• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebeğim emerken ağlıyor

Valla ezbere gaz, gaz diyorlar ama gazını çıkarıp emziriyordum yine aynıydı. Bize de ilk gittiğimiz doktor gaz dedi, hatta çıkardım yine ağladı emerken hemen geri gittim böyle böyle diye “hala var demekki” demişti, gaz damlası vermişti. Tahlil falan da yapmamıştı. Nasıl ki ateşi çıktı kendi doktorumuza gittik (izindeydi, çağırttık) hemen tahlillerini yaptı. Burda bana yazan bir arkadaş vardı. Onun da bebeği 3.ayda aynı şeyi yapmış, başka hiçbir belirti yokmuş ateş falan o yüzden doktoru meme grevi bu aylarda normal demiş. Bir ay uğraşmış sorun düzelmemiş en sonunda kendisi idrar kültürü istemiş ve çocuk idrar yolu enfeksiyonu geçiriyormuş erken göremedikleri için böbreklere sızmış idrarı şimdi 5.aya kadar antibiyotik kullanacaklarmış. Ne olur tahlil isteyin, yorumlarda var hanımefendinin yazdıkları bakabilirsiniz.
Cok tedirgin oldum suanda mutlaka gidecegim :( hala ayni bi duzelme yok bizde.Ve hep gaz diyorlar

Gozunuz aydin.Gecmis gitmis olsun.Sevindim bende
Maşallah çok sevindim bebeğinin düzeldiğini İnşallah benim kızım da düzelir 2. Koruyucu antibiyotiğe başladım Bu da kusturuyor antibiyotiği verdiğim anda fışkırtarak kusuyor Ne yapacağımı şaşırdım ama kullanmam lazım

Maşallah çok sevindim bebeğinin düzeldiğini İnşallah benim kızım da düzelir 2. Koruyucu antibiyotiğe başladım Bu da kusturuyor antibiyotiği verdiğim anda fışkırtarak kusuyor Ne yapacağımı şaşırdım ama kullanmam lazım
Çok şükür enfeksiyonu ve emmesi geçti ama aniden korkmaları vardı normal dururken, gülerken onları söyledim doktora bizi çocuk nöroloji bölümüne yönlendirdi eeg istedi. Sanırım epilepsiden şüphelendi. Offf doktorda 500 liraymış maddiyatın bir önemi kalmıyor tabi söz konusu çocuklarımız olunca. İhtimali bile kahretti beni bahsetmiştim abim var zihinsel engelli diye bu yüzden zaten hep tetikteyim her hareketini inceliyorum şimdi içim içimi yiyor bir an önce gidip sonuçları almak istiyorum iyi yada kötü dua edin lütfen bana. O daha çok küçük

2 aylık kızım ateşlendi, doktorumuz idrar yolu enfeksiyonu geçirdiğini ve antibiyotik tedavisine başlamak zorunda olduğumuzu söyledi. 2 gün oldu antibiyotik şurup kullanıyoruz. Bebeğim deli gibi emen, bıraksan memede yaşayacak bir bebekti ama ne olduysa emmiyor. Antibiyotik aldıktan bir gün sonra emerken fışkırtarak kustu, midesi boşaldı diye biraz daha emzirdim. Akşam antibiyotiğini verdim ve yine fışkırtarak kustu. Şimdi aç, parmaklarını emiyor, emzik emiyor, deli gibi mememe saldırıyor ama iki emdikten sonra ağlamaya başlıyor. Tekrar memeyi alıyor tekrar bırakıp ağlıyor. Tok herhalde diye bırakıyorum ağlayarak parmaklarını emiyor. Bugüne kadar gaz sorunu yaşamadık, doktor gazı var diyor gazını çıkartıp emziriyorum yine aynı yine aynı. Sütüm az değil sağdım, memelerim doldu taş gibi. Gece uyanıp meme arardı, aramıyor. Ben uyandırıyorum öyle emmiş olmak için emiyo emzik gibi. Eskiden moç moç çekerdi, moç moç çekerse ağlıyor hem de avaz avaz. Ayakta emzirdim, pozisyon değiştirdim sonuç aynı. Kahroluyorum, eğer kilo alımı durursa doktor mamaya başlayalım diyecek. Göğüslerim dolup taşarken bebeğime mama vermek istemiyorum, bebeğime ne oldu?
Çok geçmiş olsun. Hastalığından dolayı bebeğinizin meme reddi yaşadığını düşünüyorum. Bu dönem geçene kadar ve bebeğiniz iyice iyileşene kadar sütünüzü sağıp kaşıklı biberonlarla vermenizi tavsiye ederim. Tabi emzirmeye çalışmayı da ihmal etmeyin. Bebeğinizin ten temasına ihtiyacı var, sadece fiziksel ihtiyaçları için emmiyor, duygusal anlamda güven hissetmek istiyor. Doktorunuza bu durumdan mutlaka bahsetmelisiniz önerileri olacaktır

Back