- 21 Eylül 2017
- 2.406
- 6.086
-
- Konu Sahibi SeviyomHee
bence gerçekten normal değilsiniz.
tamam yüzüne Gözüne aksirsa tiksirsalar ben de sinir olurum ama sevmişler yani.
annesi bile rahatken sizin bu kadar takmanız..
bence bir yardım almalısınız cocuk dusunmeden once çünkü kendi çocuğunuz olunca belli ki siz de çok zorlanacaksiniz
Siz anlatırken sinirlerim bozuldu. Düşüncesiz insanlara sinir oluyorum. Bana göre siz doğru olanı yapmışsınızBen ilk başta çok dikkat ettim. Fazla kalabalık ortamlara sokmadım. Ne olursa olsun dediğiniz gibi bebek veya cocuk cok kolay kapıyor herseyi. Biz mesela nerdeyse 3 hafta uğraşıyoruz yatılı misafirin hasta cocugunu getirdiği yüzünden. Önce bir güzel benim çocuklar hasta oldu, şu anda ben hastayim. Söz konusu çocuk olunca dikkat etmek lazim (tabi herşeyin ölçüsü iyi)
Çok haklısınız, çevrenin tepkisinden çekindim esas olarak. Benim ailem yine anlar ama eşimin ailesine anlatmak kolay olmayabilirBende sizinle aynı düşüncelere sahip olanilirim yüksek ihtimalle ama ekstrem durumlar dısında aslında hanımefendinin yaptığı sey yanlıs olmayabilir. Bagısıklık sisteminin gelişmesine destek oluyor ve böyle cocuklar daha az hasta oluyorlar. En azından benim alerji doktorum öle demişti bana. Sizin gbi biriyle karsılassam garipsemem cünkü bence de bebekler o sekilde büyütülmemeli =) =) kendi yegenim dahil 4 aya kadar öpmüşlüğüm yoktur. Ona zarar vermemek adına...
2 3 yaşından sonra isterse toprak yesinBence biraz yerinde bir tepki ama çok da abartmamak gerek. Karşı komşumuzun 4 tane çocuğu var toprağın, çamurun, soğuğun içinde büyüdüler. Ben yılda 5 kere grip olurken onlara hiçbir şey olmuyor maşallah.
Yok canım zaten hassas davranılması dogrudur. Biz yegenimi hiç öle sevmedik mesela. Dudağımda ruj varsa asla öpmem bütün makyajımı güzelce cıkarırım öle öperim öpeceksem. Ama dediğim gbi sakınmak mı iyi daha rahat olmak mı onu çözemedim.Çok haklısınız, çevrenin tepkisinden çekindim esas olarak. Benim ailem yine anlar ama eşimin ailesine anlatmak kolay olmayabilirgelin olduğum için alınabilirler istemiyor bizi gibisinden
Evet Çok güzel anlattınız çok teşekkür ederim.Çocuk düşünün tabi ama önce bir rahatlayin. İlk iki ay evet dikkat edilmesi gerekir ama ondan sonrasında çocuğun bedenide hassas olmaması için ortama alışması lazım yazık. Ayrıca bebeğe birşey olmasın diye uzak durursaniz herkesten kafayı yersiniz yalnızlıktan emin olun. Benim bebeğim prematüreydi diye üç ay odasına benden başkası girmedi diyebilirim ama sağlık sorunu vardı ve çok hassastı yoksa bende alışsın için çıkarırdim. Ayrıca çocuğunuz insanlar arasına girince bütün mikropları toplaması merak etmeyin. Öyle olsa bizim çocuklarımız hasta olurdu herkes öyle yani.cok yazdım ama kb umarım yardımcı olmuşumdur.
ya şöyle bir sey var.Sorun bence tam olarak sevmeleri. Sevmek için dokunmaya gerek yok, bazen zarar görmesin diye uzak dururuz. Ben bunu çok yanlış buluyorum ve çevreye bakınca gerçekten de normal olmadığımı farkediyorum.
Herkes nasıl bu kadar rahat bilmiyorum. Benim kendi çocuğum olsa evden çıkamam heralde.
Sizin çocuğunuz olsa jelatine sararsınız gibi geldi