• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

bebeğim sürekli ağlıyor

Siz rastlamasanizda eger bir sikintisi yoksa bebek doyduktan sonra uyuyor gercekten hele ilk aylarda gunun cogu uyuyarak ve emerek gecer biz de gaz sancilarimiz baslayana kadar oyleydik. Ama tabi bebegin sikintisi varsa oyle koydugun yerde uyumasi imkansiz tabiki. Saglikli olsunlar da tek dertleri gaz olsun diyelim :anne:

Benim bebegimde ilk 1. Ay uyurdu
Sonra gaz sıkıntısı bir basladi e nasil yataga birakip gideceksin :)
Konu sahibi gazi yok diye kesin konusuyor ama bana gazi var gibi geldi
Cunku dr bize siz 3 kere gazini cikartirsiniz ama icinde 15 kez cikarmasi gereken vardir boyle dusunun demisti

Siz rastlamasanizda eger bir sikintisi yoksa bebek doyduktan sonra uyuyor gercekten hele ilk aylarda gunun cogu uyuyarak ve emerek gecer biz de gaz sancilarimiz baslayana kadar oyleydik. Ama tabi bebegin sikintisi varsa oyle koydugun yerde uyumasi imkansiz tabiki. Saglikli olsunlar da tek dertleri gaz olsun diyelim :anne:
Vallahi ben ilk ayı sarılıkla atlatmıştım. O yüzden gözünü açsa diye bakıyordum. 2.ayda gaz başlıyor zaten. 4. Ay bitimine kadar devam ediyor. Gazsız ve çok sakin mizaçlı çocuk demek ki bahsettikleriniz.

Benim bir tanıdığim alıştırdı
Ama nasil emzirip gazini denerdi birakirdi yataga bebek kucaga alinmaz derdi cocuk catlardi en son ağlamaktan yorulup uyurdu...
Bu bana gore degil malesef vicdanim rahat etmiyor yoksa bizde bilirdik yataga birakip susmasini beklemeyi :))
10 ay anne karnında, birebir iletişim içinde yaşayan çocuğu kucağa almamak kadar büyük haksızlık olabilir mi ya? Çocuk anneyi kendisinin kolu bacağı görüyor. Ayrı bi beden değil ki onun için. Hatta doktorlar doğumdan sonraki ilk üç ayı 4. Trimester olarak adlandırıyor. O yüzden bu katılık bana göre de değil.

Vallahi ben ilk ayı sarılıkla atlatmıştım. O yüzden gözünü açsa diye bakıyordum. 2.ayda gaz başlıyor zaten. 4. Ay bitimine kadar devam ediyor. Gazsız ve çok sakin mizaçlı çocuk demek ki bahsettikleriniz.
Evet dogru bizim gazimiz 5 ay surdu tabi bu arada sallanmaya alisti. Ben de bitmistim artik basimda sac kalmicakti nerdeyse ki gazlar bitti keyifli zamanlar geldi. Konu sahibi sizde sabredin eninde sonunda geciyo ama iyi bi doktor kontrolunden gecin herseyden(enfeksiyon,alerji,reflu v.s) emin olduktan sonra bebeginizin hoslandigi dikkatini dagitacak seyleri ogrenin boyle boyle zamanlariniz gecicek neseli kahkahali gunlere geliceksiniz sizde

Benim bebisim ilk iki ay surekli agladi Hatta bir kez aksam acile bile goturduk bu yuzden O agladikca ben de panikleyip en sonunda onunla aglamaya basliyordum Surekli internetten arastiriyordum Bir gun bir yazi okudum Bebekler neden aglar sorusuna bir suru cevap vardi Korkmustur aglar Sicaklamistir aglar Usumustur aglar Annesini ozlemistir aglar Meme ister aglar Sag memeyi begenmez solu ister aglar Kucak ister aglar Kucaktan inmek ister aglar Sinirlenir aglar vs vs.. Kendini ifade etmenin tek yolu aglamakti onun icin Boyle dusunerek biraz kendimi sakinlestirdim 2.aydan sonra bacaklari surekli hareket etmeye baslayinca gazi daha kolay cikmaya basladi Simdi 6 aylik oldu Son bir aydir zaten dönüp duruyor gaz sorunu kalmadi sayilir O aglama nobetleri gecti
Tabi dis cikarma vs gelecek daha farkli farkli seyler
Hepsi gececek sevgili anne Biraz sabir Sıkı Sıkı sarilin bebise

Benim bebegimde ilk 1. Ay uyurdu
Sonra gaz sıkıntısı bir basladi e nasil yataga birakip gideceksin :)
Konu sahibi gazi yok diye kesin konusuyor ama bana gazi var gibi geldi
Cunku dr bize siz 3 kere gazini cikartirsiniz ama icinde 15 kez cikarmasi gereken vardir boyle dusunun demisti

Aynen doktorun dedigi cok dogru

Arkadaşlar ağlayan bebekte muhakkak bir sorun vardır. Bebekler ağladıklarında morarıyorsa kalple ilgili bir sorun olabilir. Lütfen uzun süreli ağlamalarda hemen doktora danışın.
Geçen 7 aylık bir bebek sabah 7ye kadar ağlamış sonra uyumuş, aile de uyumuş uyandıklarında bebeklerini yatakta ölü bulmuşlar. Allahım kimsenin başına vermesin ama lütfen özellikle uzun süreli ağlamaları dikkate alın. Derdi olmayan bebek ağlamaz.

Gaz sancısını öyle bi anlatıyorsunuz ki çok korkuyorum ya ha başladı ha başlayacak diye

günaydin sevgili kk.
Şuan en büyük hatta tek derdim bu umarim doğru yerdir çünkü tecrubeli annelerden fikir almak destek görmek istiyorum.

allah bağışlasin benim ve tüm annelerin yavrularını 63 günlük bir bebeğim var. Doğduğu 2 haftadan şu zamana kadar hep ağladi.
Uykusu geliyo ağlıyo uyanıyo yattığı için ağlıyo direk kalkmak kucaklanmak istiyor. Yani kısacası herşeyde morarana kadar ağlıyor. Uyanıkken asla kendi kendine kalamıyor.

Çok yoruldum artık gece gündüz uyumuyor en uzun uykusu gece oluyor oda 2 saat gündüzleri sallamayı kestiğimiz anda uyanıyor. Şuan bide sünnet oldu onunda mızmızlığı eklendi ne yapacağımı şasirdım. Tuvalete bile gidemez oldum.

Ben bu çocuğa ne yapmalıyım. Nasıl özellikle gece uykusu eğitimi verebilirim. Mesela 12 1 olmadan asla uykuya dalmıyor. ama 9 dan uyuyana kadar bas bas bağırarak ağlıyor ve sakinleştirmek çok zor oluyor.

allah rızası için ben ne yapmalıyım bana yardımcı olur musunuz?

( Bebeğim sürekli aglıyor mesajlara geç dönebilirim ama herkesin yorumunu mutlaka uygulayacağım. Simdiden teşekkürler hayırlı günler)

NOT: Gaz sancısı çekmiyoruz çok şükür koliklikten değil yani bunuda söylemek istiyorum tamamen huyu ve bu huyu değiştirmem gerek.
Canim benm bebgmde 8 haftalik ve aynen dedign gibi. Inan susmuyo artik bazen birakyodum tamam agla diye. Kollarim gidiyodu ki ya bitek uyursa susuyodu bide kucakta. Son 1 haftadir kundak yapiyrm uykulari biraz daha uzun suruyo ve cok daha rahat oldu. Yani insan az da olsa nefes aliyr. Ilk kizimda dogar dogmaz kundak yapmistim. Ama ikinci kizim kundagi basta kabul etmemsti. Yari kundak dedkleri sey. Bide harvey karp kitabini tavsye ederim.
Ayrica ilk 3 ay kucak kotu bisy degil. Ben de sling aldm en azndan artik kollarmz kopmaz;))
Bide etraftan gelen yorumlar bizi daha cok bozuyo onlar da ayri bi dert.
Ama bebegnn dogdugna gazinin olmadgna eminsen ve bi hastaligi yoksa sadece anneyle temashalinde olmak istiyolar kendilerini guvende hisstmek icin. Kundkta o anlamda ise yariyo biraz

Erken sünnetin başka sebepleri vardı. Bitik denirmiş halk arasında çişini yapamiyordu zorlaniyordu son bir iki haftadır mecbur oldu bende 6 7 aylıkken istiyordum ama malesef erken oldu.
İdrar enfeksiyonu olabilir mi. Annem bende surekli morarak aglama oldugunu ve tuvaletimi yaparkende bu sekilde aglayinca dr tahlil istemis ve enfeksiyon varmis

Burda kafan allak bullak olur.
Daha da karışırsın.
Ayrıca her çocuk bir değil.
Birisinde işe yarayan sende yaramaz.
En mantıklısı yine doktora danışmak.
Benim çocuğumda aynı senin gibiydi.
Çıldırma noktasına geldim ama çare bulamadım.
2 yaşında hala uyumuyor.uykuyu sevmiyor asla.
Rezene,anason gibi çaylar denemiştim doktorda çözüm bulamayınca.
Ama onlarda işe yaramadı.
Valla bitek çıplakken biraz uyuyodu.
Bende kaloriferli evde bir odaya elektrikli soba yakıodum altınada şu hasta bezleri varya çocuklar için olanından serip uyutuodum çaresizlikten.
Yani çareyi yine sen bulcaksın deneye deneye.
Mesela bazı gaz damlaları bitkisel.
İçinde bazı faydalı yağlar var.
İnan bana hepsini denedim.

Yeğenim 6 ay hiç susmadan ağlamıştı, şükür şimdi zehir gibi maşallah, kreşe başladı. Bazen sebepsiz bile öylece ağlayabiliyor çocuklar, allah kolaylık versin.

günaydin sevgili kk.
Şuan en büyük hatta tek derdim bu umarim doğru yerdir çünkü tecrubeli annelerden fikir almak destek görmek istiyorum.

allah bağışlasin benim ve tüm annelerin yavrularını 63 günlük bir bebeğim var. Doğduğu 2 haftadan şu zamana kadar hep ağladi.
Uykusu geliyo ağlıyo uyanıyo yattığı için ağlıyo direk kalkmak kucaklanmak istiyor. Yani kısacası herşeyde morarana kadar ağlıyor. Uyanıkken asla kendi kendine kalamıyor.

Çok yoruldum artık gece gündüz uyumuyor en uzun uykusu gece oluyor oda 2 saat gündüzleri sallamayı kestiğimiz anda uyanıyor. Şuan bide sünnet oldu onunda mızmızlığı eklendi ne yapacağımı şasirdım. Tuvalete bile gidemez oldum.

Ben bu çocuğa ne yapmalıyım. Nasıl özellikle gece uykusu eğitimi verebilirim. Mesela 12 1 olmadan asla uykuya dalmıyor. ama 9 dan uyuyana kadar bas bas bağırarak ağlıyor ve sakinleştirmek çok zor oluyor.

( Bebeğim sürekli aglıyor mesajlara geç dönebilirim ama herkesin yorumunu mutlaka uygulayacağım. Simdiden teşekkürler hayırlı günler)

NOT: Gaz sancısı çekmiyoruz çok şükür koliklikten değil yani bunuda söylemek istiyorum tamamen huyu ve bu huyu değiştirmem gerek.
I
günaydin sevgili kk.

S
Instagram da ^baldan anne^ diye bi sayfa var orayi takip et benim cocugumda oyleydi psikolojim bozulmustu simdi cok sukur ve masallah ki duzeldi

Bu yastaki cocuga uyku egitimi olmaz,6. Ayi beklemelisiniz. Su anda sabretmekten baska yapilacak cok bir sey yok. Aile olarak duzeniniz olsun,belli bir saatte uyuyun,beslenmenize dikkat edin,cocuk evdeki huzuru hissetsin.

Uyku rutini olustursaniz. Ben dogdugj ilk gunden beri her aksam 19.30da yikar masaj yapar masal anlatir emzirir uyuturdum. Simdi 10 aylik. Uyku egitimimiz cok kolay oldu. Yine 19.30da yikama yaglama masaj kitap okuma iyi geceler deyip yatagina birakma ve uykuya gecmesi olarak devam ediyoruz. Bizim tarz bi uyku egitimini ancak 4 ayliktan sonra verebilirsiniz.

Normal.
2 yaştan önce uyku eğitimi anlamsız.
Çünkü o yaşa kadar diş, hastalık, büyüme atakları derken düzen tutmuyor.

Bebek sahibi olunca uykuyu, düzeni, yemeği vs unutacaksınız.
Hepimiz aynı evreleri yaşadık.

Mümkün olduğunca sakin kalın.
Bebek doyuyor mu emin olun.
Arada 1 çay kaşığı rezene, papatya çayı verin, siz de için.
Sakinleştirecektir.
Yazılmışı varmış tekrar yazmiyim

Kontrol e götürdünüz mü? Enfeksiyon olduğu zaman da ağrıdan ağlarlar.

bütün yorumlar için teşekkür ederim. Gecen hafta bebegim ağladığı için acile götürdüm bebegimin çişini yaparken zorlandığını bitik denilen bişeyden bahsetti sünnet ettirin dedi. Sünnet ettireli 4 gün oldu hala ağlıyor. Kalp doktoru cerrah alerji her bölüme genel muayeneye götürdük çok şükür bir sıkıntı çıkmadı. Acilde ki doktor ağlarken muayene etti ve gazı olmadığını olduğu zaman kendini sıkıp bacaklarını çekeceğinden bahsetti yinede damla kullan dedi. Ağlarken kendini sıkmıyor bacaklarını çekmiyor. 2 saat uyursa yarım saatten fazla emiyor demiştim ama gün içinde uyumadığı için ne zaman istediğini fark edersem emziriyor.
Doyduğunuda düşünüyorum 63 gunde 3 buçuk kilo ve 5 cm boy attı. Doktorumuz yeterli olduğunu söyledi. Idrar tahlili temizdi enfeksiyonda yok. Burnunu tıkandığını fark ettiğim an temizliyorum.

Kendimi pek ifade edemedim hızlıca yazdım birazda ondan sanırım. Doktor kontrolleri herşeyi tam yapıldı geçeb hafta. Doktorumuz sorunun gaz olmadıgını doyduğunu ama çişini rahat yapamadığı dönemde sürekli kucakta susturduğum için beni isteyebilrceğinden bahsetti. Şuanda sadece ayağımda veya kucağımda uyuyor ama yatağında veya bırakınca hemrn uyanıyor.

Bu arada emmeyi kendisi bırakıyor yada kusuyor emerken çok doyduğunda tekrar almak istemiyor kafasını çekiyor.
Ne yapacağımızı şaşırdık. Sünnetten sonra düzelir demişti doktorumuz bekliyorum inşallah yol kat ederiz.

Bide yarım kundak yapıyoruz doğduğundan beri ama uyuduğunda kundaktaysa uyanıyor elleri ve kollarının serbest olmasını istiyor.

Evde her odada klima açıyorum oda sıcaklıgım sabit. Ateşi olmuyor geneldr ölçüyorum. Banyi yaparken çok mutlu oluyir yada çıplakken ama giyinincr yada sudan çıkınca tekrar aglamaya başlıyor.

Günde en az 3 kez kakasını yapıyor. 5 6 kez de çişi dolduruyor bezini.

Slindeyken yada arwbayla bir yere giderken deliksiz uyuyor ama durunca araba ya da slingden çıkarıncada uyanıyor. Anlicağınız yapışık ikizler gibiyiz.

Işin ilginç tarafı ben hsriç kimsede durmuyor eşim veya bir başkası kucağına aldığında yinr ağlıyor.

Back