Bebeğim geceleri gerçekten uyumuyor.

yardımın için cidden teşekkür ederim. tek tek okuyorum ne yapabilirim diye. sanırım ilk olarak öğlen uyku sayısı azaltılmalı. gece emmesini kesersem ve yine sık uyanırsa nasıl geri uykuya döndüreceğim gerçekten korkuyorum. işten 5,30 da dönüyorum bebeğimi annem yeni uyutmuş ve uyandırmış oluyor. gece 11 e kadar birlikte oyun yemek zamanımız oluyor. saklambaç gibi oyunlar oynuyoruz evet. 6. aydan sonra daha sık uyanmaya başladı eşim ilk altı aylık süreçte bana çok yardımcı oldu ama çocuk uyandıktan sonra meme olmadan asla uyumadığı için adam ne yapayım memem yok ki diyor. alternatif yatak bakacağım şimdi canım.

annelere daha zor mesela bir çocuğu 26 aylık yapıp uykusunu düzenledikten sonra başkasına hamile kalıp sil baştan yaşayan tükenen hep anneler. 29 yaşındayım tekrar çocuk isterim hemen diyordum ama mahvoldum. gözüm korktu. Allah yardımcınız olsun.

çok zor arkadaşım iyice korktum. 5 yaşında bile 2 kez kalkıyor mu

Aslında 6-7 yaşındayken ikinciyi düşünüyordum ama sırf başa dönmek zor geleceği için erken yaptık kardeşi. En azından bunda aynı hatayı yapmam diye düşünüyorum. Zor gerçekten sizin de Allah yardımcınız olsun.

Gündüz uyku sayısı fazla. Tek uyku yetiyor o yaşta. Ve 2 saati geçmemeli. Kaç saat uyuyor gündüz toplam? Ben 2,5 yaşına kadar gece de emzirdim, sadece 1 kez uyanıyordu. Emzirmeyi kesince o da bitti.

Merhaba memeyi nasıl biraktirdiniz. Bende yeni hamileyim ve bebemi sütten kesmem lazım
Oğluma memem acıdı gel beraber krem sürelim dedim. O krem sürdü, ben de sürdüm. Meme istediğinde böyle yaptım. Gece biraz ağladı. Yine gel krem sürelim memeye dedim. O şekilde kabullendi. Memeyi hala çok sever ama gelir dokunur, sürekli bi meme muhabbetimiz var

Gündüz uyku sayısı fazla. Tek uyku yetiyor o yaşta. Ve 2 saati geçmemeli. Kaç saat uyuyor gündüz toplam? Ben 2,5 yaşına kadar gece de emzirdim, sadece 1 kez uyanıyordu. Emzirmeyi kesince o da bitti.
Delireceğim, şu an iş yerindeyim ve beynim ağrıyor resmen çaresizlikten 2 ya da 3 kez 1 - 1 buçuk saat uyutuyor annem en geçte 18 de uyanmış oluyor gece uykusundan önce. en son öğünü akşam bizimle yesin diye 20-20 30 gibi yanımıza alıyorum ama ne mümkün hiç bir şey yemiyor. yani uykuya da tam olarak tok geçmiyor.

Delireceğim, şu an iş yerindeyim ve beynim ağrıyor resmen çaresizlikten 2 ya da 3 kez 1 - 1 buçuk saat uyutuyor annem en geçte 18 de uyanmış oluyor gece uykusundan önce. en son öğünü akşam bizimle yesin diye 20-20 30 gibi yanımıza alıyorum ama ne mümkün hiç bir şey yemiyor. yani uykuya da tam olarak tok geçmiyor.

18. aydan sonra deneyeceğim biraz daha ek gıdaya geçtikten sonra umarım bizimkide bu kadar kolay olur...

Güvenli bağlanmayı temel alan ve bebeği ağlamaya terketmeden verilen eğitimler var. Ya da siz kendiniz biraz araştırma yapıp bebeğinize en uygununu seçebilirsiniz. Sizin için de bebeğiniz içinde eziyet çünkü bu halde.

Ama benimki daha anlamaz küçük. 20 gün sonra 1 yaşında olacak. Baya azalttım ama gece en az 10 kere kalkıyor her seferinde memeyle uykuya dalıyor. Nasil kesicem bilmiyorum

Heveslendim canım bakmaya başladım uygun uyku eğitimi teşekkür ederim

Ama benimki daha anlamaz küçük. 20 gün sonra 1 yaşında olacak. Baya azalttım ama gece en az 10 kere kalkıyor her seferinde memeyle uykuya dalıyor. Nasil kesicem bilmiyorum
Aa evet 1 yaşındaysa çok zor. Ben 22 aylıkken bıraktırmıştım. 1 yaş civarı, ilk yorumumda bahsettiğim şekildeydi. Çok yıpratıcıydı

Çok fazla uyuyor gündüz. Bunu azaltmanız lazım. Akşam da 5ten sonra uyumaması gerekiyor.

Aa evet 1 yaşındaysa çok zor. Ben 22 aylıkken bıraktırmıştım. 1 yaş civarı, ilk yorumumda bahsettiğim şekildeydi. Çok yıpratıcıydı
Sütümde azaldi ama uzun süre emzirmezsem goguslerim taş oluyor. Dr da yavaş yavaş bıraktır dedi.

O aylarda benzer sorunlar yaşıyordum gece memesini keserek çözülmüştü sorunum. Gündüz 2 uykudan çok yaptırmayın ve toplam 2.5 saati geçirmeyin. Şu an bebeğim 17 aylık 2 saatten çok uyuduğu anda uykusu bozuluyor. Ve 1 gundüz uykusuna düştü. O da yaklaşık 14.5 15 ay civari.
Arkada azı disleri de çıkıyor olabilir belki ona yönelik uykudan evvel diş için granuller, jeller var onlardan surebilirsiniz.
Nasıl uyutucam demişsiniz ya annenize sorun nasıl uyutuyor gün içinde. Siz de o şekilde uyutun. Belki o da etkiliyor olabilir. Tek bir yönteminiz olsun uykuya geçişte.

Gece 11_12 de yatıyorsa sabah kacda kalkıyor . Akşam 6 ya kadar nasıl 2-3 uyku yapıyor zaman arası ne .Gündüz bu kadar uyursa gece sürekli uyanık olup uyanması gayet doğal. Annenizle konusmalisiniz Uyku eğitiminden önce uyku düzeni ve rutini oluşturmalısınız. Sabah 7-8 güne baslayip , gündüz 2 uyku 1,5-1 saat olacak şeklinde 15,30-16 dan sonra uyutulmamali gecede 20-21 arası uyumalı ki gece büyüme hormonu salgılanıyor ondan faydalanabilsin . Gündüz uykusu değil gece uykusu önemli gelişim çağındaki bebeklere. Yeme sorunu Ekran olan bebeklerde uyku sorunu çok olağan.

Son düzenleme:
Bu dönemde günde 3 uyku çok fazla. Hatta 2 uykunun fazla, 1 uykunun az geldiği bir dönem. Gündüz en geç 4te uyanmış olsun uykusundan.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…