Bebeğim beni aşırı yoruyor, yorgunluktan bayıldım. Niye bu kadar huysuz ve huzursuz, başına gelen var mı?

karalahana06

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
16 Şubat 2018
898
519
53
Kızlar 11 aylık bebeğim var. 11 aydır sürekli huysuz, her zaman ağlamaklı, uyku düzeni yok, yeme düzeni yok daha doğrusu ek gıda yemiyor çok fazla, kilosu boyu vs iyi olduğu için doktorumuz da çok üstüne düşmüyor bu yeme işinin. Ama son 3 haftadır falan bizi mahvetti. Bayram dolayısıyla memlekete gittik, az da değil 1 aya yakın kaldık insan hiç mi alışmaz... Ne beni ne babasını bırakmıyor. Uyanıyor ağlıyor uyuyor ağlıyor gün içinde sürekli kucakta sürekli... Yere bırakalım alışmasın kucağa diyoruz kendisini öyle hırpalıyor ki zapt edemiyoruz, doktora soruyoruz bu aylarda ayrılık kaygısı yaşar diyor ama bu çocuk 11 aydır böyle... İşe başladığım zaman ne yapacağız kara kara düşünüyorum. Fıtratı mı böyle bir sağlık sorunu mu var bilmiyorum... Uyanık olduğu her an kucakta, uyuduğu her an da durmaksızın sallanmak istiyor. 11 aydır nibetle

Kızlar 11 aylık bebeğim var. 11 aydır sürekli huysuz, her zaman ağlamaklı, uyku düzeni yok, yeme düzeni yok daha doğrusu ek gıda yemiyor çok fazla, kilosu boyu vs iyi olduğu için doktorumuz da çok üstüne düşmüyor bu yeme işinin. Ama son 3 haftadır falan bizi mahvetti. Bayram dolayısıyla memlekete gittik, az da değil 1 aya yakın kaldık insan hiç mi alışmaz... Ne beni ne babasını bırakmıyor. Uyanıyor ağlıyor uyuyor ağlıyor gün içinde sürekli kucakta sürekli... Yere bırakalım alışmasın kucağa diyoruz kendisini öyle hırpalıyor ki zapt edemiyoruz, doktora soruyoruz bu aylarda ayrılık kaygısı yaşar diyor ama bu çocuk 11 aydır böyle... İşe başladığım zaman ne yapacağız kara kara düşünüyorum. Fıtratı mı böyle bir sağlık sorunu mu var bilmiyorum... Uyanık olduğu her an kucakta, uyuduğu her an da durmaksızın sallanmak istiyor. 11 aydır nöbetleşe yaşıyoruz eşimle. O kadar tükendim ki artık mecalim kalmadı. Sakinleştiremiyoruz çocuğu bi türlü... Yaşını doldursun geçer diyorlar ama inanmıyorum bu çocuk ömür boyu böyle gidecek diye içim içimi yiyor. Elbette hiçbir şeyin eskisi gibi olmayacağını ben de biliyorum ama 11 ayda bir arpa boyu yol bile kat edememek beni öyle umutsuzluğa sokuyor ki anlatamam...

Geçen hafta bizi öyle yordu öyle yordu ki başkası anlatsa inanmazdım yemin ederim yorgunluktan bayıldım, acile götürmüş eşim beni. Doktor diyor ki sen kendine ne yaptın...

Halimi gören herkes istisnasız herkes "Allah yardımcın olsun canım senin işin valla zor." diyorlar...

Kayınvalidem çocuk delisi bi kadın o bile illallah etti, bu nasıl çocuk diyor... Oturdu benim halime acıdı yemin ederim

Gunde kac sefer kac dakika uyuyor? Gece uykulari nasil?

Benim çevremde gördüğüm kadarıyla uyku çocukların bel kemiği gibi bir şey, düzenli uyumayan çocuk düzenli yemiyor da genel olarak dikkati dağınık ve aşırı uyarılmış olduğu için de mutsuz ve huysuz oluyor. Kuzenim bebeğinde çok yaşadı bu tabloyu doktor doktor gezdi sonunda bir uyku uzmanı ile çalışarak çocuğun gece gündüz uykularını düzene soktu. Şimdi yemek de yiyor ve genel olarak daha mutlu ve uyumlu bir çocuk.
Süreç kolay olmadı çok disiplin ve düzen gerektirdi hala da gerektiyor ama anne de baba da bebek de şu an daha mutlu.
İmkânınız varsa internetten uyku uzmanlarını araştırıp deneyebilirsiniz siz de belki ilk adım olarak düzenli uyumasını sağlamak işe yarayabilir. Umarım çözüm bulursunuz.

Bebeğinizin teşhis edilememiş bir durumu olabilir gibi geldi bana. Gıda alerjisi mesela? Böyle şeylere bakıldı mı hiç?

Uyku saatleri düzenli aslında kızlar maşaallah ama uykusu destekli yani sallanarak uyuyor ve uyuduğu süre boyunca da sallanmak istiyor. Uyku eğitimi almayı denedim ama o kadar geç dönüş yaptılar ki hiç faydası olmadı...
Gece aşırı sık uyanıyor bazen 20 dk bazen 40 dk bazen 1 saat yani bilmiyorum napayım ne edeyim

Kendimi gördüm resmen 10,5 aylık 6 aya kadar sürekli ağladı gazlı bir bebekti acillik olurduk sürekli gece gündüz uyumazdık sürekli kucakta yere koysak ağlardı çok hırçın zaten geldik 10,5 aya uyku sevmiyo kucaktan inmiyor hiç birsey dikkatini çekmiyor yemek yaparken temizlik yaparken kanter için de kalıyorum hatta o kadar kilo verdim ki diyetisyen den mama aldım içtim iki ayda az buçuk toparladım ama yine vermeye devam ediyorum emekleme de yok Demem o ki yalnız değilsiniz

Benim bebeğim alerjik bebek acaba durumsuzluguyla alakalı olabilir mi bulunduğum yerde test yapılmıyor
İyi bir alerji uzmanının görmesi gerekir. Benim oğlum şu an 9 yaşında. İlk 2 ay durmadan ağlamıştı. Doktorlar tam fark edemediler ama meğer alerjisi varmış. Hala da alerjik durumları var ve ilaç kullanıyoruz. Şu an ki doktorumuz zamanında teşhis edilememiş ama bebekken ağlamaları alerji kaynaklıdır dedi.

Benim yeğenim de böyleydi bi dk duramazdı yerinde ve hiç uyumiyordu, dr.lar uyku şurubu verirdi ve etkisi cok kuvvetli diyerek bi çay kaşığı yazardi ise yaramayinca teyzem yemek kaşığıyla denedi o zaman bie uyumadi

Şu an 30 yaşında hala geceleri uyumuyor, hukuk okudu, mezun oldu, adliye stajini yapıyor ama rutinleri bir türlü dengeye girmiyor. Bebekken uyumayan insanlar büyüyünce de ilginc oluyorlar gercekten

Aynı sorunları yaşadım 2. Kızımda kafayı yicektim artık. Çok şükür sağlık problemi yoktu ama müthiş huysuzdu. 2 yaşına bi bastı kızımın huyu suyu,düzeni her şeyi değişti. Yemesi çok iyi oldu,uyku düzeni geldi ben insana döndüm. Sonra işe başladım derken her şey rayına oturdu.

Baska dra gotururdum.
Enerjısını mı atamıyor durmuyor?Yoksa bır derdı mı var?Gun ııcınde etkinlik yapıyor musunuz?Ozaman da mı durmuyoır?Emeklıyordur artık kucakta durmak ıstemez normalde,bıyerlerı kesfetme donemı ?

Bebeğinizin teşhis edilememiş bir durumu olabilir gibi geldi bana. Gıda alerjisi mesela? Böyle şeylere bakıldı mı hiç?
Kuzum doktora her seferinde soruyorum bir tek huzursuzluk alerji belirtisi değildir diyor, bir de doktora gidince çocuk süt dökmüş kedi gibi sakin uslu güler yüzlü... Doktor da bizim abarttığımızı düşünüyor haklı olarak

Yok yaa ne etkinliği yere koyduğum an kendisini parçalıyor yürüteç ile biraz duruyor. Yani yanlış olduğunu biliyorum ama Tv bile dikkatini çekmiyor

Farketmediğiniz bir gıda alerjisi söz konusu olabilir.
Maalesef bu anlattığınız durumlar genelde alerjiden oluyor.

En azından iyi bir alerji uzmanına gitmenizi öneririm. Bana da bir doktor sütün az ondan demişti ki süt taşıyordu. Bazı doktorlar anlamadıkları şeyi anlamadım demiyorlar maalesef. Yanlış yalan bir açıklama ile hastayı yolluyorlar.

Yok yaa ne etkinliği yere koyduğum an kendisini parçalıyor yürüteç ile biraz duruyor. Yani yanlış olduğunu biliyorum ama Tv bile dikkatini çekmiyor
Emeklemıyor mu?11 ayda yurutece gerek yok ama .Oyun hamuıru falan oynardık bız.aktııvte masası,tak cıkar basit legolar.Bır derdı var ama ne bılemıyor ınsan ısteAllah yardımcınız olsun.

Emeklemıyor mu?11 ayda yurutece gerek yok ama .Oyun hamuıru falan oynardık bız.aktııvte masası,tak cıkar basit legolar.Bır derdı var ama ne bılemıyor ınsan ısteAllah yardımcınız olsun.
Sürünüyor geri geri, bi yerlere tutunup kalkmaya çalışıyor ama tam emekleme yok... Yaa inanın çaresiz kalmasam yazmazdım yok işte hiçbir şeyle oyalanmiyo

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…