Annemin gününde bir kadın var. Bebeğinin 40 ı daha yeni cıktı. Birileri sevmek için eline aldıkça ben gerildim korktum panik oldum. Ya biri düşürürse, ya mikrop bulaşırsa, ya çocuklar severken internetteki videolardaki gibi şap diye yüzüne vurursa diye diye günümü kendime rezil ettim. Kadınların ellerine bakıp acaba yıkadı mi, gribi hastalığı var mıydı diye insanları inceledim durdum. Bebeğin annesi de gayet mutlu mesut bebegini sevdirdi.
Temizlik hastası falan değilim, hiç bir konuda böyle değilim ama minicik savunmasız bir yavru söz konusu olunca çok panikledim.
Hala etkisinden çıkamıyorum. Kendimi düşünüyorum. Ben kimseleri evime dahi almak istemem. O derece çok korkuyorum. Kendi çocuğum olduğu zaman herkes tarafından paranoyak ilan edilen, kimseyi yaklaştırmayan, kıskanç olarak ilan edilicem
bebek düşünmüyor musunuz diye soruyorlar bir de. Ben bu psikoloji ile nasıl anne olayım
Benim gibi olup çocuk büyüten var mı, nasıl tepkilerle karşılaştınız. veya benim gibi biriyle karşılaşsanız ne düşünürsünüz, ben bu annelik isini kaldırabilir miyim?
Edit: çevremden duyduğum sapasağlam bir bebek gelen misafirin elinden düştüğü icin yollar önce işitme engelli ve zeka geriliği olan bir bebek haline gelmişti.
Müzisyenanne lakapli instadan fenomeni bir annenin bebeği Kartal bebek kalp nakli bekliyordu, sonradan kendisi bebek gormeye gelenler tarafından bulaşan bir mikrop yüzünden kalp nakli olduğunu anlatmıştı.
Bunlar bende cok etki bıraktı.