- 26 Temmuz 2015
- 6.661
- 9.347
-
- Konu Sahibi halacocuksun
Bende biliyorum bunlari ama olmayınca olmuyor yinede pes etmiyorum ama yemiyor zorluyorum oyun oynatarak yedirmeye çalışıyorum cizgifilm açıyorum yeterli yesin diye yok eline alıyor inceliyor iki cimcik ya yiyor yada tukuruyorBebeklerin tombiş olması sağlıklı olduğu anlamına gelmez ki. Anne sütünün bahsettiğiniz yaşlardaki çocuklara yetmesi, dengeli ve sağlıklı beslemesi mümkün değil. Bunu genelleyebiliriz. Anne sütü ilk 6 ay temel gıdadır sonrasında yavaş yavaş ek gıda durumuna geçer. Ana besin olarak anne sütünün beslemesi mümkün değil. Üç öğün normal gıdayla beslenip ara öğünlerde emmesi lazım.
Bakın yukarıda arkadaşta yazmış tombul olması sağlıklı olduğu anlamına gelmiyor ne yazıkki . Ben ek Gıda konusunu yaladım yuttum size o kadar söyleyeyim . Öğlen oğlum uyuyunca size zaman ayırıp kendi hikayemi yazacağım şuan uzun yazamıyorum lütfen dikkate alın olur muBakın diğer kızım diyorum size 2 yaşına kadar dedim ama 2.5 yaşına kadar sadece ve sadece beni emdi ve çok tombisti ..komşularım fazla yemek yedirme diyordu biliyorum anormal bir durum ama boyle yani ... Olmadı kızımın büyümesini bekleyeceğim bu alımda tercih yapmayacağım benim için zor olacak ama bir yolu varsa uygulayım dedim sadece ...sürekli pes etmeden bir seyler hazırlıyorum ama misal 2 çimcik ancak ya yiyor yada yemiyor tukuruyor.. çok üzülüyorum artık diğer kızım tombiş en üst sinirdaydi kilosu onu kabullenmistim ama bu zayıf
Rutin kontrol zamanı zaten 15. Aya denk geliyor galiba söylerim o zaman baksınlar bir yada erkenden giderim ..belkide ondan yemiyordur ...Evet baktirin mutlaka. Bizim 15. Ay kontrolunde kan tahlili yapacakti doktoru. Pandemiden dolayi erteledik doktor kontrolunu. Malesef geciktirdigimiz kontrolde demir eksikligi cikti. Cok pisman olmustum erteledigime.
Sizi cok iyi anliyorum. Neler cektim ben de. Her yaptigim yemek cop oluyordu. Benimkinde de tukurme huyu vardi. Agzina gireni cikaracak diye fobi olmustu bende. Ve hic zorlamiyordum yemesi icin. Ona ragmen yemiyordu. Emmeyi biraktigi anda her seyi yemeye basladi. Sizinki fazla emmiyormus, bence altinda bir sorun var, onu bulmak lazim. Mutlaka doktorunuzla gorusmelisiniz.Bakın diğer kızım diyorum size 2 yaşına kadar dedim ama 2.5 yaşına kadar sadece ve sadece beni emdi ve çok tombisti ..komşularım fazla yemek yedirme diyordu biliyorum anormal bir durum ama boyle yani ... Olmadı kızımın büyümesini bekleyeceğim bu alımda tercih yapmayacağım benim için zor olacak ama bir yolu varsa uygulayım dedim sadece ...sürekli pes etmeden bir seyler hazırlıyorum ama misal 2 çimcik ancak ya yiyor yada yemiyor tukuruyor.. çok üzülüyorum artık diğer kızım tombiş en üst sinirdaydi kilosu onu kabullenmistim ama bu zayıf
Almaz olur muyum emin olun bende aynı sekildeyim ama olmayınca olmuyor herşeye açığım çözüm bulmak için konuyu açtım zaten ..sütten kesilmesine bile okeyim zaten ... çünkü sütüm yeterli degilBakın yukarıda arkadaşta yazmış tombul olması sağlıklı olduğu anlamına gelmiyor ne yazıkki . Ben ek Gıda konusunu yaladım yuttum size o kadar söyleyeyim . Öğlen oğlum uyuyunca size zaman ayırıp kendi hikayemi yazacağım şuan uzun yazamıyorum lütfen dikkate alın olur mu
13 aylık bir bebek nasıl anlasin ki ...orasını anlamadım hani aç biraktim yemek yesin diye ama yemediBenim kızımda bıraksam sadece meme emerdi, öyle düşkündü. Bende yemek yersen meme var diyordum, tam 12-13 aylık civarı geçmiştik bu yönteme. Mama yerse meme var, yemezse yok. Memeyi yemek sonrası tatlıya çevirmiştim. Benim gördüğüm her çocuk ekmeği, hamurişini seviyor. Yumurtalı, taze lorlu pankek tarzı şeyler yapıyordum, makarnayı et suyuyla falan pişiriyordum. Çok zorlanıyordum ama hiç pes etmedim. Birde ben inek gibi hissediyordum kendimi, sürekli emince rahatsız oluyordum yalan yok. Gece emmeden uyumuyordu, biraz emzirip babasına veriyordum uyutması için. Yoksa sakız gibi çiğneyip duruyordu memelerimi.
Tamam en son ne zamana doktor kontrolüne gittinizAlmaz olur muyum emin olun bende aynı sekildeyim ama olmayınca olmuyor herşeye açığım çözüm bulmak için konuyu açtım zaten ..sütten kesilmesine bile okeyim zaten ... çünkü sütüm yeterli degil
Değil 13 aylık 6 aylık bebek bile hemen hemen her şeyi anlar. Küçümsemeyin bebeleri. Sizi çok güzel manipüle edip kullanabilirler.13 aylık bir bebek nasıl anlasin ki ...orasını anlamadım hani aç biraktim yemek yesin diye ama yemedi
Tombiş olması yeterli ve sağlıklı beslendiği anlamına gelmiyor ki? Sıkıntı çocuğunuzun zayıf olması da değil. Yeterli ve dengeli beslenmeleri önemli bu afacanların. Iki çocukta da aynı sorunu yaşadıysanız zaten sıkıntı çocuklarda değildir.Diğer kızımda öyleydi çok ugrasiyorum yutmada problemi yok çiğneyip tukuruyor mesela bazen ..yani diğer kızım ock tombisti hatta ama yemiyordu ama çok fazla emiyordu bu kızım hem yemiyor hem beni az emiyor o yüzden zayıf
Zaten o rutin izlemlerin bazilarinda dr kan tahlili istiyor. Kimse kafasina gore demirine baktirayim demiyor. Bizim doktorumuz 9. Ve 15. Aylarda bakti mesela. 12. Ay kontrolunde gerek gormedi. Konu sahibi de kafasina gore yaptirmayacak. Biz burada kendi deneyimlerimizden yola cikarak olasi sebepleri soyluyoruz. En iyisini doktoru bilir.Kafaya göre aa gidip demirine baktırayım bilmem ne demek de saçma bu çocuk kontrole gitmiyor mu?
Sağlam çocuk izlem diye bir şey var kilosu boyuna bakılır
Kilosu persantil değerine göre işaretlenir annenin bebeği nasıl besleneceği dr ler anlatıyor
eğer her şeyi yapmanıza rağmen reddediyorsa sağlık problemi olabilir denilip detaylıca bakılıyor
Yönlendiriliyorsunuz
kendi kafanıza göre gidip aa demir baktırayım aaa b12 baktırayım demeyin
Evet biliyorum onların hepsini bana ilginç gelen şey rutin kontrollerde bu şikayetlerinden bahsetseydi dr ona yol gösterecektiZaten o rutin izlemlerin bazilarinda dr kan tahlili istiyor. Kimse kafasina gore demirine baktirayim demiyor. Bizim doktorumuz 9. Ve 15. Aylarda bakti mesela. 12. Ay kontrolunde gerek gormedi. Konu sahibi de kafasina gore yaptirmayacak. Biz burada kendi deneyimlerimizden yola cikarak olasi sebepleri soyluyoruz. En iyisini doktoru bilir.
Farklı markaların devam sütünü denedim , hatta dünde bir marka alıp denedim aç biraktim yinede içmedi, sütü kaynatıp su ile karıştırıp ( yine suda kaynatilmis şu tabiki) muhallebi yaptım pirinç unu ile pekmez ile tatlandırdim 3 çay kaşığı oda maksimum yerse ancak yiyor) ..Neyi denediniz neler yaptınız bebek için? Merak ettim yani hangi yemekleri yedirmeyi denediniz ve nasıl denediniz?
Kuzum bahsettim zaten çabala diyor ..ki bende kılavuz vs herşey fazlasıyla varEvet biliyorum onların hepsini bana ilginç gelen şey rutin kontrollerde bu şikayetlerinden bahsetseydi dr ona yol gösterecekti
ya da başka yollar deneyecekti onlar da olmasaydı ama kendi başına her şeyi denemiş olmak işte her şeyi denemek değil
Bunun klavuzları falan var