Bebeğim emerken ağlıyor

Çarşamba’dan beri rahatsızlığı var diye üzgün ve moralsizim. Pazartesi’den beri de emmiyor diye ağlayıp duruyorum onlar mı yansıyor çocuğa anlamadım ama morali yerinde hiç huzursuzluğu falan yok. Gülücükler atıyo, konuşuyor. İkinci gün olacak bugün hiçbirşey yemedim, su bile nadir hep onunlayım, hep emzirmeye uğraşıyorum.

Peki ama şöyle düşündüm yarım saat emme içinde 1 defa çil yapsa ve o an ağrılı olsa o an ağlar ve çişi yaptıktan sonra devam eder emmeye çünkü artık çişi yaparkenki ağrı kalmadı öyle olması gerekmez mi?

anlıyorum bebek yeni acemi annelik ama bu kadar kafaya takarsan sen de harap olursun gerek yok. geçecek bunlar da. sen beslemeye devam et onu da yemiyor hala sıkıntısı oluyorsa doktora götür tekrar.

anlıyorum bebek yeni acemi annelik ama bu kadar kafaya takarsan sen de harap olursun gerek yok. geçecek bunlar da. sen beslemeye devam et onu da yemiyor hala sıkıntısı oluyorsa doktora götür tekrar.
Harap oldum zaten 2 gün olcak hiç bir şey yemedim, içmedim hep ona emzirmeye uğraşmaktan. Uyurken de ya kusarsa diye başından ayrılamıyorum ama emmezse ve doymazsa da hep ağlıyor bu sefer evet ilk olunca, tecrübesizlik ve acemilik... Zaten küçücük bebeği hasta ettim, daha 2 aylık ilaç kullandırıyorum düşüncesi vicdanen mahvediyor.

Evet sadece 2 defa kustu, şimdi ememiyor. Biraz emiyor ve ağlıyor sonra bilemedim.
Birde sunu deneseniz.Emmeye baslayinca altını Acik tutsaniz.O on cisini yapiyormu yaparkenmi agliyor.Stres yapmayin biliyorum bir anne olarak cok uzuluyorsunuz.Ama ben okadar stres yapmistimki o donemde az olan sutumde gitmisti.Açıkçası benim aklima iki sey geldi ya kulağı yada idrarinin sancisi

Kusmadan şikayetim yok 2 kez oldu daha 2 gündür emerken ağlaması problem. Onlar hasta olmasın biz kat kat çekelim, çok zor.
Allah yardımcınız olsun.Insan elinde olmadan uzuluyor.Ama ne guzel sutunuz var masallah.Benim cok azdi.o donem uzuntuden oda gitti.Siz yapmamaya calisin.Reflu degildir rahat olun iki kusmayla bu teshis konmaz.bizim 2.ayda yavas yavas basladi.Sonra hergun olmaya basladi.4.yada 5.ayda teshis koydu doktor.Inanin cok zor reflu agzindan burnundan fislirtiyordu oglum.Nefeste alamiyordu o anda çırpınıyordu.

Onu da denedim yapmadı idrar falan. Bir de az önce garip şeyler yaptı offf çok korkuyorum videoya alamadım aniden yapıyor. Sırt üstü yatıyordu oynuyorduk, gülüyordu falan. Sonra birden bire yüksek bir yerden düşüyormuş gibi aniden korkarak ellerini kollarını yukarı kaldırarak deli gibi ağlamaya başladı. Niye korktu ki diye sakinleştireyim seveyim dedim aynı korkma hareketini bir daha yaptı ve çılgın gibi ağlıyor gözyaşlarıyla. Kucağıma aldım çok zor sakinleşti sonra yatağa yatırdım hop aynı tekrar aniden bir korkma, sıçrama ve ağlama krizi. Bebeğime ne oluyor?

Bizimki de ikinci kustuğunda ağzından burnundan geldi. Ben panik olduğum için sadece dik tuttum ama burnundan da geldiği için nefes de alamadı ve aynı sizinki gibi çırpındı yavrum. Bu arada 2 ay içinde bu 3.oldu şimdi farkettim.

Tatlim korkma bukadar sutun kesilir Vardir bir derdi ama ne ya idrar yapmak canini acitiyor yada gaz .Bu arada biliyorsundur ama yinede soyliyim Kiz bebekler daha fazla idrar yollari problemi yasiyor.Altını değiştirirken ozellikle onden arkaya dogru temizlemelisin bu cok onemliymis

Umarim reflu baslangici degildir.Olsada gerci Allah baska dert vermesin.Herşeyin bir cozumu var.emdikten sonra özellikle bas tarafını biraz meilli yatirin.siz yinede onleminizi alin.Kusmalarini hemen refluye baglamayin bunu söylemek icin erken daha.Idrar yollarida bulanti yapiyor olabilir

Idrar yollarina bir daha baktir ve kültür sonucuna da baktı Eğer onlar temiz çıkarsa Muhtemelen İdrar yollarından ağlamıyor dur Benimki de senin anlattığın şekilde ağlıyordu ama katılarak ağlıyordu çok üzülüyordum bir şey yapamıyordum aylar sonra böbrek reflüsü çıktı Yani idrarını yaparken idrar geri kaçıyor böbreğe iki tane Kaçak çıktı doktordan geldim akşam üstü çok şükür 1. Derece imiş 5 yaşına kadar düzelme ihtimali varmış Belki de daha erken her gün antibiyotik kullanacağım Allah beterinden saklasın çaresi olmayan dert vermesin kendini de fazla üzme sütün geri gider

Antibiyotik kullandığı için tekrar tahlil yada kültüre bakılamıyor çünkü temiz çıkarmış şuan. Mecbur 7 gün kullanıp sonra tekrar bakıcaz. Peki siz bu dönemde nasıl emzirmeyi başardınız? Ve şimdi emmesi düzelecek miymiş? Geçmiş olsun bu arada.

Amin, allah başka dert göstermesin. Bugün de değişik hareketler yaptı, gülerken, oynarken birden düşüyormuş gibi korkarak titredi ve ağladı ben sevmek için uzandım bidaha aynısı sonra susturamadım. Sakinleşince yatağa yatırdım yine aynı. Böyle değildi benim bebeğim, açıkmadan ağlamazdı. Hep neşeli, mutlu. Ne oldu anlamıyorum gözünden yaş eksilmedi bir haftadır. Korkum nörolojik bir problem olması. Benim abim zihinsel engelli. 7 aylıkken annemle oynarken birden korkup titreyerek ağlamış, sonra uyumuş. Hergün tekrarlamış, gitmedikleri doktor kalmamış. Diş demişler, gaz demişler meğerse nöbet geçiriyormuş. En son bir doktor anlamış ama iş işten geçmiş. Bi de abim çok kiloluydu forsepsle doğdu ve kadere bak Zeynoş’un da kordonu çok kısaydı o da forsepsle doğdu. O yüzden bu kadar evhamlıyım. Gözüm hep üstünde, gözünü kaydırsa yüreğim ağzımda elimde değil.

Evet öyleymiş, zaten hep önden arkaya temizliyorum ama ne kadar da olsa bezini açtığımda bulaşmış oluyor.

Canm emzirme dönemi çok zor geçti hala da öyle hep ayakta emzirdim oturduğum an çığlığı basıyordu 2 saatte bir emzirmeye çalıştım İki saatte 5 dakika ancak emiyordu doktora soruyordum yeterli mi diye değil diyordu ama hiç kilosu durmadı hep 200 gram 300 gram o şekilde aldı Yani eskiden bir kilo ya da 700 gram alan bebek 200 300 gram şeklinde devam ettim sadece bir ara 20 gram almıştı ona çok üzülmüştüm kilosu durduğu dediğim zaman da o zaman di. şu anda da emzirmekte çok zorluk çekiyorum bir yaşına girecek dördüncü ayından beri ne çileler çekiyorum anlatamam. emzirme konusunda Ben de senin gibiyim hep bir damla süt gitsin diye bakıyorum biberonda Tutmuyor Benim kızım direkt ek gıdada çorbalara yemeklere başladım Ona özel püreler hazırlıyorum. şu anda da gece bir sefer uyurken ancak zorla sürekli yalancı emziği çıkarıp mememi veriyorum ne zaman beni tercih ederse alırsa o zaman emziriyorum

Birde annenin anlattığın yabana atma Doktora hiç abinin durumundan bahsettin mi Bir de bu şekilde anlat ama inşallah öyle bir şey yoktur Rabbim de yaşatmasın bebeğinle çok mutlu günler gör insan evladına kıyamıyor Ben de senin gibi bazı rahatsızlıklar var mı diye çok baktım Çok üzüldüm Çok ağladım secde başlarında Rabbim kimseyi evladıyla imtihan eylemesin bize onların mutlu günlerini göstermeyi nasip etsin içini ferah tut Allah'a tevekkül et İnan ki yolun hayra çıkıyor Ben hep öyle yaptım

Ben de ayakta denedim olmadı, onu yatağa sırt üstü yatırdım ben üstüne eğilip emzirdim öyle emdi ama hemen uykuya geçiyor. Sütümü sağıp biberonla verdim almadı, öğürdü. Ama sık sık kaka yapıyor, çiş de. Bu emdiğini gösterir dimi?

Nasıl bırakmak zorunda kaldınız? Sütünüz varken mamaya mı başladınız? Nasıl kesinleşti reflü olduğu? Ben de ondan şüpheleniyorum.
3 aylıkken red etmeye basladi memeyi.ama benim sutum cok olmadigi icin zaten mama takviyesi yapiodum.surekli agliyodu meme emmeye calisirken.dr a goturdum reflu oldugunu soyledi.zaten diger oglumda da vardi bebekken o yuzden tahmin ediyodum.
1 ay daha zorladim emzirmek icin.aglata aglata sirf kesmemek icin.1-2hafta bekleyip unutturup tekrar denedim ama ne yaptiysam istemedi.once aliyo guzelce emmeye basliyodu ama 1-2dk gecmeden cigligi basiyodu istemiyodu.mecburen birakmak zorunda kaldim

Abimin durumundan dolayı hamileliğimi Prof. takip etti ve en başından bana anlattı. Abimin hastalığının forsepsle doğmasından kaynaklanmadığını muhtemelen anne karnında oksijensiz kaldığı, yada kalp atışlarının düştüğü için zihinsel engelli olduğunu söyledi. Forsepsle ve vakumlu doğumun hala Avrupa’da da Türkiye’de de kullanıldığını söyledi. Çocuk doktorumuz da aynı şeyleri söylüyor. Hatta ben çok ağladım forsepsle doğdu diye çok konuştuk bu konuları ama gel de içine anlat bunları gel de beynini ikna et işte. Neyse herşey Allah’tan, kaderimize yazıldıysa elden bişey gelmez zaten.

Test falan mı yapıyorlar? Hastalığı ile başladığı için ondandır diye umut ediyorum yoksa ben de reflü mü diye düşünüyorum. Aynen bir heves alıyor biraz emip başlıyor zorlanmaya, sonra da ağlıyor. Şimdi uyurken emzirdim bayağı bi emdi en sonunda nefessiz kalmış gibi tıkandı zor doğrulttum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…