Çocuk Hastalıkları bebeği gece kaç saatte bir emzirmeliyiz?

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği

gokceb

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
20 Nisan 2009
323
2
96
41
Eskişehir
kızlar bebişim 45 günlük oldu, ilk 40 gün geceleri iki saatte bir uyandırıp emzirdim, ama şimdi oğlum zaten 4e kadar uyumuyor ve uyuyana kadar da sürekli emiyor, iki saat sonra uyandırmama gerek var mı sizce? yoksa beslemek için onun uyanmasını mı beklemeliyim ?

Kilosu ve gelişimi iyi ise iki saat yerine 3 saate çıkarabilirsin benim doktorum 3 saati geçmesin dedi. Ben uyurken de emziriyorum.

hayatım bebeğin eğer doyuyorsa 4 saatte uyuyabilir daha uzun sürede... ben de ilk günler, ilk ay uzun süre uyuyor diye tedirgin oluyordum. 1. ay sonunda 1,5 kilodan fazla kilo aldığını görünce uykularına müdahele etmedim..

ac olunca zaten iki saate bir uyanıyor bebişim de uyanmadığında ne yapsam diye düşünmüştüm:)) cevaplar için sağolun kızlaryerimseniben

slm..benim kızım daha 25günlük ve bende 2-2,5 saatte bir emziriyorum..zaten 2,5 saat olduğunda kendisi başlıyo mızırdanmaya:)yalnız başlarda bebeğin kan şekeri düşermiş aç kalınca o zamanda daha fazla uyurmuş kızlar o yüzden en azından kırkı çıkıncaya kadar onun uyanmasını beklemeyin..dürtün uyansın:roflol:

canım işte ben de kan sekeri düşer de uyuyakalır mı diye korkuyorum. 4e kadar uyumadığı için ben de çok uykusuz kalıyorum ve gecen gece gözümü açtığımda saat 8e geliyordu bi telasla bebişimi emzirdim o hala uyuyordu, şükür ki iyiydi...ve şimdi saati duymaz da uyuyakalırsam diye çok korkuyorumohaoldumsmile

Arkadaşlar benim kızı 3 aylıktan sonra gece kaldırmamaya çalıştım. (Şu an 6 aylık)Çünkü gelişimi için derin uykuya ihtiyacı vardı. ama maalesef uyanıyor. çünkü ben de başlarda çok kaldırdım, alıştı. Dr bana gece 12 gibi emzirir, sabah 6 gibi emziririsin demişti nerdeee!

bizim maalesef uyku düzenimiz oturdu, oğluşum geceyi 4te baslıo sanıyo:) o yüzden ikinci emmesi de 7-8 gibi oluyor, sanırım o zamana kadar acıkmıyor pek, ama sonra saatbaşı uyanıyor... bakalım ben işe baslayınca ne yapıcaz:ecrin_bebek:

benim bebeğimde bazen saat 6 ya kadar falan uyuyordu.aynı soruyu doktora sorduğumda kilo alımına bakacağız dedi.kızım o ay 800gr falan almıştı.doktorda uyandırmana gerek yok demişti.

hiç öyle çaba harcamadım.oğlum zaten acıktığında kalkıyordu.ilk zamanlar bir yada iki saatte bir kalkıyordu üç dört derken altı yedi saate kadar çıktı.

zaten kaldırmaya çalışsam bile kalkmıyordu.kendi kalkacağı vakti çok iyi biliyordu bebişim...kurulmuş saat gibiydi hep :)))

benimki 28 günlük oldu
gece 12de emdi 4bucukta ve 8bucukta
aralıgı 4 saat
doktorlar 3 saati gecirmeyin diyor ama uyandıramıyorumki
bu şekilde olan varmıydı
ne yapmam gerekir

canım ben ayaklarını falan gıdıklıyordum uyanmadığında, ama benimki 50 günlük oldu artık zorlamıyorum o uyanınca emiyor, seninki ufakmıs daha...

benımkide 18 gunluk gece uyumuyor hep emıyor ama hala aranıyor birde uyurken emmiyor ille aglayacakta agzına memeyı alabılsem esas gunduzlerı uyuyor neden kı

evet uykusunda da emiyor çoğunluğu bebeklerin. uyandırmadan memeyi vermeyi deneyin. ama 40 ı çıktıysa korkmaya gerek yok bence.tabi 4-5 saatten fazla ara zarar 4-5 ay olana kadar. onlar kendi düzenlerini biliyor ve sizide o düzene oturtmayı çok iyi biliyorlar.benimki 4 aylık oldu ama hala ısrarla en geç 2 saatte bir uyanıyor ve meme istiyor ama aç olduğu için değil. bazen beşişinden alıyorum kucağıma koyuyorum. göğsümü hazırlayana kadar bile uyuyup kalıyor kucağımda. kaydirigubbakcemile3 nerdeeee öyle 4-5 saat kesintisiz uyku yok bizde.

ılk ay iki saatte bir emzirdirm. 40 çıktıktan sonra 3 saatte bir emzirmeye başladım. 3 aydan sonra 4 saat yaptık. 5. ayda 6 saate çıktık. 6 ayda kendi istediği zaman kalktı.
Ama hep uykusunda emzirdim. Uyanmasını beklemedim saatli olduğu zamanlarda.

dr 3saati geçirme dedi bize ama kızım daha küçük sanırım ondan..uykusuz kalsa bile artık oturuyo sanırım kızım kendiliğinden uyanıyor..yoksa başlarda çok zor oluyordu uyandıramıyordum uyurkende emmiyordu..şimdilik iyiyiz bakalım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…