Bebeğinin henüz5 ayı var sütten kesmek için. Ben 30 aylıkken kestim emerek uyurdu ve uykusu kısa olurdu yine emerdi. En son hasta olmuşlar dedim. Sirke limon hiç sevmez. Taman hasta olmuş ana istiyorsan veririm dedim sirke sürdüm. Sonra diğerini denemek istedi yine beğenmedi ve son oldu. Artık oğlum büyüdü dedim. Sadece gece o uyurken uyku sersemi iken verdim2 günde bir çok süt dolduğu canım yandığı için. Ana henüz kesmek için size erken canımMerhabalar, Eylül e kadar bu işi halletmem lazım =( çünkü Eylül de işe başlıyorum. Ayrıca odasını da ayırmam lazım. Ve şuan taşınma aşamasındayız.Her şey üst üste geldi. Ne yapıcam ben =(
Bebeğim şuan 19aylık. Gündüz iki kere uyuyor. Gündüz de gece de emerek uyuyor. Gece sık sık uyanıyor hatta bazen gündüz de bir saatlik uyku olmasına rağmen uyanıyor ve aralarda tekrar emziriyorum öyle dalıyor. Uyku saatleri dışında hiç emzirmiyorum. Yani tamamen uykuyla bağdaştırmış durumdayım=( bir ay içinde de taşınacağız. Ben nerden başlıyacağımı bilmiyorum. İki büyük olay yaşamasını istemiyorum aynı anda. Bir de oda ayırma var üç. Sıralamayı ve sütten kesme yöntemini düşünmekten kafayı yiyeceğim. Tiksindirme yöntemi istemiyorum azaltarak kesmeyi istiyorum ama nasıl yapacağımı bilmiyorum çünkü sadece öyle uyuyor =(((
Acaba işe başladıktan sonra mı kessem ben de. Ekimde iki yaşına giriyor. Eylülde başlayacağım işe. İşe başlama dönemine de iki üç ay alışsa Kasım Aralık gibi kessem geç olmaz mı o zaman? Ben Max 24ay diye düşünmüştüm hepBebeğinin henüz5 ayı var sütten kesmek için. Ben 30 aylıkken kestim emerek uyurdu ve uykusu kısa olurdu yine emerdi. En son hasta olmuşlar dedim. Sirke limon hiç sevmez. Taman hasta olmuş ana istiyorsan veririm dedim sirke sürdüm. Sonra diğerini denemek istedi yine beğenmedi ve son oldu. Artık oğlum büyüdü dedim. Sadece gece o uyurken uyku sersemi iken verdim2 günde bir çok süt dolduğu canım yandığı için. Ana henüz kesmek için size erken canım
Benim bu yaptığım dışında çabalarım sonuçsuz kaldı. 2 yaşta artık seni daha iyi anlayabilir. 3 4 ay gelişim için kısa gibi gözükse de onlar bu sürede çok hızlı büyüyor ve anlama kabiliyetleri artıyor. Mesela emme dışında başka ritüel deneyin uyku öncesi. Masal okumak gibi. Benim ilk deneme basarılı oldu. Bişey sürdüğünüzü düşünmesin. Sen buyudun artık o yüzden tadı sana iyi gelmiyor falan diyin. Sizde emzirmek istiuorsunuz ama tadı kötü oldu Artık diye düşünsün. Ben madem meme yok artık birbirimize sarılalım dedim.Acaba işe başladıktan sonra mı kessem ben de. Ekimde iki yaşına giriyor. Eylülde başlayacağım işe. İşe başlama dönemine de iki üç ay alışsa Kasım Aralık gibi kessem geç olmaz mı o zaman? Ben Max 24ay diye düşünmüştüm hep
En mantıklısı dediğiniz gibi ama mümkün değil öyle uyumuyor uykusu varsa ve ben emzirmiyorsam çooook ağlıyor. Ağlatarak yapmak istemiyorum ben bu işi =( odasını ayırdım aslında ama ben de onunla yatıyorum odada. Niyetim aşama aşama ayırmaktı. Bir süre odaya alışacaktı sonrasında tek uyumaya. Ama taşınma olayı çıktı sonradan. Yeni evde de tekrar odaya alışması için kalmam gerekiyor yanında o yüzden bir gidip bir gelmeyeyim diye düşündüm. Tam anlamıyla yeni evde ayıracağım yani. Bu arada uyku saati bellidir. Uykuya gideceğimizi anlar. Her gitmeden önce öperiz koridorda hepimiz birbirimizi çünkü =) sonra başını omzuma koyar odaya gideriz. Ama illa emerek uyuyacak işte.öncelikle sütten kesmek yerine;eğer istemiyorsanız henüz; uyku ile bağlantısını kesin.yanına yatarak,kitap okuyarak gibi şeylerle uyutmayı deneyin.madem ev değiştiriyorsunuz.odasını hazırlayın.kendi odasında yatırarak emmeden uyumasını sağlayın.uyku rutini yapın..her akşam aynı saatte,pijama giyip,diş fırçalayıp ,yatağa gitmesi yani.ilk başta alışması zor olur elbet ama 1 haftaya kadar alışır.yataktan kalkmasına izin vermeyin.sakinleştirerek uyutun..emmeyi kemse işine de sonra bakarsınız.
İki yaşında bunu anlayabilir mi gerçekten. Şuan mümkün değil çünkü.Benim bu yaptığım dışında çabalarım sonuçsuz kaldı. 2 yaşta artık seni daha iyi anlayabilir. 3 4 ay gelişim için kısa gibi gözükse de onlar bu sürede çok hızlı büyüyor ve anlama kabiliyetleri artıyor. Mesela emme dışında başka ritüel deneyin uyku öncesi. Masal okumak gibi. Benim ilk deneme basarılı oldu. Bişey sürdüğünüzü düşünmesin. Sen buyudun artık o yüzden tadı sana iyi gelmiyor falan diyin. Sizde emzirmek istiuorsunuz ama tadı kötü oldu Artık diye düşünsün. Ben madem meme yok artık birbirimize sarılalım dedim.
24 ayı geçsin yazıktır günahtırAcaba işe başladıktan sonra mı kessem ben de. Ekimde iki yaşına giriyor. Eylülde başlayacağım işe. İşe başlama dönemine de iki üç ay alışsa Kasım Aralık gibi kessem geç olmaz mı o zaman? Ben Max 24ay diye düşünmüştüm hep
Ayyy keşke kendi bıraksa. Çok korkuyorum yanlış bir şey yapıp psikolojisini olumsuz etkilemekten. Ben yarım gün çalışacağım. Ben işteyken babası bakacak. O dönem de eşim evde olacak. Yani yabancılık çekmeyecek ama uyutma işi yine de zor olur tabi. 25-26ay emzirsem sıkıntı olmaz yani değil mi30 ay emdi kreşte uyumayı öğrendi
Bence siz evde iken daha zor olur emzirmeden uyutmak
Önce emmeden uyumayı öğrensin sonra kendiliğinden bırakır gibi
Benimki iki günde bıraktı hiçbir şey sürmedim gece yatırdım oynadı vs sızdı iki gece böyle oldu zaten gündüz kreşte emmeden uyuyordu
Cumartesi evde olunca gündüz istedi yattım yanına uyuma numarası yaptı ağladı vs kımıldamadım uyudu bir daha istemedi de
Ne seveyim dedi ne kollayayım vs dedi erken kesen arkadaşların bşr kusmıjjn çocuğunda bir memene başımı koyayım vs isteği gördüm ben
Taşınacakmışsınız zaten odayı da heveslendireceksin senin için yeni eve gidiyoruz işte odasına eşya alın perde alın o ne seviyorsa öyle olsun uyumsuz olsun ama onun istediği gibi olsun
Bence taşınma iş meme sıralaması olur ama daha Eylül e çok var belki o zamana kendi bırakır memeyi
ağlatarak yapmadan bir yol yol..elbette çatlayana kadar ağlasın demiyorum..ama henüz bebeklikten çıkıyor ve isteklerini ağlayarak yaptırmak istemesi normal..özveride bulunmadan da olmuyor hiçbir şey.git gel yapmadan da olmuyorEn mantıklısı dediğiniz gibi ama mümkün değil öyle uyumuyor uykusu varsa ve ben emzirmiyorsam çooook ağlıyor. Ağlatarak yapmak istemiyorum ben bu işi =( odasını ayırdım aslında ama ben de onunla yatıyorum odada. Niyetim aşama aşama ayırmaktı. Bir süre odaya alışacaktı sonrasında tek uyumaya. Ama taşınma olayı çıktı sonradan. Yeni evde de tekrar odaya alışması için kalmam gerekiyor yanında o yüzden bir gidip bir gelmeyeyim diye düşündüm. Tam anlamıyla yeni evde ayıracağım yani. Bu arada uyku saati bellidir. Uykuya gideceğimizi anlar. Her gitmeden önce öperiz koridorda hepimiz birbirimizi çünkü =) sonra başını omzuma koyar odaya gideriz. Ama illa emerek uyuyacak işte.
Benim için daha güzel ama 2yaştan sonrası da onun için kötü mü olur diye düşünüyorum psikolojik açıdan24 ayı geçsin yazıktır günahtır
Yok yanlış anladınız git gelden kastım bir odasında yatıp bir odada tek yatmasını sağlayıp sonra tekrar odasında yatmaktı. Yoksa uyandıkça odasına gitmek değil. Zaten sık uyanmaya alışkınım. Benden yana sıkıntı yok da işte en az şekilde etkilenmesini istiyorum bu olaylardanağlatarak yapmadan bir yol yol..elbette çatlayana kadar ağlasın demiyorum..ama henüz bebeklikten çıkıyor ve isteklerini ağlayarak yaptırmak istemesi normal..özveride bulunmadan da olmuyor hiçbir şey.git gel yapmadan da olmuyor
oğlum kolikti nerdeyse 2 yaşına kadar.1 yaş civarı odasını ayırdım,en uzun 45 dk uyurdu,devamlı git yat kalk emzir dön şeklinde yaptım.ama sonradan herkes rahat erdi.:)
Çok teşekkürler. Kitap alıyoruz aylık Adım adım gelişim setini. Ama uzun süre dinlemiyor bizi. Uzun süreden kastım bir iki dk. Elimizi tutup kitapta merak ettiklerinin üzerine koyuyor. Söylüyoruz diğerine koyuyor tutup. Bu şekilde devam ediyor. Bir şey anlatmamız izin vermiyor. Kitapları bu şekilde seviyor. Yani kısa bir masal dahi olsa dinlemiyor o yüzden masal erken diye düşünüyorum.emzirme her anneye has özel bir şeydir,her anne çocuğu için en doğru kararı verir.ama benim şahsi fikrim çocuk bilincine varmadan yani her yerde çıkarıp meme istiyorum demeden sütten kesmek..:)
dediğim gibi sğtten kesmeyi şimdilik erteleyip sadece uykuyla olan bağlantısını kesemniz yeterli bence..yeni evde yeni odasına güzelce uyuyacaktır.ayrıca masal ve kitaplar için erken değil.konuşmanızı da anlayacaktır.artık emmeden uyuyacağını anlatın ona.sakin bir müzik de iyi fikir.
Yok aynı dönemde yapmam. Her olayın arasında en az bir ay olsun istiyorum o yüzden sıkıştım zaten =) Bayrama dahi gitmeyi düşünmüyorum memlekete. Tam düzeni oluşmuşken yine başka bir yerde aynı odada kalmaya alışsın istemiyorum. Olabildiğince ince düşünmeye çalışıyorum ama bu sefer de işin içinden çıkamıyorumay bilemedim ya,
yalnız taşınma çocuklar için gerçekten zor olabiliyor, onların evle bağı farklı olabiliyor.
bence direk aynı döneme denk getirmeyin memeden kesmeyi, öncesinde veya en azından bir iki hafta sonrasında yapın.
Benimki 30 ay emdi şimdi sıkıntı yokAyyy keşke kendi bıraksa. Çok korkuyorum yanlış bir şey yapıp psikolojisini olumsuz etkilemekten. Ben yarım gün çalışacağım. Ben işteyken babası bakacak. O dönem de eşim evde olacak. Yani yabancılık çekmeyecek ama uyutma işi yine de zor olur tabi. 25-26ay emzirsem sıkıntı olmaz yani değil mi
Yok artık 14aylık bebek neden sütten kesilsin süt varkenbenim kızım henüz 14 aylık her gelen daha sütten kesmedinmi diye soruyor şaşkınlık içinde .bide burdaki 30 ay emzirenleri görseler komaya girerler .benim kızımda emerek uyuyor bende şimdiden ne yapacağımı düşünmeye başladım..bende 18-19 aylık olunca kesmeyi düşünüyürum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?