Be ne yapıyım ya kimse bir şey beğenmiyor yada memnun olmuyor?

nejlasonmez

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
5 Kasım 2024
90
6
24
İster bekarken ister evlendikten sonra kimse bir şey beğenmiyor yada memnun olmuyor ne yapacağım ya eşim değil annem olsun kaynanmin olsun yemekelerde filan bin tane sorun çıkartıyorlar
Dün kayananımın kardeşinin eşi hamuru büyük açıp ondan sonra kesiyormuş parça parça Yuvarlak yuvarlak dedi bende ister büyük aç sonra kes istersen küçük küçük yap öyle yap yine aynı sonuç çıkıyor dedim birde ben büyük hamur açmaya bilmezmişim hiç görmedin ki daha
Kimseye bir şey beğendirmemten sıkıldım yoruldum ya sen boşver diyeceksiniz ama insanın canın sıkıyorlar

Bu da benim tekniğim size ne deseydiniz.
Birde birilerine bir şey beğendirmek zorunda değilsiniz, beğenmeyen kendi yapsın size de yedirsin.

Herseye can sıkarsan yaşayamazsın

bir daha onlara hamur yapmayin:)
sizin kıymetinizi bilmiyorlardir.
ben cok guzel yemek yaparim bence. Ama babam benim dibini siyira siyira yedigim yemeklerimi didikleye didikleye yiyor. istahli da biridir annem yapinca tabak tabak yer, bin iltifat eder. ben "begendin mi?" diye sorarim evet bile demez "eline saglik ugrasmissin" der
onun damak tadina uygun degil yaptıklarım. Ablam ve esi de ayni sekilde yaptigim seyleri yemezler. gecen evlerine iki ayri sey goturdum ortaya koyalim diye. götürdüğüm seyi aynen heri getirdim kimse yemedi hatta yegenime az israr ettim "denedin mj teyzenin yaptigini, bir kasik al istersen" dedim. aldigi gibi peceteye cikardi agzindakini
yani bazi yemekler bazi damak tadlarına uygun olmayabilir. o günkü yemekleri sevgilimle beraber yapmistik. o kadar severek yedi ki ablamlara goturecek kadar kalmayacak diye endise etmistim ayni sekilde babam yemedi diye kalan yemekleri icinde et yoksa bir kaba koyup sevgilime götürüyorum, hapur hupur yiyor:) bugune kadar yaptığım ama dibini siyirip onbin kere harika demedigi bir yemek bile olmadi.
yani damak tadi böyledir. senin elin bazilarinin damak tadina harika gelir bazıları hic sevmez.
bunun senle bir alakasi yok ki. niye kendini kotu hissediyorsun?
benim eski is yerimde hatayli bir abla çalışırdi. hatayli yani, kadini ovmeme gerek yok:) her hatayli gibi eli lezzetli, malzemeler de hataydan gelme. kadin icinden gelmis bir kısır yapmis. benim dibim düştü, bayıldım utanmasam tencereyi kaşiklayacagim. ama bazi kizlar sevmediler iki kasik alip biraktilar. kendi aralarinda yok yagli yok eksi falan konustular. yani onun bile mukemmel yemegini begenmeyenler var:)
o yuzden hic takilma. bosver onlarin damak tadinin problemi
kendini yorup da o insanlara hamur falan acma sakin

İnsanları memnun etmeyi bırak ve böyle insanlara laf anlatma direk tersle , muhatap olma bile ...

yapma yapan kimse ondan yesinler. Ya da a öyle mi tamam de de bildiğin gibi devam et. Ya da bende böyle beğenmeyen gitsin beğendiği yerde yesin de. Üçü de seni bi üst seviyeye taşır

Damak zevki işte ona bir şey diyemem ama sürekli olunca bir şey olmasada konuşulacak bir şey istiyor onu ortaya koyuyor ben de hataylıyım ayrıca

O kadar karmaşık yazmışsın ki... Bilmiyorsan bilmiyorsundur herkes her şeyi bilecek mi ?

Hamır acamamak gğnah mı ?
Niye bukadar dert ediyoruz?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…