Bebeğim ona kızdığımın farkında mıdır ?

Babayı görünce gülmesi ve sevinmesi, babanın ona negatif enerji yansıtmaması, iyi davranması nedeniyle tabii ki

Sizi görünce kucak isteyerek ağlaması ise "beni bırakıp gidiyorsun, sana ihtiyacım var" tepkisi. Hatta bir kaç gün ortada görünmeyen anneye küsen bebekler var :)

Sizde uyumaması, sürekli ağlamasının da iki nedeni var. 1- Negatif enerjinizi, zaman zaman ona kızdığınızı, o huzursuzluğu hissediyor, anlıyor. Ki bu durumu ona bolca sevgiyle, sabırla, gülümseyerek, temasla unutturmalısınız. Yoksa her uyutma zamanınızda aynı huzursuzluğu yaşaması ve yaşatması çok doğal hale gelir 2- Sevginiz, ilginiz, temasınız ona yetmiyor ve uyumak yerine sizinle kalmayı tercih ediyor. Çözüm yine aynı

(Tabii ki fiziksel hiç bir sıkıntısı olmadığını varsayarak yazıyorum tüm bunları)

NOT : Lütfen ne kadar zorlanırsanız zorlanın ağzından emziğini alıp fırlatmak gibi tepkiler vermeyin. Bunu yaparak bebeğinize fiziksel ve ruhsal şiddeti yaşatıyorsunuz Huzursuz anında anneye sığınmak için ağlayan bebek anneden hiç beklemediği bir şekilde şiddetle karşılaşınca hem güvensiz, korku ve gerilim dolu bir dünya algılayarak kişiliği bu yönde oluşur, hem de huzursuzluğu ve mutsuzluğu çarpı on olur. Yapmayın.

babasını görünce çok mutlu oluyo gülüyo ama beni gördüğünde bir tepki yok . beni gördüğünde ağlıyo kucakla diye hiç iyi bir anne olamadığımı düşünmeye başladım
Bebekler en güvendikleri ortamlarda ağlayıp mızmızlanırlarmış daha dün akşam okuduğum bir yazıya istinaden söylüyorum. Tüm gün yüklendikleri enerjiyi annelerinin kucağında ağlayarak ve huysuzlanarak deşarj olurlarmış. O size sarılmak istiyor sadece yani. Çünkü sizi çok seviyor ve en çok size güveniyor

PS: 11 aylık huysuz bir bebek annesi :)

Yorgunluk ve stresten moraliniz bozulmuş,ona zarar vermemişsiniz ,kötü bir anne değilsiniz üzülmeyin.sadece negatif enerjiyi hissederler ondan hızursuzdur.onun tek sığınacağı liman sizsiniz ,kim bakarsa baksın ilk doğduğunda kucağınızda sizin kokunuzu aldı.

inşallah öyledir :) yoksa artık yetersiz bir ebeveyn olduğumu düşüneceğim

çok haklısınız zamanı geriye alabilsem keşke

akşam duş aldırıp mamasını yedikten yarım saat sonra uyumak için mızmızlanıyo zaten o zaman uyutmaya götürüyorum . 2 dk içinde kucağımda pışpışlayarak uyuyo yatırıyorum o şekilde ama gece uyandığında uyumak istemiyo tekrar esneyip duruyo ama uyumuyo

inşallah öyledir :) yoksa artık yetersiz bir ebeveyn olduğumu düşüneceğim
Merak etmeyin öyle :) Siz yine de sakin olun ve ne yaparsa yapsın ona hep sakin davranın, eğer çok bunaldığınız ve kızdığınızı hissettiğiniz bi an olursa hemen babayı çağırın ve ortamdan uzaklaşıp 10 derin nefes alın ve yavaşça verin. Sonra bebeğinizin en tatlı gülümsemesini düşünün, ve belki de karnı ağrıyordur başı ağrıyordur, dişi çıkıyordur.. sonuçta o da bir insan ve arada bir bu tarz şeyler olması normal.. O yüzden o bi tür sıkıntı yaşarken ona sadece sarılın ve onu çok sevdiğinizi söyleyin, oyun oynayın,kucağınıza alıp evde turlayın,şarkı söyleyin :) Sizin sesinizle sakipleşip ağrısı sızısı sıkıntısı geçecek ve uykuya hazır olacak :)

Bu konuyu ve cevapları okuyunca istemsiz gözlerim doldu çünkü ben de sizin gibiyim bazen dayanamayıp kızdığım anlar oluyor sonra çok pişman oluyorum,arada beni sevmiyor mu düşman olur mu beni istemez mi düşüncelerine de kapılıyorum çalışan anne olmak zor gerçekten bazen herkesi benden daha çok sevip gitmek istediğini düşünüp ağlıyorum o derece inşallah büyüyünce iletişimimiz iyi olur biz de bu günlere güleriz sadece :)

gece olduğu için uykusu daha fazla açılacak diye endişe ettiğim için direk uyutmaya çalışıyorum

o kadar aynı şeyleri düşünüyoruz ki korkuyorum bende

o kadar aynı şeyleri düşünüyoruz ki korkuyorum bende

Ya düşünün bir kaç defa otobüse bindik ve benim yanımdaki kişilere gitmek istedi beni istemedi beni sevmiyor istemiyor diye kaç gün gözyaşı döktüm onun yüzüne o da çalıştığım için bana tepki mi veriyor diye şimdi biraz daha alıştı tabi tek başımızayken anne anne peşimde dolanıyor ama birileri olunca pek umursanmıyorum hala bunu da aşıcaz inşallah

gece olduğu için uykusu daha fazla açılacak diye endişe ettiğim için direk uyutmaya çalışıyorum
Evet ilk etapta doğrusu o ama huysuzlanıp uyumadığında da uykuya zorlarsanız daha çok direniyorlar (bizimki öyle mesela) Ama biraz odadan çıkartıp sımsıkı sarılıp kucağınızda dolaştırarak hafif bi şekilde sakin bir şarkı veya ninni tarzı bişeyler mırıldanırsanız hem sizin vücut sıcaklığınızla iyi hissedecek, sesinizle de sakinleşecek, çok değil bir 15 dakika böyle yaparsanız sonra odasına götürüp hadi bakalım artık uyku zamanı diyerek uyutabilirsiniz. Biz öyle yapıyoruz, ne kadar artık bebeğimin ağırlığı belimi bükse de babasıyla dönüşümlü gezdiriyoruz, rahatlatıyoruz öyle tekrar yatırıyoruz,hemen uyuyor o zaman :)

işte beni çok üzen de 6 aylık daha bebeğim sinirime nasıl hakim olamadım . nasıl öfkeme yenildim daha minicik bebeğe kızdım
E normal
Çünkü insansınız
Anneler süper sabırlı insanlar olmak zorunda değil
O gün kızarsınız 2 saat sonra seversiniz
Çocuk da alışır
Uzun süre aklında tutup size trip atacak kadar hafızası yoktur zaten

Bizler de insanız , sinirlenebiliriz, tahammülü muz bitebilir,uykusuzluktan oluyor tüm bunlar. Emin ol yaşları önemli değil, dün 7 yaşındaki oğluma dersleri ile ilgili kızdım sonra pişman oldum . Annelik biraz da boyle birsey . Sizin ki daha çok küçük siz yine de sakin olmaya çalışın ama.hayat hep full alttan alma ,sinirleri alınmış gibi sakin olmayla olmuyor

evet bu ülke şartlarında çalışmak bir zorunluluk bebeğim uyandığında mamayı yediğinde kendiliğinden uykuya dalıyordu ama artık uyumuyo uyutmak için saatlerce çaba sarfediyorum
Ek gıda istiyo olabilir. Yeterince doymuyodur belki. Uyku öncesi kaşık mama deneseniz

Sizi sevdiği için görünce kucak istiyor. Başkasına agucuk anneye ingadir genelde bebekler. Uzulmeyin.

babasını görünce çok mutlu oluyo gülüyo ama beni gördüğünde bir tepki yok . beni gördüğünde ağlıyo kucakla diye hiç iyi bir anne olamadığımı düşünmeye başladım
Bebek bu herkese farklı tepkiler verebilir bu sizi sevmediği anlamına gelmez.size gelip sarılmak istemeside sevmesini gösterir. Siz stresli olduğunuz için bebeğiniz de size farklı tepkiler veriyordur. Babasında uyuması kısa sürede onu sizden fazla sevdiği sizin kötü bir anne olduğunuz anlamına gelmez. Sakin olun birazcık. Bebeğinizde rahatlar ve daha kolay uyur

Öncelikle uykuya artık çok erken geçiyor büyüdükçe daha geç uykuya geçmek isteyebilir. 8 buçukta uyursa sık sık uyanmak istemesi çok normal.. Biraz daha sabırlı olmalısınız ve onun bir melek olduğunu unutmayın.

Zamanla uykusu da düzelecek ama her zaman deliksiz uyku uyuyabileceğini düşünmeyin.

Her şey günlük düzenini bozabilir. Tam doymamış olabilir, gazı olabilir, diş sancısı başlamış olabilir, gündüz fazla uyumuş olabilir... Benim bebeğimde saatimizde yatağa geçtiğimizde bazen uyumak istemiyor ağlıyor inip gezmek istiyor müsade ediyorum açıkçası
Zorla uyutmaktansa keyfi yerinde huzurla uyuması benim için daha önemli..

Siz iyi bir annesiniz bebeğiniz de sizi seviyor. Fakat biraz daha sabırlı olun bir gün büyüyecek ve size ihtiyacı olmayacak bunu unutmayın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…