• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebeğe isim

Chocolita

Nirvana
Pro Üye
30 Ocak 2017
13.227
196.755
598
Arkadaşlar eşimle çok tontiş çok şekercik bir bebişimiz var. Biricik oğlumuz, evimizin neşesi. 6 aylık kuzum. Henüz cinsiyetini bilmiyorken eşimle aramızda konuşuyorduk. Erkek olursa şu olsun, kız olursa bu olsun gibi.. 3 gün önce falan 2. bebek kız olur mu acaba, olursa ismi ne olur diye düşünüyorduk. Tabi kız erkek fark etmez. Eşim o gün bir taktı rojda da rojda. Çok beğenmesem de fena değil dedim hevesi kırılmasın diye. Ertesi gün yine konuştuk isim mevzusunu. Kız ismi düşünürken yine ''Rojda ismi güzel bence. Kulağa hoş gelmiyor mu?'' dedi. Bende, ''Güzel isim ama daha güzel bir isim bulabiliriz. Hayırdır, çevrende Rojda isminde biri mi vardı?'' dedim. ''Yok canım kim olsun.'' dedi. ''Bilmem, akraban olabilir, eski bir arkadaşın olabilir. Çevrende duymuş olabilirsin?'' dedim. Israrla ''Kimsede duymadım. Bir ismi beğenmek için illa ki o isimle birisini mi tanımam gerekiyor?'' dedi.

Bu konusmadan 1 gün sonra eşim arkadaşıyla telefon konuşması yapıyor. ''Ali yeni tasarımcılar geldi"
Telefonu kapattılar. Eşime sordum ''İsimleri ne bu kızların?'' Eşimde aptal bir gülümseme olustu. Birazdan boş kıskançlık yapacaksın gülümsemesi bu. ''Tam hatırlayamıyorum şuan.'' dedi. ''Zorla, zorla hatırlarsın.'' dedim. ''Gülbahar birinin adı'' dedi. ''Diğeri?'' ''Rojda.''
"Bu nasıl bir tesadüftür acaba?" dedim. Ben şuna takildim "neden önce tanımıyorum" dedi.

Ama ben taktım bir kere bu Rojdaya. Dedim ki ''Aynı yerde çalışmak zorunda olduğun bir kız var burada, sürekli görmek zorundasın. Ve böyle birini tanımıyorum, hiç duymadım dedin? dedim. Haklısın falan dedi.

Sosyal medyada ne kadar aradım taradımsa kızı bulamadım. Biraz zaman geçince eşimin ofisine gittim

Eşim şaşırdı beni görünce. Habersiz gittim çünkü. Adresi internetten buldum da gittim. El sıkıştım herkesle. 2 bayan vardı. Sıcak karşıladılar. Oturdum çay içiyordum. Eşime bakarken Rojdayı da görüyordum. O kızla gerçekten bir ilgisi olabilir mi bu ismi beğenmesinin.. Bilemiyorum. Başta böyle birini tanımadığını söylemişti. Söyleseydi aslında.. Eşime güveniyorum. Ama durduk yere aklıma bir şey soktu işte

Son düzenleme:
Bayağı hikaye tadında okudum yazdıklarınızı, tepkiniz de bana abartılı geldi.

Sonuçta yeni duyduğu bir isim, beğendiyse düşünmesi normal. Ben de yeni tanıştığım bir erkeğin ismini beğenebilirim, bu adamdan da hoşlandım anlamına gelmez.

Durduk yere kıza sinsi demeniz etmeniz de hoş değil.

Bilmiyorum ama ilgisi var bence çok itici bir isim ya.
Yabancı ismi gibi zaten.

Yabancı değil ama Türkçe de değil Kürtçe bir isim.

Ülkemizde Kürt kökenli insanlara bakış açısı pek içaçıcı değil, o yüzden ben çocuğuma koymazdım .

İnşaAllah yoktur canım.ilk defa ismi duyduysa hoşuna gitmiş olabilir,belki de senden çekinerek söylemedi ofiste ki çalısan bayanın isni olduğunu .uzaktan takip et ama eşini aklına kızı sokma bir ilgisi felan yoksa.Rabbim yardimcin olsun tatlim

Alakası yoktur bence ama cok saçma tutturması. Belki de havali bir isim gelmistir biraz degisik bir isim ya. Bu aralar mida degisik isim koymak çocuğa.

Ama siz bu hareketlerinizle kendinizi küçük düşürmüşsünüz. Yakıstırmadıgım hareketler bunlar hep.

Allah mesut etsin sizi
Teşekkür ederim. Ama o kızı gidip görmem gerekiyormuş gibi hissettim kendimi. Küçük düştüğümü sanmıyorum. Eşim nasıl bir deli olduğumu bilir.. (Sadece kıskandığım da)

İyi yapmışsın bence. eşinin gözü korkmuştur. Kızo görüp rojda diye tutturması bence de şüphe çekecek durum. İnsan beğendiğinin ismini beğenir. Beğenmediğin bir tipin adı da kötü gelir insana diye düşünüyorum. Ancak kızı gördükten sonra kıskandığını belli etmek kızı eşinin gözünde daha önemli gösterebilir. Gördün ve ben de bi şey sandıydım havasında ol:) sallamıyor görün. Ama radarları açık tut bi süre

Rojda doğu kökenli isim sizdemi öylesiniz birde hoşuna gitmiştir olabilir mesela bende doruk ismini severim şimdi doruk işyerinde çalışsa şimdi dorukta mı hoşlanıyor olucam

• Beğen
Reactions: KV_
Teşekkür ederim. Ama o kızı gidip görmem gerekiyormuş gibi hissettim kendimi. Küçük düştüğümü sanmıyorum. Eşim nasıl bir deli olduğumu bilir.. (Sadece kıskandığım da)

Sizin fikriniz tabi. Ama benim tercih etmeyeceğim bir yöntem bu.

Adamın egosunu da şişirmeyin bence kendini bulunmaz hint kumaşı sanmasn

Arkadaşlar eşimle çok tontiş çok şekercik bir bebişimiz var. Biricik oğlumuz, evimizin neşesi. 6 aylık kuzum. Henüz cinsiyetini bilmiyorken eşimle aramızda konuşuyorduk. Erkek olursa şu olsun, kız olursa bu olsun gibi.. 3 gün önce falan 2. bebek kız olur mu acaba, olursa ismi ne olur diye düşünüyorduk. Tabi kız erkek fark etmez. Eşim o gün bir taktı rojda da rojda. Çok beğenmesem de fena değil dedim hevesi kırılmasın diye. Ertesi gün yine konuştuk isim mevzusunu. Kız ismi düşünürken yine ''Rojda ismi güzel bence. Kulağa hoş gelmiyor mu?'' dedi. Bende, ''Güzel isim ama daha güzel bir isim bulabiliriz. Hayırdır, çevrende Rojda isminde biri mi vardı?'' dedim. ''Yok canım kim olsun.'' dedi. ''Bilmem, akraban olabilir, eski bir arkadaşın olabilir. Çevrende duymuş olabilirsin. Kimin ismi rojda? Önceden de isim konuşuyorduk. Sen hep farklı kız isimleri söylüyordun. Bu son iki gündür bir Rojdadır gidiyor. Kimin adıymış o?'' dedim. Israrla ''Kimsede duymadım. Bir ismi beğenmek için illa ki o isimle birisini mi tanımam gerekiyor?'' dedi. İyi dedim içimden yakında çıkar kokusu.

Bu konusmadan 1 gün sonra eşim arkadaşıyla telefon konuşması yapıyor. ''Ali yeni tasarımcılar lazımdı ama yeni iki kişi aldılar işe zaten. Seni önerdiğimde çoktan bulduklarını söylediler. Onlarda 2 gün önce başladı.'' Buraya dikkat ''2 gün önce..''

Telefonu kapattılar. Eşime sordum ''Ofise yeni çalışanlar mı geldi?'' Evet dedi. Ofiste 10 kişi varlar bir çoğu erkek. Büyük bir ofis. ''Kız mı, erkek mi?'' ''Kız. Ama bunun ne önemi var. Ne fark eder ki?'' dedi. ''İsimleri ne bu kızların?'' Eşimde aptal bir gülümseme.. O gülümsemeyi bilirim. Birazdan boş kıskançlık yapacaksın gülümsemesi bu. ''Tam hatırlayamıyorum şuan.'' dedi. ''Zorla, zorla hatırlarsın.'' dedim. ''Gülbahar birinin adı'' dedi. ''Diğeri?'' Cevap yok. 20 sn falan bir bekledi. ''Rojda.''
''Bak sen demek Rojda? Öyle mi, Rojda mı? Her şey oturdu şimdi. Bu nasıl bir tesadüftür acaba?'' dedim. Burnumdan soluyorum tabi. Kolumu tuttu ''Aşkım yanlış anladın. Şimdi hemen parçaları birleştiriyorsun yanlış düşünüyorsun.'' dedi. Çektim kolumu yüzüm oldu kıpkırmızı. '' Kız işe gireli 2 gün olmuş, sen 2 gündür Rojda ismi koyalım diye tutturuyorsun bana. Ne diyorsun sen ya? Ne var bu kızda çok mu hoşuna gitti. Sakın bana gereksiz kıskançlık yapıyormuşum gibi davranma. Kendini yerime koysana bir dedim.''

Savunması şu kızlar, ''O her kimse benim umurumda bile değil. Ama ilk defa bu isimde birini duydum ve söyledim bu isim olsun dedim. Bunda art niyet arama. Sen seni ne kadar sevdiğimi senden başka birisini gözümün görmediğini bilmiyor musun? Bebek bekliyoruz. Nasıl yakıştırıyorsun.'' dedi. Ama ben taktım bir kere bu Rojdaya. Dedim ki ''Aynı yerde çalışmak zorunda olduğun bir kız var burada, sürekli görmek zorundasın. Ve onun ismini beğendiğini biliyorum. Ben şimdi sürekli sen ona hitap ederken rahatsız olacağım. Hadi tamam sen haklısın diyelim. Bunu da mı düşünmüyorsun.'' dedim. Haklısın falan dedi.

Sosyal medyada ne kadar aradım taradımsa kızı bulamadım. Merak ediyordum neye benziyor bu kız. Ertesi gün giyindim hazırlandım kızlar, eşim orada yeni başlamış sayılırdı, ilk defa ofisine gidecektim. Çok şık giyindim. Topuklular, takılar.. Özenliydim. Amaç Rojda her kimse ona bir gözükmek. Sanırım bayağıdır da aynada kendimi bu kadar beğenmedim.. (Tamamiyle duruma hakim olmanız için bu şekilde detay veriyorum)

Ofise gittim. Kapıdan girdim.. Tüm gözler üstüme çevrildi. Eşim şaşırdı beni görünce. Habersiz gittim çünkü. Adresi internetten buldum da gittim. El sıkıştım herkesle. 2 bayan vardı. Biri gülbahar diye seslenince çıktı ortaya Rojda hanım. Onunlada el sıkıştık. Önce herkes beni bir müşteri sanmış. Adamın biri ''Buyrun şöyle geçelim.'' dedi. Bende ''..... beyin eşiyim. Buralardaydım kendisini ziyaret etmek istedim dedim. Sıcak karşıladılar. Eşim hem kıyafetimin şıklığından hem dün ki tartışmamızdan oraya neden geldiğimi çoktan anlamıştı tabi.. ''Gel aşkım çay içer misin?'' dedi. Oturdum çay içiyordum. Eşime bakarken Rojdayı da görüyordum. Baştan ayağa beni süzmekle meşguldü. Elimde olmadan döndüm ona ''Buyrun, bir şey mi diyecektiniz?'' dedim. ''Yok, öyle baktım sadece.'' dedi. ''Anlıyorum.'' dedim. Bu bir havalarda.. Öyle güzel bir kızda değil. Ama sinsiiiii belli. Sonra eşimin arkadaşı Ramazan ''Eşiniz burada size hiç toz kondurmuyor. Bazen konuşuyoruz. Bebek için heyecan yapıyor. Hayırlı olsun.'' dedi. Bunu duyduğuma sevindim aslında.. Ama eşime hala kızgındım. Sesli bir şekilde ''Bende eşime toz kondurmuyorum. Nereye gidersem gideyim o benim başıma gelen en güzel şey. Biraz da zor oldu evlenebilmek. Bu yüzden birbirimizin kıymetini biliyoruz'' dedim. Herkes bir ''Oooo'' çekti. Eşim utandı. Sandı ki ona olan kızgınlığım geçti. Saf kocam işte.. Tabi söylediklerimde gerçeklik payı var yok değil, ama biraz oynadım açıkçası. Sonra ofisten çıktık. Eşim ''Aşkım neden haber vermedin geleceğini? Çok güzel görünüyorsun da beni de çıldırtma istersen. Erkek arkadaşlarımla doluydu orası.'' dedi. Ne bileyim ben öyle olduğunu.. Aman iyi oldu yine. İyi ki gitmişim. Hiç yüzüne bakmadım yol boyunca. ''Ofiste söylediklerin ne oldu, en güzel şeydim falan'' dedi. ''Sus istersen senin yüzünden bugün bir sürü şey düşüneceğim.'' dedim.

Kafam karışık.. Neden Rojda.. O kızla gerçekten bir ilgisi olabilir mi bu ismi beğenmesinin.. Bilemiyorum. Eşime güveniyorum. Ama durduk yere aklıma bir şey soktu işte.
Öncelikle çok iyi yapmışsın ,
Bende olsam bende aynısını yapardım cok akıllı bi kadınsın.
Sonrasında sana birşey söyliyim çok fazla deşme konuyu, gizliden takip et , eşinin davranışlarını, farklılık gösterirse zamanla peşime iyice düş, baktın esin de bişey yok durduk yere 'eşeğin aklına karpuz kabuğu düşürme ' derim
Eşine de ters yap bi daha o isim bu evde geçmeyecek diye sinirlerini zıplatıp durmasın

Rojda yanılmıyorsam kürt kökenli bir isim. Genel de kürtler bu ismi koyuyor.

Hangi sebeple bu ismi koymak istediği hakkında bir fikir veremeyeceğim. Belki seviyordur bu adı. İlla bir sebebe bağlayıp canınızı sıkmayın derim.

Allah evladınıza hayırlı bir hayat nasip etsin inşaAllah..

Yani bazen insan karşılaştığı birinin ismini beğenebiliyor bunda bir art niyet aramamak lazım. Ama eşiniz biraz tuhaf davranmış. İlk bu isimle tanıdığın biri varmı diye sorduğunuzda evet ofise yeni başlayan kızın ismi bu duyunca hoşuma gitti diyebilirdi dürüstçe. Acaba sizdenmi çekindi?Genel olarak kıskanç birimisiniz?

Valla birileri mutlaka yaptigini kinayacaktir ama ben seni ayakta alkisliyorum canim cok iyi yapmissin

Baslarda rojdaya ben de takildim ama is yerindeki konusmalardan sonra icim rahatladi belli ki gercekten hosuna gitmis isim ya da degisik gelmis

Back