz da bebeğe geçiyor bu. Bez bel bölgesine pat pat vurarak her emmeden sonra gazını çıkartın. Uyudu yerine koyayım derseniz o gaz bağırsağa geçer. Allah kolaylık versin. Bilirim ağlayan uyumayan bebek çok zor. Bazen hiçbir sebep yoksa bile aglayabilir. Etraftakiler özellikle bebeği uslu olanlar sizi suçlar. Aldırmayın. Öyle kabul edin bebeğinizi.gaz damlasi kullanıyorum. Günde en az 3 kez kaka yapıyor. Bütün muayenesini yaptırdım çok aglıdığı bi gece hastaneye acile götürdüm doktor herşeyi normal dedi gazi da yok ayaklarını çekiyorsa kendine gazı vsrdır dedi karnına masaj gibi bisey yapti normal dedi çişini yapamıyormuş yani zor yapıyormuş. Hemen sünnet yaptırdık şuan 5 gün oldu hala çok aglıyor Doktorun dediği herseyi deniyorum. Masaj yapıyorum. beyaz gürültü açıyorum. Sadece kucağımda duruyor babasındada durmuyor.
doktora götürdüm. Götürebileceğim her bölüme cerrahtan tutun kalp doktoruna kadar her yere götürdüm. Alerji kan idrar kaka her testi yaptırdık. Bobreklerine falan baktırdik hiçbir sorun yok. Sorun kimsede durmaması ve sadece benim kucağımda durması. Gece 1 2 de uyuyor sabah 6 da kalkiyor bi kez daha uyuyor 8 de kalkiyor ve bi daha uyuyamiyor. Hep yarım saat 15 dakika o civarda. Haliyle uykusuzken ağlıyor elimden hiçbirşey gelmiyor. Evde sabahtan akşama kadar ya slingde ya kucağımda benim yorulmam önemli değil ama o verimsiz uyuyor iyi hissetmiyor kendini eminim. En ufak kapı sesinde gözlerini açıveriyo. Çok üzülüuorum elimden birşey gelmedikçe kendimi suçluyorum.Siz gerginseniz bebeğinize yansır o da huysuz olur öncelikle bunu belirteyim sıkıntısı yoksa uyuması gerek mutlaka bir sıkıntısı vardır lütfen bir doktora götürün
Bende iki sefer yaptırdım.Birinde 3 yaşındaydı.Diğerinde 6 yaşında.Hemde ikisinde de şu tvlerde de çıkan alerji uzmanı profesörlere yaptırdım.İlkinde hiç birşey çıkmadı.İkincisinde de çok emin olmamakla beraber küf mantarı dedi.Hatta ben ikincisinde alerji aşısı istedim.Doktor gerek yok dedi.İlkinde 3 yaşına kadar beklememin sebebi de her doktorun 2 yaşından önce kesinlikle belli olmaz demesiydi.Ederler. Ablamın kızının vardı ve çocuk alerji doktoruna götürdü, neye alerjisi varmış öğrendi ve ablam diyet uyguladı böylece bebek düzeldi, daha 3 aylıktı. Bebeklere de test yapılıyor yani.
Neler denedim bi bilseniz. Besiğinde hamakta kucağımda her yolu deniyorum. Gogüsüm açık kucağıma alıyorum ama olmuyo herseyi deniyorum. Allah yardım etsin insallah gecerde yavrum rahat ederlütfen bebeğinizi ayağınızda sallamayın. Sırt üstü uzanıp kucağınıza yatırın ve pış pış yapın olmazsa. İki elini göğsünde çaprazlayıp bir elinizle göğsünden bir elinizle de poposundan tutarak hafif çalkalama şeklinde yavaşça sallayın. Hiç olmadı çıplak göğsünüze yatırın. Ama yazık ayağınızda sallamayın.
Ahmet Akçay’a mı gitmiştiniz? Ablam da ona gitti de. Ama çok güzel diyet ve öneriler sundu ve bebek iyileşti. Bilmiyorum orada çok vaka vardı. Hepsini Ahmet bey bulmuş alerjilerini falan.Bende iki sefer yaptırdım.Birinde 3 yaşındaydı.Diğerinde 6 yaşında.Hemde ikisinde de şu tvlerde de çıkan alerji uzmanı profesörlere yaptırdım.İlkinde hiç birşey çıkmadı.İkincisinde de çok emin olmamakla beraber küf mantarı dedi.Hatta ben ikincisinde alerji aşısı istedim.Doktor gerek yok dedi.İlkinde 3 yaşına kadar beklememin sebebi de her doktorun 2 yaşından önce kesinlikle belli olmaz demesiydi.
Belki şan rahatlamiştır dedi yinede yazayım zarar vermez gunde 1 kez 4 damla sabahları ver dedi. Ertesi gün tüm bolumlere götürdüm. Kalp doktoru cerrah falan hepsine gittik. Kan tahlili idrar ve gata yaptılar. Hiçbir sorun çıkmadı. Doktora sordum bana kullanabilirsin şuan yok gibi ama belki olduğu zamanlar huzursuz oluyordur dedi.Gazı yoksa nasıl damla veriyor? Ek test istemedi mi? Kan idrar gaita vs?
Oh iyi çok sevindim bir şey çıkmamasına. O zaman ben şöyle kendi tecrübelerimi anlatmak isterim. Bebekler ilk 6 ay gözleri önündeki nesnelerin ve kişilerin varlığına inanıyorlar. Görmedikleri şeyler onlara göre yok ve eğer sizi bir kaç kere görmemişse kaybolacağınızı düşündüğü için korkuya kapılmış olabilir, bu yüzden sürekli kucak istiyor olabilir.Belki şan rahatlamiştır dedi yinede yazayım zarar vermez gunde 1 kez 4 damla sabahları ver dedi. Ertesi gün tüm bolumlere götürdüm. Kalp doktoru cerrah falan hepsine gittik. Kan tahlili idrar ve gata yaptılar. Hiçbir sorun çıkmadı. Doktora sordum bana kullanabilirsin şuan yok gibi ama belki olduğu zamanlar huzursuz oluyordur dedi.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?