- 10 Şubat 2023
- 128
- 27
- 28
- 29
- Konu Sahibi denizmelekk
-
Ekran var. Anneannesi kaç saat uyutuyor tek seferde? Gündüz tüm uykuyu alıyorsa geceye kalmaz.
Gündüz uykusu yetiyor olabilir. 13 aylık bebek 1 ya da 2 defa uyur yani öğlen uykusununda düzenlenmesi gerek. O da 2-3 saati geçmemeli. Biraz zorlu bi süreç ama bi emzirme danışmanıyla görüşüp gece emmesini kesmeniz lazım. İhtiyacı yok şu anda sizi aradığı için emmek istiyor. İşten kaçta dönüyorsunuz? Uyku öncesi geçirecek vaktiniz var mı? Ce-e saklambaç gibi oyunlar oynamayı deneyin, bebeğinize ben yanındayım, seni bırakmayacağım şeklinde cümleler kurun bol bol. Ama bazı bebeklerinde mizacı böyledir yani uyumayı sevmez6. Aydan sonra değişen bişey oldu mu? Eşinizden bahsetmemişsiniz var mı? Gece destek almanız için soruyorum. Bir de yatağınk değiştirmeyi deneyin. Koltukta yatmak yerine sizinde yanında yatmanıza uygun montessori tipi bi yatak tercih edebilirsiniz.
annelere daha zor mesela bir çocuğu 26 aylık yapıp uykusunu düzenledikten sonra başkasına hamile kalıp sil baştan yaşayan tükenen hep anneler. 29 yaşındayım tekrar çocuk isterim hemen diyordum ama mahvoldum. gözüm korktu. Allah yardımcınız olsun.Tamamen gece emmesi yüzünden bu şekilde. Aynı durumu yaşadım ve her defasında meme verdim uğraşmamak için. Tam 26 ay böyle devam etti ta ki hamile olduğumu öğrenene kadar. O zamana kadar zaten gündüz emmesini azaltmaya çalışmıştım ve bir anda kestim sütü. O gün bugündür deliksiz uyur arada su içmek için uyanır geri yatar. Gece emmesini kesmelisiniz başka yolu yok...
çok zor arkadaşım iyice korktum. 5 yaşında bile 2 kez kalkıyor muBenim oğlum aynı sizinki gibiydi 03:00 den sonra hiç tamamen dalmazdı belli bir uyana rutini vardı sürekli uyanırdı 22 aylık bıraktım vallahi gecede 3-4 kere kalkar oldu . Şimdi 5 yaşında kesin 1-2 kalkıyor beni çağırıyor
Aslında 6-7 yaşındayken ikinciyi düşünüyordum ama sırf başa dönmek zor geleceği için erken yaptık kardeşi. En azından bunda aynı hatayı yapmam diye düşünüyorum. Zor gerçekten sizin de Allah yardımcınız olsun.annelere daha zor mesela bir çocuğu 26 aylık yapıp uykusunu düzenledikten sonra başkasına hamile kalıp sil baştan yaşayan tükenen hep anneler. 29 yaşındayım tekrar çocuk isterim hemen diyordum ama mahvoldum. gözüm korktu. Allah yardımcınız olsun.
Oğluma memem acıdı gel beraber krem sürelim dedim. O krem sürdü, ben de sürdüm. Meme istediğinde böyle yaptım. Gece biraz ağladı. Yine gel krem sürelim memeye dedim. O şekilde kabullendi. Memeyi hala çok sever ama gelir dokunur, sürekli bi meme muhabbetimiz varMerhaba memeyi nasıl biraktirdiniz. Bende yeni hamileyim ve bebemi sütten kesmem lazım
Delireceğim, şu an iş yerindeyim ve beynim ağrıyor resmen çaresizliktenGündüz uyku sayısı fazla. Tek uyku yetiyor o yaşta. Ve 2 saati geçmemeli. Kaç saat uyuyor gündüz toplam? Ben 2,5 yaşına kadar gece de emzirdim, sadece 1 kez uyanıyordu. Emzirmeyi kesince o da bitti.
Delireceğim, şu an iş yerindeyim ve beynim ağrıyor resmen çaresizliktenGündüz uyku sayısı fazla. Tek uyku yetiyor o yaşta. Ve 2 saati geçmemeli. Kaç saat uyuyor gündüz toplam? Ben 2,5 yaşına kadar gece de emzirdim, sadece 1 kez uyanıyordu. Emzirmeyi kesince o da bitti.
18. aydan sonra deneyeceğim biraz daha ek gıdaya geçtikten sonra umarım bizimkide bu kadar kolay olur...Oğluma memem acıdı gel beraber krem sürelim dedim. O krem sürdü, ben de sürdüm. Meme istediğinde böyle yaptım. Gece biraz ağladı. Yine gel krem sürelim memeye dedim. O şekilde kabullendi. Memeyi hala çok sever ama gelir dokunur, sürekli bi meme muhabbetimiz var
Sorun o sanırımanane uykusunu alana kadar uyutuyor. belli bir aralıkta uykusu gelmiştir diye uyutuyor. neredeyse 2 saatte bir hatta..
Güvenli bağlanmayı temel alan ve bebeği ağlamaya terketmeden verilen eğitimler var. Ya da siz kendiniz biraz araştırma yapıp bebeğinize en uygununu seçebilirsiniz. Sizin için de bebeğiniz içinde eziyet çünkü bu halde.uyku eğitimi öneriyorsunuz sanırım değil mi? bildiğim uyku eğitimi başlığı altında bebeklerin korktuğu ve kendini güvende hissetmedikleri şekillerde odalarında bir süre sonra kendi kendilerine uyumalarına alıştırmaya çalışıyor anneler. kolay bir yöntemini araştıracağım.
Ama benimki daha anlamaz küçük. 20 gün sonra 1 yaşında olacak. Baya azalttım ama gece en az 10 kere kalkıyor her seferinde memeyle uykuya dalıyor. Nasil kesicem bilmiyorumOğluma memem acıdı gel beraber krem sürelim dedim. O krem sürdü, ben de sürdüm. Meme istediğinde böyle yaptım. Gece biraz ağladı. Yine gel krem sürelim memeye dedim. O şekilde kabullendi. Memeyi hala çok sever ama gelir dokunur, sürekli bi meme muhabbetimiz var
Heveslendim canım bakmaya başladım uygun uyku eğitimi teşekkür ederimGüvenli bağlanmayı temel alan ve bebeği ağlamaya terketmeden verilen eğitimler var. Ya da siz kendiniz biraz araştırma yapıp bebeğinize en uygununu seçebilirsiniz. Sizin için de bebeğiniz içinde eziyet çünkü bu halde.
Aa evet 1 yaşındaysa çok zor. Ben 22 aylıkken bıraktırmıştım. 1 yaş civarı, ilk yorumumda bahsettiğim şekildeydi. Çok yıpratıcıydıAma benimki daha anlamaz küçük. 20 gün sonra 1 yaşında olacak. Baya azalttım ama gece en az 10 kere kalkıyor her seferinde memeyle uykuya dalıyor. Nasil kesicem bilmiyorum
Çok fazla uyuyor gündüz. Bunu azaltmanız lazım. Akşam da 5ten sonra uyumaması gerekiyor.Delireceğim, şu an iş yerindeyim ve beynim ağrıyor resmen çaresizlikten2 ya da 3 kez 1 - 1 buçuk saat uyutuyor annem en geçte 18 de uyanmış oluyor gece uykusundan önce. en son öğünü akşam bizimle yesin diye 20-20 30 gibi yanımıza alıyorum ama ne mümkün hiç bir şey yemiyor. yani uykuya da tam olarak tok geçmiyor.
Sütümde azaldi ama uzun süre emzirmezsem goguslerim taş oluyor. Dr da yavaş yavaş bıraktır dedi.Aa evet 1 yaşındaysa çok zor. Ben 22 aylıkken bıraktırmıştım. 1 yaş civarı, ilk yorumumda bahsettiğim şekildeydi. Çok yıpratıcıydı
Gece 11_12 de yatıyorsa sabah kacda kalkıyor . Akşam 6 ya kadar nasıl 2-3 uyku yapıyor zaman arası ne .Gündüz bu kadar uyursa gece sürekli uyanık olup uyanması gayet doğal. Annenizle konusmalisiniz Uyku eğitiminden önce uyku düzeni ve rutini oluşturmalısınız. Sabah 7-8 güne baslayip , gündüz 2 uyku 1,5-1 saat olacak şeklinde 15,30-16 dan sonra uyutulmamali gecede 20-21 arası uyumalı ki gece büyüme hormonu salgılanıyor ondan faydalanabilsin . Gündüz uykusu değil gece uykusu önemli gelişim çağındaki bebeklere. Yeme sorunu Ekran olan bebeklerde uyku sorunu çok olağan.Delireceğim, şu an iş yerindeyim ve beynim ağrıyor resmen çaresizlikten2 ya da 3 kez 1 - 1 buçuk saat uyutuyor annem en geçte 18 de uyanmış oluyor gece uykusundan önce. en son öğünü akşam bizimle yesin diye 20-20 30 gibi yanımıza alıyorum ama ne mümkün hiç bir şey yemiyor. yani uykuya da tam olarak tok geçmiyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?