- 20 Haziran 2017
- 1.118
- 4.240
- 133
- Konu Sahibi akrepistan
-
Çarşamba akşamı emerken fışkırtarak kustu doktoru aradım o da emmesinin nasıl olduğunu sordu, bi kaç soru sordu herşey normaldi. “Sorun yok, günde bir defaya kadar bu kusmalar normal fazla emmiştir, takip edin bi değişiklik olursa bakalım” dedi. 2 gün izledim eski haline dönmedi. Bi mutsuz, huzursuz, sadece göğüsümde sakinleşiyor onun dışında ağlıyor gündüzleri uyumaz, geceleri uyurdu. Tam tersi gündüz uyuyup gece hiç uyumadı. Gece boyunca hep ıkındı yavrum. Bi gariplik var dedim hafta sonuydu doktor izinliydi, telefonu kapalıydı. Başka doktora gittik. “Karnı taş gibi, deli gibi gazı var” dedi. Ayaklarını bastırdı çılgın gibi ağladı. “Bu saatten sonra kronik gaz sancısı olmaz üşütmeye bağlı olabilir” dedi. Maflor damla verdi “bitene kadar günde 5 damla kullan” dedi. Bir de fitil yazdı “yarım fitil şimdi hemşireler versin, geri kalanını da ortalığı inletçek kadar ağlarsa yarım verirsiniz” dedi. “Neden fitil veriyorsunuz” dedim. “ Ağrısını, huzursuzluğunu alır” dedi. Fitili koydurdum, damlasını da verdim. Akşam ateşi olduğunu farkettim ölçtüm 37.9 sabah gittiğimiz doktoru aradım. “Üstünü soyun, eğer ateşi 38’ i geçerse getirin ben nöbetçiyim” dedi. Ateşi bir kaç saat sonra 38.9 oldu, hemen götürdük. Sabahki fitilden bir tane daha attılar, bir de damar yolu açmak ve vücut sıvısını dengelemek için serum taktılar, tuzlu şekerli suymuş öyle dediler. Kan aldılar. Ateşi 37,5’a düştü. Doktor geldi “ viral enfeksiyon, üşütmüş. Damlasını kullanın, fitili de 4 saatte bir yarım olarak verin” dedi. Eve döndük gece ateşi yine 38,5. Fitili veriyoruz düşüyor, 4 saat sonra fitil vermezsek yine 38. İki defa fitil verdik sanırım vermediğimizde hep yükseldi. Sabah doktorumuzu aradık. İdrar tahlili sordu “alınmadı” dedik “hemen idrarla kaka verin” dedi. İdrar ve kaka tahlili yaptılar doktora telefon ile bildirdiler. Doktorumuz idrar yolu enfeksiyonu olduğunu ve bunun bebeklerde önlem alınmazsa çok tehlikeli olabileceğini söyledi, “mecburen antibiyotik kullanacağız 7 gün başka yolu yok” dedi. İlacı aldık 1 ölçek verdik o gün akşamına ateşi düştü, sabah normale döndü. Emmesi hala süper. Akşam üzeri iştahla emerken öksürdü ve fışkırtarak kustu. Ertesi gün kontrole gideceğim için aramadım doktoru ve normal dedikleri için paniklemedim. Akşam antibiyotiğini vermemle yine fışkırtarak kusması bir oldu. Biraz emzirdim, ilaç ağır geldi diye düşünüp tıp fakültesinin çocuk aciline gittik. Orda emzirmemi istedi doktor ve “kusarsa hemen getir kusmazsa yarım saat sonra getir” dedi. Bu arada tekrar idrar ve kaka tahlili istedi. İşte orda emerken ağlamaya başladı. Emdi emdi ağlamaya başladı doktora söyledim “gazı var, çıkaramamışsın” dedi, çıkarıp bidaha emzirdim yine aynı. “Hala var da ondan” dedi. Bu arada idrar, kaka falan yapınca kaldı öyle. Sonuçlar çıktı temiz. “ Herşey yolunda, enfeksiyon yok. Hem zaten bu kadar küçük bebeğe ağızdan antibiyotik verilmez” dedi. “ Niye emmiyor” dedim. “ Gazı var, damlaya devam et” dedi. Ertesi sabah yine kendi doktorumuza gittik. Bir bir anlattım. “Bakın bana güvenin, ben çok ilaç meraklısı bir doktor değilim ama bazı durumlar vardır ki kullanmazsak daha kötüye gider bu da onlardan biri” dedi. “Dün sonuçlar temiz çıktı, çünkü bir doz bile olsa antibiyotik kullandı. Ben sizden idrar kültürü de isteyip iyice kesinleştirecektim fakat o biraz geç çıkıyor, çocuğun ateşi çok yüksekti ve sizi bekletip riske atamazdım. Artık kültür de alsak sonuçlar temiz çıkar, çünkü ilaç kullandı. 7 gün lütfen kullanın, sonra bakalım” dedi. Eve geldik şimdi emmiyor işte herşey düzeldi emmesi bozuldu. Kafam allak bullak oldu, offf çok zormuş. Çok uzun oldu ama herşeyi söylemek istedim.Benim kızım da dördüncü ayından sonra böyle emmeye başladı emme grevi dedi doktor gaz sancısı dedi sürekli ağlamaları vardı belki de idrar yolu enfeksiyonu oluşturun bilmiyorum. şu an sorun yaşıyorum sen daha başında idrar yolu enfeksiyonu olduğunu anlamışsın peşini bırakma Kültür testi yaptır mikrop çıkarsa voiding diye sondalı bir tahlil yapıyorlar benim Bebeğimin dokuzuncu ayında yüksek ateşle hastaneye gittik ve idrar yolu enfeksiyonu çıktı kültürde bir şey çıkmadı Bir ay sonra tekrar Bu tekrarladı yüksek ateşle üçüncü ay tekrar tekrarladı şu an 11 aylık ve voiding denilen sondali tahlili yaptırdım böbreklere Kaçak çıktı yavrum O yüzden ağlıyormuş bilemedik çok üzgünüm şu anda ameliyatlık bir durum yok Az sonra doktora gideceğim gelişmeleri yine anlatırım ama ihmal etme lütfen
Allah bağışlasın. Çok dikkat edin enfeksiyon kapmasın. Allah korusun.Oyy ben ölürum ona insallah tekrar emmeye baslar.yazik ya kiyamam.bnmde bebisim bi aya kadar gelicek oda oyle olsa ALLAH korusun cok uzulurdum
İnşallah enfeksiyondadır, kilo alımı durmaz.Muhtemdlen benim bebegin de cani ya yandigi için e.. Emmek istemiyordu. Keep kendini hep geriye atarak agliuorrdu. Bazen dr.lar bilemiyor keske bi idrar tahlil I isteseydi. Cunku sonra kilo alimi durdu burden normal dediler
İlk defa kusmadı, bir aylıkken de fışkırtarak kusmuştu bi defa. Günde bir defaya kadar normalmiş. 3 doktor değiştirdim kafa karıştırmaktan başla bi işe yaramadı. Hangisine güveneceğim bilemedik. Vazgeçmiycem ama çok ağlıyo dayanamıyorum.Cocuk kustuktan sonra bogazi mi tahris oldu acaba? Sert yutkununca bogazi agiriyor olabilir. Yada bebekler emerke n idrar yaparmis. idrarinda yanma varsa o da canini acitiyor olabilir.
Sutunuz varsa vazgecmeyin bence. Baska doktora goturun...
Canım benim kızım doğumdan hemen sonra 1 ay kaldı hastanede.Biberonla besleniyordu sadece.Banada almaz felan birsürü şey söylediler ama aldı çok şükür.Bu arada hastanedeyken hemşireler anne için bazı eğitimler veriyordu.Gaz nasıl çıkarılır,bebek nasıl yıkanır ,vs. diye.Orda söyledi hemşire göğsünüz taş gibiyken emzirmeyin diye.Sağın yumuşatın öyle emzirin diye.Doktorlar da öyle diyor enfeksiyondan dolayı gaz olabilir iyi de neden sadece emerken? Doktor “7 gün kullanın ilacını ondan sonra bidaha bakalım” dedi ama 7 gün bu çocuk emmezse kilo kaybeder. Sütümü sağmak için makina almam lazım ve sütümü biberonla vermem lazım ya ondan sonra bidaha hiç emmezse biberona alışırsa. Taş gibiyken emzirmenin bi zararı var mı? Ondan mı emmiyor ki?
Üye oldum, teşekkürler.Emzik meme reddi yapıyor. Facede emzirme sanatı grubu var oraya üye ol. Emzirmekten vazgeçme.
İki kez kaka tahlili yapıldı. Bugüne kadar iki kez fırşkırtarak kustu, her seferinde doktoru aradık. “Günde bir defaya kadar normal” dedi. Antibiyotik alınca kusmasına ise “birden vermişsiniz” dedi. Kendisi şırındayla verdi yavaş yavaş kusmadı.Kakasından tahlil yapıldı mı?
Fışkırarak kusması bir soruna işaret edebilir. Bir kez daha doktora götürün ve fışkırarak kaç kez kustuğunu özellikle belirtin.
Çok geçmiş olsun... Siz bebeğinizi doktorlardan daha iyi tanırsınız eğer sıkıntısı devam ederse başka Dr götürün3 farklı doktora 4 defa gittim. Kan, kaka ve idrar tahlilleri yapıldı. Zaten ilk önce ateşi var diye gittik o zaman emmesinde sıkıntı yoktu dedim ya taki o en son moç moç emerken bi kustu ondan sonra başladı bu meme reddi harfiyen herşeyini de biliyor doktorumuz. Zaten fışkırtarak kusmayı da günde bir defaya kadar normal diyorlar, ikincisi de birden vermişsiniz şurubu dedi kendisi şırıngayla yavaş yavaş verdi kusmadı. Meme reddini söyledim “gaz dedi damla verdi, sütünüz az geliyo olabilir dedi mama deneyelim dedi kabul etmedim. Enfeksiyondan olabilir önemli olan kilo alımı, 7 gün sonra kilosuna bakalım kontrole gelin dedi” en son öyle çıktık.
Benim de tek umudum enfeksiyon kaynaklı olması, bulantı yapıyorsa ondandır inşallah. seferinde veriyorum, meme değiştiriyorum, pozisyon değiştiriyorum biraz biraz her değişiklikte emiyor. Zaten yatak odasında emziriyorum, perdeler çekili ve hiç ses yok. Dün akşam elimle sağdım buzdolabına koydum bugün verebilir miyim? Kaşıkla verirsem beni bidaha emmemezlik yapmaz mı? Ağız içine doktorumuz baktı dün, bi sorun yoktu.idrar yolu enfeksiyonu ciddi anlamda bulantı kusma ve iştahsızlık yapar bazı antibiyotiklerin de yan etkisi var tabi ki çoğu ishal yapar..bence geçici bir durum sürekli teklif edin memeyi ama zorlamayın. bulantısı olduğu için reddediyor olabilir ha bi de ateşi çok yükseldiyse ağız içine yarada oluşmuş olabilir ya da af benzeri bişey..kustuğu için boğazı tahriş olur ve bu da reddetmesine neden olabilir..tabi en doğrusunu doktorunuz söyler..bence ilacı kullanmaya devam edip bir kaç gün bekleyin..sessiz dikkat dağıtıcı şeylerin olmadığı bir odada stres yapmadan emzirmeyi deneyin. siz stresli olursanız bebeğiniz bunu hissedip yine reddeder.umarım atlatırsınız. makine olmadan da sütünüzü elinizle sağıp kaşık yada enjektörle verebilirsiniz..
Nasıl bırakmak zorunda kaldınız? Sütünüz varken mamaya mı başladınız? Nasıl kesinleşti reflü olduğu? Ben de ondan şüpheleniyorum.Reflu olabilir cnm benim oglum da 3.ayda memeyi almamaya basladi.meme verdikce agliyordu.1 ay daha zar zor emzirdim ama sonra birakmak zorunda kaldim
Offf bilemiyorum doktorumun dakika dakika herşeyden haberi var. “İlacı kullanıp bekliycez”diyor.Sorun antibiyotik şurup olabilir.
Kızım 5,5 yaşında ve hala antibiyotik şurup kullanamaz.
Çok şükür bu zamana kadar çok ihtiyacı olmadı antibiyotiğe ama ihtiyaç olduğunda doktorumuz iğne veriyor. Hem iğneyi sadece 3 gün kullanıyoruz, hemde daha kısa sürede etki ediyor.
Tabii ki siz benim lafımla değil doktorunuzun dediğine göre hareket edin.
Doktorunuzu durumdan haberdar edip fikir alışverişinde bulunmanızı tavsiye ederim.
Antibiyotik sonrası bir defa kustu, daha sonra doktorumuz verdi şırınga ile o zaman kusmadı. İnşallah geçicidir .Panik yapma canım.Benim kızım da antibiyotikten sonra oluk gibi kusardı.Doktorunuza tekrar gidin.İlacı değiştirmişti bizimki.Öyle rahatlamıştık.
İdrar yolu enfeksiyonu bizim için bile sancılı geçebiliyor.Bebek nasıl dayansın.Anlat doktorunuza sıkıntını.Geçicidir üzülme.Geçmiş olsun.
2 aylık kızım ateşlendi, doktorumuz idrar yolu enfeksiyonu geçirdiğini ve antibiyotik tedavisine başlamak zorunda olduğumuzu söyledi. 2 gün oldu antibiyotik şurup kullanıyoruz. Bebeğim deli gibi emen, bıraksan memede yaşayacak bir bebekti ama ne olduysa emmiyor. Antibiyotik aldıktan bir gün sonra emerken fışkırtarak kustu, midesi boşaldı diye biraz daha emzirdim. Akşam antibiyotiğini verdim ve yine fışkırtarak kustu. Şimdi aç, parmaklarını emiyor, emzik emiyor, deli gibi mememe saldırıyor ama iki emdikten sonra ağlamaya başlıyor. Tekrar memeyi alıyor tekrar bırakıp ağlıyor. Tok herhalde diye bırakıyorum ağlayarak parmaklarını emiyor. Bugüne kadar gaz sorunu yaşamadık, doktor gazı var diyor gazını çıkartıp emziriyorum yine aynı yine aynı. Sütüm az değil sağdım, memelerim doldu taş gibi. Gece uyanıp meme arardı, aramıyor. Ben uyandırıyorum öyle emmiş olmak için emiyo emzik gibi. Eskiden moç moç çekerdi, moç moç çekerse ağlıyor hem de avaz avaz. Ayakta emzirdim, pozisyon değiştirdim sonuç aynı. Kahroluyorum, eğer kilo alımı durursa doktor mamaya başlayalım diyecek. Göğüslerim dolup taşarken bebeğime mama vermek istemiyorum, bebeğime ne oldu?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?