Bebeğim epilepsi mi?

duvarkabugu

Yeni Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
29 Nisan 2024
15
0
1
26
45 günlük bebeğim var. Gece veya gündüz uykudayken çok sıçrıyor araştırayım dedim konu epilepsiye geldi. Ağız şapırdatması bir yere bakması. Bacaklarda pedal hareketleri gazdan diye düşünmüştüm ama belirtiymiş. Bilemiyorum bebeği epilepsi olanların belirtileri nelerdi yardımcı olur musunuz? Eşim kızıyor gereksiz telaş yaptığımı düşünüyor. Ne yapacağımı şaşırdım.

Sizinki bence moro reflexi ve gaz olabilir tahminim bebekler hala kendilerini anne karnında sanar bunlar çok doğal her bebekte olur bu sıçramalar bence bebeğinizi kollarından kundaklayınve öyle uyusun hem uzun uyur uyanmaz bu bi reflex bence dediğim gibi yavaş yavaş azalır 6 aylıkken kaybolur zaten merak etmeyin benim bebeğimde aynıydı kundakladım şuan 14 aylık ve hiçbir sıkıntısı yokk keyfini çıkarın zaman çok hızlı acımasız gerçekten sağlıklı günler dilerim size

Çok teşekkür ederim

Nörolojiye götürün içiniz rahat etsin. Göz dalması var mı ? Diğer belirtiler Moro refleksi ama göz dalması boş bakma gözde titreme ağız kitlenmesi gibi durumlar olduysa mutlaka götürün

Neredeyse tüm bebekler uykuda sıçrar, mama veya süt içtiğinde agız şapırtadır, ayaklarını hareket ettirir.
Uyku da sıçramadan girip normal olan davranışları peşine sıralamışsınız buradaki yorumlarla hareket etmemelisiniz ciddi şüpheniz varsa doktora gidin.

Nörolojiye götürün içiniz rahat etsin. Göz dalması var mı ? Diğer belirtiler Moro refleksi ama göz dalması boş bakma gözde titreme ağız kitlenmesi gibi durumlar olduysa mutlaka götürün
Göz dalması şöyle var bakıyor bazı şeylere gözünü ayırmadan. Henüz goremıyor bir şey renkler dikkatini çekmiş olabilir. Kırmızı gece lambasına bakıyor bilemıyorum. Gözde titreme yok ağız kıtlenmesi yok çok şükür.

Ciddi şüphem yok ben sıçramayı araştırayım derken epilepsi ile karşılaştım neye uğradığımı şaşırdım. Eşim kızıyor boşa kafaya bir şeyler taktığımı düşünüyor. Dedim hani bebeği böyle olanlar nasıl belirtiler ile karşılaştılar. Onu öğrenmek için açtım konuyu

İçin rahat olsun canım benim. Benim kızım da ayaklarını sanki elektireğe kapılmış gibi titretiyordu elimizle tutuyorduk durmuyordu. Doktor birşey yok dediyse de içim rahat etmedi. Nörolojiye götürdüm. Beyin ultrasonu çektiler baktılar ben ikna olmuyorun :) o sırada kızım yine titredi. Moro refleksin bir değişiği varmış. Abartı refleksmiş ismi. Yani olması gereken refleksleri abartı şekilde yaşıyor dedi doktor. 6 ay dan sonra azalır hatta geçer dedi dediği gibi de oldu 6 aydan sonra bıçak gibi kesildi. Ama hala bir kapı çarpsın sanarsın bomba patlamış bizim kız ortalığı ayağa kaldırıyor

MaşAllah içimi ferahlatıyorsunuz. Teşekkür ederim size ve diğer arkadaşlara

Moro refleksi videolarina bakin, ellerini iki yana acip geriye dogru genisce atarak sıçriyorsa moro refleksidir.

Ancak tam tersi ellerini acip govde ustunde titretiyor ya da kasiyor diyorsaniz noroloji doktoruna muayene olsun, eeg ile kolayca anlasiliyor.

Çok büyük ihtimalle yaniliyorsunuzdur.

Merhabalar oğlum 2 yaşında göz dalması var sadece diğer hiçbir belirti yok ama çok dalıyor . 5-10 sn dalışlar yaşıyor sadece dalış epilepsi olabilri mi .. otizmden şüphelendim diğer hareketlerinde vardı gittik doktor dikkat daginikli var ama nurolojiye götürün epilepsi dalışları olabilir dedi 2 yaşta sadece dalış hafif epilepsimi olur duzelirmi ne olur yardım edin lutfen

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…