Çocuk Hastalıkları Bebeğim gülmüyor

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği

asseellii

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
28 Eylül 2021
33
4
1
45
Merhaba arkadaşlar,

Bebeğim bugün 57 günlük , göz teması çok az , sürekli etrafa duvarlara tavanlara dalıyor, dikkatini çekemiyorum, ayrıca gülmüyor, sadece 2 gündür sabah uyanır uyanmaz güldürmeye çalışıyorum, o da gülüyor mu gülmüyor mu anlaşılmıypr. Sizin bebekleriniz ne zaman güldü. Çünkü nörolojik olarak sağıklı olduğunun göstergesiymiş

Merhaba arkadaşlar,

Bebeğim bugün 57 günlük , göz teması çok az , sürekli etrafa duvarlara tavanlara dalıyor, dikkatini çekemiyorum, ayrıca gülmüyor, sadece 2 gündür sabah uyanır uyanmaz güldürmeye çalışıyorum, o da gülüyor mu gülmüyor mu anlaşılmıypr. Sizin bebekleriniz ne zaman güldü. Çünkü nörolojik olarak sağıklı olduğunun göstergesiymiş
Detaylı doktor muayenesi oldumu bebişin..

🤷🏻‍♀️ göz teması kuruyorsa korkmayın bence. Şu an sizin güldürülerinizi anlayabildiğini sanmıyorum. Benim kızım da belli bi zamana kadar hiç gülmedi. Ama turp gibi maşallah🤷🏻‍♀️

Merhaba arkadaşlar,

daha çok küçük biraz bekleyin

Merhaba arkadaşlar,

Erken doğum oldu mu? Tam kac haftalik dogdu?

Benim ilk kizim 40 haftalik dogdu, 55 gunlukken falan gulmeye başladı, goz temasi hep güzeldi.

Diger kizim 37 hafta dolmadan dogdu.
2. Ay aşısı gecikmişti. O muayenede ben göz temasi olmadigini soylemistim. Yani yaklasik 65 70 günlük falandi. Ebe hemen önce göz doktoruna git sonra da gerekirse nöroloji ye götür dedi. Daha sonra göz doktoruna götürdük sorun yoktu. Orda bana goz doktoru erken dogdugu icin olabilir. 3 aylik olana kadar bekleyin, 90 günlük oldugunda eger hâla ayni olursa ileri göz muayenesi yapariz gerekirse nöroloji ye gidersiniz dedi. Tabi bizde bu süreçte iletisimi arttirdik. Sürekli karsimiza alip konusmaya başladık ve 90 günlük olmadan hem göz temasi hemde gulmesi agulanmasi basladi

Erken doğum oldu mu? Tam kac haftalik dogdu?

Benim ilk kizim 40 haftalik dogdu, 55 gunlukken falan gulmeye başladı, goz temasi hep güzeldi.

Diger kizim 37 hafta dolmadan dogdu.
2. Ay aşısı gecikmişti. O muayenede ben göz temasi olmadigini soylemistim. Yani yaklasik 65 70 günlük falandi. Ebe hemen önce göz doktoruna git sonra da gerekirse nöroloji ye götür dedi. Daha sonra göz doktoruna götürdük sorun yoktu. Orda bana goz doktoru erken dogdugu icin olabilir. 3 aylik olana kadar bekleyin, 90 günlük oldugunda eger hâla ayni olursa ileri göz muayenesi yapariz gerekirse nöroloji ye gidersiniz dedi. Tabi bizde bu süreçte iletisimi arttirdik. Sürekli karsimiza alip konusmaya başladık ve 90 günlük olmadan hem göz temasi hemde gulmesi agulanmasi basladi
38+2 de doğdu

Merhaba arkadaşlar,

Benim bebeğim de 57 günlükken falan göz teması kurmuyor gülmüyordu. 63-65 günlükken bir anda gülmeye, göz teması kurnaya başladı. Çok endişelenmiştim bende, sitede 40 günlükken bebeğinin göz teması kurduğunu falan yazanları okuyunca daha da telaşlanmıştım ama boş yereymiş endişem. Sizde biraz daha bekleyin çünkü bir bakıyorsunuz bir sabah gülümseyip göz teması kurabiliyor bebekler, 1 günde bile gelişimsel açıdan çok farklı ilerleme kaydedebiliyorlar.

Merhaba arkadaşlar,

7 aylıkken güldü 🥲

İlk oğlum 38 haftalık doğdu 2. Aya kadar gülmedi bende bi sorun olduğunu düşünüp doktora derdimi anlatırken tam o sırada orda kıkırdamıştı:) hiçbir sorunu da yok maşallah. Göz teması varsa sıkıntı etmeyin
İkinci oğlum 32. Haftada premature doğdu şu an 5.5 aylık yeni yeni başladı gülmeye.

Back