• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

bebeğim şehit oldu

Rabbim sabırlar versin inşallah....diyecek bişey bulamıyorum.. evlat deyince içim yanıyor....Rabbbim kimsye evlat acısı vermesin..

bugun 52.günü kızımın şimdi mezarlıktan geldim,o kadar sıcak ki,sıcaktan koskoca asırlık ağaçlar dahi kurumuş,yaprakları sararmış,mezarlık çöll gibi herşey kuru ve sarı,ama kızımın üstü tam yarım metre yemyeşil olmuş,hayretler içerisindeyim hala,fotosunu çekecektim dayanamam gördükce diye vazgectim:( neden böyle olduğunu cok merak edıyorum aslında...

Canim benim biryerde,
"Mezarlik uzerinde yeşil ot, yeşillik ne kadar çok olursa o kadar iyidir. Otlar orada yatan ölü için istiğfar çeker. Bunu da ölüler duyar; bu otları koparmak iyi değildir". diye okumustum.
Zaman iste boyle gecip gidiyor, bugun 52.gunu bi bakmissin 2 yil olmus. Allah sabir versin, boyle acilar kimseye yasatmasin...

Canim benim biryerde,
"Mezarlik uzerinde yeşil ot, yeşillik ne kadar çok olursa o kadar iyidir. Otlar orada yatan ölü için istiğfar çeker. Bunu da ölüler duyar; bu otları koparmak iyi değildir". diye okumustum.
Zaman iste boyle gecip gidiyor, bugun 52.gunu bi bakmissin 2 yil olmus. Allah sabir versin, boyle acilar kimseye yasatmasin...

cevap verdiğin için teşekkür ederim canım,aslında ben zambak gelincik vs. alıp dikecektim fakat heryeri yemyeşil yanları bile hiç boş yer yok,dikmek için onları sökmek gerek,madem günah hiç sökmeyim ozaman...

evet zaman hızla geciyor,ama yüreğimde hep bir sızı...

bugun 52.günü kızımın şimdi mezarlıktan geldim,o kadar sıcak ki,sıcaktan koskoca asırlık ağaçlar dahi kurumuş,yaprakları sararmış,mezarlık çöll gibi herşey kuru ve sarı,ama kızımın üstü tam yarım metre yemyeşil olmuş,hayretler içerisindeyim hala,fotosunu çekecektim dayanamam gördükce diye vazgectim:( neden böyle olduğunu cok merak edıyorum aslında...

Değerli kardeşimiz;
Mezarlık üzerinde otların çıkması mezardaki ölüye fayda verdiği rivayetlerde geçmektedir.

Hz. Peygamber (s.a.s) bir mezarlıktan geçerken, iki mezardaki ölünün bazı küçük şeylerden dolayı azap çekmekte olduklarını gördü. Bu iki mezardaki ölülerden biri hayatında koğuculuk yapıyor, diğeri ise idrardan sakınmıyordu. Bunun üzerine Resulullah (s.a.s) yaş bir dal almış, ortadan ikiye bölmüş ve her bir parçayı iki kabre de birer birer dikmiştir. Bunu gören ashap, niye böyle yaptığını sorduklarında: "Bu iki dal kurumadığı sürece, o ikisinin çekmekte olduğu azabın hafifletilmesi umulur." (Buhârî Cenâiz, 82; Müslim, İmân, 34; Ebû Dâvud, Tahâret, 26) buyurmuşlardır.

Bir zaruret yoksa kabirlerin üzerindeki otların ve ağaçların tamamen koparılmaması tavsiye edilir. Ancak bir zaruret varsa koparılabilir. Yakmak ise doğru değildir.

Kabristandaki Yaş Ağaç ve Otları Koparmamak :

Varlık âleminin zikir halinde bulunduğu, her zerrenin Hakk'ı lisanıhal ile ve bağlı bulunduğu ilâhi kanun ölçüsüyle tesbih ettiği şüphesizdir. Özellikle yaş ağaç ve otların Cenâb-ı Hak'kın sünnetiVİRÜSne bağlı kalarak kendine has bir hayat sürmesi ve bu devre içinde devamlı Hakk'ı zikretmesi, beşer âlemine çok şeyler hatırlatmaktaVİRÜSdır.

Yaradan yeşili ve yeşilliği çok sevmiştir. O'nun sevdiğini sevmeVİRÜSmiz kadar tabii ne olabilir. Zaten insan ruhu da tabiatın yeşilliğine hayrandır.

Havayı değiştiren, gündüzleri karbon dioksiti alıp oksijen veren, geceleri bunun aksine bir ameliyeye girişen, böylece insan sağlığını korumada büyük katkısı bulunan bitkileri ve ağaçları kendimize en büyük dost bilmemiz gerekiyor mu? İşte bunun için İslâm Dini, ağaç dikmeyi, dikilen ağaçları korumayı emretmiştir. O kadar ki kabristanın bile yemyeşil olmasını öğütlemiş, dirilere yararlı olduğu kadar ölüler için de yararlı olan ağaç ve bitkilerin koparılmasını mekruh saymıştır.

Fıkıh âlimleri bu açıdan hareketle kabristanda yeşil duran ağaç ve otların koparılmasının mekruh olduğunu belirtmiş ve bu hususVİRÜStaki hadîsleri nakletmiştir. Ancak kurumuş ağaç ve otları kesmekVİRÜSte bir sakında yoktur. Onlardan yararlanmakta bir beis görülmeVİRÜSmiştir. (Fetâvâ-yi Kaadıhan - Fetâvâ-yi Hindiyye.)

(Celal Yıldırım, Kaynaklarıyla İslam Fıkhı, Uysal Kitabevi: 2/85-86.)

Selam ve dua ile...
Sorularla İslamiyet

canım seni tanımıyorum ama acını ta yüreğimde hissettim sen çok güçlü bir annesin Allah sabır versin eşinede sabır versin zaman herşeyin ilacıdır unutulmaz tabiki ama Rabbim dayanma gücü versin

AYYY ALLAH ım bu nasıl acıdır böyle okudum içim yandı sen nasıl acı çekiyorsun tahmin bile edemiyorum agladım içim acıdı allah sabır versin cennette sana ve babasına şefaatçi olsun allah rahmet eylesin çok acı çok :14::14::14::14:

canım seni tanımıyorum ama acını ta yüreğimde hissettim sen çok güçlü bir annesin Allah sabır versin eşinede sabır versin zaman herşeyin ilacıdır unutulmaz tabiki ama Rabbim dayanma gücü versin

teşekkür ederimm,Allah razı olsun,dayanılması öyle güç ki,sol yanım öyle ağır geliyor ki içimdeki acı öyle büyük ki,ama düşündüğümde Allah istediği için böyle oldu diyerek tevekkül ediyorum..

AYYY ALLAH ım bu nasıl acıdır böyle okudum içim yandı sen nasıl acı çekiyorsun tahmin bile edemiyorum agladım içim acıdı allah sabır versin cennette sana ve babasına şefaatçi olsun allah rahmet eylesin çok acı çok :14::14::14::14:

inşallah şefaatci olacak,birde ahirette hiç büyümeyecekmiş hep bebek olarak kalacakmış bu yüzden seviniyorum ben onu hep doyamadığım küçüğüm olarak seveceğim:43:

Okudum..cok kotuyum su an.rabbım sabır versın guzel kardesım.:14:

teşekkür ederim,öyle garip ki sizlerin üzüntüsünü de hissedebiliyorum,Allah başka acı göstermesin ,inşallah yeniden kardeşleri olurda bende onlarla avunurum,burada mutluluk haberlerinide paylaşırım...

Bende bir melek annesiyim.evladının yokluğu içine kaneviçe gibi gün gün işlemiş,acıya gülmeyi öğrenmiş,yüreğinin yarısı olmayan bir anneyim.sana ne teselli vereceğim ne de üzülme diyeceğim.herşeyin nasıl boş geldiğini çok iyi bilirim.suarsan dağ konuşursan deniz olur.ahhhh diye başlayan cümlelerinin sonu hep ağrıyla sancıyla biter,gözlerin yavrunu arar ellerin boşluğa uzanır cam kırıkları gibi batar yokluğu kanarsın....evlat kokulunu cennet kokulunu süt kokulunu düşünüyorsun onun için ağlıyorsun diye kimse yargılayamaz sseni,kimsenin böyle bir lüksü yok.annesin sen anneeeee....seçilmiş özzel kılnmış bu acıya layık görülmüş bir annesin...
Keşke elimden gelsede yeni bir bebeğin oluncaya kadar yüreğindeki acıyı alıp emanetin diye sevgimle duamla koruyabilsem.kelimelerim felç...başını kaldır güzel meleğin güzel annesi.yeni bir yola baş koyduysan acına yüreğimdesin evladım de dimdik yürü yolunda.yeni evlat yeni umuttur acın bitmeyecek asla ama hafifleyecek.yeni kuzunu iki kere öpecek on kez koklayacaksın.meleğinin kardeşi onunla büyüyeceksin onunla ağlayacaksın.ne zaman istersen ne zaman ihtiyaç duyarsan yaz bana.kardeşim de acımın ortağı de,acıdaşım de ne dersen de elin artık elimde.dua ve selamla kal.....

Bende bir melek annesiyim.evladının yokluğu içine kaneviçe gibi gün gün işlemiş,acıya gülmeyi öğrenmiş,yüreğinin yarısı olmayan bir anneyim.sana ne teselli vereceğim ne de üzülme diyeceğim.herşeyin nasıl boş geldiğini çok iyi bilirim.suarsan dağ konuşursan deniz olur.ahhhh diye başlayan cümlelerinin sonu hep ağrıyla sancıyla biter,gözlerin yavrunu arar ellerin boşluğa uzanır cam kırıkları gibi batar yokluğu kanarsın....evlat kokulunu cennet kokulunu süt kokulunu düşünüyorsun onun için ağlıyorsun diye kimse yargılayamaz sseni,kimsenin böyle bir lüksü yok.annesin sen anneeeee....seçilmiş özzel kılnmış bu acıya layık görülmüş bir annesin...
Keşke elimden gelsede yeni bir bebeğin oluncaya kadar yüreğindeki acıyı alıp emanetin diye sevgimle duamla koruyabilsem.kelimelerim felç...başını kaldır güzel meleğin güzel annesi.yeni bir yola baş koyduysan acına yüreğimdesin evladım de dimdik yürü yolunda.yeni evlat yeni umuttur acın bitmeyecek asla ama hafifleyecek.yeni kuzunu iki kere öpecek on kez koklayacaksın.meleğinin kardeşi onunla büyüyeceksin onunla ağlayacaksın.ne zaman istersen ne zaman ihtiyaç duyarsan yaz bana.kardeşim de acımın ortağı de,acıdaşım de ne dersen de elin artık elimde.dua ve selamla kal.....
içimden geçenleri ifade etmişsin resmen,söyleyecek söz yok üstüne,o kadar doluyum ki şimdi başlarsam kendimi toparlayamıyorum dağılıyorum,evladım denilince akan sular durur,ben onu birkez bile görebilmek için canımı feda ederim yokluğu acısı ne zaman hafifler bilmiyorum,her geçen gün daha da belli olmaya başladı sanki,yüreğim hep yanıyor eski ben değilim hic eskisi gibi olamam hep eksiğim...
senınde başın sağolsun canım,yeni bebeğini sağ sağlim kucağına al inaşallah,bana yardım eden ve yanımda olan herkesten Allah razı olsun...

içimden geçenleri ifade etmişsin resmen,söyleyecek söz yok üstüne,o kadar doluyum ki şimdi başlarsam kendimi toparlayamıyorum dağılıyorum,evladım denilince akan sular durur,ben onu birkez bile görebilmek için canımı feda ederim yokluğu acısı ne zaman hafifler bilmiyorum,her geçen gün daha da belli olmaya başladı sanki,yüreğim hep yanıyor eski ben değilim hic eskisi gibi olamam hep eksiğim...
senınde başın sağolsun canım,yeni bebeğini sağ sağlim kucağına al inaşallah,bana yardım eden ve yanımda olan herkesten Allah razı olsun...

haksızlık etme kendine.acın daha taptaze.bağır ağla kız ama sakın sakin görünmeye çalışma.sen kimseyi mutlu etmek zorunda ddeğilsin içine atma sakın.özlersin elbet acıtır yokluğu.sen cansın ailen için sevdiklerin için.anlarlar seni.ama yeni yavrun adına sağlam dur.beyin kısrlığı yaşama sakın..canımsın.dualarımdasın her zaman ve artık yanındayım inşallah....

haksızlık etme kendine.acın daha taptaze.bağır ağla kız ama sakın sakin görünmeye çalışma.sen kimseyi mutlu etmek zorunda ddeğilsin içine atma sakın.özlersin elbet acıtır yokluğu.sen cansın ailen için sevdiklerin için.anlarlar seni.ama yeni yavrun adına sağlam dur.beyin kısrlığı yaşama sakın..canımsın.dualarımdasın her zaman ve artık yanındayım inşallah....

allah rahmet eylesin çok üzüldüm kimbilir sizin içiniz nasıl yanıyor:14: allahım size eşinize sabır versin:14:

Back