Bebek Beslenmesi bebeği yürümeye çalışanlar,yeni yürüyenler

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

sule-46

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
22 Ocak 2008
1.403
5
116
Kahramanmaraş
Arkadaşlar kızım bir süredir yürüme girişimlerinde bulunuyor,ama sanırım ben çok korkağım ve cesaretini kırıyorum.Bıraksan bir kaç adım atıyor.Hatta sehpadan tutarken birden bırakıp ilerliyor.Anası napıyor gidip tutuyor.Diğer hallerde pat pat oturuyor.Bir zararı olmaz herhalde,çünkü engellemek pek mümkün değil.
Sizlerde durum nasıl?

Sakın korkutma. Bundan birkaç ay önce Çınar tutunmadan tay tay diyerek birkaç adım attı ben sevinçle öyle bir bağırdım ki düştü kafasını çarptı kesti birden yürümeyi. Zor topladı cesaretini. Sen bir kol mesafesi yakınında ol ve aferin yanlız başarıyorsun ama gerektiğinde korkma seni tutarım yanındayım de destek ol. Birkaç haftaya kalmaz yürür.

bencede korkma ve bebeğinide korkutma bu dönemde düşmesi de gayet doğal düşe kalka büyüyecek diye boşa demişler... ama kafasını vs biryerlere çarpmasın diye tedbiride elden bırakma...
benim kısımda tembel tembel dedik geçen hafta emeklemeye başladı bu hafta tutunup kalmaya başladı hatta ellerini bırakıp sıralamayı öğrendi...bizi utandırdı:)

yason maşallah berrakcığıma, geç geldi ama defneye yetişti bak
defne de bazen kendini yürüyor zannedip ellerini bırakıp 2-3 adım atıyor
hiç müdahale etmiyorum ben
dengesiz düşerse, sakin paniksiz bir biçimde bişey olmamış gibi tutuyorum

oo bizim kızın düştüğünün haddi hesabı yok şimdi kendi kendine dışarda bile yürüyor evde ben hiç arkasında dolanmıyorum dışarda dikkat ediyorum düşe kalka büyüyecekler

Benım oğlumda 2 gündür özgürce yürümelere basladı.Bizde cok zorlandık halada yalnız bırakamıyorum önünde arkasında dolasıyorum.ama asla korkutmadım hep tutabılecegım bı mesafede serbest bıraktım ara ara düştüde tabı ama allaha şükür büyük bişey yasamadık.

Birde benım oğlum meklemeden dırek yürüdü o yüzden hala yürürken dengesız düşüyodu ama şimdi genelde poposunun üstüne oturuyo.

zamanla kızında alışacak dediğim gibi serbest bırak ama asla gözünü ayırma zamanla alışacak.
Birde şunu tavsiye edebılırım koltuk altından bı tülbent gecirerek uclarını tutup yurutebılırsın oda alısmasını sağlıyo.

canım sen sogukkanlı ol ve sakın cocugun cesaretını kırma.dussede sakın korkup cıglık atma yada bagırma bebegın bır kere korkarsa yurumeyı bırakıyor tekrar duserım korkusuyla

Enes de hala yürümüyo hatta biz yürütmek istediğimizde bacaklarını salıyo anca koltukların ve sehpanın çevresnde sıralıyo hiç yürümeye niyetli değil bakalım ne zaman başlıcak

derınde artık cok rahat yurumeye basladı.ılk zamanlarda hep arkasındaydım duserse tutarım dıye.ama sureklı etrafında olamıyorsun.bızımkı bugun bıle ayagı kayıp dustu allahtan once popo ustune dusup sonra kafasını carptı yere.bız ne kadar korksakta dusmelerını engelleyemıyorsun.

bence korkmayın
onlar çok cesaretliler
bende korkuyodum önce sonra baktım o çok cesur v eher düşüşünden sonra çok atik bir şekilde
kalkmaya gayret gösteriyo
çok hevesliler çünkü kırmayalım heveselerini
bizimki çok kısa sürede yürüdü şaşırttı bizi
şimdi koşmaya çalışıyor
maşallah oğluşuma

ve onlar popolarının üstlerine düşüyolar pek acıyacağını sanmıyorum
birde etrafta kafalarına çarpacakları keskin şeyleri kaldırmak lazım

canım bende ilk başalarda aman düşmesin diye dolanıyordum sürekli ama şimdilerde bıraktım çünkü ben her tutuşumda benden cesaret alıp işine gelmedimi hop kendini geriye bırakıyor olmuyor yani düşmeden cesaret gelmiyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…