Premature Bebekler Bebeğim 28 Haftalık Doğdu

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
kabızlığı var 2 günde bir kakasını yapıyor başta katı daha sonra sıvı oluyor su vermem gerekirmi şimdi bu durumda kafam karıştı

Evet nınım bizde de oluyor aynı şey zaman zaman. Bir ıııh gibi birşey yapıyor bir bakıyorum tekrar uyumuş. Diştendir herhalde.

canım diş den diyorsun...hımm bizimkinin ağzına baktım daha önce belli değidi ama
şimdi alt iki dişinin çıkacağı yerler de hafig belirginlik var...
sanırım dişler hazırlanıyor Mehtap bilmiyorumkismile

canım ben demin bir bisküvi tarifi daha aldım onuda deneyeceğim...
bu biraz daha güzel olacak gibi sanki...eyvahedigeldismile

kabızlığı var 2 günde bir kakasını yapıyor başta katı daha sonra sıvı oluyor su vermem gerekirmi şimdi bu durumda kafam karıştı

canım çokmu katı???
yoksa püre gibimi ?????????????????**
çünkü gerisi sıvı diyorsun...

Geliyordur dişler artık canım. İnşallah Ata kolay ve çabuk çıkarır. Berkay'ınki çok zorluyor çünkü.
Gördüm tarifi daha güzel olacak gibi gerçekten de.
canım çokmu katı???
yoksa püre gibimi ?????????????????**
çünkü gerisi sıvı diyorsun...
İlahi nınım sorulara bakar nmısın. Çok güldüm vallahi püre hazırlarken artık aklıma hep kaka gelecek:))

Canım kakasını zorlanarak, ıkınarak keçi pisliği kıvamında mı yapıyor? Eğer böyle değilse bebekler 2 günde bir kaka yapabilir.
Ama tarif ettiğin durum bizim yaşadıklarımızla aynı. Gün içinde 1 mamasına 1 çay kaşığı saf zeytin yağı ekleyebilirsin. Poposuna yani makata biraz zeytinyağı sürebilirsin, karnına masaj yapabilirsin, bacaklarını ileri geri ittirerek karnına hafifçe bastırıp ıkınmayı teşvik edebilirsin.

aynen bende :))nınım artık kimse pürede hazırlamayacak yemiyecekte bizim yüzümüzden:)))
inşalalh berkayda atada çok acı çekmeden biran önce sağlıklı dişlerini çıkartırlar

ıkınarak yapyor canım ama keçipisliği kıvamında değil geçen hafta çok güzel normale dönmüştü her gün yapıyordu bu hafta gene 2 günde yapmaya başaldı mamasına çok önceden zeytinyağı katıyordum sonra bıraktım kendi düzene girsin diye çünkü alışkanlık yapabiliyormuş 4 gün yapmaz ise zeytinyağı kullanıyordum fitil yeine

O halde durum çok kötü değil masajla falan rahatlar canım. Zeytinyağı değil de fitil alışkanlık yapıyor. Zeytinyağının kötü tarafı bebeğin nefes borusuna kaçacak olursa zararlı olabiliyor asidik olduğu için. Biraz daha dikkat edip nefes borusuna kaçırmazsın. Bize hala doktorumuz 1 mamasına zeytinyağı koymamızı söylüyor.

bende bir topikde okumuştum püre kıvamını sizin gibi bende kafamçokkarıştı :1shok: böyle olmuştum...
ama alıştım anlayacağınız çaldım püre kıvamını :roflol:

saol nınım baktı doktor ama yokmuş ağlamalara gece uyanıp sebepsiz ağlamalara hazırlayın kendinizi dişler geliyosa bunların hepsi oluyo saat başı uyanma iştahsızlık bizde bide kkusma var ama soğuk algınlığından olmuş o

canım ya zor gözüküyor haa....
napacaz birşey değil kalkmak da bebişler acı çekiyor...

ya babası da bende 20 lik dişlerimizi hissetmeden çıkardık...
inşallah bizim kuzuda çok sıkıntı çekmez...

hele bugün hiç birşey yemedi gene...
bende dünden beri eline pırasa verdim onu kemiriyor...

önceden ne versen alıyodu ağzına kemiriyodu şimdi elinde parçalıyo yada alıp fırlatıyo yere inş sorunsuz çıkarırlar sizinkiler

canım ya Allah senin ve bizlerin yardımcısı olsun...
kuzularımızı koruyup kollasın inşallah...

Kızlar ben dün Berkay'a muhallebi verdim. Biraz kilo alsın diye. Sevdi güzel güzel yedi. 120 cc suya 4 kaşık milupa muhallebi katarak hazırlamıştım. Sonlara doğru tam ben çok seviniyorken bitiriyor diye hepsini çıkardı kerata. Siz muhallebiyi nasıl ve ne kadar hazırlayıp veriyorsunuz? Acaba fazla mı geldi de çıkardı anlamadım.

canım ya Allah senin ve bizlerin yardımcısı olsun...
kuzularımızı koruyup kollasın inşallah...

amin kuzular çabucak çıkarır inş dişlerini huy deyiştiriyo deyişen huyuda eskiye dönmüyo işin kötüsü:)

ben hiç kutudaki tarife göre yapmadım açıkça söylemek gerekirse ecrin ne kadar yerse o kadar yaptım ben genelde biberonla verdim gece uyurken mama yerine ama artık onuda yemiyo

Peki biberondan geçiyor mu ölçüsünü nasıl hazırlıyorsun ve hangi muhallebiden kullanıyorsun?

Peki biberondan geçiyor mu ölçüsünü nasıl hazırlıyorsun ve hangi muhallebiden kullanıyorsun?

canım Ata da muhallebi ve tahıllı hiç yemiyordu...senin gibi kara kara düşünüyorum..
doktorumuz tarif etti ona göre yapıyorum..

normal devam sütü hazırlıyorum 180 cc ( sadece akşam yatarken veriyorum)
içine de 2 yemek kaşığı tahıllı koyuyorum (ama öyle tepeleme değil )
çalkalıyorum ısıtıp veriyorum...
biberona bir başlık aldım ama bebedoor un olabilir tam hatırlamıyorum..
2 numara hatta silikonun üzerinde I-II-III sayısı var ..
II sayısını tam burnunun üzerine getirip öyle veriyorum..
lıkır lıkır içiyor...

anlamadıysa özelden tel nonu yaz , arayıp anlatayım..
bende tam anlatamamış olabilirim :)))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…