• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Premature Bebekler Bebeğim kuvözde Allah için dualarınızı bekliyorum :((((

• Konu Sahibi Konu Sahibi elae
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
2007 yılında 31 haftalık doğum yaptım,oğlum doğduğunda 1200 gramdı 1000 grama kadar düştü bir ay hastanede kaldık,çok zor günlerdi ama şimdi oğlum 5 yaşını bitirdi yaşıtlarından daha uzun ve zeka gelişimi mükemmel...Size tavsiyem endişelenmeyin bol bol dua edin ve küvöz başında onunla hep konuşun her şeyi ona anlatın.Hastaneden ayrıldığınızda evinize gideceğenizi,ona nasıl bir oda hazırladığınızı beraber neler yapacağınızı her şeyi ama her şeyi...İnanın bu anlattıklarınızı hissedecek ve hayata sizinle birlikte dört elle sarılacak...
Siz pozitif olunki oda sizdeki pozitif enerjiyi hissedip huzurlu olsun

31 haftalık bir prematüre annesi olarak seni çok iyi anlıyorum.Sana en büyük tavsiyem öncelikle şu aşamada sağlığına çok dikkat et ve olumlu düşün.Çünkü sen iyi olamalısınki bebeğinde iyi olsun.Onun sana ihtiyacı var...

selam ıns ıyı olucak annesı cok guclu bu bebekler...........bende üçüzlerımı 28 hafta bıtımınde geldıler dunyaya uç ay bekledım cok zor ama gececek ıns bol dua bol moral ıns

benzer yollardan bende geçtim. inan onlar çok güçlü. sen kendine ve psikolojine dikkat et. dualarım seninle ve yavrunla. Allahım sağlık şifa versin

slm canım onecellikle soylemek işstedıgım senı cok ama coook ıyı anlıyorum.ve cok sabırlı olman gerekıyor bunu soylemek ıstıyorum bende 2010 hazıran 28 de ıkızlerımı 30 haftalık dunyaya getırdım ıkısıde 1300 grm olarak dunyaya geldıelr.ve ıkısınınde durumu cok kotuydu defalarca beyın kanaması gecırdıler ardından beyınlerı su toplamaya basladı ve kendılıgınden gectı oglumun bır kaç kez kalbı durdu.kızım gozumun onunde kuvoz den cıkarıp kucagıma verdıklerınde defalarca morarmalarına nefesının kesılmelerın e her seye sahıt oldum.oglum bır aydan fazla oksıjen makınesıne ıle yapay solutuldu hortumlarla beslendı oldum oldum dırıldım.hergun telefon calacak ve olduklerını soylıcekler korkusuyla yasadım.yuzde 30 ogluma yuzde 50 kızıma yasama sansı verıldı.okadar mınık ve caresızlerdıkı daha onlar ıcın kıyafet ıstedıklerınde prematur takımları bıle onlara cok cok buyuk gelıodu.ozel dıktırdım goturdum daha onları bıle gıyemeden sarmıslardı pamuklara bantlamıslardı gozlerını hep dua ettım kk dakı bırcok degerlı arkadasım dualarını eksık etmedıler doktorların cok umıtlenmeyın herseye hazırlıklı olun dedıklerı o mınık ıkı beden 65 gunun sonunda gunlerden 30 agustos gunu ewımde oturup hastaneye gıdıcegım saatı bekelrken telefon caldı hastaneden arıyoruz dedıler ne oldu dedım bıseymı oldu bebekelrıme.hayır dedıler telaslanmayın bız bebeklerınızı hazırladık gelıp alın o an dunyalar benım oldu bagıra bagıra agladım.o duyguları asla anlatamam gıttık ve ıkısıde hazırdı son kez gıydım hıjyen kostumlerımı ve gırdım ıcerı hersey hazırdı ıkısıde bırer kotta yatıyor ve anne babalarını beklıorlardı boncuk boncuk gozlerle aldık ve eve getırdık.hemen sevdıler yataklarını ve uyudular kısaca hıkayem boyle.1300 grm dogdular 980 gra kadar dustuler ve oglum 2900 kızımda3030 grm olarka cıktılar.sakın kendını uzme ve sen guclu ol senı cok ıyı anlıyorum ama bebegın sag salım cıkıcak ordan bundan hıc suphe duyma sabrın sonu selamet bnm bebekelrımden umıdı kesın dedı drları ama bak suan 18 aylıklar sabır cok cok acı ama meyvesı cok tatlı ewe gelegı ılk gunu dusun yatagında uyuyacagı gunlerı.benım dualarım ganı ganı senınle cnm rabbım yuzunu guldursun.

Allah evladınızı size bağışlasn bir an önce kucağınıza alıp evinize dönmenizi nasip etsin..:nazar:

Bizde küvezde kaldik fakat cok erken degildi ama tüm Hastahanede kaldigimiz zaman boyunca öyle bebekler geliyorduki 500g 700g biz kendimizi koskocaman hissediyorduk...ve hepsi hayata tutunup savaslarini veriyorlardi.hic Merak Etme hersey yolunda gidicem.Allah cok büyük dualarimiz sizinle.Gep iyi düsün hep pozitif ol, bebegin bunu hisdediyor emin ol.onlar bizlerden güclüler... Benimkine yasamaz yasasada sakat olur yada anne ölür dediler,cok sükür bebegimde bende cok saglikliyiz... Kizim bir aylik oldu evimizede geldi simdi... Biraz sabir ve inancinizi yitirmeyin allahim ona ve sizlere saglik sihhat versin...inan hersey cok güzel olucak allhin izniyle

allah bebeğinize tez zamanda şifa versin inşallah en kısa zamanda sağlıkla alın kucağınıza miniğinizi. dualarımız sizinle

İnşallah kucağına bebişini sağlıcakla alır mutlu haberlerini bizimle paylaşırsın. Lütfen pozitif ol inan geçicek bunlar anı olarak kalacak eskilerde...
İyi haberini paylaş bizlerle olurmu. Allah'ım evladını sana bağışlasın. Hiçbirimizi evladımızla sınamasın inşallah.

Rabbim Ela bebeğe acil şifalar versin inşallah..Allahın izniyle evinize getirdiğiniz günü de sizden duyucaz.. şimdilik biraz sabır ve bol bol dua.. selametle..

ALLAH şifa versin en kısa zaman da sağlığına kavuşur mutlu bir ömür geçirirsiniz inşallah...

uzun zamandır forumun takipçisiyim 28 haftalık kızım oldu
buğün 57 gündür yoğun bakımda
neolur dualarınızaa ihtiyacım var yer gök dua üstüne kimin duası kabul olunur bilinmez
sizlerin hikayesini okudukça ümitleniyor buda geçecek diye telkinde bulunuyorum :((

slm canım hiç üzülme benim bebeğim 33 haftalık oldu 1 ay küvezde kaldı 1.170 kg doğdu çok kötü günler geçirdik şükür şuan yanımızda.rabbim enkısa zamanda bebeyinizi size kavuştursun sizi çok iyi anlıyorum allah yardımcınız olsun.

rabbim sizin ve bütün bebeklerin yardımcısı olsun.
allh bütün bebeklerin çocukların şifasını versin inşallah

Rabbim şifasını versin,bebeğinizi sağlıcakla size kavuştursun.Allah yardımcınız olsun.Selam ve Dua ile.....

Cnmm ALLAH seni yavruna kuvustursun insaALLAH.

Sabrinin sonu selamet insaALLAH. Dualarimdasin...

Canım benim yeğenim 26 haftalık doğdu şu an 10 yaşında çok zor günler yaşadık anlatamam ama Allahıma güven şu an yeğenim okul birincisi sadece astımı var yinede çok şükür rabbime bize onu bağışladı... Allah sizin kızınızıda size bağışlasın sağlıkla inşallah...:nazar:

Mincik bi prenses mi varmış:)Kıyamam ben ona...Allah sabırlar versin öncelikle size..Siz güçlü,kuvvetli olunki o inşallah sağ salim çıkacak o küvezden çıkınca öyle bir cadı olacakki harap ve bitap düşmeyin:)...Biraz farklı yaklaşmak istedim ufak bir tebessüm yaratırım belki diye...Okuyunca gözlerim doldu annelik böyle bişey,o hala annesinin karnında gibi hayırlısıyla sağlıkla kucağınıza alırsınız inşallah...Sağlıklı bir şekilde çıkar o küvezden inşallah Rabbim yardım etsin,aklıma geldikçe dua edeceğim size...

uzun zamandır forumun takipçisiyim 28 haftalık kızım oldu
buğün 57 gündür yoğun bakımda
neolur dualarınızaa ihtiyacım var yer gök dua üstüne kimin duası kabul olunur bilinmez
sizlerin hikayesini okudukça ümitleniyor buda geçecek diye telkinde bulunuyorum :((

Canım Rabbim yar ve yardımcın olsun
Duanı ettim inşallah hayırlı haberlerini alırız kızının
Güzel Allah'ım minik kuzuna sağlık ve şifa versin
Tüm darda kalmışlara yardım etsin

allah bebeğinizi analı babalı büyütmenizi nasip etsin
benim oğlumda çok küçük doğmuştu büyüdü çok şükür
mutluluklar dilerim

Son düzenleme:
Back