Bebeğim ona kızdığımın farkında mıdır ?

orionnn

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
14 Haziran 2021
1.746
2.096
63
29
merhaba çok moralim bozuk kendimi çok kötü hissediyorum.

6 aylık bir bebeğim var saat 20:30 gibi akşam uykusuna yatırdım. gece 1:30 da uyandı mamasını yedi tekrardan uyuttum yatağına bıraktım . geri uyandı . ayağımda salladım uyumadı , kucağımda pışpışladım olmadı, beşiğe koyup salladım uyumadı, saat 3:00 da artık sinirden bebeğin ağzındaki emziği alıp yere fırlattım oda korkup ağladı çok üzüldüm onu korkuttuğum için sarıldım kucağıma alıp bu sefer daha fazla ağlamaya başladı . sinirlerime hakim olamadım. bebeğim benden uzaklaşır mı bu yaptığım yüzünden zaten çalıştığım için gündüz kayınvalidem bakıyo beni sadece akşamları ve hafta sonları görüyo şuan işteyim ve onu düşünüyorum . ona kızdığım için çok pişmanım. bebeğimi çok seviyorum babasına gülüyo onu gördüğünde ama bana bir tepki vermiyo genelde ağlıyo kucak istiyo beni görünce artık beni sevmediğini düşünmeye başladım. beni sevmiyo olabilir mi ?

Fazla streslisiniz ve bu stresi bebeğinize yansıtıyorsunuz. sizden aldığı negatif enerji yüzünden gülmüyor bebeğiniz. Tabi ki sizi seviyor. Biraz daha sakin olmaya çalışın çünkü bu kızmalarınız alışkanlık haline gelirse bebeğinizde ciddi yaralar açarsınız

Cok çabuk işe baslamissiniz. Sinirleriniz yipranmis anlik kizip sonra pisman oluyorsunuz daha fazla yipratir sizi bebekler 1 yasina kadar duzensiz uyur zaten .

Dinlenmeniz lazim.

sevmemek olur mu tabiki sever annesini
hey gidi günler.. ufak kızım yeni konuşmaya başladığında herkesi sayar bir anne demezdi üzülürdüm bende :)

sinirleriniz bozulmuş olabilir olur öyle şeyler
çok yorulduğunuzda eşinize paslayın çocuğu
birde çocuğunuzu kucağınıza aldığınızda sizi üzen hiçbirşeyi düşnmemeye çalışın ondan da insanın tahammülü azalıyor

Bence sizin sinirleriniz bozulmuş. Yorucu ve stres altında çalışıyorsunuz bir yandan çocuk hiç kolay değil. Bebeğiniz daha küçük siz annesiniz sizi özlüyor ve seviyor böyle düşünmeyin.
babasını görünce çok mutlu oluyo gülüyo ama beni gördüğünde bir tepki yok . beni gördüğünde ağlıyo kucakla diye hiç iyi bir anne olamadığımı düşünmeye başladım

zaten 1,5 saat uğraşıp uyutamadığım bebeği eşim 20 dk içinde uyuttu kendimi çok kötü hissettim bende uyumadı diye

Cok çabuk işe baslamissiniz. Sinirleriniz yipranmis anlik kizip sonra pisman oluyorsunuz daha fazla yipratir sizi bebekler 1 yasina kadar duzensiz uyur zaten .

Dinlenmeniz lazim.
evet bu ülke şartlarında çalışmak bir zorunluluk bebeğim uyandığında mamayı yediğinde kendiliğinden uykuya dalıyordu ama artık uyumuyo uyutmak için saatlerce çaba sarfediyorum

babasını görünce çok mutlu oluyo gülüyo ama beni gördüğünde bir tepki yok . beni gördüğünde ağlıyo kucakla diye hiç iyi bir anne olamadığımı düşünmeye başladım

Babasi gece kalkiyormu? Niye sadece sen kalkip bakiyorsun?

Ve uyku eğitimi verilmeli artik 5-10-20 dakika metodu ile. O cocugun uykuya ihtiyaci var aslinda ama nasil dalacağini bilmiyor tekrar.

Beşiğinden çikarip sallama artik. Yatağinda tekrar uykuya dalmayi öğrenmeli.

Ve kendini suçlama, yoruldun, yiprandin. Eşinde gece kalksin, senin dinlenmen lazim.

Bebeğinize kızmanız konusuda yorum yapmak istiyorum
Çatışmalar da insan ilişkilerine dahil bence
Çocuklarımıza kızdığımız zamanlar elbette olacak
DAha sonra telafisini yapacaksınızdır mutlaka ve işler düzelecektir
Hepimize büyürken anne babamız kızmıştır ama direkt nefret evresine geçmedik

Kimsenin kendine kızmadığı ortamda yetiştirerek sınırları oluşmayacağı için aksine daha zarar vermiş olursunuz

Bebekler annenin stresini ve kizdigini elbette anlar. Bundan süphe yok. Simdi bu durumda bebegin neden uyumadigini da düsünmek lazim. Aksam nasil yatiriyorsunuz mesela? Babasi daha cabuk uyutabiliyorsa oda yatirabilir. Bu sizi kötü bir anne yapmiyor.

kızdığınızı evet anlar ama bu kadar kendinize yüklenmenize gerek yok
hepimiz insanız bazen aşırı tepkiler verebiliyoruz tabi ki.
Geçenlerde böyle bir soru sorulmuş pedagoga
o da sistematik olarak uygulanmadığı sürece anlık verilen tepkilerin çocukta travmalara sebep olamayacağını söylemiş.
Şimdi olmuş bi iki ay sonra yine olacaktır illaki.
Bir daha asla yapmayacağım demek inanın hiçbir anne için gerçekçi değil.

yok artık daha neler
bizimki de babacı , bebeklerde oluyor.

Asiri kucaginiza aldiginiz icin sizin surekli kucagina alacak zannediyor olabilir
Aksam daha gec yatirmayi deneyin

eşim ben dün sinirden ağlayınca kalkıp o uyuttu . uyku eğitimi nasıl olacak araştıracağım. yada bu işle uğraşan hemşireler var onlardan yardım alacağım kaç para ise vereceğim ama gündüz kaynanam baktığı için sağlıklı olur mu bilemiyorum.

Annesi olduğunuz için size nazlanıyor.Ayrıca 6 aylık bir bebekten her zaman aynı rutinde uyumasını bekleymeyiz belki diş çıkarıyor belki atak haftasında...Babalar ve dedeler rahatlatma konusunda uzmanlar.Benim eşim ilgileniyor geceleri onda daha iyi uyuyor hiç de dert etmiyorum hatta bana iyi geliyo bu durum :) Her zaman her bebek için anne çok başkadır bu asla değişmez. Canınızı sıkmayın.Çalışan annelerin hakkı ayrıca ödenmez bence iş güç bir yana minicik bir bebeği bırakıp gidebilmek bir yana. Ama mecburiyetler.

işte beni çok üzen de 6 aylık daha bebeğim sinirime nasıl hakim olamadım . nasıl öfkeme yenildim daha minicik bebeğe kızdım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…