arkadaşlar bebeğim 26 haftalık doğdu doğalı 4 ay olucak hala 3 kilo...900 gr doğmuştu...kilo aldırmak için ne yapabilirimm.sizlere doktorlarınızın söylediği veya sizin uyguladığınız özel bişeyler varmı....böyle bir sorun yaşayan varmı..gelişimi geri kalıcak diye çok korkuyorum....
demekki yeterli emzirmiyor yda beslemiyorsunuz...yada sütünüz kali,tesiz olabilkir et etsuyu bolsüt proteinli gıdalar tüketin...yada bebeğin bir sorunu olabilir iyi bir kontrolden geçirin...euprotein annesütü zenginleştirici mamaları var ondan takviye edin...ama mutlaka doktoruna bir daha danışın
canım bebeğini ne sıklıkla emziriyorsun peki ben bebeklerime sağarak veriyorum sütü fazla efor kaybetmesinler diye kaç cc yiyiyor bebeğin mamada veriyormusun
yanlış hesaplamadıysam düzeltilmiş 15 günlük bebeğiniz. 15 günlük bi bebek içinde 3 kilo gayet iyi canım. ama kilo alım hızı haftada en az 100 gr olmalıdır. (15 gr/gün) bu değerlerin altındaysa doktorunuzla mutlaka görüşün. sütünüzü sağarak mı veriyorsunuz. bir kerede kaç ml süt sağıyorsunuz mutlaka ölçün. bu şekilde yeterli süt alıp alamadığını anlamış olursunuz. bazı bebekler günde 60 gr alırken bazıları ise 15 gr alabilir. iki durumda normaldir.
doktor kontrolünde deyilmi canım bebeyin bide sen diyer bebekleri örnek alma her bebeyin yapısı farklıdır arkadaşında söylediyi gibi ayına göre bazı bebekler fazla beslenirken bazı bebekler daha az alır bende senin gibi endişe içindeydim intten baktım ayına göre 9 kg normal 5 kgde normalmiş bebeklerin yapısına göre senin bebeyinde 26 haftalık doğmuş sonuçta gene çok iyi toparlamış benim kızım kuvözdeyken kuvöz arkadaşı vardı 28 haftalık 900gr doğmuştu biz yeniyken onlar 2 aydır ordalardı ve bebek sadece 1700 grdı öylede taburcu oldu bende 28 haftalık doğurdum sabırla bekleyecek vede besleyeceksin ben bir buçuk saatte bir besliyodum hem gece hem gündüz doktor her seferinde sütümün ne kadar olduğunu soruyodu ve kilo alamazsa sütünün kalitesi iyi deyil demektir mamaya başlatırız demişti ayda ne kadar kilo alıyo mesela haftalık kaç gr alıyo onları ayrıntılı yazsaydın daha aytınlatmış olurdun bizi ama küçükken çok zor oluyo seni anlayabiliyorum sanki büyümeyecekmiş gibi geliyo ama sağlıklı olduktan sonra gerisi gelir annesi
arkadaşlar oğullarım ikiz..biri 5kg biri 3 kg....boy farkıda çok.....beslesekte iştahlı yemiyor yese bile kusuyor..anne sütü yok sadece mama veriyoruz.....boyuda 48 cm diğeri 55 cm.....çok geri kaldı....nasıl kilo aldırıcam....bilmiyorum yardım edin arkadaşlar.....
inanırmısın dün gece bizde görümcemle konuştuk oda görümcesinin oğlunu almaya beraber gitmişler okula orada ikiz prematüreler gördük diyo biri diyer ikizinin iki katıydı şaşırdım nasıl oluyo böyle bişey diye diyo onun anneside senin gibi yakınmış naparsam olmuyo diye peki doktorun ne diyo onların bu durumlarına kusması norma benim kızım bile daha arada kusuyo doktor içtiyinin fazlasını çıkarıyo diyodu ama direk olarak mamayımı çıkarıyo yoksa ekşimiş bi şekildemi çıkarıyo
canım benim bebeklerimde üçüzler biri 3600 biri 3 diğeri 2600 kilosu farklılık gösterebiliyorlar ama kusması varsa mutlaka dr danış derim benim bebeğimde kustuğu için geri kaldı şimdi aptamilin kusan bebekler için olan mamasını veriyorum ve reflüsü için ilaç hava yapmayan biberon az ama sık yedirme gibi önlemler aldık ve nerdeyse hiç kusmuyor acil şifalar diliyorum