• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebeğim emerken ağlıyor

Emmeye başlar başlamaz mı çiş yapıyor? Bu aylarda yaşanan meme reddi nedir tam olarak? Yani neden yaşanır ve nasıl çözülür? Normalde hiçbir huzursuzluğu yok, gülüyor, sesler çıkarıyor, oyun halısıyla oynuyor, bıraksam acıkana kadar gık demez sadece emerken yapıyor ve sonrasında ememediği için ağlıyor yavrum. Geçici mi diyorsunuz, inşallah öyledir. Ya bidaha beni hiç emmezse, çok üzülüyorum.
Oncelikle gecmis olsun ama benim oglumdada iki aylıkken basladi fiskirtarak kusmak reflu oldugunu soylediler.Ayrica kulaklarina baktirdinizmi.Emerken agliyorsa aklima geldi.

Cok gecmis olsun.
Kulaklarini gösterdiniz mi hic?
Kulak enfeksiyonu geciren cocuk ememez, tarif ettiginiz gibi emerken aglar cunku cani yanar.
Siz pes etmeyin, meme reddi yasiyor da olabilirsiniz hastalik kaynakli.
Mamayi akliniza bile getirmeyin kisa bir surede duzene girecektir insallah.
Beslenemedigini dusunuyorsaniz sutunuzu enjektorle vermeyi deneyebilirsiniz
Evet ayni Seyi bende dusundum ve yazdim.Benim aklima kulak problemi. Geldi direk.Birde bu fiışkırtarak kusmadan cok cektim bende.Oglumdada bebekken reflu dendi

Geçmiş olsun

Biraz sakinleşin

Siz idrar yolu enfeksiyonu olsaydınız da iştahınız azalır hatta kilo verirsiniz ki o daha minicik

Muhtemelen antibiyotik dokunmuş gaz yapmıştır

60 yaşındaki anneme de dokunur gaz yapar ishal yapar mesela

Bir de çiş yaparken yanması olabilir

Temiz bez takın ve emzirmeye başlatın elinizi de bezine koyun yapıp yapmadığını hissedersiniz

Ya da açın altını serin alt açma örtüsünü kucağınıza öyle emzirin çiş yaparken mi ağlıyor bakın

Ağzında da yara olabilir ya da sadece iştahsız olabilir

Bu arada mama ya da biberon çok kötü şeyler değil

Oğlum 3,5 aylıkken işe başladım o da biberona başladı 30 ay meme emdi

Bir hafta biberon emince anında memeyi bırakacak diye kural yok

Bir de kaşıkla deneyin emerken Boğazı ağzı bir yeri acıyor olabilir
İştahsız olsa anlarım ama ellerini emiyor moç moç. Evet doktorumuzda bu süreçte kilo kaybı olabilir dedi. Şimdi yine ellerini emmeye başladı, dediğinizi yaptım ama ne çiş ne kaka yapmadı ağlamıyor da ama ağzının ucuyla emiyor çekmiyor sütü yani, çoğunlukla da ağzında tutuyor. Biberon tabii kötü değil ama biberondan sonra beni emmezse diye korktum eğer emerse sağıp biberonla veririm ama memelerim süt doluyken de mama vermek istemem.

Cok gecmis olsun.
Kulaklarini gösterdiniz mi hic?
Kulak enfeksiyonu geciren cocuk ememez, tarif ettiginiz gibi emerken aglar cunku cani yanar.
Siz pes etmeyin, meme reddi yasiyor da olabilirsiniz hastalik kaynakli.
Mamayi akliniza bile getirmeyin kisa bir surede duzene girecektir insallah.
Beslenemedigini dusunuyorsaniz sutunuzu enjektorle vermeyi deneyebilirsiniz
Kulaklarına da baktı. İnşallah geçicidir, tek umudum o. Sütümü dün akşam sağdım, dolaba koydum bugün verebilir miyim? Isıtmalı mıyım?

Benim de tek umudum enfeksiyon kaynaklı olması, bulantı yapıyorsa ondandır inşallah. seferinde veriyorum, meme değiştiriyorum, pozisyon değiştiriyorum biraz biraz her değişiklikte emiyor. Zaten yatak odasında emziriyorum, perdeler çekili ve hiç ses yok. Dün akşam elimle sağdım buzdolabına koydum bugün verebilir miyim? Kaşıkla verirsem beni bidaha emmemezlik yapmaz mı? Ağız içine doktorumuz baktı dün, bi sorun yoktu.
buzdolabının normal bölümünde 3 günü geçmediyse çıkarıp benmari usülü ısıtıp verebilirsiniz. kaşıkla vermenizin bir sorun çıkaracağını sanmam. emin olun kısa zamanda geçecektir içinizi rahat tutun..geçmiş olsun.

Oncelikle gecmis olsun ama benim oglumdada iki aylıkken basladi fiskirtarak kusmak reflu oldugunu soylediler.Ayrica kulaklarina baktirdinizmi.Emerken agliyorsa aklima geldi.
İki ay içinde sadece iki kez fışkırtarak kustu. Emerken ağlıyor muydu sizin bebeğiniz? Kulaklarına da baktı.

buzdolabının normal bölümünde 3 günü geçmediyse çıkarıp benmari usülü ısıtıp verebilirsiniz. kaşıkla vermenizin bir sorun çıkaracağını sanmam. emin olun kısa zamanda geçecektir içinizi rahat tutun..geçmiş olsun.
Ay inşallah, tamam kaşıkla vereyim bakalım.
Evet ayni Seyi bende dusundum ve yazdim.Benim aklima kulak problemi. Geldi direk.Birde bu fiışkırtarak kusmadan cok cektim bende.Oglumdada bebekken reflu dendi
Kulaklarına baktı doktor ve 2 ay içinde 2 kez kustu reflü müdür?

Emmeye başlar başlamaz mı çiş yapıyor? Bu aylarda yaşanan meme reddi nedir tam olarak? Yani neden yaşanır ve nasıl çözülür? Normalde hiçbir huzursuzluğu yok, gülüyor, sesler çıkarıyor, oyun halısıyla oynuyor, bıraksam acıkana kadar gık demez sadece emerken yapıyor ve sonrasında ememediği için ağlıyor yavrum. Geçici mi diyorsunuz, inşallah öyledir. Ya bidaha beni hiç emmezse, çok üzülüyorum.

ben sizin anlattıklarınızdan emmediğini değil emerken sıkıntı yaşadığı çıkarımını yaptım. koca koca insanlarız idrar yolları enfeksiyonunda bi çiş yaparken anamız ağlıyor o minnak sabinin canı nasıl acıyordur. o sebeple emerken çiş yapıyorsa canı acıyordur.
ğögüslerinizi boşaltmadığında bebeğiniz sağın süt poşetlerine koyup buzluğa atın 6 ay tazeliğini korur. sütün varken doktor mama vermez zaten çocuğun emme sorunu yok bir şey yemek istemiyor belli ki canı acıdığı için.
antibiyotikler etkisini 3 günden sonra göstermeye başlar. biraz sabredin gerekiyorsa beslenebilmesi için sağdığınız sütü ağzından şırınga ile verin.
göğüsler çok dolu iken birden alıyorsa da kusuyor olabilir çünkü süt fışkırıyor o durumlarda.

reflü her beslenme sonrasında kusarsa şüphelenilen bir durum şu an için korkmayın. bir de biraz önce de yazdım kaşık almaya müsait değil daha ağızları şırınga ile besleyin.

İki ay içinde sadece iki kez fışkırtarak kustu. Emerken ağlıyor muydu sizin bebeğiniz? Kulaklarına da baktı.
Benim oglum hem emiyor ve mama ilede besleniyordu.iki aylik iken basladi kusmasi once tek tuk sonra çoğaldı.Ama hep ağzından burnundan fiskirtarak.Sonra doktor reflu oldugunu dusundu.Ve Mamaya katilan ilac basladik.donem Donem Azaldi ama hic bitmedi kusmasi

Yani iki kere icin bunu söylemek erken.Doktorlarda zaten reflu ilacini veriyorlar duzelme olmazsa kesiyorlar.Fayda ederse devan ediliyor.Sizin şikayetleriniz doktoru yönlendiriyor

Sancısı olduğu için emmiyor diye düşündüm. Başka doktora gidin mutlaka. Bu süreçte sakın olun panik olup hissetirmeyin ve ne olursa olsun emzirmeyi bırakmayın, benim bebeģim ilk 25 gün reddetti emmedi beni . Sütümü sağıp verdim . Tam pes ettiğim gün tuttu. Çok üzüldüm belki ettim ister istemez, ne zaman ki ben olmuyorsa olmuyor deyip rahatladım o gün tuttu.
Sizin ki de emer merak etmeyin. Ağrısı olduğu için canı yandığı için emmediği çok belli anlatıklarınızdan.

ben sizin anlattıklarınızdan emmediğini değil emerken sıkıntı yaşadığı çıkarımını yaptım. koca koca insanlarız idrar yolları enfeksiyonunda bi çiş yaparken anamız ağlıyor o minnak sabinin canı nasıl acıyordur. o sebeple emerken çiş yapıyorsa canı acıyordur.
ğögüslerinizi boşaltmadığında bebeğiniz sağın süt poşetlerine koyup buzluğa atın 6 ay tazeliğini korur. sütün varken doktor mama vermez zaten çocuğun emme sorunu yok bir şey yemek istemiyor belli ki canı acıdığı için.
antibiyotikler etkisini 3 günden sonra göstermeye başlar. biraz sabredin gerekiyorsa beslenebilmesi için sağdığınız sütü ağzından şırınga ile verin.
göğüsler çok dolu iken birden alıyorsa da kusuyor olabilir çünkü süt fışkırıyor o durumlarda.
Evet tam olarak bu emerken sıkıntı yaşıyor ama ne sıkıntısı? Deli gibi emmek istiyor bi heves memeyi alıyor ama iki çekip ağlıyor kaldırıyorum daha çok ağlıyor parmaklarını emiyor gazını çıkarıp tekrar deniyor yine aynı gözümün içine bakıyor emerken. Şimdi altını açıp emzirdim açıkmıştı gıdım gıdım emdi ağzının ucuyla çiş de kaka da yapmadı sanırım temkinli emiyor çok emerse çiş yapıyorsa diye düşündüm şuan. Peki emmeden çiş yapmaz mı? Sütüm mü çok diye de düşündüm dün elimle sağdım şırınga ile vereyim bakalım.

Evet tam olarak bu emerken sıkıntı yaşıyor ama ne sıkıntısı? Deli gibi emmek istiyor bi heves memeyi alıyor ama iki çekip ağlıyor kaldırıyorum daha çok ağlıyor parmaklarını emiyor gazını çıkarıp tekrar deniyor yine aynı gözümün içine bakıyor emerken. Şimdi altını açıp emzirdim açıkmıştı gıdım gıdım emdi ağzının ucuyla çiş de kaka da yapmadı sanırım temkinli emiyor çok emerse çiş yapıyorsa diye düşündüm şuan. Peki emmeden çiş yapmaz mı? Sütüm mü çok diye de düşündüm dün elimle sağdım şırınga ile vereyim bakalım.

emmeden de çiş yapar ama emme uzun süren bir eylem 15er dk 2 göğüsten yarım saat sürüyor o süre zarfında muhakkak çiş yapıyorlar. çiş de ağrılı oluyor belli ki. azar azar şırınga ile verirseniz en azından çiş yapsa bile kesin beslenir. beslenmeyi bırakmaz kilo alımı da azalmaz.

Benim oglum hem emiyor ve mama ilede besleniyordu.iki aylik iken basladi kusmasi once tek tuk sonra çoğaldı.Ama hep ağzından burnundan fiskirtarak.Sonra doktor reflu oldugunu dusundu.Ve Mamaya katilan ilac basladik.donem Donem Azaldi ama hic bitmedi kusmasi
Kusmadan şikayetim yok 2 kez oldu daha 2 gündür emerken ağlaması problem. Onlar hasta olmasın biz kat kat çekelim, çok zor.

Back