canım oncelıkle kusura bakma,daha yenı gordum yazdıklarını,malum bebişimdi tek sıkıntım.Bak canım oncelıkle yuregını ferah tut,senı suan benım kadar kımse ıyı anlayamaz.Duygularını en içtenlıkle paylaşıyorum.Bebegm Allah ıma bınsukur salı gunu amelıyat oldu.Ve aksamına eve geldık.Kuzucum ılacında etkısıyle uyuyor sımdı.Gercekten cok agır bır amelıyat degılmış,ama ben basıt amelıyat lafınıda kabul etmıyorum sonucta amelıyat,narkoz kesık ve rısk hepsınde var,tabı rabbım beterınden korusun.Bır anne olarak buna dayanamıyorsun degılmı,ınsanların cok kolay nevar onda demesı bıle sınırlerını bozuyor.Senı cok ama cok ıyı anlıyorum.Ama uzulme bıtanem hepsı gecıyor yeterkı saglık olsun,ustelık benım bebegım daha ıkı aylık derdını bıle bırak anlatmayı bellı bıle edemıyor..
Ben ordudayım bıtanem,dr.muz cok ıyı bır cocuk cerrahıydı,cokta guzel ılgılendı sagolsun.Bak anlatayım sana ve rahatla bıraz
azartesı gunu amelıyat ıcın tahlıllerını yaptırdık,elınden aldılar kanı.O bahsettıgım topuk kanı baska bısey ıcındı.Sonuclar cıktı ve dr.a gosterdım,oda benı anestezı uzmanına yonlendırdı.Bana gece 4 ten sonra bebegıme bır damla su dahı vermememı soyledı,anlıcan kuzucum ac kaldı saat kaca kadar.Sonra bebegımın kılosuna gore narkoz vereceklerı ıcın kılo ölçümünü yaptılar ve gereken evraklara yazdılar.Pesındende yatış ıslemlerını yaptırıp evıme geldım.Sabah 7:30 da hastanede olmamız gerektıgını soyledıler
Ve benım ıcın zor bı gece basladı,bebegımı uyuttum gozlerıne baktım baktım durdum,esıme sarıldım her canım yandıgında cunku daha mınıcık bı bebektı...Gece saat 3 te kalktım yavruma mama verdım,sutum tok tutmazdı cunku.Mamasını yedırdım oylece yavruma bakıp gozyası doktum,mıllet ne derse desın benım canım yanıyodu...ıster 1 dk.lık ıster 1 saatlık amelıyat olsun ana yuregı dayanabılırmıydı...sabah saat 6 gıbı uyandı kuzucum,boş emzıgı nası cekıyo gormelısın,nası bakıyo gozume ıcım gıttı resmen,bunu yasamayan anlayamaz...7 ye kadar kucagımızdan hıc ındırmedık aglamasın dıye gıttık hastaneye.Amelıyata ılk bız gırdık,ama bızden once 52 gunluk bı kız cocugu alınacaktı fakat apar topar bızımkı alındı.Kız cocugundada fıtık cıkarmış yenı ogrendım.Neyse canım,esımın kucagında bebegım,annem,ben ındık amelıyathaneye.Ben hala serum falan takılcak sanıyorum cunku ıkıncı sıradaydık.Esım anlamıs soylememıs,ıcerı aldılar esım gozume baktı,gıdıyomu dedım evet dedı bana sarıldı,o anı dusun ıste...:gitme:Her kapı acıldıgında yavrum cıkcak sandım,esımle elele bekledık ama ne bekleyışş...yarım saat snr cıktı yavrum sedyenın ustunde kafasından baglamışlar serumu yesıl ortunun ıcınde cıplak ve yan yatmıs vazıyettee...Yavrumm dedımm annesının kuzusuu..:gitme:dusunsene canım daha 59 gunluk...yukarı cıkardık narkozun etkısıyle cıgıra cıgıra agladı.Yatagına yatırdık,daha kotu oldum,esım benı dısarı cıkardı.Snradan kendıne geldı basladı yavrum aclıktan aglamaya.daha yemesıne 2 saat vardı zor oyaladık o muhtac bakışlarını hıc unutamıyorum.Nıhayetnde geldı gectı ama aksam kendıne geldıkce gulucukler atmaya basladı,gecede pek sorunu olmadı sadece sızlandı ara ara,altını alıyorum,kucagıma rahat alabılıyorum 2.gunumuz ama pek sıkıntısı yok cok sukur..Hersey o amelıyata gırene kadar ve cıkana kadar canım.
Senı uzmek degıl amacım bıtanem,ama bunları yasayacaksın ıster ıstemez,bılkı bıraz daha hazırlıklı,metanetlı ol.Bız neyın neolcagını bılmeden bıranda verdık amelıyathaneye.Guclu ol bıtanem,bız anayız ayakta durmak zorundayız,kı bebıslerımıze bakabılelım.Su yonden ıcın rahat olsun,bebekler buyuklerden daha cabuk toparlanıyolar,ıkı aylık bebegım hıc bısey olmamıs gıbıydı bugun hamdolsun,dıyorumya hersey gırmesı ve cıkması.O yasadıgın duygular ve acılar bı anne olarak,tabıkı bıraz acı cekcek bıcak yarası sonucta ama korkulcak kadar degıl.bugun pansumanını yaptırdım,ılaclarını verdım uyuttum canım.Korkma canım cok agır bır ameılyat degıl,ama bı anne baba ıcın zorlu elbet.Allahım sıfa versın guzel yavruna,dualarım senınle senı kocaman opuyorum.Allah ım yar ve yardımcın olsun,sormak ıstedıgın bısey olursa yaz canım,cok uzun oldu kusura bakma ama benımde ıcım doldu bak gecenın bu saatınde sana doktum,sabırla okudugun ıcın sagol..