Bebeğim emerek uyuyor sütten nasıl kescem =(

benim kızım henüz 14 aylık her gelen daha sütten kesmedinmi diye soruyor şaşkınlık içinde .bide burdaki 30 ay emzirenleri görseler komaya girerler .benim kızımda emerek uyuyor bende şimdiden ne yapacağımı düşünmeye başladım..bende 18-19 aylık olunca kesmeyi düşünüyürum

İşte o biraz da rahat olup sana ne diyebilmekte

Bir de benim oğlan 25 aylık kreşe başladı o süreçte kesmek kötü olurdu sonra tam güne geçti vs 30 olunca kestim

Zayıf da işte bu nedenle zayıf vs de dediler ama hala zayıf yemek yerdi zira öyle gece de yarım saate bir kalkmadı falan

Tıkayın kulağınızı çocuğunuz ne zaman hazır olursa o zaman kesin bizim bir tanıdık 7 yıl emmiş 70 yaşına yaklaştı gayet de sağlıklı

Merhabalar, Eylül e kadar bu işi halletmem lazım =( çünkü Eylül de işe başlıyorum. Ayrıca odasını da ayırmam lazım. Ve şuan taşınma aşamasındayız.Her şey üst üste geldi. Ne yapıcam ben =(
Bebeğim şuan 19aylık. Gündüz iki kere uyuyor. Gündüz de gece de emerek uyuyor. Gece sık sık uyanıyor hatta bazen gündüz de bir saatlik uyku olmasına rağmen uyanıyor ve aralarda tekrar emziriyorum öyle dalıyor. Uyku saatleri dışında hiç emzirmiyorum. Yani tamamen uykuyla bağdaştırmış durumdayım=( bir ay içinde de taşınacağız. Ben nerden başlıyacağımı bilmiyorum. İki büyük olay yaşamasını istemiyorum aynı anda. Bir de oda ayırma var üç. Sıralamayı ve sütten kesme yöntemini düşünmekten kafayı yiyeceğim. Tiksindirme yöntemi istemiyorum azaltarak kesmeyi istiyorum ama nasıl yapacağımı bilmiyorum çünkü sadece öyle uyuyor =(((

18 aylikken oturup konustum,artik emmicez buyudun sen vs vs diye. Meme isteyince dikkatini dagitmaya calistim ve ayni aciklamalari tekrarladim. 3 gunde bu is bitti. Sadece bir kez agladi, onda da sabah uyandiginda meme keyfi yapardi izin vermedim diye. Geciyor bi sekilde o gunler,simdi 27 aylik oldu.

Yok aynı dönemde yapmam. Her olayın arasında en az bir ay olsun istiyorum o yüzden sıkıştım zaten =) Bayrama dahi gitmeyi düşünmüyorum memlekete. Tam düzeni oluşmuşken yine başka bir yerde aynı odada kalmaya alışsın istemiyorum. Olabildiğince ince düşünmeye çalışıyorum ama bu sefer de işin içinden çıkamıyorum

ama bayram sütten kesmek için güzel fırsat olabilir.
ben tatilde kesmiştim, zaten düzeni bozuldu diyerek.
bir de oyalanacak çok şey olunca sütü unutuyorlar, bir iki gün idare edince de sen dirayetli durursan bitiyor o mesele.

Merhabalar, Eylül e kadar bu işi halletmem lazım =( çünkü Eylül de işe başlıyorum. Ayrıca odasını da ayırmam lazım. Ve şuan taşınma aşamasındayız.Her şey üst üste geldi. Ne yapıcam ben =(
Bebeğim şuan 19aylık. Gündüz iki kere uyuyor. Gündüz de gece de emerek uyuyor. Gece sık sık uyanıyor hatta bazen gündüz de bir saatlik uyku olmasına rağmen uyanıyor ve aralarda tekrar emziriyorum öyle dalıyor. Uyku saatleri dışında hiç emzirmiyorum. Yani tamamen uykuyla bağdaştırmış durumdayım=( bir ay içinde de taşınacağız. Ben nerden başlıyacağımı bilmiyorum. İki büyük olay yaşamasını istemiyorum aynı anda. Bir de oda ayırma var üç. Sıralamayı ve sütten kesme yöntemini düşünmekten kafayı yiyeceğim. Tiksindirme yöntemi istemiyorum azaltarak kesmeyi istiyorum ama nasıl yapacağımı bilmiyorum çünkü sadece öyle uyuyor =(((
Ben 6 aylıkken odaları ayırdım. Aklı başındayken ayırmak zor olur bilemicem. Uykuya geçişi başka seye yönlendirseniz. Sallayın mesela yada ne bileyim yanına yatıp saçını sevin masal anlatın. Yavaş yavaş bırakmak diye bişey yok bence direk kesmeli

İki yaşında bunu anlayabilir mi gerçekten. Şuan mümkün değil çünkü.
Arkadasim ayni durumdaydi iki yasindaki oglu ile ev degistirirken cocuga surekli olarak yeni eve gidicez senin yeni bir odan olacak ama o odada emerek uyunmuyormus kural oyleymis kendi kendine uyuman lazimmis dedi ve cocuk gercekten emmek istemeden uyumustu
Benim oglan daha cok kucuk 7. Ayimiz o yuzden kendi denedigim birsey yok

İki yaşında bunu anlayabilir mi gerçekten. Şuan mümkün değil çünkü.
Yani ben2 yaşında çok bu konuda konuşmadım ama 2 buçuk yaşında anladı. Bide hem yeme hem uyku hemde konuşması ilerledi memeden kestikten sonra. Konuşması nasıl anlaşılabiliyor musunuz baska konularda. Mesela kurallarınızı benimsiyor mu. Mesela benimki2 yaşında yemek için babayı beklemek gerekir. Uykudan önce kitap okunur. Sofra hazırlarken yardım eder. Oyuncaklarını kendisi toplama lı gibi kurallara uyuyordu bu konularda anlaşılıyorduk.

Çok teşekkürler. Kitap alıyoruz aylık Adım adım gelişim setini. Ama uzun süre dinlemiyor bizi. Uzun süreden kastım bir iki dk. Elimizi tutup kitapta merak ettiklerinin üzerine koyuyor. Söylüyoruz diğerine koyuyor tutup. Bu şekilde devam ediyor. Bir şey anlatmamız izin vermiyor. Kitapları bu şekilde seviyor. Yani kısa bir masal dahi olsa dinlemiyor o yüzden masal erken diye düşünüyorum.
yaşına göre çok normal,yaşı büyüdükçe ilgi dakikası da artacak.erken diye düşünmeyin,bu alışkanlıktır.şimdi 1-2 dk ile başlar büyüdükçe herhangi birşeye olan ilgi saati artar.

Benimki 30 ay emdi şimdi sıkıntı yok

Ilerisini bilemem onu gelin kız bilir

Şaka bir yana ben zorla bir şey yaptırılmasına karşı ve biraz da rahat bir anneyim

Çile iki yaşında olmadan alıştı

Açtım altını şakdım ortaya ayy etrafı kirletir vs derdim olmadı

Bir haftada alıştı ben o bir hafta sonrasında tatile gittik yabancı evlerde otelde vs kaldık ama gerilemedi zira büyük bir olay haline getirmedim olağan olan bir şeydi

Meme de öyle emdi ve artık ona ihtiyacı kalmadığı için rahat bıraktı

sokaklarda benim memem Gitmiş vs demedi kimseye büyük çocuklar meme emmez oldu ve bitti ama meme de bizde tabı değildi ne zaman isterse emerdi onu bırakmak da özel törenlerle kutlanmadı

Tek tavsiye sakin olun olacağına gelişimine bırakın

Bana da dediler aklı eriyor hiç bırakmaz diye küçükken bırakıyor biberona alıştır emzik vermedin böyle oldu vs

Öğretmensiniz galiba siz bizden daha iyi bilirsiniz baskı psikolojisi kimseye iyi gelmez bebeğe de anneye de rahatça yaşayın

şimdiden işe dönmeyi vs de kurmayın ki zaten babası bakacakmış ne güzel
İçimde yaşadığım tereddütleri, stresi yansıtmamaya çalışıyorum ben de. Dediğiniz gibi normal bir durummuş gibi algılasın istiyorum. Ama onun açısından bakınca çok zor geliyor bu süreç =( Bu arada evet öğretmenim ama kitap bilgisi yetmiyor işte tecrübe ön plana geçiyor bu durumlarda. Emzirerek uyutmak gibi bir hata yaptım şimdi kara kara düşünüyorum işte=)

İçimde yaşadığım tereddütleri, stresi yansıtmamaya çalışıyorum ben de. Dediğiniz gibi normal bir durummuş gibi algılasın istiyorum. Ama onun açısından bakınca çok zor geliyor bu süreç =( Bu arada evet öğretmenim ama kitap bilgisi yetmiyor işte tecrübe ön plana geçiyor bu durumlarda. Emzirerek uyutmak gibi bir hata yaptım şimdi kara kara düşünüyorum işte=)

mesela ben onun çok da hata olmadığını biraz büyüyünce anladım

ne karanlıktan korkuyor ne gürültüden

zamanında güven oluşmuş

ağzında emzik uyuyanların bir kısmı emzikleri düşünce bile uyanır

ya da kreşte bile emzikle uyur emzikle ağlaması kesilir

çocuk çabuk alışır her duruma hem de alışamayan biziz esasen

biraz sabır biraz da anne baba aynı şeyi derse hepsi olur ama sen yat odanda deyince eşin annesi gel seni istiyor derse olmaz

her şey konuşulup sonra harekete geçmek lazım

Yani ben2 yaşında çok bu konuda konuşmadım ama 2 buçuk yaşında anladı. Bide hem yeme hem uyku hemde konuşması ilerledi memeden kestikten sonra. Konuşması nasıl anlaşılabiliyor musunuz baska konularda. Mesela kurallarınızı benimsiyor mu. Mesela benimki2 yaşında yemek için babayı beklemek gerekir. Uykudan önce kitap okunur. Sofra hazırlarken yardım eder. Oyuncaklarını kendisi toplama lı gibi kurallara uyuyordu bu konularda anlaşılıyorduk.
Uykuya geçiş sürecinin farkında,
B Betul56 oruç tutacaksan bunları düşünmene gerek yok, muhtemelen sütün gider...
Gerçekten mi? Tutmayı düşünüyorum. Taşınma haftası hariç tutacağım inşallah. Yani o kadar çok istiyorum ki kendi bıraksın diye.

Gerçekten mi? Tutmayı düşünüyorum. Taşınma haftası hariç tutacağım inşallah. Yani o kadar çok istiyorum ki kendi bıraksın diye.

yani iyi mi kötü mü bilemem de, azalmadı mı hiç sütün, sadece uyurken emiyor demiştin.
biraz azaldı ise oruçla birlikte biraz daha azalacaktır.
o kendi bırakır mı bilemem de sen mecbur bıratırırsın, yoksa dayanamazsın.

Uykuya geçiş sürecinin farkında onun dışında çok kurallarımız yok ama ufak tefek oluyor yine. Konuşma yok sayılır. Anne baba dede gibi belli başlı kelimeler ama hitap şeklinde değil de öyle oyun oynarken falan

yani iyi mi kötü mü bilemem de, azalmadı mı hiç sütün, sadece uyurken emiyor demiştin.
biraz azaldı ise oruçla birlikte biraz daha azalacaktır.
o kendi bırakır mı bilemem de sen mecbur bıratırırsın, yoksa dayanamazsın.
İlk aylar daki gibi değil ama bariz bir azalma hissetmiyorum. Benim için iyi olacak. 20aylık olmuş olacak belki de daha fazla. Zaten Ağustos gibi düşünüyordum kesmeyi.

Emzirmeyi birakinca oglum kendi kendine uyumaya başladi. İstedigi zaman kendi uyuyup kaliyor.

Back