- 16 Şubat 2018
- 898
- 519
- 53
- Konu Sahibi karalahana06
-
D vitamini için güneşe çıkarıyormusunz ?oğlum güneş gördüğü an uyuyordu. Malum pandemi sayesinde dışarı çıkamıyoruz. Sakinleştirici olarak bol yoğurtta denenebilir mesela. Keşfetme dönemi olduğu için şaşırdım. Diş kaynaklıda olabilir
bir ağrı kesici verseniz gözlemlemiş olursunuz. Birde ağzına bakın oğlumun aşırı huysuz olduğu bir dönem vardı adını söylesek ağlıyordu o dönem diş yeri iltihap yapmış. Onun huysuzluğunu çekmişiz antibiyotik verince düzelmişti.
idrar yolu enfeksiyonuda olabilir iyi gözlemleyin mutlaka rahatsız eden bişey vardır.
Canım günde 2 defa dışarı çıkıyoruz, hem güneş alıyor hem vitamin olarak alıyor, şu an ağzında 8 tane diş var diğerleri için belirti yok ne iltihap ne şişlik vs... Pipi ucu açık, poposunda çatlak falan da yok. Yani çaresiz kalmasam yazmazdım gerçekten...D vitamini için güneşe çıkarıyormusunz ?oğlum güneş gördüğü an uyuyordu. Malum pandemi sayesinde dışarı çıkamıyoruz. Sakinleştirici olarak bol yoğurtta denenebilir mesela. Keşfetme dönemi olduğu için şaşırdım. Diş kaynaklıda olabilir
bir ağrı kesici verseniz gözlemlemiş olursunuz. Birde ağzına bakın oğlumun aşırı huysuz olduğu bir dönem vardı adını söylesek ağlıyordu o dönem diş yeri iltihap yapmış. Onun huysuzluğunu çekmişiz antibiyotik verince düzelmişti.
idrar yolu enfeksiyonuda olabilir iyi gözlemleyin mutlaka rahatsız eden bişey vardır.
Zaten yediği nadir şeylerden biri de yoğurt. Onunla da ilgisi yok benceCanım günde 2 defa dışarı çıkıyoruz, hem güneş alıyor hem vitamin olarak alıyor, şu an ağzında 8 tane diş var diğerleri için belirti yok ne iltihap ne şişlik vs... Pipi ucu açık, poposunda çatlak falan da yok. Yani çaresiz kalmasam yazmazdım gerçekten...
Canım şöyle söyleyeyim şimdi birçoğunuza garip gelebilir ama ben o konuda gaddarım biraz öyle çocuğumu bırakamam vs demedim hiç demem de. Tam aksine başkasın gitsin alışsın diye kendimi parçalıyorum. Valla zaten o kadar yorgunum ki ağlamasına cidden tepki vermiyorum bazen. Öyle her ağladığında canım cicim yapmıyorum. Ama olmuyor işte...Sallayarak uyutmaktan vazgeçin.Yanina uzanip saçlarınızı yada parmaginizi tutmasını sağlayarak sakinlestirop uykuya hazirlayabilirsiniz.
Bazi çocuklar bir sorun olmasa da huysuz olabiliyor malesef.Evet çok küçük ama sizin tavirlariniz onun davranislarini şekillendirecek.
Sakin kalıp huysuzlugunda tepki vermeyin. kısa zaman araliklariyla ayrı zaman geçirmekle başlayın.Annane babane gibi biriyle 1 saat kalabilir.Siz önce bu durumu kabullenin.Benden baska kimseyle kalmaz söylemini bırakın mesela.Anne gidiyor ama gelecek deyip öpüp koklayip çıkın.Geri gelince bak söylemiştim anne geldi diyip küçük bir ödül verin mesela.Öğrenme yöntemlerini deneyin yani araştırıp.
Not: Kardesimin çocuğu sizinki gibi huzursuz sürekli uyanan anneden babadan ayri nefes almayan bir çocuktu.5 yaşında annesiz tuvalete gitmeyip okulda ağlamali sinir krizleri geçirince 1.5 yıl terapi aldılar.Annenin ayrilma korkusunu cocugunu kimseye birakmak istememesi vs gibi sonuclar çıktı.Simdi 2. cocuk icin terapistle devam ediyorlar 14 aylık ve uyguladiklari yöntemler yukarıda yazdıklarım.
Pedagog ilk çocuk icin demis ki; Huysuzlugunu normalleştirip onun istediklerini yapmaya alıştırmissiniz.O ebeveyn siz cocuk olmuşsunuz.
11 ay küçük.demeyin nasil alisirsa öyle gidiyor çocuklar.Uyku egitimi tuvalet egitimi vb kavramlar bosuna yok yani.
Insallah.kisa zamanda toparlanirsiniz.Sevgiler
Başka bir doktora götürebilirsinizZaten yediği nadir şeylerden biri de yoğurt. Onunla da ilgisi yok bence
Birtanıdığım (kendisi uzman psikolog) yürüyene kadar çocuklarını evde bile sırtında taşımıştı, sevgi ve güven bağı gerekli bu böyle oluşur güvenli ve mutlu çocuk yetiştirmenin bedeli var derdi.. Çocukları şu an gerçektende sevgi dolu ve örnek çocuklar oldular.Kızlar 11 aylık bebeğim var. 11 aydır sürekli huysuz, her zaman ağlamaklı, uyku düzeni yok, yeme düzeni yok daha doğrusu ek gıda yemiyor çok fazla, kilosu boyu vs iyi olduğu için doktorumuz da çok üstüne düşmüyor bu yeme işinin. Ama son 3 haftadır falan bizi mahvetti. Bayram dolayısıyla memlekete gittik, az da değil 1 aya yakın kaldık insan hiç mi alışmaz... Ne beni ne babasını bırakmıyor. Uyanıyor ağlıyor uyuyor ağlıyor gün içinde sürekli kucakta sürekli... Yere bırakalım alışmasın kucağa diyoruz kendisini öyle hırpalıyor ki zapt edemiyoruz, doktora soruyoruz bu aylarda ayrılık kaygısı yaşar diyor ama bu çocuk 11 aydır böyle... İşe başladığım zaman ne yapacağız kara kara düşünüyorum. Fıtratı mı böyle bir sağlık sorunu mu var bilmiyorum... Uyanık olduğu her an kucakta, uyuduğu her an da durmaksızın sallanmak istiyor. 11 aydır nibetle
Ne güzel anlatmışsınız.Soyleyen ağzınıza,yazan ellerinize sağlık.Kendimi gördüm inanın yazdıklarınızda Ve yalnız olmadigima sevindim desemBenim bebeğim de öyleydi şu son 1 ayda biraz duruldu hala aksi olsa da oyuncaklarıyla oyalanmaya basladı 21 aylık şu an.Sizi çok iyi anlıyorum insan tükeniyor rahatla tuvalet ihtiyacı bile giderememek nedir cok iyi biliyorum.Ek gıda yemiyorsa zorlamayın eline parmak besinler verin zamanla alışacaktir 1 yasa kadar ana öğün anne sütü/devam sütü olmali diyor emzirme danışmanları.Benim bebegim alerjik bir bebek mesela huysuzlugu ondan cünkü gazı oluyor kaşıntıları oluyor sizin bebeginizde de alerjik durum olabilir belki.Benim bebegimde hem sut ürünleri alerjisi hem de alerjik rinit var.Bir bebek sebepsiz aglamaz muhakkak vardir sebebi.Diş granülü kullanmayi denediniz mi eğer dişten öyle ise biraz rahatlatır.Ben yemegi temizliği cok dert ederdim zamanı bir yil geriye alabilsem asla dert etmezdim zaman akip gidiyor kucağınıza ne kadar cok alabiliyorsanız o kadar kâr,bırakin alıssın kucağa 1 bucuk yasına gelince gel kucagımda dur deseniz de durmayacak zaten şu an ı yaşayın ben ki cocukla beraber ağlardım dusa girememekten saclarım mı kitlenmedi karnım aç diye mi aglamadım oo neler neler esim de yogun calısiyordu derken cok yüklenmistim kendime.Uyku desen yoktu gundüz en fazla 20 dk uyurdu o 20 dk da tuvalete giderdim zaten bir lokma yemek yiyeyim dedigim an baslardı ağlamaya nerede çamasır katlamak vileda yapmak gece o uyuyunca yaparim derdim pilim biterdi oldugum yerde uyuyakalırdim misafir gelecek diye aklim cıkardıHepsi bir sekilde geciyor Allah yardımcınız olsun
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?