- 5 Ekim 2020
- 13.385
- 35.884
- 548
- 36
- Konu Sahibi karalahana06
-
Ayy bu şekilde kreşe nasıl vereyim bilmiyorum baş edebilirlef mi ama eve bakıcı veya yardımcı alma fikrine ben de sıcak bakıyorum... İşe başlamadan önce almak daha iyi tabii hem bebeğe alışır huyunu suyunu öğrenir hem bebek alışır ama tüm bunlar için öncelikle uyku ve beslenme sorununu çözmek lazım sankiuyku eğitimi daha önde aldık başarısız olduk korkuyorum. Çünkü bayağı popüler sözde çok da iyi birinden almıştık
Alerji testi yapılıyor aynen benim de arkadaşım 6 aylık bebeğine yaptırdı, deri testi idi o da, deriden örnek aldılarBiz 5 aylık yaptık deri testini.
07.30-08.00 uyanışGündüz uykuları ne kadar yazdıysanız göremedim.
Alerji testi yapılıyor aynen benim de arkadaşım 6 aylık bebeğine yaptırdı, deri testi idi o da, deriden örnek aldılar
Acaba baya bir aç bıraksanız, düzenli yapılan açlıklar vücudu düzene sokuyor. Böylece iyice acıkınca düzgün yemek yiyecek ve doyunca sakinleşecek. Uyku da kolay olur doyunca.Yok yaa ne etkinliği yere koyduğum an kendisini parçalıyor yürüteç ile biraz duruyor. Yani yanlış olduğunu biliyorum ama Tv bile dikkatini çekmiyor
07.30-08.00 uyanış
10.30-11.00 ilk uyku
12.30-13.00 uyanış
15.30-16.00 ikinci uyku
17.00-17.30. Uyanış
20.30-21.00 uyku
Gece boyu sık sık uyanma....
Ayına göre maşaallah maşaallah maşaallah diyeyim uyku saat aralıkları düzenli en azından
Hayır canım yanlış anladın 30 dk değil şöyle yeniden yazayım30 dakika uyku değil ki ya. Kaldırmamanız lazım bir şekilde uykuya devam etmesi lazım oradan.
Benim oğlum da 14 aylık. 35. Dakika uyanır hemen uyuturuz geri ben çalışıyorum bakıcıya da öğrettim. Eğer uyutamazsak o gün geçmiyor.
Yeniden anlatıyorum :)30 dakika uyku değil ki ya. Kaldırmamanız lazım bir şekilde uykuya devam etmesi lazım oradan.
Benim oğlum da 14 aylık. 35. Dakika uyanır hemen uyuturuz geri ben çalışıyorum bakıcıya da öğrettim. Eğer uyutamazsak o gün geçmiyor.
10.30-11.00 ilk uyku yazınca ynlış anlamışımHayır canım yanlış anladın 30 dk değil şöyle yeniden yazayım
Sabah 7 buçuk veya 8 gibi uyanıyor. İlk uykusuna 10 buçuk veya 11 gibi yatıyor. 2 saat uyuyor. Yani 12 buçuk 1 gibi kalkıyor. Sonrasında 3 3 buçuk saat sonra yine uyuyor o uykusunu da 1 buçuk saat uyuyor
Biz kreşe şöyle başladık. Önce 2 saat gittik kızımla. Aşağıda oturduk kızım da gezindi durdu. İkinci gün öğretmeniyle gezindi.üçüncü gün sınıfa çıktılar ve alıştı. Hamakla yatan çocuk ayakta sallamayla yatmaya başladı sonra da kendi kendine yatmaya başladı. Eğer kreş düşünürseniz tam zamanı kış başlayınca hastalıklar da boy gösteriyor çünkü. Hakkınızda hayırlısı olsun inş.Ayy bu şekilde kreşe nasıl vereyim bilmiyorum baş edebilirlef mi ama eve bakıcı veya yardımcı alma fikrine ben de sıcak bakıyorum... İşe başlamadan önce almak daha iyi tabii hem bebeğe alışır huyunu suyunu öğrenir hem bebek alışır ama tüm bunlar için öncelikle uyku ve beslenme sorununu çözmek lazım sankiuyku eğitimi daha önde aldık başarısız olduk korkuyorum. Çünkü bayağı popüler sözde çok da iyi birinden almıştık
Psikiyatriste ve psikologa götürdük bebek ergenliginden çıkamamış dediler. Bir sürü gelisim testi yaptırdık defalarca kan değerlerine falan baktırdık hiç birşey çıkmadı. Aslinda bizde şöyle bir durumunda etkisi oldu benim oğlum 4 aylıkken katilma nöbetleri başladı. Ağlayınca yüzü kömür gibi oluyordu kilitleniyordu ve nefes alamıyordu. Oğlum ilk böyle olduğunda kalp krizi geçirecektim neredeyse emziriyordum bir memeyi agzindan alıp diğer memeyi verecektim kriz geçirdi nefesi kesildi simsiyah oldu nefes alamadı bir süre. Kollarımda öldü zannettim elim ayağım boşaldı bayilacaktim neredeyse. Oğlum 3.5 yaşına girene kadar devam etti bu katilma nöbetleri ve her öyle olduğunda benim canımdan can gidiyordu korkudan. Bu yüzden aglama krizi tutmasın diye tetikteydim sürekli ağlamamasi için elimden geleni yapıyordum. Oğlumda bu zaafimi farkedince bunu bir koz olarak kullanmaya basladi ve bu alışkanlık öylece kaldı üzerinde. Yapisida zor zaten. Bazı çocuklar böyle çok zor oluyorlar. Ama sizinki daha çok ufak belki zamanında başarılı bir uzman tarafından destek alirsanız kontrol altına alabilirsiniz.Öffff hepten umudum gitti... Pedagog desteği falan aldınız mı? Valla ben daha 11 aylık onu bile düşündüm yani
Biz bugün salyangoz istiyorum diye ağladık ya Çimden igrene igrene salyangoz kabuğu topladım bide eve getirdi onları .sonra başka bir şey buldu ona ağladımesela elinden bardak aldim diye kendini yerlere atti şimdi sakinlesti saclarımi yoldu
Allah kolaylık versin. Damdan düşenin halinden, damdan düşen anlarmışKızlar 11 aylık bebeğim var. 11 aydır sürekli huysuz, her zaman ağlamaklı, uyku düzeni yok, yeme düzeni yok daha doğrusu ek gıda yemiyor çok fazla, kilosu boyu vs iyi olduğu için doktorumuz da çok üstüne düşmüyor bu yeme işinin. Ama son 3 haftadır falan bizi mahvetti. Bayram dolayısıyla memlekete gittik, az da değil 1 aya yakın kaldık insan hiç mi alışmaz... Ne beni ne babasını bırakmıyor. Uyanıyor ağlıyor uyuyor ağlıyor gün içinde sürekli kucakta sürekli... Yere bırakalım alışmasın kucağa diyoruz kendisini öyle hırpalıyor ki zapt edemiyoruz, doktora soruyoruz bu aylarda ayrılık kaygısı yaşar diyor ama bu çocuk 11 aydır böyle... İşe başladığım zaman ne yapacağız kara kara düşünüyorum. Fıtratı mı böyle bir sağlık sorunu mu var bilmiyorum... Uyanık olduğu her an kucakta, uyuduğu her an da durmaksızın sallanmak istiyor. 11 aydır nöbetleşe yaşıyoruz eşimle. O kadar tükendim ki artık mecalim kalmadı. Sakinleştiremiyoruz çocuğu bi türlü... Yaşını doldursun geçer diyorlar ama inanmıyorum bu çocuk ömür boyu böyle gidecek diye içim içimi yiyor. Elbette hiçbir şeyin eskisi gibi olmayacağını ben de biliyorum ama 11 ayda bir arpa boyu yol bile kat edememek beni öyle umutsuzluğa sokuyor ki anlatamam...
Geçen hafta bizi öyle yordu öyle yordu ki başkası anlatsa inanmazdım yemin ederim yorgunluktan bayıldım, acile götürmüş eşim beni. Doktor diyor ki sen kendine ne yaptın...
Halimi gören herkes istisnasız herkes "Allah yardımcın olsun canım senin işin valla zor." diyorlar...
Kayınvalidem çocuk delisi bi kadın o bile illallah etti, bu nasıl çocuk diyor... Oturdu benim halime
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?