• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

💓Efsaneler Fit Olma Yolunda 💓

Merhaba Mefkurem Mefkurem ablam merhaba kızlar :)

Bugün inanılmaz moralim bozuk.Diyete 13 temmuzda başladım. 95.1den 89.6ya inmiştim mutluydum.Az gidiyodum ama geri almam sağlıklı veriyorum en azından falan diyodum.Leslie walk at home 3 mile videosunu 30 dakikadan sonra kapatan ben ilk defa dün ( 4-5 günden sonra ) sonuna kadar bitirebildim.Moralim çok yerindeydi.Bu sabah dün o videoyu bitirmemin de şerefine bi tartılayım dedim.Cuma 89.6 çıkan ben diyeti bozmadığım halde bu sabah aç karnına 90.1 çıktım.Anlamıyorum nasıl alabildim nasıl başarabildim bunu.

Moralim çok bozuk.Aman kızım sen böyle geldin böyle gidersin diyip ne varsa evde yemek istiyorum yani bütün şevkim kırıldı :KK43:

meraba herkese :) ben de aranıza yeni katıldım forumda gezinirken bu konuyu gördüm ve gelmek istedim. Ben de şuan 94 kiloyum(yani en son öyleydim en azından korkuyorum da biraz ben de herkes gibi tartıya çıkmaya) :KK61: yarın başlayacağım ben de diyete, spor salonuna da gideceğim sabahtan. 30-35 kilo vermem lazım. Umarım başarabilirim.
Hoşgeldin cnm aramiza kesinlikl3 dogru adrestesin

Bugün inanılmaz moralim bozuk.Diyete 13 temmuzda başladım. 95.1den 89.6ya inmiştim mutluydum.Az gidiyodum ama geri almam sağlıklı veriyorum en azından falan diyodum.Leslie walk at home 3 mile videosunu 30 dakikadan sonra kapatan ben ilk defa dün ( 4-5 günden sonra ) sonuna kadar bitirebildim.Moralim çok yerindeydi.Bu sabah dün o videoyu bitirmemin de şerefine bi tartılayım dedim.Cuma 89.6 çıkan ben diyeti bozmadığım halde bu sabah aç karnına 90.1 çıktım.Anlamıyorum nasıl alabildim nasıl başarabildim bunu.

Moralim çok bozuk.Aman kızım sen böyle geldin böyle gidersin diyip ne varsa evde yemek istiyorum yani bütün şevkim kırıldı :KK43:
Cnm adet öncesi şişkinlik falan olmasın yada tuvalete falan çıkmış moydın çok deil bence öyle nişi olabilir

Sakın haaa tatlım bunu yaparsan kaybeden sen olursun
Bi kaç gün arka arkaya spor yaptıysan kaslarında şişlik olmuş olabilir
Yada bi nedende dolayı ödem de olabilir
Eğer yediklerinde yanlış bişey yoksa için rahat olsun
Bulgur yada turşu türü bişey yediysen vücut su tutmuş olabilir
Eğer özel günün yakınsa oda etki eder

Cnm adet öncesi şişkinlik falan olmasın yada tuvalete falan çıkmış moydın çok deil bence öyle nişi olabilir

Yok canım reglim biteli 1 hafta falan oluyo.Regl zamanı çok şiştim zaten kilo veremedim aynı kiloda kaldım.Ama almak ne demek anlayamadım.

Sakın haaa tatlım bunu yaparsan kaybeden sen olursun
Bi kaç gün arka arkaya spor yaptıysan kaslarında şişlik olmuş olabilir
Yada bi nedende dolayı ödem de olabilir
Eğer yediklerinde yanlış bişey yoksa için rahat olsun
Bulgur yada turşu türü bişey yediysen vücut su tutmuş olabilir
Eğer özel günün yakınsa oda etki eder

Canım diyetisyen kontrolünde yapıyorum diyetimi.Diyet listemi kafama göre hazırlamak istemedim özellikle ki yanlışlık yapmayayım diye.Normalde 2 haftada bir gidiliyor kontrole.Ben ayda bir gideceğim yurtdışına çıkıcaktım çünkü mecburi olarak.Doktorum sorun olmadığını 1 ay sonra geldiğinde beni 80'li sayılarda görmek istediğini söyledi.Haftaya falan dönerim Türkiye'ye. 1 ayda 5 kilo bile verememekten korkuyorum.Diyeti bozsam neyse..Çok da dikkat ediyorum halbuki ama şevkim kırılıyor anlayamıyorum :KK43: Bulgur, turşu vs. yemedim. DÜn değil evvelsi gün spor yapmamıştım ama ondan önce hergün yapmıştım.

Spor alt yapım olmadığı için kendimi zorlamak istemiyorum.Yürüyüşü 1 saat bile yaparım ama havalar çok sıcak, sıcak hava da kime yarıyor ki... :KK43: O yüzden evde bir şeyler denemek istedim.Sağolun Leslie videosunu önerdiniz.Onu bile başta bitirememiştim.Ne kadar ham olduğumu siz anlayın yani..Sporu mu eksik yapıyorum napıyorum anlayamadım.

Son düzenleme:
:KK54::KK16::KK68:

Ne tatlı bir hoşgeldin olmuş bu :KK200: hemen kendimi tanıtayım ben, 24 yaşındayım şuan çalışmıyorum aslında metabolizmam çok hızlı çalışıyor yaşımdan ve genetik sanırım. Daha önce diyetisyene gittim, diyetisyen arkadaşım da var onun dediklerini yaptığım taktirde 1.5 ayda 10 kilo veriyordum ve birçoğu yağdan oluyordu. Bu kadar kilolu olunca belli bir miktarda kastan da vermek gerekiyor elbette. Yani kısaca diyet yaptığımda kilo veriyorum çok şükür bi sorunum yok ama motivasyon eksikliğim var hayatımdaki sorunlardan dolayı. Bi türlü onu başaramıyorum. O yüzden aranıza katılıp sizlerle sağlıklı yaşamak, moral takviyesi yapmak birbirimize destek olmak için geldim :KK54:
Diyetisyenimiz zuhal abla cnm :-) :-)

Bnm menum gelsin

Sabah 1 haslanmis yumurta bol proteinli yagsiz az tuzlu krep sekersiz cay

Öglen 5 kasik yogurt
Arada 1 ince gofrt ve peynir komsuda yedim
Aksam krepin devami ve yogurt

Spor yarim saat oryantel
Birazdan zipliycam
Su 2 lt
Komsuya yardima gittim yuruyus gene kaldi

hayır canım olur mu oyle. menunu yzmadıgn ıcın bılemıyorum ama mutlaka su toplayan bıseyler yemıssıındır ve kılo degıldır o 500 gr sudur odemdır..:KK51: bak sana sole solıym.. gecen hafta dıkkat ettm bende 100 gr vermıs gorundm koca bı haftada.. bugun kontrol amaclı tartıldıgmz ıcın bı baktm 300 gr vermısm.. sence aynı seylerı yaparak mumkun mu bu?? :KK12:ıllakı yedıgım bıseyden dolayı koca bı haftada 100 gr vermıs gıbı gorunurken ıkı gunde hoopp 300 gr.. tartı her zaman dogruyu soylemez bıze.. suyu ve afedersn tuvalet ıhtıyacını sıslıklerını goz ardı edemezsın.. sen sımdı hıc tartılmamıs gıbı beslenemene dıkkat et.. haftaya 500 gr fazlalık gorunenle beraber 500 gr daha gıdıcek bak sana 1 kılo oldu bıle.. pes etme yeterkı :KK66::KK37:

Alyson canim bu hafta benim diyette ucuncu ama ilk hafta 1.8 gitti dahada iki haftadir yerimde sayiyorum. Hem emziriyorum hem az yiyorum 3-4 gun oncesinde bacagimi incitene kadar kendimce sporda yapiyodum. Galiba sabretmek lazim. 102 den 90 a diyetisyen araciligi ile dustum dogumu 95 le kapadim dogum sonrasi 80 e indim yedimyedim 92 oldum

Yani anlican bu is cooooooooook zahmetli ve sabir gerektiren bi hadise toparlan canim halledicez beraberce.

Ben de cok isyan ediyorum ama bu topikteki arkadaslar sagolsunlar desteklerini esirgemiyorlar.

Okul acilana kadar (eylul 1) 85 e dussem bari 80 di hedefim ama zor gibi duruyor.

hayır canım olur mu oyle. menunu yzmadıgn ıcın bılemıyorum ama mutlaka su toplayan bıseyler yemıssıındır ve kılo degıldır o 500 gr sudur odemdır..:KK51: bak sana sole solıym.. gecen hafta dıkkat ettm bende 100 gr vermıs gorundm koca bı haftada.. bugun kontrol amaclı tartıldıgmz ıcın bı baktm 300 gr vermısm.. sence aynı seylerı yaparak mumkun mu bu?? :KK12:ıllakı yedıgım bıseyden dolayı koca bı haftada 100 gr vermıs gıbı gorunurken ıkı gunde hoopp 300 gr.. tartı her zaman dogruyu soylemez bıze.. suyu ve afedersn tuvalet ıhtıyacını sıslıklerını goz ardı edemezsın.. sen sımdı hıc tartılmamıs gıbı beslenemene dıkkat et.. haftaya 500 gr fazlalık gorunenle beraber 500 gr daha gıdıcek bak sana 1 kılo oldu bıle.. pes etme yeterkı :KK66::KK37:

Diyet listemi de yazarım buraya canım da doktor kontrolünde olduğu için doktorda sorun yoktur ben mi bişiyleri yanlış yapıyorum acaba hissi oluştu.Doğal olarak doktora 1 ay sonra tekrardan gelebileceğimi söylediğimde de 80li sayılara inmiş olmanı bekliyorum o zaman 1 ay sonra görüşürüz dedi.90lara sıkışıp kalınca doğal olarak moralim bozuldu :KK43: Diyetimi uygulamaya devam ettim tabi bozmadım şevkim kaçtı diye ama insan bir şeyler yapınca karşılığını görmek istiyor doğal olarak.Umarım dediğiniz gibi haftaya 1 kilo azalmışlığın mutluluğuyla yazarım :)

Alyson cnm ne zamandır diyettesin

Canım 13 Temmuzdan beri diyetteyim.Bugün tam 3 hafta oldu.

Alyson canim ben 2 haftadir sabit kaldim bende gr oynama yok biliyorum cok kiriliyor insan ama birakirsan asil kirginligin o zaman siddetle devam eder. Hadi toparla kendini tamam mi sekerrr.

Alyson canim bu hafta benim diyette ucuncu ama ilk hafta 1.8 gitti dahada iki haftadir yerimde sayiyorum. Hem emziriyorum hem az yiyorum 3-4 gun oncesinde bacagimi incitene kadar kendimce sporda yapiyodum. Galiba sabretmek lazim. 102 den 90 a diyetisyen araciligi ile dustum dogumu 95 le kapadim dogum sonrasi 80 e indim yedimyedim 92 oldum

Yani anlican bu is cooooooooook zahmetli ve sabir gerektiren bi hadise toparlan canim halledicez beraberce.

Ben de cok isyan ediyorum ama bu topikteki arkadaslar sagolsunlar desteklerini esirgemiyorlar.

Okul acilana kadar (eylul 1) 85 e dussem bari 80 di hedefim ama zor gibi duruyor.

Sizin gayretinize hayran kalıyorum aslında.Siz ve sizin gibi anne olan hem emziren hem çocuk bakıp sporunu yapan insanlara.Ben henüz bekarım.Çocuk doğurmadığım bişiy yapmadım.Zamanında hastalıklarla aldım zaten kiloyu.Bu sene üniversitede son senem.İstiyorum ki mezuniyetten önce şöyle oturduğum sıralarda kendimi güzel hissedeyim.Mezuniyet törenimde güzel güzel giyineyim.Sonuçta mezuniyet fotoları da düğün, nişan fotoğrafları gibi önemli.Hayat boyu saklanacak şeyler.Bir özel günde daha kendimi beğenmediğim fotolar olsun istemiyorum albümümde ki bu benim ilk özel günüm sayılır :)

Ben de zamanında ne yazıkki 116.7 kiloydum diyetisyen kontrolünde düşmüştüm 25 - 30 kilo kadar.Sonra sağlık sorunları yüzünden bıraktım.10 kilosunu sene içinde geri alınca dedim böyle olmayacak.İdeal kilom neyse oraya kadar inançla bırakmadan düşüp hep orda kalmaya özen göstermem lazım.Ama bu sefer çok zorlanıyorum.Gram gram veriyorum resmen.Böyle arada oynamalar da olunca insan üzülüyor doğal olarak.

Temennim hepimizin güzel güzel zayıflaması :)

Ayrıca benim okulum da 28 eylülde açılaccak bu sene.İstiyorum ki o zamana kadar gözle görülür bir fark olsun.Şimdilik öyle bir şey yok bakalım artık :/

Yok canım reglim biteli 1 hafta falan oluyo.Regl zamanı çok şiştim zaten kilo veremedim aynı kiloda kaldım.Ama almak ne demek anlayamadım.

Canım diyetisyen kontrolünde yapıyorum diyetimi.Diyet listemi kafama göre hazırlamak istemedim özellikle ki yanlışlık yapmayayım diye.Normalde 2 haftada bir gidiliyor kontrole.Ben ayda bir gideceğim yurtdışına çıkıcaktım çünkü mecburi olarak.Doktorum sorun olmadığını 1 ay sonra geldiğinde beni 80'li sayılarda görmek istediğini söyledi.Haftaya falan dönerim Türkiye'ye. 1 ayda 5 kilo bile verememekten korkuyorum.Diyeti bozsam neyse..Çok da dikkat ediyorum halbuki ama şevkim kırılıyor anlayamıyorum :KK43: Bulgur, turşu vs. yemedim. DÜn değil evvelsi gün spor yapmamıştım ama ondan önce hergün yapmıştım.

Spor alt yapım olmadığı için kendimi zorlamak istemiyorum.Yürüyüşü 1 saat bile yaparım ama havalar çok sıcak, sıcak hava da kime yarıyor ki... :KK43: O yüzden evde bir şeyler denemek istedim.Sağolun Leslie videosunu önerdiniz.Onu bile başta bitirememiştim.Ne kadar ham olduğumu siz anlayın yani..Sporu mu eksik yapıyorum napıyorum anlayamadım.
Bazen biz ne kadar doğru şeyler yapsakta vücut direnç gösterebilir ama inat edip devam edersen bu direnci kırılır
Hele daha Stress yapman için çok erken eğer kendini sıkıntıya sokarsan hiç veremezsin
Belki vücudunu şaşırtman gerekiyordur
Yediklerini biraz değiştirmeye çalışsan
Mesela tam buğday yiyosan çavdar ye
Yada sebze et öğünleri değiştir
Eğer bi süre veremezsen zaten diyetisyenin seni yönlendirecektir ama panik yapman için çok erken
Relaks ol tatlım sen vazgeçmeden aynen devam et gerisini vücut halletsin

Bazen biz ne kadar doğru şeyler yapsakta vücut direnç gösterebilir ama inat edip devam edersen bu direnci kırılır
Hele daha Stress yapman için çok erken eğer kendini sıkıntıya sokarsan hiç veremezsin
Belki vücudunu şaşırtman gerekiyordur
Yediklerini biraz değiştirmeye çalışsan
Mesela tam buğday yiyosan çavdar ye
Yada sebze et öğünleri değiştir
Eğer bi süre veremezsen zaten diyetisyenin seni yönlendirecektir ama panik yapman için çok erken
Relaks ol tatlım sen vazgeçmeden aynen devam et gerisini vücut halletsin

Haklısın ablacım.Ama sabah tartıya çıkınca şok oldum tabi bütün gün söylendim durdum :KK23:

Haftaya Türkiye'ye gelicem sanırım bakalım.Gelirsem mutlaka doktora da uğrayacağım.Dediğim gibi tam 1 ay olmuş olacak.Sonuç memnun etmezse beni danışırım artık doktora.Haftaya kadar moralimi yüksek tutmam lazım :KK14:

merhaba bende bugün katıldım aranıza dün 2 gun önce karar verdim diyet yapmaya.
tartıya çıktığımda 100 ü gördüm ve o an bıraktım elimdkileri. tabi bu yüz akşam yemeği onrası sabah kalkıp tartıldığımda 97 98 geldim en az 70 kiloya düşmek istiyorum

Benim de hedefim 70e düşmek.Hoşgeldin aramıza :)

Back