Bebeğim emerken ağlıyor

Kakasından tahlil yapıldı mı?
Fışkırarak kusması bir soruna işaret edebilir. Bir kez daha doktora götürün ve fışkırarak kaç kez kustuğunu özellikle belirtin.

idrar yolu enfeksiyonu ciddi anlamda bulantı kusma ve iştahsızlık yapar bazı antibiyotiklerin de yan etkisi var tabi ki çoğu ishal yapar..bence geçici bir durum sürekli teklif edin memeyi ama zorlamayın. bulantısı olduğu için reddediyor olabilir ha bi de ateşi çok yükseldiyse ağız içine yarada oluşmuş olabilir ya da af benzeri bişey..kustuğu için boğazı tahriş olur ve bu da reddetmesine neden olabilir..tabi en doğrusunu doktorunuz söyler..bence ilacı kullanmaya devam edip bir kaç gün bekleyin..sessiz dikkat dağıtıcı şeylerin olmadığı bir odada stres yapmadan emzirmeyi deneyin. siz stresli olursanız bebeğiniz bunu hissedip yine reddeder.umarım atlatırsınız. makine olmadan da sütünüzü elinizle sağıp kaşık yada enjektörle verebilirsiniz..

Çarşamba akşamı emerken fışkırtarak kustu doktoru aradım o da emmesinin nasıl olduğunu sordu, bi kaç soru sordu herşey normaldi. “Sorun yok, günde bir defaya kadar bu kusmalar normal fazla emmiştir, takip edin bi değişiklik olursa bakalım” dedi. 2 gün izledim eski haline dönmedi. Bi mutsuz, huzursuz, sadece göğüsümde sakinleşiyor onun dışında ağlıyor gündüzleri uyumaz, geceleri uyurdu. Tam tersi gündüz uyuyup gece hiç uyumadı. Gece boyunca hep ıkındı yavrum. Bi gariplik var dedim hafta sonuydu doktor izinliydi, telefonu kapalıydı. Başka doktora gittik. “Karnı taş gibi, deli gibi gazı var” dedi. Ayaklarını bastırdı çılgın gibi ağladı. “Bu saatten sonra kronik gaz sancısı olmaz üşütmeye bağlı olabilir” dedi. Maflor damla verdi “bitene kadar günde 5 damla kullan” dedi. Bir de fitil yazdı “yarım fitil şimdi hemşireler versin, geri kalanını da ortalığı inletçek kadar ağlarsa yarım verirsiniz” dedi. “Neden fitil veriyorsunuz” dedim. “ Ağrısını, huzursuzluğunu alır” dedi. Fitili koydurdum, damlasını da verdim. Akşam ateşi olduğunu farkettim ölçtüm 37.9 sabah gittiğimiz doktoru aradım. “Üstünü soyun, eğer ateşi 38’ i geçerse getirin ben nöbetçiyim” dedi. Ateşi bir kaç saat sonra 38.9 oldu, hemen götürdük. Sabahki fitilden bir tane daha attılar, bir de damar yolu açmak ve vücut sıvısını dengelemek için serum taktılar, tuzlu şekerli suymuş öyle dediler. Kan aldılar. Ateşi 37,5’a düştü. Doktor geldi “ viral enfeksiyon, üşütmüş. Damlasını kullanın, fitili de 4 saatte bir yarım olarak verin” dedi. Eve döndük gece ateşi yine 38,5. Fitili veriyoruz düşüyor, 4 saat sonra fitil vermezsek yine 38. İki defa fitil verdik sanırım vermediğimizde hep yükseldi. Sabah doktorumuzu aradık. İdrar tahlili sordu “alınmadı” dedik “hemen idrarla kaka verin” dedi. İdrar ve kaka tahlili yaptılar doktora telefon ile bildirdiler. Doktorumuz idrar yolu enfeksiyonu olduğunu ve bunun bebeklerde önlem alınmazsa çok tehlikeli olabileceğini söyledi, “mecburen antibiyotik kullanacağız 7 gün başka yolu yok” dedi. İlacı aldık 1 ölçek verdik o gün akşamına ateşi düştü, sabah normale döndü. Emmesi hala süper. Akşam üzeri iştahla emerken öksürdü ve fışkırtarak kustu. Ertesi gün kontrole gideceğim için aramadım doktoru ve normal dedikleri için paniklemedim. Akşam antibiyotiğini vermemle yine fışkırtarak kusması bir oldu. Biraz emzirdim, ilaç ağır geldi diye düşünüp tıp fakültesinin çocuk aciline gittik. Orda emzirmemi istedi doktor ve “kusarsa hemen getir kusmazsa yarım saat sonra getir” dedi. Bu arada tekrar idrar ve kaka tahlili istedi. İşte orda emerken ağlamaya başladı. Emdi emdi ağlamaya başladı doktora söyledim “gazı var, çıkaramamışsın” dedi, çıkarıp bidaha emzirdim yine aynı. “Hala var da ondan” dedi. Bu arada idrar, kaka falan yapınca kaldı öyle. Sonuçlar çıktı temiz. “ Herşey yolunda, enfeksiyon yok. Hem zaten bu kadar küçük bebeğe ağızdan antibiyotik verilmez” dedi. “ Niye emmiyor” dedim. “ Gazı var, damlaya devam et” dedi. Ertesi sabah yine kendi doktorumuza gittik. Bir bir anlattım. “Bakın bana güvenin, ben çok ilaç meraklısı bir doktor değilim ama bazı durumlar vardır ki kullanmazsak daha kötüye gider bu da onlardan biri” dedi. “Dün sonuçlar temiz çıktı, çünkü bir doz bile olsa antibiyotik kullandı. Ben sizden idrar kültürü de isteyip iyice kesinleştirecektim fakat o biraz geç çıkıyor, çocuğun ateşi çok yüksekti ve sizi bekletip riske atamazdım. Artık kültür de alsak sonuçlar temiz çıkar, çünkü ilaç kullandı. 7 gün lütfen kullanın, sonra bakalım” dedi. Eve geldik şimdi emmiyor işte herşey düzeldi emmesi bozuldu. Kafam allak bullak oldu, offf çok zormuş. Çok uzun oldu ama herşeyi söylemek istedim.

Reflu olabilir cnm benim oglum da 3.ayda memeyi almamaya basladi.meme verdikce agliyordu.1 ay daha zar zor emzirdim ama sonra birakmak zorunda kaldim

Sorun antibiyotik şurup olabilir.
Kızım 5,5 yaşında ve hala antibiyotik şurup kullanamaz.
Çok şükür bu zamana kadar çok ihtiyacı olmadı antibiyotiğe ama ihtiyaç olduğunda doktorumuz iğne veriyor. Hem iğneyi sadece 3 gün kullanıyoruz, hemde daha kısa sürede etki ediyor.
Tabii ki siz benim lafımla değil doktorunuzun dediğine göre hareket edin.

Doktorunuzu durumdan haberdar edip fikir alışverişinde bulunmanızı tavsiye ederim.

Muhtemdlen benim bebegin de cani ya yandigi için e.. Emmek istemiyordu. Keep kendini hep geriye atarak agliuorrdu. Bazen dr.lar bilemiyor keske bi idrar tahlil I isteseydi. Cunku sonra kilo alimi durdu burden normal dediler
İnşallah enfeksiyondadır, kilo alımı durmaz.

Panik yapma canım.Benim kızım da antibiyotikten sonra oluk gibi kusardı.Doktorunuza tekrar gidin.İlacı değiştirmişti bizimki.Öyle rahatlamıştık.
İdrar yolu enfeksiyonu bizim için bile sancılı geçebiliyor.Bebek nasıl dayansın.Anlat doktorunuza sıkıntını.Geçicidir üzülme.Geçmiş olsun.

Cocuk kustuktan sonra bogazi mi tahris oldu acaba? Sert yutkununca bogazi agiriyor olabilir. Yada bebekler emerke n idrar yaparmis. idrarinda yanma varsa o da canini acitiyor olabilir.
Sutunuz varsa vazgecmeyin bence. Baska doktora goturun...
İlk defa kusmadı, bir aylıkken de fışkırtarak kusmuştu bi defa. Günde bir defaya kadar normalmiş. 3 doktor değiştirdim kafa karıştırmaktan başla bi işe yaramadı. Hangisine güveneceğim bilemedik. Vazgeçmiycem ama çok ağlıyo dayanamıyorum.

Geçmiş olsun

Biraz sakinleşin

Siz idrar yolu enfeksiyonu olsaydınız da iştahınız azalır hatta kilo verirsiniz ki o daha minicik

Muhtemelen antibiyotik dokunmuş gaz yapmıştır

60 yaşındaki anneme de dokunur gaz yapar ishal yapar mesela

Bir de çiş yaparken yanması olabilir

Temiz bez takın ve emzirmeye başlatın elinizi de bezine koyun yapıp yapmadığını hissedersiniz

Ya da açın altını serin alt açma örtüsünü kucağınıza öyle emzirin çiş yaparken mi ağlıyor bakın

Ağzında da yara olabilir ya da sadece iştahsız olabilir

Bu arada mama ya da biberon çok kötü şeyler değil

Oğlum 3,5 aylıkken işe başladım o da biberona başladı 30 ay meme emdi

Bir hafta biberon emince anında memeyi bırakacak diye kural yok

Bir de kaşıkla deneyin emerken Boğazı ağzı bir yeri acıyor olabilir

Canım benim kızım doğumdan hemen sonra 1 ay kaldı hastanede.Biberonla besleniyordu sadece.Banada almaz felan birsürü şey söylediler ama aldı çok şükür.Bu arada hastanedeyken hemşireler anne için bazı eğitimler veriyordu.Gaz nasıl çıkarılır,bebek nasıl yıkanır ,vs. diye.Orda söyledi hemşire göğsünüz taş gibiyken emzirmeyin diye.Sağın yumuşatın öyle emzirin diye.

Kakasından tahlil yapıldı mı?
Fışkırarak kusması bir soruna işaret edebilir. Bir kez daha doktora götürün ve fışkırarak kaç kez kustuğunu özellikle belirtin.
İki kez kaka tahlili yapıldı. Bugüne kadar iki kez fırşkırtarak kustu, her seferinde doktoru aradık. “Günde bir defaya kadar normal” dedi. Antibiyotik alınca kusmasına ise “birden vermişsiniz” dedi. Kendisi şırındayla verdi yavaş yavaş kusmadı.

Çok geçmiş olsun... Siz bebeğinizi doktorlardan daha iyi tanırsınız eğer sıkıntısı devam ederse başka Dr götürün

Benim de tek umudum enfeksiyon kaynaklı olması, bulantı yapıyorsa ondandır inşallah. seferinde veriyorum, meme değiştiriyorum, pozisyon değiştiriyorum biraz biraz her değişiklikte emiyor. Zaten yatak odasında emziriyorum, perdeler çekili ve hiç ses yok. Dün akşam elimle sağdım buzdolabına koydum bugün verebilir miyim? Kaşıkla verirsem beni bidaha emmemezlik yapmaz mı? Ağız içine doktorumuz baktı dün, bi sorun yoktu.

Reflu olabilir cnm benim oglum da 3.ayda memeyi almamaya basladi.meme verdikce agliyordu.1 ay daha zar zor emzirdim ama sonra birakmak zorunda kaldim
Nasıl bırakmak zorunda kaldınız? Sütünüz varken mamaya mı başladınız? Nasıl kesinleşti reflü olduğu? Ben de ondan şüpheleniyorum.

Offf bilemiyorum doktorumun dakika dakika herşeyden haberi var. “İlacı kullanıp bekliycez”diyor.

Antibiyotik sonrası bir defa kustu, daha sonra doktorumuz verdi şırınga ile o zaman kusmadı. İnşallah geçicidir .

Cok gecmis olsun.
Kulaklarini gösterdiniz mi hic?
Kulak enfeksiyonu geciren cocuk ememez, tarif ettiginiz gibi emerken aglar cunku cani yanar.
Siz pes etmeyin, meme reddi yasiyor da olabilirsiniz hastalik kaynakli.
Mamayi akliniza bile getirmeyin kisa bir surede duzene girecektir insallah.
Beslenemedigini dusunuyorsaniz sutunuzu enjektorle vermeyi deneyebilirsiniz

Benim kızıma da aynısı olmuştu ben de aç diye ağlıyor süt gelmiyor zannediyordum meğerse ağzının içi hep yaraymış görmemişim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…