- 11 Ekim 2017
- 1.144
- 12.753
- 33
-
- Konu Sahibi SeviyomHee
Ewet kesinlikle katılıyorum mesela ben sigara içiyorum ama 2 3 aylık olana kadar hiç yanagından öpmedimTaze anne olarak bazı konularda katılıyorum, mesela babam sigara içip gelip seviyor . Baba ağzın sigara kokuyor yaklaşma diyemiyorum ama içim içimi yiyor.
Yalniz şöyle de birşey var çocuğunu sakınmayan kadınların çocukları ne hasta oluyor ne de bir kazaya mâruz kalıyor. Sakinilan göze çöp batar doğru tabir aslinda
Zaten sigara içilmese bile öpmemek lazım koklarsın sadece. Çok naif hasta olmaya açık oluyorlar. Insan kıyamıyor ki.Ewet kesinlikle katılıyorum mesela ben sigara içiyorum ama 2 3 aylık olana kadar hiç yanagından öpmedim
Valla benim eltim 2 çocuguyla geldi bebek görmeye. Eltim hiç öpmedi ama çocuklar öpüyorlardı kaç defa uyardık ama çocuk işte gizli gizli öpmeye devam ediyorlardı. Ondan bişey olmadı çok şükür ama hastahanede çocuk polikliniği we göz hastalıkları polikliniği yanyanaydı salgın vardı o ara bebegi kontrole götürdügüm günün aksamında gözleri enfeksiyon kaptı daha 1 haftalık bebek.Zaten sigara içilmese bile öpmemek lazım koklarsın sadece. Çok naif hasta olmaya açık oluyorlar. Insan kıyamıyor ki.
Benimki 16 gün kuvezde kaldı prematüre doğdu oyuzden kimse yaklaşmadı yanına .
Çok doğru ❤Sakın kalmaya çalışın. Sonucda hepimiz ayni şekilde bağışıklık kazandik. Allah korusun cocuk birşey kaptiginda belli ediyor- vücutlari aninda reaksiyon veriyor. Her yil milyonlarca bebek doğuyor...bunlardan biri veya 20si melek oldu diye panik yapmaniza gerek yok.
Birde haberlerin hepsine inanmayin- eğer virus vs. Okadar cabuk bulaşsaydı hastane hastane değil ölümhane olurdu. Doktorlar hemşireler 1 yil anca yaşarlardı
Hastaneye de çocukları görürsen bir dert götürmesen bir dertValla benim eltim 2 çocuguyla geldi bebek görmeye. Eltim hiç öpmedi ama çocuklar öpüyorlardı kaç defa uyardık ama çocuk işte gizli gizli öpmeye devam ediyorlardı. Ondan bişey olmadı çok şükür ama hastahanede çocuk polikliniği we göz hastalıkları polikliniği yanyanaydı salgın vardı o ara bebegi kontrole götürdügüm günün aksamında gözleri enfeksiyon kaptı daha 1 haftalık bebek.
Aynen öyle walla saglam çocugu götürüp hasta getiriyoruz bu yüzden mecbur kalmadıkça hastahaneye götürmüyorum saglık ocağına götürüyorum. Bütün çocuklar melek ya Rabbim tüm çocukları kötülüklerden hastalıklardan korusunHastaneye de çocukları görürsen bir dert götürmesen bir dertheleki aciller çok fena. Rabbim yavruları korusun şifa versin hepsine
Sakindigin göze çöp batar. Elbette evladına kıyamazsın ama bunu artık psikolojik bir sorun hâline getirmişsin. Benimde bebeğim var şuan 6 aylık dikkat ederim mesela kayınbabam sigara kullanıyor ve sigara içtikten sonra elini ve yüzünü yıkamadan gelmez bebegimin yanına yani sadece siz değil kimse minicik ve savunmasız bir bebeğe kıyamaz ve bilerek onu incitecek hasta edecek bisey yapmaz çok abartmışsınızAnnemin gününde bir kadın var. Bebeğinin 40 ı daha yeni cıktı. Birileri sevmek için eline aldıkça ben gerildim korktum panik oldum. Ya biri düşürürse, ya mikrop bulaşırsa, ya çocuklar severken internetteki videolardaki gibi şap diye yüzüne vurursa diye diye günümü kendime rezil ettim. Kadınların ellerine bakıp acaba yıkadı mi, gribi hastalığı var mıydı diye insanları inceledim durdum. Bebeğin annesi de gayet mutlu mesut bebegini sevdirdi.
Temizlik hastası falan değilim, hiç bir konuda böyle değilim ama minicik savunmasız bir yavru söz konusu olunca çok panikledim.
Hala etkisinden çıkamıyorum. Kendimi düşünüyorum. Ben kimseleri evime dahi almak istemem. O derece çok korkuyorum. Kendi çocuğum olduğu zaman herkes tarafından paranoyak ilan edilen, kimseyi yaklaştırmayan, kıskanç olarak ilan edilicembebek düşünmüyor musunuz diye soruyorlar bir de. Ben bu psikoloji ile nasıl anne olayım
Benim gibi olup çocuk büyüten var mı, nasıl tepkilerle karşılaştınız. veya benim gibi biriyle karşılaşsanız ne düşünürsünüz, ben bu annelik isini kaldırabilir miyim?
Edit: çevremden duyduğum sapasağlam bir bebek gelen misafirin elinden düştüğü icin yollar önce işitme engelli ve zeka geriliği olan bir bebek haline gelmişti.
Müzisyenanne lakapli instadan fenomeni bir annenin bebeği Kartal bebek kalp nakli bekliyordu, sonradan kendisi bebek gormeye gelenler tarafından bulaşan bir mikrop yüzünden kalp nakli olduğunu anlatmıştı.
Bunlar bende cok etki bıraktı.
insanımız çok garip gercekten :/Bebek konusunda insanımız manyak
Geçen gün otobüse bindim kangurudaydı bebeğim
Ben kart basarken baktım şoför yüzünü parmaklıyo
Tanışmadığım insanların bu hareketlerine sinir oluyorum
Tanıdığım bildiğim kişiler dışında da kimselerin kucağına vermedim
Yine geÇen bi restoranda arkadaşımın kucağındaydı yan masadan bi kadın alabilir miyim dedi
Hayır dedim
Sen kimsin yahu, bilemem ki ben hasta mısın, pis misin vs vs
Hiç bişey değilsen yabancısın yani
Ben takıntılı biri değilim titiz falan hiç değilim ama 40 günlük bebeğimi kucaktan kucağa da gezdirmem
çook güzel düşünmüşşünüz. eşiniz de anlayışlıymış :) Allah bağışlasınÇok haklısınız
bende bu endişeleri yaşıyorum
Onlarca bebek bi öpmeden uçuk virüsünden
Menenjit oldu yatağa bağlı yaşıyor
Allah korusun çok dikkat etmemiz lazım
Yakın zamanda allahın izniyle bi bebeğimiz olucak inşallah
Eşimle Şimdiden kararlaştırdık bebek görmeye gelenleri kabul etmicez
3,4 aylıkken mevlüt yapıcaz inşallah ondada kimsenin kucagina vermicez odamda beşiğinde tutucaz
Kimsenin ne düşündüğü umrumda değil
Bebeğim önemli benim
Annemin gününde bir kadın var. Bebeğinin 40 ı daha yeni cıktı. Birileri sevmek için eline aldıkça ben gerildim korktum panik oldum. Ya biri düşürürse, ya mikrop bulaşırsa, ya çocuklar severken internetteki videolardaki gibi şap diye yüzüne vurursa diye diye günümü kendime rezil ettim. Kadınların ellerine bakıp acaba yıkadı mi, gribi hastalığı var mıydı diye insanları inceledim durdum. Bebeğin annesi de gayet mutlu mesut bebegini sevdirdi.
Temizlik hastası falan değilim, hiç bir konuda böyle değilim ama minicik savunmasız bir yavru söz konusu olunca çok panikledim.
Hala etkisinden çıkamıyorum. Kendimi düşünüyorum. Ben kimseleri evime dahi almak istemem. O derece çok korkuyorum. Kendi çocuğum olduğu zaman herkes tarafından paranoyak ilan edilen, kimseyi yaklaştırmayan, kıskanç olarak ilan edilicembebek düşünmüyor musunuz diye soruyorlar bir de. Ben bu psikoloji ile nasıl anne olayım
Benim gibi olup çocuk büyüten var mı, nasıl tepkilerle karşılaştınız. veya benim gibi biriyle karşılaşsanız ne düşünürsünüz, ben bu annelik isini kaldırabilir miyim?
Edit: çevremden duyduğum sapasağlam bir bebek gelen misafirin elinden düştüğü icin yollar önce işitme engelli ve zeka geriliği olan bir bebek haline gelmişti.
Müzisyenanne lakapli instadan fenomeni bir annenin bebeği Kartal bebek kalp nakli bekliyordu, sonradan kendisi bebek gormeye gelenler tarafından bulaşan bir mikrop yüzünden kalp nakli olduğunu anlatmıştı.
Bunlar bende cok etki bıraktı.