Bebeğim 4.5 aylık ve hamileyim

Miracalim ne yaptın canım esinle konuştun mu ben biraz senden bahsettim kendi esime inşallah bebeğine kiymaz dedi
Hayır konu açılmadı yarın doktora gidicem kesem görünüyomu die bugün konuşcam hakkımızda hayırlısı konu sahibi arkadasım sen nasılsın naptn ne durumdasın ?

Benim ikinci bebeğim de kaza ile oldu ve benim ilk aklima gelen oglumdan bir tane daha olsa ve ben ona bakamam diye parçalayarak öldürsem ayni sey degil miydi ? karnimdaki bebeği kürtajla parcalayarak aldırsam ikisi arasinda bir fark var mi bence yok.
En iyi sekilde spiralle bile korunsaniz hamilelik riski vardir. Hicbir yontem yuzde yuz korumuyor. Ya hic iliski yasamayacak yada sonuclarina katlanacaksiniz.
O yuzden olusmus bir canliyi öldürmek (daha 6 haftalikken kalp atisini duydum ben ) nedir siz de biliyorsunuz. Ben ilk duydugumda şok oldum korktum ama 6 haftalikken kalp atisini duydugumda ben artik onun annesi oldugumu ve asla kiyamayacagimi anladim.
Yine de tercih sizin ama ben acikcasi bir insan olarak o bebeginizin yaşama hakkinin en az bizler kadar oldugunu dusunuyorum.

Hayır konu açılmadı yarın doktora gidicem kesem görünüyomu die bugün konuşcam hakkımızda hayırlısı konu sahibi arkadasım sen nasılsın naptn ne durumdasın ?
Ben cuma günü gittim hastaneye kese göründü ama ben bakmak istemedim pskilojim kötü içinde bulunduğum durumlardan sanirirm kabullenemiyorüm dr carsambaya kadar karar vermemi istedi

kürtaj bir korunma yöntemi de benim mi haberim yok? iki dakikalık zevk için millet cana kıyıyor. bir yandan da diyorum ki böyle sorunlu anneler çocuk yetiştirmesin sonra okullarda bir sürü psikolojisi bozuk öğrenciyle uğraşmak zorunda kalıyoruz. topluma zarar... belki de bazı insanlar kısırlaştırılmalı. özellikle korunmayı bir türlü beceremeyen, algılayamayanlar... rabbim yanınızdaki çocuğa sağlık versin! ben olsam onun elimden alınmasından korkardım.

bir de bu kocasıyla arası iyi olmayan kadınlar ne cesaret korunmuyorlar??? hayretler içerisindeyim. hem spiral taktırıp hem de doğum kontrol hapı kullanır işimi şansa bırakmazdım. ayy olursa aldırırım kafası neyin kafasıdır ya? evlisi de bekarı da cinselliği yaşamayı bilmiyor bu ülkede!

Canim Allah sana o karnindakini de verdiyse vardir bi bildigi hem ikiz bebegin olmus gibi dusun canim aralarnda cokta olmaz aradan ikisini buyut gec canim tabi hala cocuguim olmadigi icn seni anlamam belki ne hissettigini ama aldrma canim bence hem cok gunah hemde bebegini dusun lutfen

Dilerim kınadığınız herseyi rabbim daha ağır yaşatır size !!! dimaam
herkes hak ettiğini yaşar. ellerimizle yaptıklarımızı yaşarız. bir gün çocuk istemediğimde aptallık yaparsam evet ben de yaşayım. iki dakikalık zevk sonunda cana kıyacaksam ben de yaşayım. cani bir insan olacaksam da müstehaktır bana. kounmayı akıl edemiyorsam, beceremiyorsam evet yine müstehaktır. ben yaptıklarımın arkasında dururum. korkaklar korksun. beddualarınız döner dolaşır sizi bulur. bu saatten cana kıydıktan sonra huzurla uyusun bunu yapanlar. ben düşünmem, yapanlar düşünsün. merhametsizler düşünsün. yaptıklarının neticesinde daha ağırlarıyla imtihan olacaklar düşünsün.

Konu sahibi konunu kapattır bence
Burda sen derdine derman bulamazsın.
Psikolojin daha fazla altüst olmasın
Hakkında hayırlısı olsun

Merhaba Gseg suanki psikolojini tahmin ediyorum 4.5 aylik bir bebegi sutten kesmek daha gaz sancilari bitmeden bir bebege daha bakicagini dusunmek vs inaniyorum ki seni cok korkutuyor
Fakat olaya su acidanda baktin mi 2.bebegin dogdugunda oglun 1 yasinda olucak yurumeye yeni yeni baslicak oyle heryere tirmanamicak kontrol edemedigi bir gucu kiskanma duygusu cok olmayacak
Benim 2.bebegim dogdugunda oglum tam 3 yasinda olucak bebegi nereye koyarsam koyayim ona ulasabilecek ve gercekten cok guclu ama kontrollu degil herseyi 1 yasa gore net anlayabiliyor kiskanclik duygusu yasiyla bereber artiyor vs benim bebegimde biraz surpriz geldi hamileligim ilerledikce 16 kilo oglum merdivenlerde kucak diye tutturdukca nefes nefese 3.kata el kol sirt kucak yuk dolu cikiyorum
Cunki ben anneyim Allah bu iki melegi bana guvendigi icin verdi ben gucluyum bence sende guclusun biliyorum dezavantajlari var ama avantajlarida var 1 yas mucize ilk bir yildan sonra harika arkadaslikta kurabilirler birde bu acidan bakmayi dene ailen icin en hayirlisi olsun

sevgili gseg, ne kadar zor ve çaresiz hissettiğinizi anlayabiliyorum. ben 23 gün önce, 3 eylülde, 40 haftalık bebeğimi doğumdan 2 gün önce kaybettim. o yüzden bu olaya duygusal yaklaşıyor olabilirim. lütfen çocuk sahibi olmak isteyip de olamayan annelerin ya da anne adaylarının olumsuz sözlerinden etkilenmeyin. biz hepimiz bu olaya haddinden fazla duygusallıkla bakıyoruz. sizin mesajınızı ilk okuduğumda "allahım ne kadar şanslı bi kadın, hemen hamile kalmış" diye düşündüm ben. halbuki benim şans olarak gördüğüm şey sizin mevcut durumunuzda tamamen şanssızlık. en azından siz öyle görüyorsunuz. prematüre bebek büyütmüşsünüz, ne kadar sıkıntı çektiğinizi tahmin edebiliyorum. üstelik ikinci bebek istemiyormuşsunuz ve anladığım kadarıyla eşiniz çocuk bakımı konusunda size pek destek olmuyor. yukarıda bir arkadaş daha yazmış, nasıl çocuksuz olmak ve evlat hasreti çekmek bizim imtihanımızsa istemediğiniz ve planlamadığınız bir zamanda korunmanıza rağmen gebe kalmak da sizin imtihanınız. bu konuda en güzel kararı öncelikle siz, eşinizle birlikte vereceksiniz. o yüzden burda yazılan olumsuz sözlerle canınızı sıkmayın. sizin ve aileniz için en hayırlısının olması için dua edicem. allaha emanet olun.

Böyle insancıl yaklaşımıniz için teşekkür ederim insanlar çok gaddar olmuş maalesef. Çocuğumu bırakıp işe nasıl gidicen diye 2 ay öncesinden uykuları kaçan bir insanın anneligine laf edilmesi çok kırıcı.. neler çektiğimi hissettiğimi kimse bilemez psıkolaga bile gittim bu süreçte

Ya hepiniz kadinsiniz lütfen konu sahibine bir şey söylerken 10 kere düşünüp öyle yazın bu kadar gaddar olmayın hakaret etmeye küçük görmeye hakkınız yok. Öncelikle onu anlamaya çalışın gerçekten ben onu anlıyorum bazen anlamak için illa yaşamak gerekmez 5 dk onun yerine geçin . O bu kadar çaresiz olmasa buraya konu açıp yardım almak ister miydi ama ben canım kardeşim hemcinsim arkadaşım diyerek sana her ne olursa olsun en azından helalinden olan bebeği ellerinle parcalamalarina izin verme gülüm lütfen yalvariyorum şurda 3 yıl dayanabilirsen iyi ki doğurmusum diyeceksin çünkü evlat o kadar güzel bir şey ki onlar senin kolun kanadin olacak ben daha evlat duygusunu tatmadim ama hayali bile çok güzel yigenlerime öpe koklaya az da olsa hisseder gibi oluyorum bitanem sen iyi bir insansın yapmicaksin de mi kiymicaksin kocanın hatalarının bedelini bebeğine odetmeyeceksin de mi söyle düşün bunu veren Allah ya Allah ben 3 yıl korunmamisim olmadı hesap sorulur mu o güzel Yaradan dan. Eğer veriyorsa da veriyorsa da onun vardır bi bildiği kaderine boyun egsen Allah a dayansan biliyor musun çok mutlu olacaksın

Lütfen üzülmeyin; kimsenin size aldır ya da aldırma deme gibi bi hakkı yok. Yaşam şartlarınızı en iyi siz bilirsiniz ve değerlendirirsiniz. Bu kadar megatif yorumun üzerine hiç bi kadının da çıkıp "ben senin durumundaydım, kürtaj oldum, artısı bu eksisi bu" şeklinde yorum yapmaya cesaret edebileceğini sanmıyorum. Bazı arkadaşlar çok acımasız konuşmuşlar çünkü. Lütfen üzülmeyin. Güzel bi abdest alıp dua edin. Allahım sen büyüksün sen her şeyin en iyisini bilirsin deyin. Eşinizle konuşun. Hakkınızda En hayırlı en güzel kararın içinize doğacağına inanıyorum.

G Gseg canm ilk basta cok zor bir durum durumolabilir.gebeligin ilki kadar kolay gecmez.ilgilenmen gereken bir bebegin var.ama zaten 1 ayı gecmis 8 ay kalmış öyle düşün.bir de o senin cann ha dışarda ha karnnda farketmiyi onun kalbi atıyo.küçük olması insanları canlı degilmis gibi düşündürüyor.karnndaki bebek kucagnda olsa 2 aylk gibi ölsün istemiyorm demezsin herhalde.ablam istemeden 4.cocuguna hamile kaldı.ilk duydugunda cok ağladı ama aldrmayı hic dusunmedi.su anda dunyalar tatlısı kızı 5 yaşında ve iyi ki dogdu diyo.kısa vadede zorluk yasarsn cocuklar 4 5 yasina gelene kadar ama büyüdüklerinde cok rahat edeceksin.düşün bi cocugun 15 yasinda biri 14.ve cocuk sahibi olmayı isteyip defalarca tüp vebek yapp anne olamaynları düşün ve şükret bebeklerine.ben gebe kalmayı tam 22 ay bekledim ve olmadı.her ay hüsran yasadm.sonrasnda beklemedigim ay geldi surprizim.dünyalar benim olmuştu herseyine şükrediyordm.özlenen bebek istenn bebek ona gözüm gibi baktm.ve gebeligimin 39.haftasinda hastaneye kontrole gitmistm.sancm başladı iste kızıma kavuşuyorm dedim ve doktor acil sezaryen dedi.doguma girdim.uyandm bebegim nerde dedim ve bebegimi kaybettigimi söylediler.yillarca beklenn hasret ve tam kucağıma alacakken acı gözyaşı.cok zor.insann dogum yapp eve bos dönmesi cok acı.ne olur bebeklerinin kıymetini bil.benim imtihanm bu.seninki de zor olacak ayni anda iki küçük çocuk ama yine de şükret.o minik bebeğinin dışardaki bebeginden bi farkı yok.

Başınız sağolsun, rabbim sabır versin. Ben de ilk bebeğimi, isteyerek ve planlayarak hevesle ve coşkuyla beklediğim bebeğimi, 40 haftalıkken kaybettim, doğum için hastaneye gittiğimizde karnımda öldüğünü söylediler. Öyle büyük bir acı ki eve boş dönmek. Rabbim hepimizi imtihan ediyor; kimine istemediği zaman veriyor, kimi de dört gözle beklerken bebeğine kavuşamıyor. Allah kimseyi evladıyla imtihan etmesin. Konu sahibi inşaallah hakkında en hayırlı olan kararı verir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…