Bebeği televizyon izleyen var mı?

Arkadaşlar ben baby tv izletiyorum,oda zaten en fazla 10-15 dakka,ben normal kanal seyrettirmiyorum,bence çocuğa yararlı programlarda var,hoşuna gidiyor,biraz bakıp oyununa devam ediyor.Zaten baby tvde 6 ay-3 yaş arası çocuklara hitaben programlar var.Günde en fazla yarım saat seyrediyordur.Çevremdeki tüm çocuklar baby tv seyretmiş.Peki bu yasak olayı büyüyüncede devam edebilecek mi?Çocuk zaten mutlaka bir şekilde bilgisayarada,tvyede,coca colayada alışacak.Önemli olan bunun dengesini bulmak.Ne kadar yasak koyarsak koyalım bence sonunda çocuk sosyelleştiği zaman bu yasaklardan mutlaka tadacak.Zaten tatsında .Aksi taktirde diğer çocuklardan farklı biri olur.Bence zaman kısıtlaması yapılarak seyrettirilmeli.Tabiki baby tv gibi kanallar olmak şartıyla...

Bende gündüz fazla tv açmıyorum ama akşam açılıyor haliyle. Bebeğimede bazen engel olamıyoruz tv ye bakmasına...Bizim elimizdeyken tv yi sınırlandırmak en güzeli...
Eltimin 2 çocuğuda doğduklarından beri tv den ayrılmazlar... büyük kızı ilkokul 2. sınıfta ve zeka küpü.
kÜÇÜK OĞLUDA KÜÇÜCÜKTEN BERı PC BAŞINDA OYUN OYNUYOR VE ODA AYNEN SÜPER ZEKA DENıLEBıLECEK BıR ÇOCUK ŞU AN 5 YAŞINDA... ıkiside son derece sağlıklılar.
Ama tabi onlar öyle diye bizde öyle yapalım demiyorum. Bu sadece bir örnekti....

arakadaşlar ben yine sabiha hoca diyeceğim... kadın bebek nöroloğu ve şunu diyor. bebeklerin beyni saniyede 3000.000 görüntü fotograflıyormuş, bu kadar hızlı çalışma sadece 0-3 yaş arası oluyor. eğer cocuk oturup tv seyrederse tv de görüntüler normal hayattan daha hızlı aktığı için beyin her görüntüyü kaydetmeye çalılıyor.(halbuki yetişkin beyni onu seçiyor kaydetmiyor sadece anlık görüntü alıyor) dolayısıyla beyin hücreleri gereksiz yere görüntülerle dolmuş oluyor. yani fotograf makinesindeki hafıza kartının dolması gibi bişiy, sonra bu beyin hücrelerinde gerçekten alması gereken bilgiler için yer kalmıyor, mesela gülen bir yüz ifadesiyle gülme sesinin eşleştirilmesi gibi. bunu kazanamayıncada otizmin temelleri atılmış oluyor, bu çok şiddetli de olabilir hayatı boyunca hiç anlamayacağı seviyede de olabilir. çünkü otizm duygu ve görüntüyü eşleştirememekle ilgili bir hastalıkmış. oistikler aslında süper zekadır, gerekli gereksiz biiiir sürü bilgiyi hafızalarında tutabilirler, hatta hiç unutmayabilirler ancak bunları duygular ile eşleştiremezlermiş... bebek kanalları ve babay einstein gibi şeylerde görüntü bebeklerin algılayabileceği hızda akıyor yani biraza daha bebek versiyonu görüntüler. bence onlar tv kadar kötü değildir ama onuda sınırlamak lazım örn; günde 5 dk filan...

sabiha hoca 0-3 yaş arası bebeğin oyuncağı annesidir ve yakın çevresidir diyor elleri mimikleri sesi, vb. bol bol şarkı söyleyip oyunlar oynamak lazım.

çocuk büyütmek iğneyle kyu kazmak....

yav kızlar su bilgisayar işine kimse cvp vermemiş ben tv seyrettirmiyorum hep arkası dönük oluyor ama hergün en az 15 dakika nette ananesiyle görüsüyor ister istemez parlak ekrana bakıyor cok da baktırmıyoruz ama ilgisini cekiyor bakıyor..napsam göstermesem mi acaba artık burdakişleri okuyunca iice delirdim zaten takıntuılıyım üfffffffffffffffffffffffff((((((((((

Böyle işkembeden konuşmak ne güzel, inşallah kendi bu söylediklerini yapıyodur..
Herşeyden sakınamam valla, hangi birinden sakınıcaksın ki. Dr bana 15 dk çizgi film izlet dedi. Tv açık bakmak isterse bakar napim ya.

Evet tv izlemesi kadar laptopun yaydığı radyasyon da zararlı,ama tabiki herşeyden sakınamaız.ama elde olan şeyleride basite indirgememek lazım..eskiden biz izledikde noldu dersek yanlışlk yapmş oluruz..
eskiden yayınlanan şeylerle şimdikiler birmi?
izletmek kadar duyması bile zararlı aslında..elden geldiği kadr kısıtlamak gerek.

vala bunu yamayı becebilen arkadaşlarım var ve kızları 2,5 yaşında zeka testine tabi tutuldu matematiksel zekası oldukça yüksek çıkmış aslında bu da dert düşünsenize çok zeki bebeklede uğraşmak ayrı bir meziyet

tv,laptop ve aslında sıklıkla kullandığımız birşey cep telefonu, doğum yaptığımda doktorumuz o zaman farklıydı bana bebek kucağımdayken hiç bir şekilde cep telefonunun yakınımda olmaması gerekiyor demişti ben bunu uyguladım telefonları mutfakta tutuyodum başlangıçta ama o da dert oldu lakin ulaşamayan insanlar çıldırdı bu sefer bir şeymi oldu diye, en azından bebek kucağınızdayken gerçekten cep telle konuşmasak fayda var,

selduşcum benimde ailem uzakta bende hafta 1 msn'de bebişi gösteriyorum eğer kameran entegre değilse laptopa uzak tutup kamerayı bebişin yakınına tutabilirsin, kısaca laptop otizm açısından değil radyasyon açısından zararlı.

Bir de bu elektromanyetik dalgaları kesen böle kolye gibi yada çocuklar için iğne ucunda aksesuarlar var onlardan alan oldumu o işe yarayabilir bence

Aynen canım,oda ayrı bi problem.bizde gece yatak odasına koymuyoruz telefnları.salonda hep.gündüzleri oğlum salonda olduğu zmnlarda da yatak odasna koyuyorum.anca ordan duyabildiğim için.kucağmdaykende mümkün olduğunca konuşmamaya çalışıyorum ama bazen konuştuğum oluyo mecburen..boshayallersmile

kızlar zekanın %85i genetiktir tv izledi yada izlemedi diye bi çocuğun ileri yada geri zekalı olma olasılığı bence çook düşük tabi bence kızım calliou yu çok seviyo onu seyrediyo hergün anlatıyo olaylarıı isimlerini söylüyo keşke apartmanda değilde bahçeli bi evde yaşasaydık da sürekli bahçe de oynama fırsatımız olsaydı evde yapacak aktivitemizz sınırlı hem de kışın çalışan bi anne için de açıkcası tv bazen kurtarıcı oluyo bunu itiraf edeyim(

cok ilgincmis gercekten. dikkate almak gerek gibi geldi bana sonucta bilimsel verilerden bahsediliyor. ben zaten tv acmayı hic sevmiyorum evdeyken, acmiyorum da. valla ne yalan soyleyeyim eksikligini de zerre hissetmiyorum. aksamları esim geldiginde bazi gunler birkac saat kadar aciyoruz bir dizi veya mac vs izleyeceksek o kadar. o nedenle ilerde insallah cocugum dogdugunda tv izletmemenin sorun olacagini zannetmiyorum. benim resmen basimi agritiyo zaten hicc sevmiyorum

buraya yazdığımdan beridir televizyonu açmıyorum gündüzleri akşamlarıda sadece dizileri izlemek için açıyorum.
eskiden tv başından kalkmazdım şimdiyse netin:kedi: ama iyi oldu erenimde artık televizyon açıkken azıcık bakıp kafasını çeviriyor sadece reklamlara çok bakmaya çalışıyor.
ne olursa olsun çocuklarımız için bazı şeylerden feragat etmek gerekiyor.
biraz büyüsünde ozaman sorun olmaz.

kesinlıikle izlettırmıyoruz onun uyudugu saatlerde acıyorum tv yi yada odasında oynarken 1 senedır cok dızılerim kactı ama kızımdan önemlımi doktorumuz kesınlıkle önermıyor bı kac kezde mısafırlıge gıttıgımızde dıkkat ettım ama hıc ılgısınıde cekmedı zaten bence kesınlıkle ızlettırmeyın otızme kadar gıdıyor doktorlorlarında bıldıgı var yani yoksa kafasına gore yasak getırmıyolar

benim bebeğimde televizyon izliyor,özellikle yumurcak tv çok dikkatini çekiyor:)))))sakıncalı bir durum varsa benimlede paylaşın arkadaşlar

Bende Katılıyorum. Çünkü bende tv izleyerek büyümüşüm ve 9 aylıkken konuşmaya başlamışım. Uzmanlar abartıyor herşeyi

Ne kadar yanlış! Otizm sonradan olan bir rahatsızlık değildir ve tv izlemekle çocuk Otistik olmaz. Lütfen insanları da yanlış bilgilendirmeyin.

Valla şimdiki çocuklar izliyor çok olmamasi şartıyla izlenebilir diye düşünüyorum ama ..yanlismi dusunuyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…