Bebeğim beni aşırı yoruyor, yorgunluktan bayıldım. Niye bu kadar huysuz ve huzursuz, başına gelen var mı?

Geçmişimi gördüm.
Benim oğluma sadece bir doktor ‘yüksek duyarlı çocuk’ dedi.
Şuan 6 yaşında, hala aksi, huzursuz, değişkenlere adapte olamayan, ikna olmayan bir halde.
Büyüdükçe tetikleyenler azalsa da içinde varolduğundan sorun asla bitmiyor.
2 gün iyi 3 gün burnumuzdan solur haldeyiz.
Ben bulamadım bir çare, umarım siz bulursunuz.

İkizlerde rahatlama yok unut bende unuttum kabullendim. Her yaşa ayrı bir olayla girecegiz. Ve herkes bunu tek bebekle yaşarken biz iki bebekle yaşayacağız. Benimkiler de üç gün sonra 25 aylık olacaklar. Kızımdan yana uyku zorluğum yok . Her yönden küçükken çektirdi şimdi o iyi. Oğlan bitirdi onbirinci gün bir hasta oldu perişanız. Bademcik derdi bitti şimdi antibiyotiklerin bıraktığı hasarla bağırsaktan çekiyoruz.

Benim kızım da 21 aylık aynı kilo 18 24 esya alıyorum bol geliyor yemesi düzeldi aslında ama hala zayıf gibi geliyor boyları kac bebislerinizin ?

Tabi tabi rahatlama yok biliyorum ne zaman okul başlar belki o zaman bi nefes alırım diyprum bende bizde bayram arifesinden beri hastayız önce kızım şimdi oğlum birinin olupda diğerine geçmesi beklenilen son zaten geçmiş olsun size de

Benim kızım da 21 aylık aynı kilo 18 24 esya alıyorum bol geliyor yemesi düzeldi aslında ama hala zayıf gibi geliyor boyları kac bebislerinizin ?
Evet bize de bol geliyor maalesef boyları bayadır ölçtürmedim ama şöyle diyim 18.24 ay aldıklarımın boyları gayet iyi enleri geniş kalıyor

Sağlık sorunu olmadığından emin olun önce, alerji vs.
Sonra da sihirli değnek değmeyeceğini, 40ı çıkınca, yaşına girince pek de bir şey olmadığını bilin
Günden güne ufak ufak rahatlayacaksınız elbette.

11 aylik bir bebek gunduzleri 2 sefer 1,5 saatlik uyku yapmali ve 3-3,5 saat uyaniklik suresi olmali. Bizim su an bazen 4,5 saat bile oluyor. Gunduz yeterli uyumazsa gece de yorgun dusup daha cok uyaniyor bebekler. Gunduz bu sureden cok uyurlarsa da gece uykularindan caliyor. Bana nedense sorun uyku gibi geldi ve cok fazla destekli uyumaya alismis. Yasa gore uyku matematigini takip edebilirsiniz eger bu surelerden farkli bir uyku duzeni varsa.
Alerji de uykuyu bozan onemli bir etken. 11 aylik olmus bu zamana kadar kilo almada sorun, kakada kan, ciltte dokuntu, fiskiearak kusma gibi belirtiler olsa fark edilirdi diye dusundum.

Kızlar değerli yorumlarınız için çok teşekkür ederim öncelikle yattığı yerde pelus, çiçek vs alerji yapacak bir şey yok. Şu an diş de çıkarmıyor, gazı da yok yani buna eminim. Çişi kakası her şeyi normal. Demir eksikliği konusunda da doktorumuz 1 yaşından önce zaten bebeklerin çoğunda demir eksikliği vardır dedi ki bizim demir değerleri de normal çok Şükür... Ben beslenme diyeti yaptım zaten çok fazla bir şey yiyen insan değilim o da bi çare olmadı. Uyku eğitimi demişsiniz aldık ama işe yaramadı ne yazık ki, dönüşleri çok geç olduğu için verimli olmadı maalesef... Çocuk Nörolojiye varana kadar her bölüme gittik neredeyse... Çok Şükür bi sıkıntısı yok ama işte insanı yoruyor. Bir de ev işi vs demişsiniz de onları hiç takmıyorum zaten yani bebek uyusun ben iş yapayım demiyorum sadece kafa dinlemek istiyorum Bu alerji konusuna çok değinen olmuş ama alerji belirtisi de yok aslında yani kaşıntı, mukuslu kaka falan da yok...

Güleceksiniz belki ama türbeye falan bile gittik, herkesten dua dileniyorum artık çünkü elimden başka bir şey gelmiyor. Ve umutsuzluk çok kötü bir şey. Bir gün düzeleceğini umut bile edemiyorum.

Bende daha beteri vardı bunlarin yanında reflüsu ve günde beş kere kusma .kati gıda reddi .iki yaş olduk hala günde bir iki kusuyoruz yememesi emmemesi çabası .huyu bu bazı bebekler zor benimki iki bebeğe bedel canıma okudu ne diyeyim Allah sabır versin

Bebekler düzen ister ve siz o düzeni bebekten dolayı bıle olsa kuramadıgınızda huysuzluklar olur ve uykularını etkiler.

Sağlık problemi olmadığından da eminsiniz

Dıger yandan bazı bebekler böyledir hic durmaz. Belki sizinki de onlardan biridir.

benim oğlumda başka yerde çok huysuz günübirlik şehir dışına çıktık akşamı zor ettim asla kucağımdan inmedi,kendi evimizde oyalanıyor biraz en azından

Küçücük bebek niye sesi kisilana kadar aglatilsin ki?!Fitik mi olsun? Yaptığının yanlış olduğu derken?! Bebeğin bir zoru var demek ki ağlıyor,nedenini bulmaya çalışmak lazımken niye böyle bir tavsiye...

Konu sahibesinin bebeği küçük ben 2 3yaşında ki çocuk için dedim. Ağlamasının genelde nedeni istediğinin yapılmaması anne babasına vurması. İlgi çekmeyince sakin bir çocuk oldu. Konu sahibesine Allah yardımcın olsun dedim? Bir zoru yok bebeğin emin ol

Çocuğun bütün kan tahlillerine bakıldı mı?

Bebeğiniz çok küçük ama bu kadar çaresizseniz kreşe mi gitse? Benim ilk çocuğum erkek ikincim kız. Aman Allah’ım hiç mi durmaZ bir bebek hani Kızlar akıllı olurdu 6,5 aylık emekledi 9 aylık yürüdü MaşAllah enerjisi tavan. Şu an 18 aylık olacak ama yaklaşık 14 aylıktan beri masaların üzerinde cam kenarında duvara tırmanıyor falan. Asla durmak bilmiyor. Şikayetçi değilim çünkü ilk yavrum geç oturdu geç yürüdü geç konuştu razıyım ama aşırı yorucu. Ben çalıştığım için 11 aylık kreşe verdim bakacak kimse yok diye. Uykusu düzeldi baya. Orda enerjisini arayınca eve gelince çabuk yorulup uyuyor ve çok mutlu gidiyor oraya koşarak. Sizde yarım gün verseniz en azından dinlenirsiniz o da enerjisini atar belki. 2 haftadır evdeyim bayram ve korona oldum bittim resmen enerjisine asla yetişemiyorum

Yaşayan biri olarak söylüyorum fıtratı böyle gecmeyecek. Benim oğlumda dogdugundan beri böyle. Bebekliginden bu yana bir sürü konu acmisligim var bundan oturu. 5 yaşına girecek hala huysuz hala ağlar herşeye. Durmadan birseyi bahane edip ağlar ortalığı birbirine katar. Sürekli onun ağlama krizleriyle cebellesiyoruz. Esimde bende tukendik artık. Her yolu denedik olmayınca olmuyor. Bazı çocuklarin huyu böyle malesef

Öffff hepten umudum gitti... Pedagog desteği falan aldınız mı? Valla ben daha 11 aylık onu bile düşündüm yani

Ayy bu şekilde kreşe nasıl vereyim bilmiyorum baş edebilirlef mi ama eve bakıcı veya yardımcı alma fikrine ben de sıcak bakıyorum... İşe başlamadan önce almak daha iyi tabii hem bebeğe alışır huyunu suyunu öğrenir hem bebek alışır ama tüm bunlar için öncelikle uyku ve beslenme sorununu çözmek lazım sanki uyku eğitimi daha önde aldık başarısız olduk korkuyorum. Çünkü bayağı popüler sözde çok da iyi birinden almıştık

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…