- Konu Sahibi pearlshine
-
Benim kizim 5 hafta erken dogdu 32 cm bas cevresiydi. Suan 2 yasinda yasitlari 47 48 cm benim kzimin 45 cm. 6 7 ay buyumedi bas cevresi 2 gun ve gece agladim sonundo noroloji doktoruna goturdum o zman 44 cm di 3 ayda 1 cm buyumesi lazim dedi 3 ay sonra 1 cm buyudu allahima sukurler olsun. Hareketlerinde de bi sorun cikmadiHerkese selamlar,sevgiler. Bu basligi acmamin sebebi 3.5 yaşındaki kizimin dogdugunda kafasının normal sinirlardan daha kucuk olmasindan dolayı duydugum endiseleri baska birileri yasadiginda okuyup icini rahatlatacak bilgilere ulasmasi.
Kizim normal dogumla zamaninda dogdu bas cevresi 32 cmdi. Doğum dru,cocuk dru bu konuyla ilgili yorum yapmadilar ama ben netten yaptigim arastirmalarda mikrosefali konusundan dolayi cok endiseli bol aglamali gunler geçirdim.
Şimdi kizim masallah cok akilli, hic bi problemi olmayan cok saglikli bi cocuk. Bas cevresi küçüklüğü de genetik benim kafam da kucuk. Bunu bilmeme ragmen icimdeki endiseyi bastiramiyodum tabi o zamanlar
O donemde benim yasadigim seyleri yasamis olan kisilerin yazdiklarini okumaya cok ihtiyacım vardi.
Bu durumla karsilasan anneler varsa benim dustugum duruma dusmeyip bebeklerinin gelisim özelliklerini incelesinler. Yapmasi gereken kritik davranislari yapabiliyorsa icleri rahat olsun.
Hepinize saglikli,mutlu gunler dilerim
Herkese selamlar,sevgiler. Bu basligi acmamin sebebi 3.5 yaşındaki kizimin dogdugunda kafasının normal sinirlardan daha kucuk olmasindan dolayı duydugum endiseleri baska birileri yasadiginda okuyup icini rahatlatacak bilgilere ulasmasi.
Kizim normal dogumla zamaninda dogdu bas cevresi 32 cmdi. Doğum dru,cocuk dru bu konuyla ilgili yorum yapmadilar ama ben netten yaptigim arastirmalarda mikrosefali konusundan dolayi cok endiseli bol aglamali gunler geçirdim.
Şimdi kizim masallah cok akilli, hic bi problemi olmayan cok saglikli bi cocuk. Bas cevresi küçüklüğü de genetik benim kafam da kucuk. Bunu bilmeme ragmen icimdeki endiseyi bastiramiyodum tabi o zamanlar
O donemde benim yasadigim seyleri yasamis olan kisilerin yazdiklarini okumaya cok ihtiyacım vardi.
Bu durumla karsilasan anneler varsa benim dustugum duruma dusmeyip bebeklerinin gelisim özelliklerini incelesinler. Yapmasi gereken kritik davranislari yapabiliyorsa icleri rahat olsun.
Merhaba arkadasim benm kizimda 3kiloya yakin 47 cm 32 cm kafa ile ongun once dogdu ve bende senin gibi evham yapiyorum bana biraz bilgi verirmisinHerkese selamlar,sevgiler. Bu basligi acmamin sebebi 3.5 yaşındaki kizimin dogdugunda kafasının normal sinirlardan daha kucuk olmasindan dolayı duydugum endiseleri baska birileri yasadiginda okuyup icini rahatlatacak bilgilere ulasmasi.
Canım ben şuan 37+6 günlük gebeyim ve bebeğimin başı 3 hafta geriden geliyorHerkese selamlar,sevgiler. Bu basligi acmamin sebebi 3.5 yaşındaki kizimin dogdugunda kafasının normal sinirlardan daha kucuk olmasindan dolayı duydugum endiseleri baska birileri yasadiginda okuyup icini rahatlatacak bilgilere ulasmasi.
Doktorum hiç onemsemedi canım sizin yapıniza benziyor dedi hatta ben kendim doktora sordum ben size söyleme gereği bile duymadım gereksiz panik yapmayın diye dedi. Genetik bir durum endişelenecek bisey yok dedi. Sizinki de öyledir gereksiz stres yapmayın siz de. Yazık oluyor kendinizi uzdugunuze. Hamileliginizin ve bebeğinizin tadını çıkarınCanım ben şuan 37+6 günlük gebeyim ve bebeğimin başı 3 hafta geriden geliyorşuan doğsa 30-31cm ancak olucak baş çevresi. Çok korkuyorum kızım için.. doktorlar başka hiç bi açıklama yapmadılar mı bu konuda? Çok bi bilgi yok nette
banada yardimci olurmusunuz bi kac soru sorsamHerkese selamlar,sevgiler. Bu basligi acmamin sebebi 3.5 yaşındaki kizimin dogdugunda kafasının normal sinirlardan daha kucuk olmasindan dolayı duydugum endiseleri baska birileri yasadiginda okuyup icini rahatlatacak bilgilere ulasmasi.
Olurum tabi kibanada yardimci olurmusunuz bi kac soru sorsam
benim kizim erken dogdu 35.haftasinda ama 33ile uyumlu 2 kilo 39cm başı 32cm. kasım 6sinda yaşına girecek tabi ama 11 aylik bir bebek gibi degil suanda baş cevresi 43 cm 11cm büyümüş ama normalde daha büyük olmalı sanırım.bingildagida kapanmış gibi emekleme yok desteksiz oturuyo, istedigi yere yuvarlanarak gidiyo,yürüteçi istediği gibi kullaniyo,baba dede gel filan diyebiliyo.kendi kendine yatarken kalkip oturamiyo ama bu aralar çabalıyor bunun için acaba motor gelişimi gerimi sizin cocugunuz bu süreçte nasıldı.boyu 78cm kilosu 11 bublar gayet iyi geliyor bana cokmu evhamliyim bilmiyorum.Olurum tabi ki
Canim doktor bisey dedimi nerdeyse her ay 1 cm büyümüş ki 6 aydan sonra ayda yarim cm büyüyor zaten küçük prematüre sen büyüyüp buyumedigine odaklan zaten düzenli büyümüş op cimcimeyi yerimebenim kizim erken dogdu 35.haftasinda ama 33ile uyumlu 2 kilo 39cm başı 32cm. kasım 6sinda yaşına girecek tabi ama 11 aylik bir bebek gibi degil suanda baş cevresi 43 cm 11cm büyümüş ama normalde daha büyük olmalı sanırım.bingildagida kapanmış gibi emekleme yok desteksiz oturuyo, istedigi yere yuvarlanarak gidiyo,yürüteçi istediği gibi kullaniyo,baba dede gel filan diyebiliyo.kendi kendine yatarken kalkip oturamiyo ama bu aralar çabalıyor bunun için acaba motor gelişimi gerimi sizin cocugunuz bu süreçte nasıldı.boyu 78cm kilosu 11 bublar gayet iyi geliyor bana cokmu evhamliyim bilmiyorum.
canim doktora gidemedikki malûm ortalık kötü sağlık ocagindada bişey demedilerde ben takiyorum.buyumus düzenli ama yinede 43cm olunca biraz küçük geliyo bana.operim kuzum sağol.Canim doktor bisey dedimi nerdeyse her ay 1 cm büyümüş ki 6 aydan sonra ayda yarim cm büyüyor zaten küçük prematüre sen büyüyüp buyumedigine odaklan zaten düzenli büyümüş op cimcimeyi yerime
Hem fiziksel gelişimi, hem motor gelişimi, hem dil gelişimi, hem de zihinsel gelişimi çok iyi anlattıklarınıza göre , bence gereksiz yere endişeleniyorsunuz , daha ne yapsın çocukbenim kizim erken dogdu 35.haftasinda ama 33ile uyumlu 2 kilo 39cm başı 32cm. kasım 6sinda yaşına girecek tabi ama 11 aylik bir bebek gibi degil suanda baş cevresi 43 cm 11cm büyümüş ama normalde daha büyük olmalı sanırım.bingildagida kapanmış gibi emekleme yok desteksiz oturuyo, istedigi yere yuvarlanarak gidiyo,yürüteçi istediği gibi kullaniyo,baba dede gel filan diyebiliyo.kendi kendine yatarken kalkip oturamiyo ama bu aralar çabalıyor bunun için acaba motor gelişimi gerimi sizin cocugunuz bu süreçte nasıldı.boyu 78cm kilosu 11 bublar gayet iyi geliyor bana cokmu evhamliyim bilmiyorum.
Bi doktor vardı soruları cevapliyordu kızlar söylüyordu adını netten ulaşıp sor istersen bence boşuna takiyosun sağlık ocağında söylerlerdi başı küçük olup bingildagi kapanmak üzere olanlara d vitaminini kestiriyolar yinede yanlış bilgi olmasın doktor bilgisi önemli doktor değiliz neticedecanim doktora gidemedikki malûm ortalık kötü sağlık ocagindada bişey demedilerde ben takiyorum.buyumus düzenli ama yinede 43cm olunca biraz küçük geliyo bana.operim kuzum sağol.
Allah bağışlasın evladinizi gercekten icime su serpildi sanki.yazamadigim daha cok maceraları var kızımınHem fiziksel gelişimi, hem motor gelişimi, hem dil gelişimi, hem de zihinsel gelişimi çok iyi anlattıklarınıza göre , bence gereksiz yere endişeleniyorsunuz , daha ne yapsın çocukbaş çevresi de genetik küçüktür, başka bir şeyi yoktur gibi görünüyor, ben kızımın konuşmaya başlaması,dediklerimizi anlayarak iletişim kurmayasıyla rahatlamıştım, baş çevresinin küçük olması zihinsel bir sorundan kaynaklı olsa bunları yapamazdı çünkü kızınıza maşallah bu yazıda bahsettiğim kızım da başarılı, aktif, sanatsal ve sportif yetenekleri olan 8 yaşında bir çocuk oldu artık
haklısın canım doktor degilizde şu dönemde doktorlarda aman aman sakın gelmeyin diyorlar kuzum formda yazdim ama kimse görmediBi doktor vardı soruları cevapliyordu kızlar söylüyordu adını netten ulaşıp sor istersen bence boşuna takiyosun sağlık ocağında söylerlerdi başı küçük olup bingildagi kapanmak üzere olanlara d vitaminini kestiriyolar yinede yanlış bilgi olmasın doktor bilgisi önemli doktor değiliz neticede
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?