Bebeğim 4 kere yataktan düştü. Dünyanın en kötü annesi benim :(

Bi bebegim olsun diye surekli dua ediyorum sizin kolay olmus ki kiymetini bilmeyip patir patir yere dusuruyorsunuz cocugu. Rabbim sen buyuksun.
Sana kötü söyleyecek değilim. acın büyük. Alalh tez vakitte sana da bir evlat versin. versin ama uykusuzluğun ve yorgunluğun az da olsa tavan yaparsa beni hatırla lütfen

Ben daha öncede yazdım yine yazıcam bence düşmesinden daha büyük ihmalkarlıgı kafası mor mor deyip bir doktora götürmemek..! ikincisi de yanı dolu da olsa eğer sürekli uyuya kalıyorsan ve cocugu kucagına aldıgını bile hatırlamadıgın zamanların oluyorsa memeyle çocugu bogabilirsin de.. Olmamış olaylar degil, fazlasıyla sık.. Bugunden tezi yok,, bir çare bul.. gündüzleri uyu dinlen, cok halsizsen doktora git,, yada babasıda senle kalksın 10 dakika,sonra beraber yatın
İnşallah çok daha dikkatli olacağım.

1 değil 2 değil. .
kendine ne desen az...
ilk düştüğünde kafama bir balyoz inerdi ve odanın her cm karesini pamuklarla kaplardim...
evlat bu ya karpuz değil ki yenisini alasın...düpedüz sorumsuzluk ihmalkarlik vurdumduymazlik vs vs
haklısın. her cümlende haklısın. yatağı duvara dayadım. beşiği yatağa ama asıl sorunn benm uyanamamam. çünkü çocuk yatagın ucuna kdar da gidiyor. gece iki defa yakaladım. ama sabah kurtaramadım işte. diyeceksin ki gece yakaaldın neden kalkıp beşiğine koymadın. sarhoş gibiydim. lanet olası gözlerim bi kendine gelmedi. hayal meyal aaa düşmedi iyi al sarıl uyu dedim. ne aptallık etmişim

Neden doktora götürmediniz?
Bir değil iki değil tam dört defa düşmüş ve kafası mosmor, nasıl rahat edebiliyorsunuz doktora gitmeden ben onu anlayamadım.
Odasını ayırmak için hiç erken değil bu arada. Ben hastaneden eve geldiğimizde kendi yatağında ve sadece beşiğinin yanındaki emzirme koltuğunda oturarak (ne kucakta ne sallayarak ne emzirerek hiç uyutmadım) uyutmaya alıştırdım ve gece uykusu çok düzenli oldu kızımın. Sizin bebeğiniz de bir - iki gün zorlanır, sonra alışır ama ikiniz de gece uykusu almış olarak kalkarsınız yataktan.

Benim anneannemin bir çocuğu böyle ölmüş.
Emzirirken uyuyakalmış. Bebek de ya memenin altında kalmıştı ya da süt boğazında kalmıştı.
Gerçekten dikkat etmeniz gerekiyor. Yanınızda da yatırmayın. Yerde yatak yapacaksanız siz yatmayın yanına ve çok dibinde olmayın.
Gece tuvalete kalkarken bebeği falan ezersiniz. Aman.
offff anne olmak ne kadar zor. ne kadar zor. her nefesini onun için alırken hata yapmak ne kadar kötü. 12 aylık olacak tek bi hazır gıca yedirmedim. onun beyin gelişimi için televizyon bile almıyoruz. eşimle sürekli bu konuda çatışıyoruz. ama gel gör ki düşürerek beynine daha çok zarar verdim belki de. zamanı geri almak için neler vermezdim.

Neden doktora götürmediniz?
Bir değil iki değil tam dört defa düşmüş ve kafası mosmor, nasıl rahat edebiliyorsunuz doktora gitmeden ben onu anlayamadım.
Odasını ayırmak için hiç erken değil bu arada. Ben hastaneden eve geldiğimizde kendi yatağında ve sadece beşiğinin yanındaki emzirme koltuğunda oturarak (ne kucakta ne sallayarak ne emzirerek hiç uyutmadım) uyutmaya alıştırdım ve gece uykusu çok düzenli oldu kızımın. Sizin bebeğiniz de bir - iki gün zorlanır, sonra alışır ama ikiniz de gece uykusu almış olarak kalkarsınız yataktan.
eşime doktora gidelim diyorum. ama ne gerek var ağlamıyor. huysuzluğu da yok. gidersek tomografi film falan isterler.istemiyorum dedi. en ufak bi şeyde doktora gitmek için ısrar ettiğim için adam artık bıktı benden. kendi emin olamdan götürmüyor. bana şimdi al sen git diyeceksiniz. ona da cevap yazmak zorunda kalacağım ..adana çok sıcak . malesef şöförlüğümde yok. kucağımda bebeği yanlız götüremem. babası da koymaz zaten

Evet 1 2 kere kaza tabi olabilir ama 4 kereye kaza degil ihmalkarlik denir bunun ayrimini yapmak gerek. Bi kac basit onlemle daha ilk dusmede onune gecilebilirdi bu durumun. Ve zor sahip olunan seylerin kiymeti daha da bilinir. Demek istedigim bu iken kotu niyetli oldugumu nereden cikardin baskalarinin cocuklarina kötü biseyler olsun diye mi dua ediyorum sandin :) ben kendim icin saglikli bi bebek icin dua ediyorum.
inşallah dedim ya tez vakitte bir bebeğin olur ve hiç bir hata yapmazsınn amin

Sana kötü söyleyecek değilim. acın büyük. Alalh tez vakitte sana da bir evlat versin. versin ama uykusuzluğun ve yorgunluğun az da olsa tavan yaparsa beni hatırla lütfen

Kotu anlamaya onyargiya ne kadar egimliyiz dedigimden nasil kotu anlamlar cikarildi sanirim kendin atiyosun dedigimi sandin. Amin henuz 2 aydir dusunuyorum vakti gelince elbet olucak demek istedigim su ki kiymetini bil o sana Allahin emaneti. Insanin elinde olan seyler vardir elinde olmayan seyler vardir seninki senin elinde olan bisey bu cocugu dusurup durma sen bu halinle dussen canin acimaz mi bi de onu düşün yatarak emzirme en basitinden tabi uyursun sen neye alistirirsan ona alisir ve ya sağ sutunu sen otururken o yattigi yerden biberonla emsin bilmememe ragmen aklima gelen bunlar
Uykusuzluga gelince ben 3 yillik evliyim 2 ay oncesine kadar hic dusunmedim yapamam keyfime duskunum dedim ama artik evet ben bu tempoya kendimi hazır hissediyorum ve bebek istiyorum dedim uykusuzluk tabi olcak ama tedbirsizlik olmamali

eşime doktora gidelim diyorum. ama ne gerek var ağlamıyor. huysuzluğu da yok. gidersek tomografi film falan isterler.istemiyorum dedi. en ufak bi şeyde doktora gitmek için ısrar ettiğim için adam artık bıktı benden. kendi emin olamdan götürmüyor. bana şimdi al sen git diyeceksiniz. ona da cevap yazmak zorunda kalacağım ..adana çok sıcak . malesef şöförlüğümde yok. kucağımda bebeği yanlız götüremem. babası da koymaz zaten

Lütfen yanlış anlamayın beni, sizi kırmak istemiyorum çocuğunuzu sizin kadar çok düşünemem ben. O yüzden cümlelerimi tartarak kurmaya çalışacağım.
Güçsüz bir insan olabiliriz. Güçsüz bir kadın, eş, çocuk da olabiliriz. Ancak güçsüz bir anne olamayız. Dünyaya getirdiğimiz canlının sorumluluğunu her koşulda almak zorundayız.
Konuya çok üzüldüğüm için bütün mesajları okudum, hep bir bahane sunmaya çalışmışsınız insanlara. Her konuda çözüm üretmekten çok bahane sunmuşsunuz ve zaten çözüm odaklı yaklaşmadığınız için çocuğunuz dört defa düşmüş. Tamam gece uyanamıyor olmanız bir sorun ama çocuk ilk düştüğü zaman 'Evet, ortada bir sorun var. Ben uyanamıyorum. O zaman gidip doktora kan değerlerime baktırayım. O arada da çocuğum bir daha düşmesin diye hangi önlemleri alabilirim?' diye düşünseniz çözümü bulmuş olacaktınız zaten. Evet çok yorgunum çok kötüyüm uyanamıyorum diye bahaneler sıralamakla çözüm bulunamıyor ki.
Umuyorum ki bir sorun olmasın çocuğunuzda ama şu an medikal desteğe ihtiyacı varsa ve babası yüzünden engelliyorsanız bu çocuk istismarına girer. Her şeyden önce vicdan azabı sizi bırakmaz olumsuz bir durumda.

Lütfen güçlü olun, siz annesiniz.
Hem size hem çocuğunuza çok üzüldüm.

çocukların düşe kalka büyüyeceği koca bir yalandır .
Düşmeler çocuklarda şimdi olmasa da ileride ağır rahatsızlıklara beyin ödemlerine neden olabiliyor .
Hakikaten tüm önlemleri alıp yine de olacağa engel olamadıysanız bunda sizin suçunuz olmaz ama yatağın altını yastıklarla donatmayıp çocuk düşünce kafası morarıyorsa hata biraz da sizdedir.
en azından bundan sonra dikkatli olun konu sahibi .
Sizi kırmak değil niyetim ama o daha minicik bir bebek .Sabredeceksiniz uykunuzdan ödün vereceksiniz kendisini toparlayana kadar .

Cocuk yasina girmis, nasil alistirdiysan oyle gider. Senden ayrilamaz, hep senle yatmak ister. Cocugun besigi varsa odaniza tasiyin, yavas yavas da ayirirsiniz.

bacım taksi diye bir şey duydun mu hayatında? hani telefon ediyorsun geliyor kapının önünden alıyor, gideceğin yerin kapısına kadar bırakıyor, sonra sen de çıkarıp şoföre para veriyorsun? bi ışık yandı mı?

ne cevabı yazmak zorunda kalacaksın yahu taksiye bin git

ben seni hiç böyle sünepe hayal etmemiştim dün ne güzel didiştik dişli bi kızdın sen

Bu kadar da güvensizlik, sorumsuzluk olmaz. Kendini zaten kötü hisseden insanın üzerine gitmem burada, ama size başka denecek laf yok yani. Verilen öneriler de bir o kadar korkunç! Lütfen gidin bilir kişilerden, uzmanlardan tavsiye alın buradaki bazı yorumları uygulayacağınıza.

Bebekle yerde veya yatakta BERABER yatmak, çocuğu anne baba ortasında uyutmak da en az sizin yaptığınız şey kadar tehlikeli ve kesinlikle önerilmiyor. Ben yenidoğan hemşiresiyim ABD'de, burada bas bas uyarıyoruz kesinlikle bebekle birlikte yatmayın diye. Hastanenin her yerinde güvenli uyuma pankartları, ekranları da cabası.

İkincisi bebek yumuşak zeminde yatmamalı. Bu da çok tehlikeli. Yastıklar, yumuşacık yorgan üstleri, altları... boğulma riskini artırır.

Sizin yaptığınız, bebek kucaktayken uyuyakalmak, bebeği memede uyutmak da zaten tehlikeli. Bütün bunlar bebek ölümleriyle sonuçlanmış olaylar, uzmanlar tarafından araştırılıp yanlışlığı kesinleşmiş şeyler. Fikir değil, doğrular bunlar.

İlk sayfada okuduğum tehlikeli öneriler ve konu yeterince sinirlerimi bozdu, daha okumadım. Lütfen azıcık bilinçlenelim milletçe ya. Pisi pisine bebekler ölüp sakatlanıyor hala. Umarım çocuğunuzu 5.ye düşürmezsiniz bu davranışınızdan bir daha. Acil değiştirin bu davranışınızı.

Önceleri çok dinçtim bebeğimin nefes almasına bile uyanıyordum ama artık yorgunluktan mıdır nedir uyanamıyorum. artık çok hareketli ve gece emzirirken yanıma alıyorum. uyuyakalıyorum. toplamda dört kere ben uyudum diye bebeğim yere düştü.
yatağı duvara sıkıştırdım bazı geceler uyumayayım diye bir demlik çay içtim ama yine de olmadı. bu sabah 7 gibi bi çığlıkla uyandım bebeğim dönmüş yine düşmüş. Ben şuanda kendimi berbat hissediyorum. kafasında koca bir morluk oluştu.
Uykulu uykulu bazen yanıma aldığımı hatırlamıyorum bile. Eşime odasını ayıralım dedim. normalde duyamıyoruz başka odadan nasıl duyacağız dedi. Emzirme gece dedi. dedi de dedi. Ama anlatamadığım tek şey artık geceleri ayılamıyorum. 11.5 aylık oldu ve ben yorgun düşüyorum. Ne yapsam acaba. yer yatağı mı yapsam? odasını mı ayırsam? Ben başka bir odada mı yatsam. Uyanırsa eşim gelip uyandırsın. Ama onu da istemdi. Seni uyandırmakla mı uğraşacağım dedi. Uykumu açacak ne yapsam. Bu arada bebeğim yatarak emiyor. kucağımda emmiyor. üçüncü ayından beri öyle alıştı. kucağıma alınca atıyor kendini sağa sola. emmiyor
Offf canım benim :/ ikinize de üzüldüm ve seni çok iyi anlıyorum. Çünkü bende artık geceleri hemen uyanamıyorum. Ama bizim artımız emmiyor kızım. Beşiğinde mamasını içiriyorum sonra ben yatağımda o yatağında. Birde artık çok şükür gece uyanmıyor o uyanmayınca bende uyanıp mama Yapmıyorum artık gece beslenmesini kesmek Lazım. Gece emxirmek yerine su içirsen beşiğinde. Belki emmek istemez. Böyle böyle alıştıranlar da var.

azıcık moral bozayım ama bir komşumuzun kızı evlendi bebeği oldu vs... kız gece emzirmek için yatağına almış sonra uyku hali emzirirken uyuya kalıyor...
emzirirken uyuya kalıp ve bebeğin üzerine doğru yattığı için çocuğunun boğularak ölmesine sebep oldu..

uykusu bebeğinden daha kıymetli miydi , şimdi sormak lazım ...
Allah kimseye yaşatmasın evladının ölümüne sebep olmayı...

bu tür durumların ne kadar ciddi olduğunu da lütfen unutmayın... yere düşmesi bile emin olun şansınıza.. artık tecrübe edinmeniz gerek .... artık kendinize bir çözüm yolu bulmanız sorumluluk almanız gerek..

uykunuz ağır olabilir o zaman bebek ağladığı zaman yerinizden kalkın, yatağa alma fikrini bir kere unutun... sıcak yatak elbet uyku getirir.. kalkıp biraz dinç olmaya çalışın...
yani bunu da bir zahmet yapın..

Bakin, oyle bir anlatiyosunuz ki, sizin eliniz kolunuz baglanmis, yapabileceginiz hic bisey yok, bu sorunun cozumu sizde degil gibi... Evet ihmalkarlik var.. 4 kez yasandiysa bi olay suregelen bi problem var demektir. Bir degil iki degil.. sorun da cozum de sizde. En basiti Bebeginiz uyudu aksam sizde besigine yatirdiniz. Sizde uyumadan once kendi yataginizin cevresini yani bebegin dusebilecegi yerlere soyle bi battaniye doseyin mesela. Kendi huyunuzun farkindasiniz e o zaman bunu uyumadan once uygulamak cok mu zor?

X