Premature Bebekler Bebeğim 28 Haftalık Doğdu

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
hayirli ve gecmis olsun mehtapcim cok sevindim yaaa darisi ikinci disine sikintisi olmasi cok normal ufukta hic durmuyordu ikinci diside patladi oyle rahatladi ama simdide ust disleri rahatsiz ediyor

Çok teşekkür ederim kızlar. Dün akşam yoktu kaşıkla mama vermiştim hissetmedim çünkü. Geceye doğru olan mamasından önce sürekli ağzını açıp kapatıyordu. Biberonla yemiyor diye 120 cc mamaya 1.5 kaşık 7 tahıllı ilave edip kaşıkla vereyim dedim. Bir baktım kaşıkla çıt çıt ses geliyor. ınanamadım anneme söylüyorum yok o damağının sesidir belki diyor. Mamasını bitirdikten sonra parmağımı bükerek ağzını kontrol ettim ah iğne gibi sivri bir diş ucu battı:)) Ne kadar mutlu oldum anlatamam.. Ama gece uyuyamadı pek, sabah da biraz ateşi vardı. ınşallah çok yükselmez.
Darısı Atacığımızın başına...

aaaaaaa hadi hayırlı olsun berkayın inci dişi :))mehtapcım hazırlıklı ol iki gün sonrada yanındaki gelcektir:)diş buğdayı yapılır o zaman yakında hadi darısı ataya ve tüm diş bekleyen bebişlere

Teşekkür ederim mecbue benim de sevinçten gece gözüme uyku girmedi. Bu haftasonu belki de önümüzdeki haftasonu diş partisi yapacağım kuzucuğuma pek fazla akrabamız yok yakınımızda oturduğumuz yer de genelde yazlık olarak kullanıldığından kışın pek komşumuz da yok. Görüştüğümüz iki komşumuz var onlar da bizim gibi işinde gücünde insanlar. Herhalde kendi aramızda bir parti olacak:))

bizimkide kalabalık deyildi annen baban var nasılsa senin yada eşinin kardeşleri varsa onlar gelir yeter evet insanın evladının büyüdüğünü görüp tanık olması bambaşka bi duygu:lepi:

ayy okurken nasıl heyecanlandım şimdi..
çok sevindim canım ...
olsun siz size kutlarsınız...

Mecbue ve Mehtap teşekkür ederim..
inşallah bizimkide sorunsuz atlatır...

Bak Mecbue tecrübeli olduğu için biliyor..
sırada 2. diş geliyor hazırlıklı ol Mehtap...

şimdi hep o çıt çıt sesini duyacaksınız...

Mehtap o sebapten dolayı gece 02.00 gibi topiğe girmişsin canım..
uyku tutmamış senin heyecandan...

kızlar sizin bebişler nerede uyuyor ??
bizim ki ne güzel kendi odasında uyuyordu..
ama bu aralar sürekli uyanıyor , uyurken bile ağlıyor (ben dişe bağlıyorum)
bende bu aralar aramıza alıyorum o zaman deliksiz mızmızlamadan uyuyor..
birde uyurken illa eli elime değecek..

korkuyorum alışacak diye..
ne yapayım bilemiyorum..
bir yanım olsun yanımızda yatsın diyor
öbür taraftan istemiyorum kendi yatağında uyusun..
ne yapayım ??

bizimkide kalabalık deyildi annen baban var nasılsa senin yada eşinin kardeşleri varsa onlar gelir yeter evet insanın evladının büyüdüğünü görüp tanık olması bambaşka bi duygu:lepi:

Eşim tek çocuk. Benim 2 abim var çok uzağız ama belki onlar gelirler. Biraz kalabalık olsa daha şen olur ama olsun diş çıktı ya:))

Evet canım sabah eşim diyor ki annem söyledi Berkay'ın gece 2. dişi de çıkmış diye inandım gittim anneme soruyorum anne ikinci diş de mi çıktı diye? Annem neye uğradığını şaşırdı tabi evet evet 20'lik dişi çıkmış diyor:)) İnşallah canım sorunsuz çıkarır Atacığımız da. Çok güzel gerçekten çıt çıt sesi:))

Mehtap o sebapten dolayı gece 02.00 gibi topiğe girmişsin canım..
uyku tutmamış senin heyecandan...

Evet aynen öyle oldu. Kimsenin olmadığını biliyordum ama yine de yazmak istedim:))

Canım biz odasını henüz ayırmadık. Ama kendi yatağında uyuyor. Sizin yanınızda uyumayı alışkanlık yapması kötü tabi ama bilemiyorum konu insanın kendi bebeği olunca kıyamıyor insan. Diş huzursuzluğundandır bence.

canım hayırlısı olsun sağlıkla çıkarsın Berkay Bey...

ne yapacağımı şaşırdım walla...
hoşumda gidiyor aramızda yatması aslında..
eşimde diyor artık saat kurmaya gerek yok :)) (06.00 da ayakta bizimki)
hemde gülen güzel bir suratla uyanıyorum diyor... :)))
alışırsa herhalde 4 yaşa kadar gider ...
değil mi ???

bizimki bizim odada ama kendi yatağında uyuyo hayatta bizimle uyumaz ecrin öyle deli uyuyoki yatağın bi ucuna yatırıyorum gece bi bakıyorum başına kadar çıkmış gece terliyo bazen eşimin yanına yatırıp üzerini deyiştiriyoum babasını görünce yatakta saldırıya geçiyo kulağını çekiyo yüzüne dokunuyo cimciriyo:)))))))kendi yatağında daha rahat ediyo eşimde hiç istemiyo zaten ama insan evladıda nasıl isterse öyle yapıyo yanlış olduğunu bilsen bile kıyamıyoboshayallersmile

evet kalabalık olursa şenlik olur ama maksat diş çıksın gerisi boş:)mehtap

kızlar bi sorum olucak sizler yalancı emzik kullandınızmı kullandıysanız ne zaman başladınız bi zararı varmı acaba biz henüz kronolojik 2 ay 10 günlüğüz düzeltilmiş olamadık daha :))

biz kullanıyoruz canım..
doğduktan 1.5 ay sonra vermeye başladım..
almıyordu, biraz zorladıkdan sonra aldı..
şimdi sadece uyurken alıyor..
uykuya daldıktan sonra çıkarıyor..
yani öyle delisi olmadı..
çoğu zaman kurtarıcım oluyor..
ben ilk başta verme taraftarı değildim..
eşimin kız kardeşleri ısrarla vermemi söylediler..

kızlar bi sorum olucak sizler yalancı emzik kullandınızmı kullandıysanız ne zaman başladınız bi zararı varmı acaba biz henüz kronolojik 2 ay 10 günlüğüz düzeltilmiş olamadık daha :))

Canım biz ilk zamanlar kullanmadık zaten Berkay'da emziği ağzında tutamıyor diliyle itip düşürüyordu. Ama gaz sancıları devam ederken ve biraz büyüdükten sonra kronolojik olarak 4 ya da 5 aylıktı sanırım uykuya dalarken kullanmaya başladık. Hala uykuya emzikle dalıyor daldıktan sonra ağzından alıyoruz. Bebeğin istiyorsa kullan istemiyorsa kullanma. Damak yapısının bozulacağını söyler bazıları ama bebeklerin emme güdüleri çok güçlü oluyor emerek rahatlıyorlar. Ama 1-1.5 yaşından sonra kullanmamak gerekiyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…