Merhaba melek anneleri
Ben de melek annesiyim.Hamileligim boyunca farkedilmeyen kalp rahatsizligi doğumdan hemen sonra anlaşıldı.12 Ekimde doğum yaptım.Bulut olcakti oglumun adi.Kapı susu,hediyelikler hersey hazirdi.Ama bir defa bile yanima gelemeden yogun bakima alindi.Canım oğlum 8 gunlukken ameliyat oldu ve 12 kasımda tam bir aylikken doğduğu saatlerde melek oldu.Buarada doktorlar ameliyattan sonra hic umut yok dedikleri halde 30 gun dayandi benim oglum. adı bile degisti.Yiğit efe koyduk adını direniyodu oglum.Ağlayarak kimlik cikardik maalesef nolcagini tahmin ediyoduk.Yaşananları anlatmak imkansız.Sadece yaşayan bilir.Kabul olan duam derdim ben ogluma.Rabbimden erkek bebek istemiştim babasına benzesin demiştim oldu ama yarım kaldı duam.Ben 30 günlük süreç boyunca hergün yogun bakımda oğlumun yanındaydim.Onla konuştum.Aslında hergün içimden veda ettim.Ama dillendiremedim.Beni duyuyodur belki diye hep iyi olcağından bahsettim.Hatta söz verdim evimize gitcez.diye. Ama tanışamadım.Aldığım hic birseyi giydiremedim ki bi tulum alirken bile kirk kere dusunmustum.9 ayliga kadar tum kiyafetleri hazirdi.Hatta babasinin dogum gunude giycegi kiyafet bile.ama bir cift corap bile giydirmek nasip olmadi ogluma.Birini giydiyse diger cifti kablolardan giyemedi.Benim oğlum hiç gözlerini açamadı çünkü hep uyutuldu.Öpmek istediğimde öpücek yerim bile yoktu minicik bedenindeki kablolardan dolayı.Ben oğlumun gidişini yoğun bakım kapısında bekledim çünkü kalp atışları yok denicek kadar azdı. Vedalastim onla son anında bile yanındaydım.ilk bebeğimdi.Gözleri ne renkti kime benziycekti asla bilemiycem.Kısmet olmadı yavrumla kavuşmak.Tabiki bunu yaşamak söylemek kadar kolay olmuyor maalesef.Doğum sonrası öğrenilen rahatsızlık, travma,doktorların söylediği acı gerçekler.,hastanenin defalarca başıma yıkılması. .Kayıp, yaşanan sorumluluk hissi.Defalarca ben annesiydim koruyamadım onu diye düşünmekten çıldırma noktasına gelmek.Evet yeni yeni anlıyorum Takdiri ilahi.Ama bu acıyı ne azaltır bilmiyorum.Şuan psikoloğa gidiyorum bilmiyorum belki faydası olur sağlıklı düşünmek için.Allah hepimizin yardımcısı olsun.İnşallah hayirli zamanda sağlikli evlatlar versin Rabbim.