• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebeğim beni aşırı yoruyor, yorgunluktan bayıldım. Niye bu kadar huysuz ve huzursuz, başına gelen var mı?

Uyku saatleri düzenli aslında kızlar maşaallah ama uykusu destekli yani sallanarak uyuyor ve uyuduğu süre boyunca da sallanmak istiyor. Uyku eğitimi almayı denedim ama o kadar geç dönüş yaptılar ki hiç faydası olmadı...
Gece aşırı sık uyanıyor bazen 20 dk bazen 40 dk bazen 1 saat yani bilmiyorum napayım ne edeyim
Maalesef bu düzenli olmuyor ki, sürekli destekle uyuyup sık sık uyanıyorsa belki de uykusunu tam alamadığı için huysuzdur. Uykusunu bir düzene sokabilseniz, yemek düzeni de oturacaktır sonra keyfi yerine gelip oyuncaklara, başka insanlara da yönelecektir. Siz de rahat edersiniz biraz. Başka bir doktorla da görüşmenizi tavsiye ederim.

Maalesef bu düzenli olmuyor ki, sürekli destekle uyuyup sık sık uyanıyorsa belki de uykusunu tam alamadığı için huysuzdur. Uykusunu bir düzene sokabilseniz, yemek düzeni de oturacaktır sonra keyfi yerine gelip oyuncaklara, başka insanlara da yönelecektir. Siz de rahat edersiniz biraz. Başka bir doktorla da görüşmenizi tavsiye ederim.
Yaa haklısınız düzenden kast ettiğim şey her gün aynı saatlerde uyuyup uyanması aslında, yoksa elbette bu maalesef bi düzen değil.

İyi bir alerji uzmanının görmesi gerekir. Benim oğlum şu an 9 yaşında. İlk 2 ay durmadan ağlamıştı. Doktorlar tam fark edemediler ama meğer alerjisi varmış. Hala da alerjik durumları var ve ilaç kullanıyoruz. Şu an ki doktorumuz zamanında teşhis edilememiş ama bebekken ağlamaları alerji kaynaklıdır dedi.
Acaba vücuda bir zoru varmıdır burada yok olsa yine yaptırırdım cevabınız için teşekkür ederim

gün içerisinde bebeğinizi yorun, açık havaya çıkartın akşam duşunu aldırıp yatırın ancak sallamayın. Kapatın heryerin ışığını, emiyorsa sizde yanına uzanıp emzirin yada biberonla mamasını verin. Biliyorum söylemesi kolay ama çok fazla kucağınıza almayın, ilgisini çekecek oyuncakları alıp birlikte oynayın, yürümesi konusunda destek olun en önemlisi siz rahat olun çünkü bebekler annelerinin stresini hissedip daha fazla huzursuz oluyorlar. Ayrıca belirtmek isterim ki;
* yiyecek alerjisi olabilir
* dişleri kaşınıyordur
* gaz sorunu yaşıyor olabilir
* geçen gün birinden duydum, çocuğu da gece sürekli huzursuz olup ağlıyormuş ve çocuğun odasındaki oyuncak peluşların kaldırılması söylenmiş. Kadın çocuğun odasındaki bebekleri filan kaldırınca bebeğin gece ağlamaları durmuş. Sebebini bilmiyorum ama bir deneyebilirsiniz.

eçen gün birinden duydum, çocuğu da gece sürekli huzursuz olup ağlıyormuş ve çocuğun odasındaki oyuncak peluşların kaldırılması söylenmiş. Kadın çocuğun odasındaki bebekleri filan kaldırınca bebeğin gece ağlamaları durmuş. Sebebini bilmiyorum ama bir deneyebilirsiniz.
Bız aynı seyı kuru cıcekte yasadık.Gelın cıcegım 1-2 kuru cıcekle kalmıs kızımın odasında,kızım geceleri uyumakta zorlanıyor oksuruk tutuyor falan.Esım bu cıceklerı al burdan dedı:)Cıdden kaldırdık cocuk rahatladı:)

Benim bebeğim de öyleydi şu son 1 ayda biraz duruldu hala aksi olsa da oyuncaklarıyla oyalanmaya basladı 21 aylık şu an.Sizi çok iyi anlıyorum insan tükeniyor rahatla tuvalet ihtiyacı bile giderememek nedir cok iyi biliyorum.Ek gıda yemiyorsa zorlamayın eline parmak besinler verin zamanla alışacaktir 1 yasa kadar ana öğün anne sütü/devam sütü olmali diyor emzirme danışmanları.Benim bebegim alerjik bir bebek mesela huysuzlugu ondan cünkü gazı oluyor kaşıntıları oluyor sizin bebeginizde de alerjik durum olabilir belki.Benim bebegimde hem sut ürünleri alerjisi hem de alerjik rinit var.Bir bebek sebepsiz aglamaz muhakkak vardir sebebi.Diş granülü kullanmayi denediniz mi eğer dişten öyle ise biraz rahatlatır.Ben yemegi temizliği cok dert ederdim zamanı bir yil geriye alabilsem asla dert etmezdim zaman akip gidiyor kucağınıza ne kadar cok alabiliyorsanız o kadar kâr,bırakin alıssın kucağa 1 bucuk yasına gelince gel kucagımda dur deseniz de durmayacak zaten şu an ı yaşayın ben ki cocukla beraber ağlardım dusa girememekten saclarım mı kitlenmedi karnım aç diye mi aglamadım oo neler neler esim de yogun calısiyordu derken cok yüklenmistim kendime.Uyku desen yoktu gundüz en fazla 20 dk uyurdu o 20 dk da tuvalete giderdim zaten bir lokma yemek yiyeyim dedigim an baslardı ağlamaya nerede çamasır katlamak vileda yapmak gece o uyuyunca yaparim derdim pilim biterdi oldugum yerde uyuyakalırdim misafir gelecek diye aklim cıkardı 😁Hepsi bir sekilde geciyor Allah yardımcınız olsun

Son düzenleme:
Allah yardımcın olsun bacım benim kızımda sürekli salla salla 2.5 yaşına kadar hiç uyumayan huysuz bı bebekdi 2.5 yaşından sonra düzeldi.Baska bı doktora götür isterse mesela demir eksikliği hırçınlık ve uykusuzluk yaparmış değerlerine bı baktır

Ilk once emiyor mu .instg hastanlanmayan cocuk var bi ona bakin o bayagi iyi bilgiler veriyor sizin beslenme seklinizde bi sıkıntı olabilir mi .kolik mi gazli dr bise dedimi kakasa nasil mukuslumu .disardan ambalajli gida vermiyorsunuz degil mi .geceleri mama almiyorsa bi mama deneyin yasina uygun
Ama 2 yasina kdr sürüyor bu bazen malesef bi akrs erkk cocugu böyle idi
Eve yardimci alin yarim gün siz stresli gergin olunca cocukda inanın oluyor emmese bile sizin stresiniz ona geciyor uykusuz olduğunuz icin gergin olabilir siniz

Bız aynı seyı kuru cıcekte yasadık.Gelın cıcegım 1-2 kuru cıcekle kalmıs kızımın odasında,kızım geceleri uyumakta zorlanıyor oksuruk tutuyor falan.Esım bu cıceklerı al burdan dedı:)Cıdden kaldırdık cocuk rahatladı:)
Kurumuş çiçekler, peluş tarzı halı ve oyuncaklar çok toz topluyor üzerine belki de çocuğun toz alerjisi var bu sebeple kaşınıp huzursuz oluyordur.

Kuzum doktora her seferinde soruyorum bir tek huzursuzluk alerji belirtisi değildir diyor, bir de doktora gidince çocuk süt dökmüş kedi gibi sakin uslu güler yüzlü... Doktor da bizim abarttığımızı düşünüyor haklı olarak
Ya Allah'ım şuan annemlerdeyim 1 hftadir olduğu gibi çünkü evde kafayı yicektim 9 aylık oğlum doğduğunda kolikti 3 yaa geçer ağlaması dediler geçmedi 6 ay oldu 9 ay oldu koliklik falan değil artık gece gündüz aglio o da kucakta agliyo yerde agliyo bebek arabasında agliyo. 1 haft bayramdi güya 5 kere acile gittik bittim artık kanlari idrarı kakasina bile baktırdım herşey normal dendi en son çocuk gastroentolojisine götürdük ağlarken kafasini geriye atiyo artık doktor reflü olabilir dedi ilc kullanıyoruz yok yine aynı kafayı yicem artik 9 aydır ek gıdayı bı aliyo bı almiyo uykusunda süt icirebiliyorum uyanıkken ağzına hayatta bişey almak istemiyo dis diye bekliyoruz ilk dişleri 6 aylıkken çıktı 3 aydır gelmedi 3. Dişleri de ne ypicam bilmiyorum bugün annemlerden eve gecicen inanın evde oğlumla yalnız kalmaya korkmaya başladım ağlarda susturamazsam diye

Destekli ve surekli sallanarak uyutacaginiza bir uyku danismanindan egitim alin gece boyu uyusun gunduz desteksiz uyusun sizde dogru duzgun dinlenin. Yani zor biliyorum ama maddi imkan varsa destek alin uyku onemli once uyku sorununu çözün

Benim bebeğim de öyleydi şu son 1 ayda biraz duruldu hala aksi olsa da oyuncaklarıyla oyalanmaya basladı 21 aylık şu an.Sizi çok iyi anlıyorum insan tükeniyor rahatla tuvalet ihtiyacı bile giderememek nedir cok iyi biliyorum.Ek gıda yemiyorsa zorlamayın eline parmak besinler verin zamanla alışacaktir 1 yasa kadar ana öğün anne sütü/devam sütü olmali diyor emzirme danışmanları.Benim bebegim alerjik bir bebek mesela huysuzlugu ondan cünkü gazı oluyor kaşıntıları oluyor sizin bebeginizde de alerjik durum olabilir belki.Benim bebegimde hem sut ürünleri alerjisi hem de alerjik rinit var.Bir bebek sebepsiz aglamaz muhakkak vardir sebebi.Diş granülü kullanmayi denediniz mi eğer dişten öyle ise biraz rahatlatır.Ben yemegi temizliği cok dert ederdim zamanı bir yil geriye alabilsem asla dert etmezdim zaman akip gidiyor kucağınıza ne kadar cok alabiliyorsanız o kadar kâr,bırakin alıssın kucağa 1 bucuk yasına gelince gel kucagımda dur deseniz de durmayacak zaten şu an ı yaşayın ben ki cocukla beraber ağlardım dusa girememekten saclarım mı kitlenmedi karnım aç diye mi aglamadım oo neler neler esim de yogun calısiyordu derken cok yüklenmistim kendime.Uyku desen yoktu gundüz en fazla 20 dk uyurdu o 20 dk da tuvalete giderdim zaten bir lokma yemek yiyeyim dedigim an baslardı ağlamaya nerede çamasır katlamak vileda yapmak gece o uyuyunca yaparim derdim pilim biterdi oldugum yerde uyuyakalırdim misafir gelecek diye aklim cıkardı 😁Hepsi bir sekilde geciyor Allah yardımcınız olsun
Aaa beni anlatmışsınız..:KK14:

Yaa haklısınız düzenden kast ettiğim şey her gün aynı saatlerde uyuyup uyanması aslında, yoksa elbette bu maalesef bi düzen değil.
Benim kızım da hala az da olsa destekle uyuyor ama bir uyudu mu uykusunu alana kadar uyuyor, pek yemekle arası yok, o da biraz destekle oluyor. Karnı da doyunca oo değmeyin keyfine oyuncaklarıyla oynar eşyalarla oynar etraftaki insanlarla oynar ama ne zaman ki uykusu biraz bozulsun o günlerde çok huzursuz oluyor sürekli paçamda yapışık e tabi sonra benim de modum düşüyor.

Umarım sağlığıyla ilgili bir sorunu yoktur da uyku sorununu da hallederseniz inşallah her şey yerine oturacaktır ☺️🙏

Ya Allah'ım şuan annemlerdeyim 1 hftadir olduğu gibi çünkü evde kafayı yicektim 9 aylık oğlum doğduğunda kolikti 3 yaa geçer ağlaması dediler geçmedi 6 ay oldu 9 ay oldu koliklik falan değil artık gece gündüz aglio o da kucakta agliyo yerde agliyo bebek arabasında agliyo. 1 haft bayramdi güya 5 kere acile gittik bittim artık kanlari idrarı kakasina bile baktırdım herşey normal dendi en son çocuk gastroentolojisine götürdük ağlarken kafasini geriye atiyo artık doktor reflü olabilir dedi ilc kullanıyoruz yok yine aynı kafayı yicem artik 9 aydır ek gıdayı bı aliyo bı almiyo uykusunda süt icirebiliyorum uyanıkken ağzına hayatta bişey almak istemiyo dis diye bekliyoruz ilk dişleri 6 aylıkken çıktı 3 aydır gelmedi 3. Dişleri de ne ypicam bilmiyorum bugün annemlerden eve gecicen inanın evde oğlumla yalnız kalmaya korkmaya başladım ağlarda susturamazsam diye
Enerjim bitti
Sürünüyor geri geri, bi yerlere tutunup kalkmaya çalışıyor ama tam emekleme yok... Yaa inanın çaresiz kalmasam yazmazdım yok işte hiçbir şeyle oyalanmiyo
Her yorumuz bizimkiyle aynı oğlumda emekleme hafif hafif iler ve çok agliyo emeklerken kalkmaya calisiyo

İkizlerim 22 aylıklar inanın daha yeni rahatlıyorum diyordum 2 yaş sendromuna girdiler sizi gayet iyi anlıyorum cünkü maalesef iki çocuğumda böyle bugüne geldi anlattığınız gibi
Hala daha ağlama zırlama yerlere atma kendisini kucak isteme yemek yemeği reddetme gibi
Uyku düzeni oluşturdum sanıyorum öğlen tek uyku yapıyoruz biz yaşında n sonra tek e düşürdüm ben akşam 10 da yatırıyorum gece beslenmesini kesin derim o zaman kesintisiz uyur ek gıdaya gelince benim çocuklarım 10.5 kilo ikisi de düşünün nasıl zayıf yemiyorlar yemeyen çocuk çok zor ama alternatif vermeyin sabah öğle akşam ve iki ara öğün yemediği öğün diğer öğüne kadar bırakın aç gezsin birazda dışarı çıkarın belki faydası olur

Azı dişlerinden birini çıkarıyor olabilir mi? (Bu ara ki hali için dedim)
Ama çoğumuzun çocuğu böyle ben de 3 yaşından sonra rahatlamaya başlamıştım..

11 aylarda bebeklerde tekrar bir gelisim adimi atiyor. O sirada cok mizmizlanirlar ve en yakin olan anne ve babayi devamli ister. Ayni zamanda tekrar daha cok kucak ister. Gecici bir sürec
Böyle konularda bu kitap mesela cok faydali:

Kuzum doktora her seferinde soruyorum bir tek huzursuzluk alerji belirtisi değildir diyor, bir de doktora gidince çocuk süt dökmüş kedi gibi sakin uslu güler yüzlü... Doktor da bizim abarttığımızı düşünüyor haklı olarak
Benim bir kuzenim böyleydi. Umursamayın isterse kendini ağlamaktan heder etsin sesi kısıldın yaptığının yanlış olduğunu anlayana kadar o şekilde devam etti yengem 2 yaşındayken sonra yavaş yavaş ilgi çekemeyince toparladı. Allah yardımcınız olsun inşallah

Back