Bebeğim beni aşırı yoruyor, yorgunluktan bayıldım. Niye bu kadar huysuz ve huzursuz, başına gelen var mı?

Gündüz uykuları ne kadar yazdıysanız göremedim.

Gündüz uykuları ne kadar yazdıysanız göremedim.
07.30-08.00 uyanış
10.30-11.00 ilk uyku
12.30-13.00 uyanış
15.30-16.00 ikinci uyku
17.00-17.30. Uyanış
20.30-21.00 uyku
Gece boyu sık sık uyanma....

Ayına göre maşaallah maşaallah maşaallah diyeyim uyku saat aralıkları düzenli en azından

Alerji testi yapılıyor aynen benim de arkadaşım 6 aylık bebeğine yaptırdı, deri testi idi o da, deriden örnek aldılar

Evet daha ufakken kan ve kakada bakılıyor alerji varlığına. 5-6. Aydan sonra hangi gıdalara olduğunu tespit edebilmek için deri yapılıyor. Bizim de ilk 3-4 ayımız çok kötü geçti. Sonrası rahatladık. Hala zor bir bebek ama gündüz uzun uyutmayı başarırsak keyfi yerinde oluyır.

Yok yaa ne etkinliği yere koyduğum an kendisini parçalıyor yürüteç ile biraz duruyor. Yani yanlış olduğunu biliyorum ama Tv bile dikkatini çekmiyor
Acaba baya bir aç bıraksanız, düzenli yapılan açlıklar vücudu düzene sokuyor. Böylece iyice acıkınca düzgün yemek yiyecek ve doyunca sakinleşecek. Uyku da kolay olur doyunca.

30 dakika uyku değil ki ya. Kaldırmamanız lazım bir şekilde uykuya devam etmesi lazım oradan.
Benim oğlum da 14 aylık. 35. Dakika uyanır hemen uyuturuz geri ben çalışıyorum bakıcıya da öğrettim. Eğer uyutamazsak o gün geçmiyor.

Hayır canım yanlış anladın 30 dk değil şöyle yeniden yazayım
Sabah 7 buçuk veya 8 gibi uyanıyor. İlk uykusuna 10 buçuk veya 11 gibi yatıyor. 2 saat uyuyor. Yani 12 buçuk 1 gibi kalkıyor. Sonrasında 3 3 buçuk saat sonra yine uyuyor o uykusunu da 1 buçuk saat uyuyor

Yeniden anlatıyorum :)

07. 30 kalkış
10.30 yatış
12.30 kalkış
15.30 yatış
17.00 kalkış
20.30 yatış

10.30-11.00 ilk uyku yazınca ynlış anlamışım
Bayağı güzel uyuyormuş da.
Gece neden sık uyanıyor ki o kadar acaba. Nasıl uyutuyorsun?

Biz kreşe şöyle başladık. Önce 2 saat gittik kızımla. Aşağıda oturduk kızım da gezindi durdu. İkinci gün öğretmeniyle gezindi.üçüncü gün sınıfa çıktılar ve alıştı. Hamakla yatan çocuk ayakta sallamayla yatmaya başladı sonra da kendi kendine yatmaya başladı. Eğer kreş düşünürseniz tam zamanı kış başlayınca hastalıklar da boy gösteriyor çünkü. Hakkınızda hayırlısı olsun inş.

Öffff hepten umudum gitti... Pedagog desteği falan aldınız mı? Valla ben daha 11 aylık onu bile düşündüm yani
Psikiyatriste ve psikologa götürdük bebek ergenliginden çıkamamış dediler. Bir sürü gelisim testi yaptırdık defalarca kan değerlerine falan baktırdık hiç birşey çıkmadı. Aslinda bizde şöyle bir durumunda etkisi oldu benim oğlum 4 aylıkken katilma nöbetleri başladı. Ağlayınca yüzü kömür gibi oluyordu kilitleniyordu ve nefes alamıyordu. Oğlum ilk böyle olduğunda kalp krizi geçirecektim neredeyse emziriyordum bir memeyi agzindan alıp diğer memeyi verecektim kriz geçirdi nefesi kesildi simsiyah oldu nefes alamadı bir süre. Kollarımda öldü zannettim elim ayağım boşaldı bayilacaktim neredeyse. Oğlum 3.5 yaşına girene kadar devam etti bu katilma nöbetleri ve her öyle olduğunda benim canımdan can gidiyordu korkudan. Bu yüzden aglama krizi tutmasın diye tetikteydim sürekli ağlamamasi için elimden geleni yapıyordum. Oğlumda bu zaafimi farkedince bunu bir koz olarak kullanmaya basladi ve bu alışkanlık öylece kaldı üzerinde. Yapisida zor zaten. Bazı çocuklar böyle çok zor oluyorlar. Ama sizinki daha çok ufak belki zamanında başarılı bir uzman tarafından destek alirsanız kontrol altına alabilirsiniz.

mesela elinden bardak aldim diye kendini yerlere atti şimdi sakinlesti saclarımi yoldu
Biz bugün salyangoz istiyorum diye ağladık ya Çimden igrene igrene salyangoz kabuğu topladım bide eve getirdi onları .sonra başka bir şey buldu ona ağladı

Başka hiçbir sağlık sorunu yoksa fıtratı böyledir.
Oğlundan bilmiyorum da
İyi haber yaş aldıkça giderek azalıyor, kötü haberse hiçbir zaman tamamen geçmiyor

Allah kolaylık versin. Damdan düşenin halinden, damdan düşen anlarmış Fazlası var,eksiği yok bir zorlu bebekte ben de var. Doğduğundan beri ha bugün düzelecek, ha yarın derken 2 yaşa geldik. Hala değişen bir şey yok. Uykusu kıt, mızmız, ağlak mı ağlak? Gece kaç kez uyanıyor sayamıyorum. Tek umudum emzirmeyi bıraktığında değişmesiydi. Geçen ay bıraktırdık zor da olsa ama hiç fark eden yok. Yine geceleri uyanık, gündüzleri kucağımda. Uykusuzluktan, yorgunluktan sinirden düşüp kalacağım dediğim günler çok oldu.

Bir şekilde idare ettik ama sinir sistemi çok hırpalandı Ne diyelim canları sağ olsun. Anaokuluna kadar böyle gidecek herhalde diyorum bazen

Benim yakınım yastık ve yorganından rahatsız oluyormuş tamamen pamuk ürünlere geçmişlerdi. Birde yazlık evlerindeki ıhlamur agaci çocuğu krize sokuyordu onuda doktoru çözdü ama uzun süre uykusuzluk huzursuzluk ile uğraştılar mutlaka bir derdi vardır yavrum kıyamam dili olsa anlatsa

Konu sahibi arkadaşım moral vermek için gelmiştim ama ben geri gidiyorum moral olur mu bilmem ama belki beterin beteri varmış dersiniz. En azından gündüz uyuyormuş emin olun çok büyük bir nimet bu. Gece uykusu için malesef ki önerim yok hemen hemen aynı durumdayız.

Sadece bahsi çok geçmiş bebeğiniz alerjik olsaydı sizin ve ya doktorunuzun fark etmeme ihtimali yoktu içiniz rahat olsun. Çoklu besin alerjili bir kız annesi olarak diyorum bunu. Ek gıdaya da geçmişsiniz zaten alerjik olsaydı anlamamanız imkansız olurdu. İlla ki ya döküntü ya gaz mukus ishal bi şeyler olurdu.

Tek dileğim uykusuz ana kalmasın ,inşallah siz de bir an önce feraha erin

Sallayarak uyutmaktan vazgeçin.Yanina uzanip saçlarınızı yada parmaginizi tutmasını sağlayarak sakinlestirop uykuya hazirlayabilirsiniz.
Bazi çocuklar bir sorun olmasa da huysuz olabiliyor malesef.Evet çok küçük ama sizin tavirlariniz onun davranislarini şekillendirecek.
Sakin kalıp huysuzlugunda tepki vermeyin. kısa zaman araliklariyla ayrı zaman geçirmekle başlayın.Annane babane gibi biriyle 1 saat kalabilir.Siz önce bu durumu kabullenin.Benden baska kimseyle kalmaz söylemini bırakın mesela.Anne gidiyor ama gelecek deyip öpüp koklayip çıkın.Geri gelince bak söylemiştim anne geldi diyip küçük bir ödül verin mesela.Öğrenme yöntemlerini deneyin yani araştırıp.

Not: Kardesimin çocuğu sizinki gibi huzursuz sürekli uyanan anneden babadan ayri nefes almayan bir çocuktu.5 yaşında annesiz tuvalete gitmeyip okulda ağlamali sinir krizleri geçirince 1.5 yıl terapi aldılar.Annenin ayrilma korkusunu cocugunu kimseye birakmak istememesi vs gibi sonuclar çıktı.Simdi 2. cocuk icin terapistle devam ediyorlar 14 aylık ve uyguladiklari yöntemler yukarıda yazdıklarım.
Pedagog ilk çocuk icin demis ki; Huysuzlugunu normalleştirip onun istediklerini yapmaya alıştırmissiniz.O ebeveyn siz cocuk olmuşsunuz.
11 ay küçük.demeyin nasil alisirsa öyle gidiyor çocuklar.Uyku egitimi tuvalet egitimi vb kavramlar bosuna yok yani.
Insallah.kisa zamanda toparlanirsiniz.Sevgiler

Bnm ki de öyleydi sabahlara kadar ayakta durmak isterdi. bazen diodum cansız manken bacağı alıp üstüne yatircam die hamile kalınca sütten kestim uykusu düzeldi önceden emmeye 20 dakikaya bir uyanirdi. Sallamaya da gözümü kararttim Bi gün yeni yatak almıştım montessori dedm gel yanıma uyuyacaz kaçtı etti ama alıştı. Şimdi sallamadan uyuyor aylardır.

Gündüz o huysuzluklati da bence gece uykusunu alamadigindan

Su anda da bensiz uyumuyl yanından kalkınca uyanıyor bizim yatağa yatmadan uyumuyo ama yavaş yavaş bütün alışkanlıkları bırakacak ins

Bebeğim 6 aylık aynı şeyleri yaşadım 4 ay boyunca. Alerjik bebek gibi görünüyor bu kadar huysuz olması mümkün değil. Size tavsiyem Cal protectin testi yaptırın. Sürekli sallanma isteği bağırsaklarındaki inflamasyondan kaynaklanıyor olabilir. Doktorunuzu da ilgisiz buldum değiştirmeyi düşünebilirsiniz.

D vitamini için güneşe çıkarıyormusunz ?oğlum güneş gördüğü an uyuyordu. Malum pandemi sayesinde dışarı çıkamıyoruz. Sakinleştirici olarak bol yoğurtta denenebilir mesela. Keşfetme dönemi olduğu için şaşırdım. Diş kaynaklıda olabilir
bir ağrı kesici verseniz gözlemlemiş olursunuz. Birde ağzına bakın oğlumun aşırı huysuz olduğu bir dönem vardı adını söylesek ağlıyordu o dönem diş yeri iltihap yapmış. Onun huysuzluğunu çekmişiz antibiyotik verince düzelmişti.
idrar yolu enfeksiyonuda olabilir iyi gözlemleyin mutlaka rahatsız eden bişey vardır.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…