• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Premature Bebekler Bebeğim kuvözde Allah için dualarınızı bekliyorum :((((

• Konu Sahibi Konu Sahibi elae
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
uzun zamandır forumun takipçisiyim 28 haftalık kızım oldu
buğün 57 gündür yoğun bakımda
neolur dualarınızaa ihtiyacım var yer gök dua üstüne kimin duası kabul olunur bilinmez
sizlerin hikayesini okudukça ümitleniyor buda geçecek diye telkinde bulunuyorum :((

Allah büyük inşallah yavrunuz sağlığına kavuşur Rabbim onu size bağışlasın haklısınız yer gök dua üstüne kurulu benim oğlum da 45 gün kaldı yoğun bakımda doğdunda bana göstermediler bile hiç umut yok dediler heleki 3.günü doktorlar bugün herşeye hazırlıklı olun son aylarda bize gelen en kötü durumdaki bebek demişlerdi ama ben dua etmeyi bırakmadım tüm dostlarımdan dua istedim Rabbim büyük şifa verdi oğluma inşallah kızınızda biran evvel iyileşir ve sağlıklı olarak kucağınıza alıp evinize gidersiniz

selamlar dünyanın en güzel en özel anneleri :))) :emir_bebek:bize dua eden herkese ayrı ayrı teşekkürler Allahım bütün bebekleri annelerine bağışlasın inş. küvözde olanları rabbim tez zamanda annelerine kavuştursun amin.....

gözünüz aydın Rabbim bir daha evladınızdan ayırmasınn

canım ıns daha ıyı olucak ıns.........kendını suclama ınan bızde aynı seyı yaptık ınsan sucluyo ama bu bızım elımızde degılkı hala bıle ben otuzu tamamlasaydım dıye dıyıp duruyırum ama gectı hersey kısmet ....kendını suclama canım bol dua edıp hayat tutunması ıcın yalvaralım ıns canım hersey yoluna gorer...nerdeydı nereye nakl oldu.....benım bıı arkadasımın vardı kızı sımdı ıyı hıc bellı olmaz bu ısler rabbım .......yardımcın olsun bol su ıc sutun olsun bol dua canım gelıslerı yaz guzel bebısın gelsın evıne ıns

merhabalar sızden ıstanbulda ıı bır fızık tedavı doktoru veya merkezı ısmını rıca edıcem.kızım dogum sırasında oksıjensız kaldı ve 90 gundur yogun bakımda,artık fızık tedavıye baslamak ısıyoruz.tavsıye edıcegınız bıyer varmı acaba.

ALLAHIM bebegini kucana almayi nasip etsin sagliklica buyutursun insallah:43::43::43:banada dua edin kizlar cokk korkuyorum benim oglumda 11 gundur kuvezde,27 haftalik dogdu oglum sezeryanla aldilar bebegim beslenemedigi için almak zorunda kaldilar 700 gr cok korkuyorm cok:43::43::43:

selamlar biz evimizdeyiz elamla giremedim birtürlü onla uğraşmaktan onunla ilğilenmekten hiç vaktim kalmıyor artık bebeğim 28 haftalık doğdu 700 gr lara düştü beyin kanamsı geçirdi su toplaması sonucu şant takıldı kasık ameliyatı oldu 1.500 gr la taburcu olduk bize dua eden herkeze ayrı ayrı tşkkr ederiz küvözde olan bebekleri rabbim tez zamnda kavuştursun annelerine dualırmızdalar inş..

benim prameture annelerin tecrübesine ihtiyacım var bebeğime aptamil vermemi istedi dr yalnız elam tolere etmedi emziriyorum şükür ama kilosu şuanda 3.100 gr. tabi bunada şükür :) bu arada doğalı 5 ay oldu ama düzeltilmiş 3 aya gircek piriçn unu versem ters bişe olurmu acaba? artı ek gıdalara nezamn başlıyim sizler kaç aylıkken tatırmalara başladınız meyve sularını falan cevap verirseniz sevinirim

gözün aydın..artık küvöz günleri bitti çok şükür..yemek konusunda 2011 pre anneleri konusunu okuyabilirsin henüz düzeltilmiş 3 aylık diyorsun normal doğanlar bile 4 ten sonra başlıyor..bende çok acele ederdim ama 6 bitene kadar bekledik mecbur aptamili benimki de sevmezdi hele diyet olanından tiskindi resmen.. marka değiştirdim biraz fayda etti..sütün varsa süte ağırlık ver mamadan daha güzel bence...ama ben erken dönemde denediğimde yutamadı kaşıkla yoğurt filan ben 2 ay sadece tattırdım..şimdi 7 ayda çok rahat muhallebi çorba meyve püresi yiyor..doktora sorsan hala 125 ml aptamil versem olacak..

bende seni merak etmiştim bebeğin şant takıldıktan sonra genel durumu nasıl doktorlar ne diyor benim oğlumdada şant var yazmıştım daha önce şuan 7,5 aylık oldu fizik tedavi hakkında ne diyolar
selamlar biz evimizdeyiz elamla giremedim birtürlü onla uğraşmaktan onunla ilğilenmekten hiç vaktim kalmıyor artık bebeğim 28 haftalık doğdu 700 gr lara düştü beyin kanamsı geçirdi su toplaması sonucu şant takıldı kasık ameliyatı oldu 1.500 gr la taburcu olduk bize dua eden herkeze ayrı ayrı tşkkr ederiz küvözde olan bebekleri rabbim tez zamnda kavuştursun annelerine dualırmızdalar inş..

benim prameture annelerin tecrübesine ihtiyacım var bebeğime aptamil vermemi istedi dr yalnız elam tolere etmedi emziriyorum şükür ama kilosu şuanda 3.100 gr. tabi bunada şükür :) bu arada doğalı 5 ay oldu ama düzeltilmiş 3 aya gircek piriçn unu versem ters bişe olurmu acaba? artı ek gıdalara nezamn başlıyim sizler kaç aylıkken tatırmalara başladınız meyve sularını falan cevap verirseniz sevinirim

rabbim kızına sağlıkla kavuşmayı nasip etsin cnmm üzme sen kendini kızının sana daha çok ihtiyacı var ordan çıkınca güçlü görsün annesini Allahın izniyle geçer bu zamanlarda :(

bende seni merak etmiştim bebeğin şant takıldıktan sonra genel durumu nasıl doktorlar ne diyor benim oğlumdada şant var yazmıştım daha önce şuan 7,5 aylık oldu fizik tedavi hakkında ne diyolar

Geçmiş olsun Rabbim şifalar versin bebişinize inş.. Allaha şükür sağlık durumu iyi bir sorun yok tabiki bıngıldağı devamlı kontrol altında artı şantlı bölgede öyle kızarma şişme vsr. olmamsına dikkat ediyoruz dr bize fizik tedavi diye bişe söylemedi tabi ben de çok bilgili değilim şant konusunda benmde çok merak ettiklerim var mesela bi zamn sonra bebek büyüyünnce beyin kendi işini kendi yapıyormu ? yoksa ömrü boyunca su alıp vermeyi şant mı yapıyor ?

canım öncelikle fizik tedavi bu tip bebeklerde çok önemli dikkat et bıngıldağı ve ilk 2ay şant yolu üzerinde kızarıklık varmı yok mu buda önemli zaten kanamadan dolayı beyin zedeleniyo konuşmasında algılamasında yürümesinde düşünmesinde zorluklar olabiliyo inşallah olmaz ALLAH ın izniyle ama doktorların bu konu hakkında bilgi vermemesi normal onlar hiçbişey söylemez ben hep kendim netten araştırdım bu durumda bebeği olan kişilerle tanıştım halada konuşuruz muhakkak çocuk nöroloji uzmanı görmesi gerekiyor daha çok şey var da yazsam yazılmaz gerekli bilgileri kendin araştırıp bul şuan benim bebeğim iyi DURUMDA ALLAH a şükür sadece sağ elini fazla kullanmıyo kanama soldaydı o yüzden sanırım bilemiyorum bunuda fizik tedaviyle aşıcaz zaten 3 yaşına beyin kendi yaptı yaptı 3 yaşına kadar bu bebeklerin durumları hakkında bilgi vermiyolar zeka düzeyiyle ilgili yani zeka özürlü olabilir diyolar neler neler şantın çıkması pek görünen bişey değil beyin bu işi yapsa bile çıkarma taraftarı değiller böle yani zaten küvez doktorları bebeğimi görünce şok oldular çok şasırdılar onlara göre böle bebkler kendini bilmez görmez duymaz anlayacağın başka ne yazabilirim aklıma gelenler şimdilik bu kadar birde bebeğin nöbet veya havale geçirdimi oda çok önemli
Geçmiş olsun Rabbim şifalar versin bebişinize inş.. Allaha şükür sağlık durumu iyi bir sorun yok tabiki bıngıldağı devamlı kontrol altında artı şantlı bölgede öyle kızarma şişme vsr. olmamsına dikkat ediyoruz dr bize fizik tedavi diye bişe söylemedi tabi ben de çok bilgili değilim şant konusunda benmde çok merak ettiklerim var mesela bi zamn sonra bebek büyüyünnce beyin kendi işini kendi yapıyormu ? yoksa ömrü boyunca su alıp vermeyi şant mı yapıyor ?[/E]

Back