bebeğim sürekli ağlıyor

Buraya ilk konumu bebeğimin kabızlığı için açmıştim 40-50 gün sonrası süt değişiminden dolayı bebekler kabız olabiliyor her gün düzenli ve kıvamlı kaka yapıyor mu peki ?
evet günde 3 kez yapıyor en az oda bazen daha fazla oluyir ama doğduğundan beri 3 ün altına düşmedi.

Nerden biliyorsunuz ya gaz olmadigini?
Gazi yoksa midesi agriyordur belki?
Illaki sindirimle ilgili problem cekiyordur cok kucuk cunku
63 gunluk bebegin huyunu mu degistirceksiniz?
Siz uykusuzluktan saglikli dusunemez olmussunuz.
Ozellikle erkek bebekler fena halde gaz sancisi ceker bu 1.
2 aylik bebege uyku egitimi verilmez bu 2.
Sizin gerginliginizden cocukta gerilmistir buyuk ihtimal.
Zaten zavalli yavru sunnet olmus, uyku egitimi dusunmeniz, olusmamis huyunu simdiden kirmaya calismaniz vs alinmayin ama bildiginiz insafsizlik.
Cekeceksiniz bi sure yapacak bisey yok.
Dunyaya adapte oluyor kucucuk sey kolay mi?
Lutfen huy kirma vs boyle seyleri aklinizdan gecirmeyin.

evet günde 3 kez yapıyor en az oda bazen daha fazla oluyir ama doğduğundan beri 3 ün altına düşmedi.
Geçenlerde instagramda takip ettiğim bir bayan paylaşım yapmıştı..onunda yeni bebeği oldu ve huzursuzluğundan şikayetçiydi..bir takipçisi bebeklerde sırt dikeni olabileceğinden ve bebekte buna bağlı huzursuzluk yaratabileceğinden bahsetmiş..banyo sırasında bebeğin sırt kısmını yumuşak hareketlerle ovunca sırtında diken gibi siyah tüyley çıkmış.resimlerini de paylaşmıştı hatta..ve aynı gün bebeğin son derece rahat uyuduğundan bahsetti..tıbbi dayanağı var mı ne derece doğru bilemiyorum ama bir araştırın isterseniz..

Tabi gazi var, hele ki erkek bebekler gazman gibi oluyor gercekten.
Oglum nasil gazliydi ama cahillikten anlayamamisim.
Kizim daha az cekti bu sIkintiyi.

Hanımefendi bu cok cok yanlis sakin denemeyin ve de tavsiye etmeyin .Aynı gun yanlis oldugunu bir cok cocuk dr u acikladi .Sanirim gormediniz .
Ama lutfen yapmayın.
Onlar bebegin sirtindaki goremedigimiz ayva tuyleri ve oyle ovaladikca dugumleniyor .Siz o tuyleri koparmis oluyordunuz .Bebegin rahatlamasi masaj ve banyodan kaynakli.

Benim oglum 4 bucuk aylik.3 ay kadar soylediklerinizin hepsini yasadik .Bizim gaz sancimiz cok yogundu .O kadar cok ağlıyordu ki cogu zaman akşamları caresiz kalip dr a götürüyorduk.Yolda uyuyordu .Dr niye geldiniz diyordu.Artik video cekip boyle agliyordu diye aciklama yapar hale gelmistim .
Insan cok yıpranıyor. Ama cok kucuk su anda.Sabredin .Gececek .Belki komik gelecek ama geçiyor inanin .
Benim sirt ustu yatip bebegi yuz ustu kucagimda yatırdığım geceler oldu.Annemi arayip ben bu bebege bakamiyorum kotu bir anneyim diye agladigim da oldu.
O dönem stres ,uykusuzluk bizi cok yipratti .Hic bir aylik fotosunu zamaninda cekemedim .Arkadaslarim bebekleriyle gezip fotolar paylasirken bizim derdimiz evde aman aglamasin ,aman 5 dk fazla uyusundu.
Haa simdi de cok farkli degil .Uyku duzenimizi hala kuramadik .Sunnet yaptirdik .Iyilesmesini bekliyoruz .Ama en azindan cevreye ilgi duymaya basladi .Babasiyla da zaman geçirebiliyor. Yeni bir sey gorunce aglamayi kesip kesfetmeye calisiyor .
Demem o ki bir anda buyuyecekler .Keske biz de uykudan ve sakinlikten yana sansli olsaydik .Ama her sey gelip geciyor .Her seye ragmen tadini çıkarmaya bakin .

O zaman kaka sorunu yok şükür :)

Aklıma başka bişey gelmiyor gaz da değil demişsin :/ masaj yapsan konuşarak ara sıra rahatlar belki

Yahu 9 ay anne karnında kalmış bebek Zaten tek bildiği anne kokusu anne kalbi anne kucağı.. o bebek dünyaya alışmaya çalışıyor. İlk yıl bebeklerin ihtiyaçlarına cevap vermek çok çok önemli. Evet annenin ihtiyaçları var ama sonuçta bebek kararını ebeveyn veriyor değil mi niyeyse anneler emsin uyusun bana da vakit kalsın istiyor yok öyle bir dünya. Annelerin geneli kendi rahatını düşünüyor asıl bebeğin rahatını düşüneceksin sen onu kılavuz alacaksın kaldı ki böyle olduğu zaman annelerde dinlenebiliyor. Bak arkadaş ne güzel demiş koynum da uyuttum. Kucağımda uyurken bende uyudum. Bebek kararı çok büyük bir karar ama çoğu kişi düşünmeden işleyiş bu diye bebek sahibi oluyor sonrada gelsin kucağa alıştırmalar gitsin uyku eğitimleri.. bizim bildiğimiz dünyayı biliyor gibi davranıyor anneler

Gaz çıkarsa da yeterli gelmiyordur karnın da sertlik varım kaka yapımı nasıl çok gaz çıkaran bir oğlum var yine de gaz damladı kullandım ilk dört ay

Çocuk doktorları gaz kontrolü yapıyor bilir misiniz bir de öyle baksan gazına mesela elini karnının üzerine koy diğer işaret ve orta parmağınla birlikte tik tık yapacaksın kendi eline çocuk siskinse anlasiliyor gelen sesten
.yada masaj yapacaksın yaptıkça gazı çıkar zaten ..b

Bende gazini çıkarttığını sanıp birabirakirdim ağladıkça masaj yapardım yine çıkarırdı bazı bebekler çok gazlı olabiliyor

Sağlıkla büyütün.
Kızım çok ağlardı benimde bir tek arabada emzirirken sakinleşir uyurdu. Az uyutmadık arabada onu. Şimdi oğlum var gazlı bir bebek olmasina rağmen kızıma nazaran daha iyi idare ediyorum bence. İlk bebekte acemilik midir nedir bilemem ama aman ağlamasın kafasıyla çok üzerine düşülüyor ki bende öyle yaptım,bebek te müsaitse aglamaya olanlar oluyor.
Dikkatini dağıtmayı deneyin ağlarken.
Beyaz gürültü dinletmeyi deneyin mesela yada şarkı söyleyin, katılma haline gelmeden tabi etkili olabilir bu öneriler.
Ben oğluma fisher price zürafa aldım,doğa sesleri,müzik vs çalıyor,oğlum aglayınca açıyorum sakinleşiyor o seste. Uyumakta zorluk çekince yada sık uyanınca açıyorum 20 dakika boyunca çalıyor derin uykuya dalabiliyor.
İlk zamanlar da anne karnı sesi,fön sesi vb sesler dinletirdim.
Şu an 4 aylık,kızıma nazaran sakin bir bebek ama yinede kullanıyorum bizde işe yaradı. Deneyin isterseniz.

O kadın baya vicdansızmış.

Hic uyuyan cocugum olmadi .Sadece aşı oldugu günler sakince rahatca dururdu .
O yüzden 2 yasina kadar filan evde zombi modundaydim .

Siz gerginseniz bebeğinize yansır o da huysuz olur öncelikle bunu belirteyim sıkıntısı yoksa uyuması gerek mutlaka bir sıkıntısı vardır lütfen bir doktora götürün

lütfen bebeğinizi ayağınızda sallamayın. Sırt üstü uzanıp kucağınıza yatırın ve pış pış yapın olmazsa. İki elini göğsünde çaprazlayıp bir elinizle göğsünden bir elinizle de poposundan tutarak hafif çalkalama şeklinde yavaşça sallayın. Hiç olmadı çıplak göğsünüze yatırın. Ama yazık ayağınızda sallamayın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…