Premature Bebekler Bebeğim 28 Haftalık Doğdu

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
gelmek isterim mehtap ama gelemem ki ben araba kullanabilsem hadi atlar gelirdim arabaya ama nerde ecrinin arabasını zor kullanıyorum ben:)yoksa inan gelirdim ilk zamanlar tanışınca insanda bi ister istemez çekinme oluyo acabamı ki diye ama şimdi sizleri birebir görmesemde daha iyi tanıyorum

banada inandırıcı gelmiyo 1 2 3 demesi nasıl olur sen söylersin o tekrarlamaya çalışır belki yoksa şaşırmadan 1 2 3 diyebilirmi bilemiyorum

Bir de kızlar biz bazen emeklemeden yürür belki diyoruz ya. Çocuk gelişiminde emeklemenin de çok önemli bir yeri varmış. Yani bebek emeklerken beyninde farklı bağlantılar oluşuyormuş. Hatta emeklemeden yürüyen bebeklere bile sonradan bol bol emeklemesi sağlanmaya çalışılıyormuş.

peki geri geri emeklemeside iyimiymiş mehtap naparsam yapayım ileri gitmiyo kaç ay oldu hala tık yok:)

mehtapcım uzun zamandır geri gidiyo ama bi kaç aydır yani tam olarak hatırlamıyorum ama bi ileri gitse artık:)

mehtapcım uzun zamandır geri gidiyo ama bi kaç aydır yani tam olarak hatırlamıyorum ama bi ileri gitse artık:)

Canım biz bu hafta değil önümüzdeki hafta yine fizyoterapiste gideceğiz. Sorarım 2-3 ay geri emeklemesi normal mi diye. Ama bence sorun yok çünkü kendini ayağa kaldırdığına göre kas gücü iyi demektir. Sen de destek olmaya çalış mesela yüzüstü durumdayken önüne bir boy aynasını enlemesine koy. Aynaları çok sever bebekler ileriye doğru atılmaya çalışacaktır.

bak şimdi üzüldim ben..
Ata hemen sırt üstü dönüyor...
hani uçak pozisyonunu alıyor sonra 2 çırpınıyor sonrada dönüyor (

ayna hiç gelmedi aklıma hemen deneyim bi bakalım napcak
Mecbue denedin mi ne yaptı kuzucuk???
bak şimdi üzüldim ben..
Ata hemen sırt üstü dönüyor...
hani uçak pozisyonunu alıyor sonra 2 çırpınıyor sonrada dönüyor (

Berkay'da aynen öyle canım. Ama bakıyorum da 10 aylıkken emekleyen bebekler var belki de bu bir gelişim farklılığı. Emeklesinler de biraz geç emeklesinler ne yapalım??

yaptım mehtapcım ama benimki kız olduğundan aynayı aldı eline kendine baktı bol bol çok büyük boy ayna yoktu evde:)

Süslü:)) Büyük aynayı eline alamaz. Bir de uzanabileceği kadar yakına koyma hafif uzakta olsun bakalım.

uzağa koydum bu seferde kendini göremiyo çok yakın deyildi zaten ayy elinden aldım mahsustan nasıl kızıyo zilli:)

babayı göremiyoruz ki gece ikide gidiyo ertesi akşam gece dokuzda evde oluyo yoğun çalışıyo

slm .maşalalh bebişeriniz büyümüş...çok büyük bir sınavdan geçtiniz...allahı kourdu yavrulanızı bağışladı size..allahım herkesin yavrusunu korusun bize bağışlasın onları inşallah.amin...
benim kızım normal vaktinde doğdu geri geri emekliyo,oturuyo ,ama kendi yerden kalkıp oturamıyo,4 aya kadar yere basmıyodu bile...halada öle dik basmaz...arada dizime koyuyodum onu dıgıdık dıgıdık yapıyuk osırada baktım ayğının sütünde duruyomuş.Mehtap sana fizyoterpist için verilen bi harketi ben bilmeden yapıyomuşum yani:)...ağustos topiğinde genelde bütün bebikler böle..ha atak atan bebiklerde var tek başına 2-3 adım atan bebikte var ama benim kızmdan 20 gün büyük...ha 20 gün sonra Eylül adım atarmı atmas...her bebik aynı diil .standart diiler...bozmayın moralinizi...videolardan gördüm maşalalh Berkay'a gayet güzel harektleri...birde babanesi kızıma bi şarfla geniş olcak karnının altından geçirip öle kaldırıyodu ellerini ve ayakalrını kullnsın emekleme pozisyonuna geçsin diye...oda işe yarıyo...

Çok teşekkürler canım amin hepimizin bebeği sağlıkla büyür inşallah. Haklısın bebeklerin gelişimleri birbirini tutmuyor. Sağlık probleminden kaynaklanan herhangibir gecikme olmasın da. Zamanında doğup da 9 aylık oturup yaşında emekleseydi bile hiç aklıma farklı şeyler getirmezdim. Bizim tedirginliğimiz erken doğumun getirebileceği risklerin korkusu aslında.
Fizyoterapistin söylediği sırtı bize dönük bir bacağın üstünde ata biner pozisyondayken ayağa kaldırmak değil gövdesini sıkıp bırakmak. Berkay'da kas gevşekliği olduğu için.
Aslında eskiler gayet iyi biliyorlarmış bu işi. Biz aman incinmesin, aman hoplatmayalım kusar, aman rahatsız etmeyelim derken çok büyük hata yapıyoruz. Fizyoterapist de bize eskilerin yaptığı gibi severken biraz hırpalayarak sevin dedi:))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…