Mecbue Ecrin 28 hafta ölçülerinde ama 30 haftalık doğmuştu değil mi? Yoksa 31 hafta mıydı?
30 haftalıkken 28 haftaya uyumlu doğdu epikriz raporunada geçmişler 27 28 hafta uyumlu bebek diye preklampsiden dolayı gelişmemiş kızım ya varya o gittiyim doktora o kadar doluyum ki hala içimdeki sinir gün geçtikçe artıyo ya kızıma bişey olsaydı vicdanları rahat nasıl uyuyolar acaba
Olsun canım sağlığı yerinde olsun da. Sen Ecrin'i 30 haftalık olarak düşün çünkü doğum haftası hesaplanırken önemli olan anne karnında geçirdiği süre imiş. Yani ölçüleri 1-2 hafta geri de olsa bebeğin 30 haftalık sayılıyor. Bu da sizin için çok büyük bir avantaj.
Allah bizim en değerli varlıklarımızı ihmal eden doktorları bildiği gibi yapsın ne diyeyim. Yani bazen bazı şeylere engel olunamaz ama ben de aynı durumdaydım. Yani rahim açıklığı 2cmken önlemini almış gerekli ilaçlara beni başlatmış olsaydı doktor belki de böyle olmayacaktı. 5 cm olduktan sonra nidilata başka bir doktor başlattı. Zaten bunun verdiği vicdan azabıyla doğuma kadar peşimizden koştu durdu. Hatta doğumu da kendisi yapmak istedi ama biz başka bir doktor istedik.
Bütün kuzucukların 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlu olsun...
Bebeklerimizin ilk Bayramı ...Bütün kuzucukların 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlu olsun...
Bende aranıza katılmak durumunda kaldım çünkü geçen hafta sonu cmt günü 28 haftalıkken kanamam oldu ve canım kızım az daha erken geliyodu. 3 gece hastanede yattım. Allahtan kanamam durdu 3. günün sonunda. Daha çok küçük çünkü. 1200gr , 37 cm boyunda canım kızım. Ara ara adet sancılarına benzer sancılarım oluyor ama kanamam yok çok şükür. Tabi ne olacağı belli olmaz. Kendimi çok yormuşum ev işi yaparak o yüzden plesentamın bir kısmı rahim ağzına kaymış. Tekrar yükselebilirde aynı kalabilirde. Eğer yukarı çıkmazsa 34. haftamda bebeğimi sezeryanla alıcaklar. Kilo çok önemliymiş. En az 2500 olmasını istiyor doktorlar. O güne kadarda sürekli yatıp dinlenicekmişim. Kanamm yok ama adet sancılarım var. Korkuyorum açıkçası
Gerçekten o ihmali ve bebeklerimizin şimdiki halini düşününce insan daha da kötü oluyor.ben söyledim çok şişyorum dedim afedersin akıntım çok oluyo dedim ne giysem ıslatıyo dedim hiç umursamadı geceleri delirecek gibi oluyodum uyku uyuyamıyodum o derece yani ihmal olmadan anlaşılsaydı götürebildiyim haftaya kadar giderdim sende öyle ama neyse ya gerçekten o doktora neler söylemek geliyo ama yutuyorum ve rabbime havale ediyorum şuda var senin doktor ilgilenmiş senle ben kuvöz bulamadım doktoru aradım kaç kere ağlayarak fakülteye yattım bi gece orda yok dediler bana dedi çıkma fakülteden ben bişey yapamam dedi suratıma kapattı telefonu sonrada ne aradı ne sordu doktor ve hastaneler topicinde var topici kendisinden dört dörtlük biri diye bahsediliyo ilk üye olunca hastaları benle tartıştı başıma gelenleri anlattım bana yazmadıklarını bırakmadılar her neyse böyle işte ben hastaneye yatınca ecrin 1290 gr durmadan karnımda kilo verdi kızım 1200 doğdu ayy o günler geldi aklıma bana doğum yaptırıp tedavi eden doktordan Allah milyon kere razı olsun
Nınım nerelerdesin? Ata nasıl? Bayrama götürdünüz mü kuzucukları?Bebeklerimizin ilk Bayramı ...
bende kutluyorum... ve öpüyorum kuzularııı...
Bende aranıza katılmak durumunda kaldım çünkü geçen hafta sonu cmt günü 28 haftalıkken kanamam oldu ve canım kızım az daha erken geliyodu. 3 gece hastanede yattım. Allahtan kanamam durdu 3. günün sonunda. Daha çok küçük çünkü. 1200gr , 37 cm boyunda canım kızım. Ara ara adet sancılarına benzer sancılarım oluyor ama kanamam yok çok şükür. Tabi ne olacağı belli olmaz. Kendimi çok yormuşum ev işi yaparak o yüzden plesentamın bir kısmı rahim ağzına kaymış. Tekrar yükselebilirde aynı kalabilirde. Eğer yukarı çıkmazsa 34. haftamda bebeğimi sezeryanla alıcaklar. Kilo çok önemliymiş. En az 2500 olmasını istiyor doktorlar. O güne kadarda sürekli yatıp dinlenicekmişim. Kanamm yok ama adet sancılarım var. Korkuyorum açıkçası
Geçmiş olsun canım. Ciddi birşey değildir ve çabuk atlatır inşallah. Biz cuma günü çalışıyorduk babam götüreceğim diyordu ama hava biraz rüzgarlı olduğu için o da çıkarmamış.canım sabah bir ara girdim..sonra hep evdeydik..
eşim hastaydı bir yere gidemedik..
bir dahaki sene inşallah bir kutlamaya gideriz...
Mecbue de gitmemiş.. zaten pestilini çıkarmış Ecrin hanım...
Sen götürdünmü yoksa Berkay'ı :))))
görseler ne güzel olurdu walla....
Gerçekten de kışın doğru dürüst dışarı çıkamadılar. Güzel havaların keyfini çıkarsın kuzucuklar.ay nınım hemde ne çıkarıyo sorma havalar düzeldi benimki sürekli sokak istiyo inan ki
ee yeter artık içeride olmaları canım..
herkes bebeğini gezdirirken biz aman hasta olmasın diye hiçbir yerelere götüremedik kuzularımızı..
gezmek hakları..bizimkide artık kapı açıldığı an heyecanlanıyor.............
Bu arada diğer topiğe yazdım
dişimiz çıktıııı :))))))
Canım ya aynen bende de öyle oldu o çıt çıt sesini duyunca çok sevinmiştim:)) Dişin tamamen uzaması biraz zaman alıyor. Berkay'ın şimdi alttaki dişleri belirgin ama daha yeni tam diş görünümüne geldi. Ata'nın da dişinin biraz görünür duruma gelmesi 10 günü bulur sanırım.Canım teşekkür ederim..
aslında bekliyordum iyice şeffaflaşmtı..
Babası dişi çıkmış dedi, bende daha meydanda bişey yok o beyazlık damak dedim..
sürekli kontrol ediyorum elimle..
neyse bi 30 dk uyudu uyanınca yoğurdu ayran gibiydi bende bardak la verdim..
çıt çıt sesi duyunca delirdim :)))))))))))))))))))))))
garip bişey her uyuyup uyandığında sanki daha diş belirginleşiyor..
bu arada heralde 10 güne kadar normal diş gibi ortaya çıkar değilmi ????
bu arada cumartesi günü bütün gün bahçedeydik..
Ata nasıl mutlu oldu anlatamam..
sadece uyku için yatağa gidiyordu...
bütün ağaçları tanıdı ve dokundu..
çimlerimizi yoldu :))))
ne güzel yapmışsın Avm ye götürmekle... çok ilgilerini çekiyor etrafta çocuk sesleri duymak ve onları görmek...artık buralısın canım...
Bu arada birdahaki terapiniz ne zaman???
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?