• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebegim oturamiyor

Zeynepelifkubra

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
15 Ağustos 2022
14
9
1
Merhaba arkadaşlar ben ikiz annesiyim bebeklerim 33 haftalık dogdularşuan bir yaşına girdiler biri yürüyecek her şey yolunda ama diğeri oturamiyor yuvarlanarak emekliyor kendi birşeyler alıyor istediği yere gidiyor ama oturmuyor bunu bilerek yapıyor doktora gittik 10 Aylikken oturt dedi çok denedik hep kendini kaydırdı bunu yaşayanlar varmı ne yaptınız ne yapmaliyim nasıl oturttunuz ben neler yapabilirim?

Merhaba arkadaşlar ben ikiz annesiyim bebeklerim 33 haftalık dogdularşuan bir yaşına girdiler biri yürüyecek her şey yolunda ama diğeri oturamiyor yuvarlanarak emekliyor kendi birşeyler alıyor istediği yere gidiyor ama oturmuyor bunu bilerek yapıyor doktora gittik 10 Aylikken oturt dedi çok denedik hep kendini kaydırdı bunu yaşayanlar varmı ne yaptınız ne yapmaliyim nasıl oturttunuz ben neler yapabilirim?
Doktor kalça cıkıklığı için ultrason istedimi ? Başka bir doktora götürmek önlem amaçlı ne olur ne olmaz ultrasonda belli oluyor bu durum yinede bakılmasını tavsiye ederim.

Yanlış anlamayın.Ben koruyucu aıleyım ikizi var yavrumuzun Bi süre oturamamış şuan oturuyor fakat emeklemesi güç kendini kaldıramıyor ikizi,bizimkide tam tersi yürümeye başladı ,öğrendikki koruyucu ailesi doktora götürmüş ultrasonda belli olmuş kalça çıkıgı ameliyat olacak ne olur ne olmaz bakılmasında fayda var.

Merhaba böyle bir durum yaşamadım ama bir çocuk fizyoterapisti veya ergoterapisti ile mi görüşseniz?
Tekrar bir doktora gideceğiz teşekkür ederim yorumunuz için
Doktor kalça cıkıklığı için ultrason istedimi ? Başka bir doktora götürmek önlem amaçlı ne olur ne olmaz ultrasonda belli oluyor bu durum yinede bakılmasını tavsiye ederim.
Evet3 aylıkken bakıldı kalça çıkıkliginyok doktorada gittik oturuyor normalde kendini bilerek arkaya atıyor ağlama bağırma yok gülüyor bunu yaparken de hatta biraz cesaret edemiyorum sanırım biraz da inatlasiyor

Yanlış anlamayın.Ben koruyucu aıleyım ikizi var yavrumuzun Bi süre oturamamış şuan oturuyor fakat emeklemesi güç kendini kaldıramıyor ikizi,bizimkide tam tersi yürümeye başladı ,öğrendikki koruyucu ailesi doktora götürmüş ultrasonda belli olmuş kalça çıkıgı ameliyat olacak ne olur ne olmaz bakılmasında fayda var.
Estağfurullah bakıldı ama bilemiyorum Ağlama yok ama ve kendini döndürüp kollarıyla kendini kaldırıyor belini kaldırıyor sizin ki otururken nasıl tepki veriyordu bizimki güluyor kendini atiyor arkaya ve çok denedim oturması için ama olmadı

Estağfurullah bakıldı ama bilemiyorum Ağlama yok ama ve kendini döndürüp kollarıyla kendini kaldırıyor belini kaldırıyor sizin ki otururken nasıl tepki veriyordu bizimki güluyor kendini atiyor arkaya ve çok denedim oturması için ama olmadı
Bizimki normal kendi oturup kalkıyor hatta bacakları kuvvetliydi bize geldikten kısa süre sonra yürümeye başladı ama ikizi kalkamıyor adımlayamıyor şuan oturabiliyormus sizin kontrolde bakıldıysa problem yok demekki öyle rahat ediyor zamanla değişir her cocuk aynı olmaz bizimkinin uyuması enteresan yılan gibi sürünerek uyuyor 😬

Bizimki normal kendi oturup kalkıyor hatta bacakları kuvvetliydi bize geldikten kısa süre sonra yürümeye başladı ama ikizi kalkamıyor adımlayamıyor şuan oturabiliyormus sizin kontrolde bakıldıysa problem yok demekki öyle rahat ediyor zamanla değişir her cocuk aynı olmaz bizimkinin uyuması enteresan yılan gibi sürünerek uyuyor 😬
Teşekkür ederim yorumunuz için ☺️

Evet mama sandalyesinde ,orumcekte, destekli ,oturuyor kucagimdada uzun süre oturuyor yere koyduğumuzda kendini kaydiriyor
İnatlaşiyor napmam gerekiyor bilmiyorum nasıl oturtucagimi yada inatlaşan bebeginiz varsa siz ne yapmiştinız? sağlık ocağına kontrole gittiğimizde hemşiremiz oturttu ve sonra kendini arkaya attı o dedi bı doktora tekradan gidin diye gideceğiz inşallah böyle bir şey yaşadınız mı neler yaptınız öğrenmek istiyorum diğeri yürüyen de hareketli hani oturuyum karşısında oyun yapayım da çok olmuyor diğerine koşarken o yerde yuvarlanma ya başlıyor ikizinin yanına geliyor oturmuyor ikizide ayağa kalkabiliyor ama o da pek bı oturayım yok her yeri bı keşfedeyim havasında öyle

Benim oğlum vaktinde doğmasına rağmen geç oturdu 6. Ayda başladık destekli oturtmaya ama hep sağına eğik oturuyordu 9. ayda düzeldi mama sandalyesinde oturuyor mu? Kademeli olandan kullandık biz önce hafif yatay pozisyonda sonra dik, oturma yastığı da baya faydalı oldu

Uzun bir aradan sonra beni bunca kaosun arasında gülümseten güzel bir haber vermek istedim bebeğim artık oturabiliyor ve hatta ayakta duruyor çok şükür ♥️

Back