Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
canım nasıl gdyor bırrr sorun yokkk demııCanlarim kalbinizi ferah tutun bugun ultrasondan snra doktorum ayni hasta da ikinci kez hic rastlanmadi olmaz oyle sey zaten dedi kalp rahatsizliklar genetik olmadigi icin boyle bir ihtimal yokmus
Allaha sukur bi sikinti yok canim biraz lekelenmem oldu 2 gun hastanede yattim bebegimin suyu braz fazlayms dun tekrar ayrintili ultrasona grdim onemli bir sorun olmadgni bundn snra daha cok artip artmadigina bakacaklarini soylediler bugunde kontrol amacli cocuk kardiyologuna gidip fetal eko yaptircaz insallah bundada birsorun cikmazcanım nasıl gdyor bırrr sorun yokkk demıı
Bugün 12 Ekim... Yavrumu kaybedeli 40 gün oldu. Oysaki ne hazırlıklar yapmıştık oğlum... Mevlüt kıyafetlerin, hediyelerin hepsini hazırlamıştık senle bir umut diyerek...22. haftada gece gördüğüm bir rüya ile başladı her şey. Anladım kötü günlerin bizi beklediğini. Çünkü ne zaman babamı görsem rüyamda mutlaka kötü bir şey gelirdi başıma. Bu sefer karnımı ısırmıştı rüyamda. Nefesim kesilerek, canım yanarak uyandım ter içinde ve sabah olmak bilmedi. Eşime doktora gidelim dedim kötü şeyler olacak. Her ne kadar ayaklarım geri geri de gitse doktorumuz test için çağırmıştı bizi. Ve o an işte... Bebeğinizde kalp problemi var... Dedim herhalde özel bir hastanenin yalanları bunlar. Kandıracaklar bizi.Gözümün yaşı donmuştu sanki. Bizim yapabileceğimiz bir şey yok. Siz Zeynep Kamil yada Cerrahpaşaya gitmelisiniz dediler. O an daha da vuruldum. Doğruydu demekki. Bizi gönderiyorlardı oğlum.
Hemen ertesi gün gittik doktorlara. Teşhislere baktılar. Saatlerce incelediler. Günlerce gittik geldik. Ve sonunda doktorumuz o minicik kalbinde delik olduğunu ayrıca damarlarının ters oldugunu ve akciğere giden damarının ince olduğunu söyledi. Offf yavrum sen nasıl dayanirsin bunlara? Hemen kordosentez yapıldı. Günlerce onun sonucunu bekledik. Genetik miydi degil miydi... Bittim o günlerde. Uyku nedir bilmedim. Uyumadım ağlamaktan bayıldım resmen günlerce. Ne yani şimdi her şey bitecek miydi? Seni benden alacaklar mıydı? Dayanamam buna.... Sonuç çıktı.
Kusura bakmayın testleriniz karışmış hanımefendi dediler.
Eeee peki ya şimdi ne olacak?
Bir daha yapalım...
Alnımdan vuruldum bir kez daha. Peki yaptırmak istersem ve sonuç kötü çıkarsa nasıl olacak?
Karar sizin tabiki ama alacağız bebeği.
Ne kolay söylüyorsunuz... Nasıl alacaksınız yani? Doğum yapacaksınız çünkü 25. Haftadasınız.
YAP TIR MI YO RUM deyip bağırdığımı hatırlıyorum sonrası yok...
Araştırmalar başladı sonra. Babanla karar verdik. Elimizden gelen her şeyi yapacaktık senin için. Kitaplar aldık, makaleler okuduk, şehir dışından doktorlara sorduk... Bir umut hep...
Baban benim umudum var iyi olacak oğlumuz dedi hep.Ameliyat ettireceğiz. O da diğer çocuklar gibi olacak. O öyle dedikçe ben ağladım gizli gizli. Ne geceler gece ne gündüzler gündüz. Hamilelikten uyuyamıyor diyor annem hep soranlara. Oysaki düşünmekten, korkudan, bu sonu belli olmayan bekleyişten... Hep konuştum seninle. Sen de elinden geleni yap oğlum kal bizimle diye.
38. Hafta gecti 39 gecti 40 gecti ve 41. Hafta... Doktor artık doğurmalısın dedi ve suni sancı vererek doğurtmayı planladılar. Ancak doğum doktoru başkaydı ve sezeryana aldı.
Uyandığımda her şey bitmişti. Karnım boştu ve her yerim kesik gibi ağrıyordu. Beni sedyeden alıp yatağa yatırdıklarında canım yandı da ahh diyemedim. Oğluuuum dedim. Herkese sordum nerede benim yavrum diye. Yoğun bakımda dediler. İçim içimi yedi. Kimse bir şey söylemiyor. Herkesin bebeği yanındaydı ben ise yanlızdım. Poliklinige gidip gelirken beni gören ve selamlaştığımız bir doktor vardı. Allah rızası için bebeğim nerde nasıl bir bakın dedim. 1 saat sonra geldi. 3200 gr çok tatlı bir oğlun var dedi. Ama kalbindeki problem devam ediyor. Makineye bağlı. Ameliyata alırlar düzelir inşallah dedi. Ahhhh dedimmm yavrummmm benim. Kurban olur annen sana. Herkes anasının koynunda sen de mi yanlız kaldın yavrum annen gibi...
Odaya aldılar beni. Eşimle annem geldi yanıma. Hemen dedim beni götür yoğun bakıma. Nasıl gideceksin bu halde dediler asansör bozulmuş. Giderim dedim. 3 kat çıktım yukarı o agrilarla. Görüş saatleri varmış yoğun bakımda. Yalvardım hemşireye nolur göreyim diye. 5 dk dediler olur dedim. Giydirdiler üzerimi girdim içeri. Bir sürü bebek var içeride. Burası dediler. Ayakta zor duruyordum. Kollarımdan tutan hasta bakıcıları bıraktım. Küveze doğru yaklaşınca geçti bütün ağrılarım içime su serpildi. Nur yüzlüm benim güzel oğlum... Nasıl da güzeldin yavrum. Durdum başında dua ettim senin için. Ağzından hortum sokmuşlardı. Onu yalıyordu resmen. Acıkmış dedim emzirebilir miyim? Olmaz dediler.Hemen girdim süt odasına. Açtım camları ezan okunuyor dolsun içeri rahmetin yarabbim oğlumu bağışla bana . Sağdım sütümü yalvara yalvara. Oğluma şifa olacak bu sütler hadi daha çok olsun nolur diye diye. Annesi yanında olacak kokusunu alacak güçlenecek oğlum. Yine geçmek bilmedi gece. Uyku hak getire. Elimde tesbih yalvarıyorum saatlerce Allaha. Oğlumu bana bağışla. Sabah 9.. Görüş saati gelmiş. Hemen ilk çıkan yukari ben oldum yine. Bu sefer yarım saat durdum oğlumla. Dualar ettim başında. Güzel günlerden bahsettim ona. Hep dedigim gibi babana benziyordun oğlum. Her zerrene her yerine baktım. Ağladı yine annen. Meğer o anlar seni son görüşümmüş. Kapıdan çıktığımda doktorumuz senin ameliyata gideceğini söyledi. Baban seni alıp ambulansla gitti ameliyata başka bir hastaneye. Yine gözümde yaş dilimde dua saatlerce. Doktoru hasta bakıcısı tanımayan insanlar hepsi hepsi dua etti bizim için. Ameliyatın bitti. İşimiz Allah a kaldı demiş doktor...Akşam üstü... Gece... Sabah... Saatler geçmek bilmedi. Sabah 7... Baban hastaneye gidiyorum dedi anlamadım hiç bir şey. Hadi sinem kalk yürü biraz dediler bebeğin gelince iyi olman lazım. Upuzun koridorda hapse girmişler gibi ağlaya ağlaya yürürken kalp doktorumuz geldi karşıdan yüzünde mahçubiyet var. Anlamadim yine.
Haberin var mı Son gelişmelerden?
Yok maalesef esim hastaneye gidiyor.
Hmmm dedi uzun uzun.
Bak sinem kurtuldu oğlun... Sonrası yok... Anlamak istemedim duymadım.
Kesik kesik bir sürü kelime..
Nasıl? Ne denek kurtuldu? Noldu?
Koştum acıyla.Hıçkırıklarla açtım eşime telefon. Bana söylemediğin bir sey mi var? Doğru söyle! Yok canım dedi. Doktor kurtuldu dedi. Uzun bir sessizlik... Evet kaybettik oğlumuzu sinem...
Allahim neden? Bu kadar kaderimize boyun eğmisken senden gelene razi olmuşken güldürseydin yüzümüzü. Herkes geldi başımıza. Başınız sağolsun dediler... Sagolmasin başım felan. Başımi kesin benim. Oğlun melek oldu sana şefaatçi olacak dediler. Cennetini istemem rabbim oglumu ver alma onu benden.
Ağlama bu kadar sen lohusasın hasta olacaksın dediler. İcimde bir yara var artık bu yara bitirir beni zaten.
Baban götürdü namazını kıldı senin. Gömdüler seni o kara toprağa yavrum. Annenin koynuna girmeden girdin kara toprağa. 41 hafta bekledim seni. Demekki sen de ayrilmak istemedin benden. Aldılar seni oğlum benden. Çıkartın beni burdan istemiyorum burayı. Olmaz dediler kalman lazım. Kalamam. Yan odadan sesler geliyor, bebek sesleri. Burnuma geliyor kokuları yavruların. Annelerin yüzü gülüyor. Burası benim mezarım. Çıkartın beni burdan. Karnım dolu elim boş çıktım ordan. Bir rüya mı bu şaka mı? Eve seninle geldiğimizde nereye koyardım seni diye düşünürdüm hep. Yakıştıramadım sana hiç bir köşeyi. Senin için hazırladığım odan, beşiğin boş kaldı. Binbir umutla aldığım giysilerin boş kaldı yavrum. Doğdun diye dağıtacağım çikolatalarını attım çöpe. Süt geliyordu göguslerimden. Kesip atmak istedim göğsümü yerinden.Şimdi boğuyor beni hala bu ev. Rüyamda göreyim diye yalvarıyorum bu sefer. Geceleri gizli gizli ağlıyorum. Yastıkları yorganları basıyorum ağzıma. Duymasınlar diye hıçkırıklarımı melek oğlum. Göktuğ Kaan ım... Hiç bir ismi yakıştıramadığım.
Hayallerin kaldı şimdi benimle. Gözümün önünde hep o son gördüğüm gül yüzün... Şimdi görenler yine olur diyorlar. İcimde hep bir şüphe olacak. Yine mi aynı şeyler olacak diye? İcimde hep senin acın olacak... 10 tane yavrum olsa sen ilktin. Ilk hamile olduğumu öğrendiğimden beri oğluuuuuum diye sevdiğimdin. Sen benim en büyük mutlulugum en büyük acım oldun. Eşyaların duruyor hala... Kıyamıyorum kaldırmaya. Girip bakıyorum elbiselerine. Kokluyorum onları.
Nolurdu diyorum Allah im güldürseydin yüzümü. İsyan etmiyorum... Senden gelene teslim oldum ben tevekkül ettim. Meleklerine teslim ettim yavrumu. Üşütmesinler onu aç kalmasın... Anne diye üzülmesin yavrum.
Ben de bir gün anne kelimesini duyar miyim kim bilir!
Canim kendini suclama hic biseyler bulmaya calisma Takdiri ilahi bende bebegimi kaybettigimde cok sorguladim cok dusundum butun sulaleyi arastirdim hatta kalp sorunu olan varmi diye ama doktor dediki prof trafik kazasi gibi dusun bunu sana denk gelmis dedi ondan sonra sorgulamayi biraktim hamile kaldim ve 9 ay korku yasadim bebegimi kaybetmekten hep korktum ama cok sukur bir sorunla karsilasmadik kendini uzme lutfenarkadaşlar merhaba,
12 haftalık bebeğimin kalbi durmuş. iki hafta önce kürtaj oldum. patoloji sonucum temiz çıktı normal bir gebelikmiş.
şu ansa aklımda beynimde bitmek bilmeyen sorular var. affınıza sığınarak soruyorum eşimle ilişki esnasında kayganlaştırıcı olarak ultrason jeli kullanarak hamile kaldım. en doğalının bu olduğunu biliyorum. acaba spermlerin kalitesini vs bebeğin sağlığını etkilemiş olabilir mi. her ayrıntı aklıma geliyor. kendımde suç arıyorum. sonra diyorum rabbimin takdiri ömrü yokmuş. psikolojim allak bullak. bu ultrason jeli hakkında bilginiz var mı zararlı mı değil mi bilgilerinizi benimle paylaşırsanız sevinirim. allah hiçbirinize evlat acısı yaşatmasın bundan sonra inşallah.
Canim kendini suclama hic biseyler bulmaya calisma Takdiri ilahi bende bebegimi kaybettigimde cok sorguladim cok dusundum butun sulaleyi arastirdim hatta kalp sorunu olan varmi diye ama doktor dediki prof trafik kazasi gibi dusun bunu sana denk gelmis dedi ondan sonra sorgulamayi biraktim hamile kaldim ve 9 ay korku yasadim bebegimi kaybetmekten hep korktum ama cok sukur bir sorunla karsilasmadik kendini uzme lutfen
Mayista dogum yaptim ekimde hamile kaldim canim hipoplastik sol kalp hastaligiydi genetik test yaptirmadik doktorlar gerek olmadigi soyledi cunku kalp hastaliklarinin ikinci bebekte tekrarlama ihtimalinin olmadigi soledilerKaç ay sonra tekrar hamile kaldınız ve kaybettiğiniz Bebeğinizin kalp hastalığı neydi sonra genetik test yaptırdiniz mi
Mayista dogum yaptim ekimde hamile kaldim canim hipoplastik sol kalp hastaligiydi genetik test yaptirmadik doktorlar gerek olmadigi soyledi cunku kalp hastaliklarinin ikinci bebekte tekrarlama ihtimalinin olmadigi solediler
Basin sagolsu ...Bu gebeligimde ayrintili ultrason sonra 2 kere fetal ekoya girdim ikisinde de bir sorun cikmadi tedbir amacli iki kere istediler kaybettigim bebegim erkekti simdi bir kizim var 3 aylik senin bebeginin cinsiyeti neydi istedigin zaaman yazabilirsin istedigin soruyu sorabilirsin canimBenim bebeğim de hipoplastik sol kalp sendromundan kaybettim daha çok yeni 47 gün oldu bana da tekrarlama olasılığı düşük dediler ama biz yine de genetik ve kan pihtilasmasi testi yaptırdıktan sonuçları almadik daha bu sağlıklı gebeliğinde neler yaptın fetal eko ya girdin mi ve kaybettiğiniz bebegin cinsiyeti neydi ve şimdi bebeğinin cinsiyeti ne kusura bakma çok soru soruyorum ama
Basin sagolsu ...Bu gebeligimde ayrintili ultrason sonra 2 kere fetal ekoya girdim ikisinde de bir sorun cikmadi tedbir amacli iki kere istediler kaybettigim bebegim erkekti simdi bir kizim var 3 aylik senin bebeginin cinsiyeti neydi istedigin zaaman yazabilirsin istedigin soruyu sorabilirsin canim
Tam hatirlamiyorum ama 26 30du galiba ama daha gecte olabilir yasadigim yerde cocuk kardiyologu olmadigi icin saglik problemlerinden dolayida yolculuk yapamiodum ondan gec oldu benim birazTeşekkür ederim benim ki erkekti hangi haftalar eko ya girdin
Tam hatirlamiyorum ama 26 30du galiba ama daha gecte olabilir yasadigim yerde cocuk kardiyologu olmadigi icin saglik problemlerinden dolayida yolculuk yapamiodum ondan gec oldu benim biraz
Ben Kizimi kaybettikten sonra doktorlardan da sogudum.cunku ihmalden gitti ne derlerse desinler. Suan hamileyim.ve sadece 2 kez kontrole gittim hersey yolunda dediler ve gitmiyorum cunku bazen hersey yalan geliyor bana Kizimda 8. Aya kadar hic bisey yokken bi anda cikti bu nasil oldu hersey takdiri ilahi iste Rabbim.o an istedo ve oldu diyorum onunla avunuyorum... sabredince oluyor Melek Anneleri... yawrularimiz beraber mutlular...
Canim biz cok hastane cok doktor gezdik proflara gittik hepsi bize sebepsiz trafik kazasi gibi dusun size denk gelmis dedi sadece o an kromozomlar oyle denk geliyo dedi sebebi bilinmiyor bu hastaligin denildiBu hipoplastik sol kalp sendromunun neden olacağı hakkında bilgi verdiler mi size
Canim biz cok hastane cok doktor gezdik proflara gittik hepsi bize sebepsiz trafik kazasi gibi dusun size denk gelmis dedi sadece o an kromozomlar oyle denk geliyo dedi sebebi bilinmiyor bu hastaligin denildi
Etmem mi canim Allahim isteyen herkese saglikli bebekler nasip etsin insallahAnladım canım Allahın takdiri boyleymis Allah bize de sağlıklı hayırlı bebekler nasip eder inşaallah bize de dua edin inşaallah