Bebeğim, babam, ekran ve bit iç döküş

Lalalala1

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
22 Kasım 2015
4.615
7.321
31
Herkese merhaba;

15 aylık bir oğlum ve aktif bir çalışma hayatım var. Çok şükür ki oğlumla annem ilgileniyor ve kendisinin eğitimci geçmişi olması sebebiyle de etkinlikten tutun da bu yaş emsalinde çocuklara verilebilecek her şeyi vermeye çalışıyor.
Gözüm arkada değil çok şükür

Ailemle yakın oturduğumuz için genelde babam da bize geliyor ve oğlumun büyük anne ve dedesi ile büyüyor olmasından memnunum. Sorunum şu ki babam inanılmaz yüksek sesle tv izliyor, sıklıkla telefonla uğraşıyor ve dolayısıyla oğlum da telefonu eline almak istediği için hem yüksek sese hem de ekrana maruz kalmış oluyor.

Eşim de ben de tv kültürü olan insanlar değiliz, alışkanlık bu ya çok yüksek sesle de konuşmayız. Bu yüzden de belki tv sesi bana yüksek geliyor olabilir diyeceğim ama yok, gerçekten yüksek dinliyor ben 4 odan öteden kapı kapalı olduğu halde konuşulanları anlayabiliyorum..

Bugün eve geldiğimde oğlumda aşırı bir hırçınlık farkettim, elimdeki telefonu gördüğünde ısrarla istemeye ve vermeyince de ağlayıp mızırdanmaya başladı. Ben de onunla konuşur gibi ‘oğlum sana telefon yok ekran yok sen daha küçüksün iyiden iyiye bağımlı oldun’ gibi bir şeyler söyledim, babam duysun diye aslında.

Bir başkası böyle bir konu açsa uygun bir dil ile söyle durumu derdim ama babam aşırı alıngan bir insan. Böyle bir şeyi söylediğim zaman belki al çocuğuna kendin bak o zaman bile diyebilir ve ben hem işteki stres hem annelik mesaisinde bir de bunun duygusal yükünü kaldırmaya hiç hazır hissetmiyorum kendimi..

Aslında annem biraz babamı salsa adam kendi evinde kalacak, annem de ben işten geldikten sonra kendi evine geçmiş olsa sorun çözülecek ama işte gel gör ki hayatta her şey istediğimiz gibi dört dörtlük olmuyor.

Bu bir soru sorma değil bir iç dökmesi oldu belli ki..

Böyle düşününce ilerde oğluma bu duygusal yükü yüklemeyeceğim, bana belli dozlarda eleştirisini de yapabildiği fikirlerini söylemekten çekinmediğini bir ortam kuracağım diyorum ama kısmet.

Bir gün kendimizi en yakınlarımıza daha rahat ifade edebileceğimiz günlere kavuşmak dileğiyle.
Umarım..

Biz ekran konusunda tavrımızı ailelere baştan söyledik. Tehlikelerini anlattık. Siz de niçin istemediğinizi söylerseniz bence babanız anlayışla karşılar. Anlattığınıza göre cahil biri de değil. Çocuk odadayken tv açık olmasın demenizde bir sakınca yok bence. Ben misafirliğe gittiğim yerde bile rica ediyorum kapatabilir miyiz diye. Çünkü arkası dönük olsa da illaki bakmaya çalışıyor bizim kız.
Temenninize katılmamak elde değil :) Belki bunun gerçekleşmesi için çocuğunuza sizin örnek olmanız gerekiyordur. Muhakkak çevresinde iletişim kurmakta zorlandığı birileri olacak ve bu sorunu aşmayı belki de şimdi sizin babanızla iletişiminizden öğrenecek. Bu konudaki katkınız eleştiriye açık olmaktan fazlası olabilir, ne dersiniz?

Senin ki de çok saçma ve abartı olmuş misafirliğe gidilen yerde TV kapat demek. Biri bana dese TV kapat kızım izliyor getirme o zaman çocuğunu derim

Senin ki de çok saçma ve abartı olmuş misafirliğe gidilen yerde TV kapat demek. Biri bana dese TV kapat kızım izliyor getirme o zaman çocuğunu derim
Misafirliğe gidildiğinde sohbet edilir tvye pek bakılmaz ve öylesine açık olur genelde böyle bi durumda en azından cocuk bakmasın diye kapatalım demek pekte saçma kalmaz

Amaan bakıcı tutsanız o da mutlaka bir taraflardan kusurlu bir davranış sergilerdi. Çocuğun eline tüm gün tablet veren boş beleş aileler var sizi çok iyi anlıyorum. Babanıza bir kez baba ses fazla açık kalıyo biraz kıs istersen çocuğun ses tonu değişti dersiniz. Alınırsa bu babanızın sorunu. Normal biriyse o da elbette torununa kötü etki vermek istemez

Bu kadar yüksek sesle izlemesinin sebebi nedir bir işitme kaybı var mı ?
Bir KBB uzmanı görse kulakları temizlese iyi olabilir bunu teklif edin kendiniz alın doktora götürün babanızi.
Ayrıca işten geldikten sonra anne baba neden gitmiyor onu anlamadım gidip evlerine dinlensin artık insanlar.

Iate bu yüzden anneannelerin babaannelerin cocuk bakma olayina son verilmeli diye düsünüyorum.Ben esimin yengesine baktiriyorum maas da veriyorum kurallarimi uyguluyor.Ne yapacaksa bana soruyor sunu yapayim mi bunu yapayim mi gecen gün mevlüde gittiler mesela beraber.Benim anneannem ise bize gelmişti gecen gün 3 yasindaki cocuguma sunu sunu yapma Allah yakar bak Allah tas atar diyordu mesela anneanne dedim onun akli daha ermez onlara Allahi ceza veren bir varlık gibi tanıtma Allahi anlatmak icin daha kücük illa söyleyeceksen de güzel seyler söyle Allah seni korusun guzellik versin diye söyle dedim iyi tamam gevur olsun o zaman dedi. Bunun gibi seyler cok oluyor 1 günde bu yasandi düsünemiyorum sürekli baktıgını anneannemin de annemin yaninda olul kizima bunlari dedigini.Eger kayinvalidem ya da annem baksaydi hem para kabul etmeyeceklerdi hem de rahatsiz oldugum noktalari söyleyince nankörlükle suclanacaktım.Ne şis yansın ne kebap bence ya krese verin ya da bakici tutun evet bakici fiyatlari cok ama en azindan basiniz agrimaz.

Eğer bu bakım karşılığında hakkı olan şekilde anneanne torpilinin dışında ödemesini yapıyorsanız, çekinmeden bu konuyu konuşabilirsiniz elbette. Ancak bu yaştan sonra bütün düzenini torun bakmak için bozmuş, muhtemelen rahat bile edemeden- ki çocuk bakmak hiç kolay değil, sesini bile götürmüyor insanın kafası bir süreden sonra - siz daha iyi şartlar altında yaşayın diye fedakarlık yapan insanlara bunları söylemek bana göre doğru değil. Alınmış olsalar da haklı derim örneğin.
Annenizin babanızı salması konusu da, kadıncağız her gün muhtemelen evinize geliyor sabahın köründe, o saate kadar adamı evde bırakmak hem yalnızlaştırmaya hem de eve gidince saatler süren bir toplama temizleme mesaisine sebebiyet veriyor, bu sebepten salmaması çok daha iyi. Bencil geldi tutumunuz bana, güvenilir bi bakıcı tutup istediğiniz gibi kurallar belirleyebilirsiniz. Yine de, ille de böyle olacaksa, siz dahil olmadan annenize bu konuda ricada bulunabilirsiniz. Tv odası dışında çocuk bakılabilir, kapılarca öteden sesini duyması da daha tolerans gösterilebilir bir durum olarak karşılanır diye düşünüyorum.

Yüksek sesli tv sesine benim de tahammülüm yok mesela ama siz o baba ile büyümediniz mi? Yani siz de muhtemelen o yüksek tv sesine yabancı değilsiniz?Sonuçta eşinizle beraber başka evde büyümediniz sizin gelişiminizde bir problem varda çocuğum da aynı sıkıntı gelişmesin diyorsanız pek haklısınız

Kayinpederim de hep yüksek sesle bakarsi. Sorsan kulaklarda sorun yok. Gidip test yatirdik, isitme kaybi var, simdi kulaklik kullaniyor. Artik televizyonun sesi de yüksek degil. Ilk aklima gelen bu oldu

öncelikle değerli yorumlarınız için çok teşekkür ederim her birinize

Bir arkadaşım bedeli 20 bin tl olan bakım demiş çok haklı, belki daha da fazlası ve o yüzden ailemin bu bakımı üstlenmesi tabi ki benim için çok büyük bir şans. Pek çok şeyi görmezden geldiğime emin olabilirsiniz ama bahsettiğim şey çocuğumda gözlemlediğim hırçın davranışlar olduğu için iç dökmek istedim sadece bu.

Yorumların birinde bir arkadaşım bencil geldi tutumunuz demiş, oysa bencillik yapmış olsam tv açmayın telefon kullanmayın diye söylemiş ve onların hareketlerini kısıtlamış olmam gerekirdi değil mi?
Ancak ben bunların hiçbirini yapmadığım, yapamadığım için bir iç döküş yaşadım aslında.

Evlerine gidiyorlar ama ben öğlen emzirmek için geliyorum ve o arada da görüyorum tabi, göz görmeyince gönül katlanıyor.
Bu iş için annem tabiki herhangi bir ücret kabul etmiyor ama biz onun sigortasını ödüyoruz emekliliğe hak kazanabilmesi için.
Haa tabi ki evladıma bakıyor bizim yaptığımız ne ki helali hoş olsun

Bakıcı sorunsalı çok daha büyük, pek çok arkadaşım bakıcı arıyor bulamıyor.
Şanslı olduğumu biliyorum, her şeyin dört dörtlük olmayacağının da farkındayım.
Evet annem erken saatte buraya gelince babam da tabi yalnız kalıyor yemek aş yok dolayısıyla buraya gelmek de hakkı.

Yani diyeceğim o ki ne yardan ne serden, ben de bazen kendime diyorum çok biliyorsan ayrıl işten kendin bak diye
İşte o zaman tüm taşlar yerine oturuyor ve sükut etmek iyidir diyorum.

Herkese teşekkürler arkadaşlarım.

Bencil bir tutum dışında haklı bir yorum

Cocuklar yetiskinlerin izledigi programlara ilgi göstermiyor.
Bide bize doktor herhangi bir muzigi acabilirsin, klibini izleyebilir demisti. Mesela atiyorum Mustafa Sandal-araba sarkisinin izleyebilir. Cizgi film tarzindaki muzikler vs olumsuz etkiliyormus. Tvde müge anli varsa zaten cocuk oturup izlemez.

Bu yuksek ses meselesi isitme kaybiyla ilgili.

Belli bir yasin üstündeki insanların tv-teledon kullanmadan sadece cocuk bakmasını bekleyemezsiniz. Onlarin şu an dinlenmelwri gereken zamanı cocuk bakimina harciyolar. Biseyler soylerken karşnızdakinide dusunmelisiniz

Of benim de annem son ses dizi açıyor yaşlı teyze modunda tam

Annem o kadar yaşlı değil ama iyice saldı kendini
Başım ağrıyor tv hiç izleyemem diğer odaya gidiyorum bozuluyor :/ onunla dizi izleyip yorum yapmamı bekliyor

3 saat koltukta oturamam ki ben

İllaki etkileniyordur oğlunuz ama adamda ne yapsın kendi evinde televizyon izlemesin,telefonda takılmasın mı?

Çok etkilendiğini düşünüyorsanız mecbur bakıcı tutacaksınız ama onunda televizyon izlemeyeceğinin garantisi yok ve anneniz kadar uğraşır mı? Sanmam.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…